Şimdi Ara

CAPA - CERRAHPASA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ayni baslik tekrar tekrar aciliyor ama son gunlerde yaptiginiz arastirmalar dogrusunda edindiginiz bilgileri soruyorum, herkes ne biliyorsa soylesin hepimiz faydalanalim

• Up
  • quote:

Orijinalden alıntı: prologue and epilogue

Up
    Facebook kullanıyosan Tıp fakültesi doğru tercih rehberi diye grup var orda bolca bilgi var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cheweng001 -- 9 Temmuz 2015; 23:25:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cheweng001

Facebook kullanıyosan Tıp fakültesi doğru tercih rehberi diye grup var orda bolca bilgi var

Alıntıları Göster
    çapa daha havalıdır cerrahpaşaya göre..:) 2-3 sene önce fln çapa kazanamayan cerrahpaşaya giderdi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cezzardede

çapa daha havalıdır cerrahpaşaya göre..:) 2-3 sene önce fln çapa kazanamayan cerrahpaşaya giderdi..

Alıntıları Göster
    cerrahpaşanın kendi fakültesindeki tanıtımına gitseydin çapayı düşünmezdim bugün ordaydım :)
    halada devam ediyo mutlaka git bence eğitim sistemi çok oturmuş ve tam öğrenciye yönelik
    kliniktede daha 1in sonundan itibaren aktif görev alabiliyorlar bu çapadada olabilir bilmiyorum ama türkiyedeki çoğu tıpta yok

• Gitmem mumkun degil manisadayim tanitimda edindigin bilgileri paylasabilirsen cok sevinirim ben cerrahpasa dusunuyorum zaten de iyice emin olsam daha guzel olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: prologue and epilogue

Gitmem mumkun degil manisadayim tanitimda edindigin bilgileri paylasabilirsen cok sevinirim ben cerrahpasa dusunuyorum zaten de iyice emin olsam daha guzel olur
    Çapa her zaman bir adım öndedir, daha büyüktür.
  • prologue and epilogue P kullanıcısına yanıt
    tamamen örnek için atıyorum anlatıklarının mantığını : mesela son sene devlet nükleer tıpta 10 gün 10 kişi stajda dursun diyor, hoca ise bana 2 kişi yeter diyo 5 gruba ayrılın her grup 2 gün gelsin diğerleri tus çalışsın diyormuş ve çok vaktin kalıyor cerrahpaşanın tus başarısının sebebi bu zaten
    okula girdiğinde hocalar cerrahpaşa uzman hekim yetiştirir der, uludağda egede falan biz pratisyen hekim yetiştiririz derler insan depresyona girer
    hasta sirkülasyonu ve sayısı inanılmaz fazladır, günde 5 bin hasta giriş yapıyormuş
    hastalıklı her organ mevcut lablarda, bunlarıda inceleme imkanın var
    birin sonundan itibaren hem acilde nöbet tutabiliyorsun hem kan alabiliyorsun hem dikiş atabiliyorsun bunu sana intörn öğretiyor, bak burası önemli iyilik yap iyilik bul demişler onların yoğun zamanında sen onlara yardım ediyorsun senin zamanındaki 1lerde sana yardım edicek bunu unutma, bu yardım işide zorunlu değil ama ben isterdim şahsen
    hocaların kapıları sonuna kadar açıkmış cidden gidip derdini vs. rahat anlatabiliyormuşsun
    360-400 arasında bi sayıda prof vardı
    her derse proflar giriyormuş çok nadir doçentler
    ilk sene cumalarıda tatil :D
    yarıyıl tatilleri 40 gün 3 sene boyunca :D
    tek sıkıntısı bence barınma...

• Çapa Cerrahpaşa sizce bu sene kacla kapatır ?
  • acıbademden vazgeçtin herhalde
    hocam yanlış anlama da sana kim iyi tanıtım yapıyorsa ondan etkileniyormuşsun gibi geldi.bunu ist.tıp fak. det.in. konusundan yola çıkarak söyledim.
  • BuI kullanıcısına yanıt
    Yok vazgeçmemin sebebi bana bedava yurt çıkmaması yeni sonuçlandı bu
    Yoksa acıbadem hala çok iyi bence
    cerrahpasa hakkındada yazdıklarïmda eğer yanlışlık yoksa tanıtımdan değil okuldan etkilendiğimi düşünüyorum :)
  • kerem aydınlar bursu mu?
  • BuI kullanıcısına yanıt
    Aynen
  • Barinma konusundaki sıkıntı nedir yurt yok mu yakinlarda
  • Yakındaki özel yurtlar kötü genelde herkes eve çıkıyormuş evlerde pahalı
  • @baturalpkun nasil başvurdunuz yurda? Ana sitedeki formdan mi basvurdunuz aciklanmasi kac gun sürdü? Mail mi attılar aradilar mi? Bende bugün basvurdum , ona gore tercih edicem kac gune aciklanirki 6 günüm var ama? Tesekkur ederim. Bide ailenizin geliri ne kadar paylasabilir misiniz? Ona göre tahmin yürütmeye calisayim
  • Capa da okuduğum ve okulun değerinin dusmemesini istediğim için cevap çapa... Ama Cerrahpaşa daha kolay bi okul ..cerrahpasadan bir sonraki kolay okul da capadir.. Kalmak zordur
  • İkisi de deil en iyisi hacettepe ing
  • quote:

Orijinalden alıntı: baturalpkun

tamamen örnek için atıyorum anlatıklarının mantığını : mesela son sene devlet nükleer tıpta 10 gün 10 kişi stajda dursun diyor, hoca ise bana 2 kişi yeter diyo 5 gruba ayrılın her grup 2 gün gelsin diğerleri tus çalışsın diyormuş ve çok vaktin kalıyor cerrahpaşanın tus başarısının sebebi bu zaten
    okula girdiğinde hocalar cerrahpaşa uzman hekim yetiştirir der, uludağda egede falan biz pratisyen hekim yetiştiririz derler insan depresyona girer
    hasta sirkülasyonu ve sayısı inanılmaz fazladır, günde 5 bin hasta giriş yapıyormuş
    hastalıklı her organ mevcut lablarda, bunlarıda inceleme imkanın var
    birin sonundan itibaren hem acilde nöbet tutabiliyorsun hem kan alabiliyorsun hem dikiş atabiliyorsun bunu sana intörn öğretiyor, bak burası önemli iyilik yap iyilik bul demişler onların yoğun zamanında sen onlara yardım ediyorsun senin zamanındaki 1lerde sana yardım edicek bunu unutma, bu yardım işide zorunlu değil ama ben isterdim şahsen
    hocaların kapıları sonuna kadar açıkmış cidden gidip derdini vs. rahat anlatabiliyormuşsun
    360-400 arasında bi sayıda prof vardı
    her derse proflar giriyormuş çok nadir doçentler
    ilk sene cumalarıda tatil :D
    yarıyıl tatilleri 40 gün 3 sene boyunca :D
    tek sıkıntısı bence barınma...

1- Hem Çapa hem Cerrahpaşa uzman yetiştirir. Bu yüzden son sene genelde öğrencileri fazla sıkmazlar.
    2- 2 fakülte de İstanbul'un en başarılı hastanelerine sahip olduğu için hasta sirkülasyonu fazladır. Ancak Çapa çok daha merkezi olması ve hastanelerde ünü daha fazla olduğu için Çapa'nın hasta sirkülasyonu Cerrahpaşa'dan fazladır.
    Çapa'da tıp hayatında göremeyecğin hastalık olmaz. Çoğu doktorun hayatında görmediği vakaları sen görmekten bıkarsın. Vakalar sınırsız.
    3- Acilde nöbet işi hikaye. Sadece öğrenci çekme amaçlı bir çarpıtma. Bu olay Çapa'da da var ama şunu bil ki daha henüz deneyimli değilken sana hastayı emanet etmezler. Bu hem senin hem de hasta için tehlikeli bir durum. Ama tabi gözlem yapmana birşey demiyorlar.
    Çapa'da 2. sınıfta dikey koridor derslerinde hekimlik becerilerini geliştirme amaçlı dersler var. Kan alma, dikiş atma vs. öğretiliyor. Bunları öğrendikten sonra da acilde veya yaz stajında deneyebiliyorsun.
    4- 2 fakültenin de öğretim kadrosu öğrenci dostudur. İkisinde de derslere proflar girer.
    5- 2 fakülte de diğer fakültelere göre kolaydır ancak cerrahpaşa biraz daha kolay. Hatta sırf kolaylık amacıyla eğitimden taviz veriyorlar bile denebilir. İyi bir hekim olmak istiyorsan önerim Çapa'dır.

• 4Vagrant kullanıcısına yanıt
    Okuldan başvurdum ne kadara açıklandı hatırlamıyorum okula sorun
    yurt fiyatları 10-15 bin lira arasında yıllık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.