Şimdi Ara

Çapa tıp gelir mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
4.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bıyıklı genç forvet -- 20 Temmuz 2018; 20:7:21 >
  • Aberk42 A kullanıcısına yanıt
    İnşallah hocam çapa tıp gelmese de olur ama marmara gelmezse üzülürüm baya :D
  • Hocam götünüzün kenarı eskide kalmış. Kötü haber tez duyulur derler ama iyi haberler nedense hiç yayılmıyor sadece biz ctfliler mi biliyor taşınmadığımızı. Götünüzün kenarı duyuyor ama yeterince iyi duyamıyor maalesef. Evet o yaygarayı koparanlardan biri de bendim ve şu an da diyorum ki bizim isteklerimizin çoğu yerine getirildi. Bir Cerrahpaşalı olarak diyorum ki götünüzün kenarına pek güvenmeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam arkadaşlar,arkadaşların dediğine göre cerrahpaşada hiçbir değişiklik yokmuş bütün yaygara boşunaymış.Söz de vermiş yetkili bir abimiz.Gönül rahatlığıyla yazabilirsiniz.Herşey gönlünüzce olsun,herkese başarılar...
  • Guytoncan G kullanıcısına yanıt
    Şimdi arkadaşım ben zaten bu okulda eğitim görmekteyim bu dediklerini senden iyi biliyorum

Hiçbir şekilde yeni fakülte konumunda değil zaten siz çok bilgilisiniz bu konuda ülkedeki fakülteleri akredite eden kurum yerli bir kurum ve cerrahpasayi 2019da görmezden gelme gibi bir durumları yok

Geçtiğimiz günlerde eğer takip ettiyseniz fakültemizin bulunduğu arsanın tapusu fakülteye geçti kesinlikle silivriye gecme gibi bir durumumuz yok

Ama çapa çok iyi diyen arkadaşlara söyleyeyim onlar her an hasdala gidebilir

Hocalardan herhangi bir ayrılan yok tabii ki bazı kayıplarımız oldu bu dönemde ama bu öğrenciyi çok da etkileyecek şeyler değil

Keşke bunlar başımıza hiç gelmeseydi dekanimiz kalsaydı ama oldu artık

Siz de efendim bir konu hakkında yorum yaparken araştırıp konuşun burada ülkenin en köklü fakültelerinden birini kotulerken biraz düşünün

• Guytoncan G kullanıcısına yanıt
    Geçen seneki yazdığın yazıları okudum sendeki ne Cerrahpaşa kiniymiş arkadaş mezun olmuşsun hala gelmiş burada laf ediyorsun git arkadaşım işin gücün yok mu yani herkes çapa yazsa ne olacak sizin ne bok olduğunuzu biz iyi biliyoruz

Bilmeyenler için ufaktan anlatalım bu okul bölünme mevzusunda önce capanin ismi geçiyordu ve biz sosyal medyadan bu konuda capaya destek olduk sonra capamizin saygıdeğer hocaları bizim yerimize cerrahpasayi alın dediler sonra ne oldu bizim destek olduğumuz capali kardeşlerimiz bir anda kayboldular nereye kaçtılar bulamadık

Şimdi tekrar yavaş yavaş ortaya çıkmışlar tercih yapacak arkadaşlara Cerrahpaşayi kotuluyorlar

• AliiBaba07 A kullanıcısına yanıt
    Cerrahpaşa tıbbı kötülediğimi nereden çıkarıyorsunuz,başka konularda yazdıklarımı görseydiniz yüksek puanlı diğer özeller vs. yerine puanınız varsa hep cerrahpaşa çapa hacettepe ankara ege vs. bu okulları yazın bu okulların eğitimi her türlü diğerlerinden iyi dediğimi görürdünüz.Çapa hasdala gidebilir değil kesinlikle gidecek hasdala.Cerrahpaşanın istanbul üniversitesinden elde ettiği diğer uluslararası antlaşmalar ve akreditasyonlar da kalmayacak arkadaşım.Ancak bunun lisans eğitimi konusunda da öğrencileri etkileyeceğini düşünmüyorum.Belki yurt dışı konusunda olursa sıkıntı olur bu da halledilir diyorum.
    Yukarıda saydığım okulların öğretim üyelerin sayısı yarı yarıya azalsa bile diğer okullardan iyi durumda kalırlar.
    Ancak cerrahpaşada hiç bir değişiklik olmayacakmış gibi yanlış bilgilendirme yapılmamalı.Çok saçma bir kararla planlaması bile adamakıllı yapılmadan aniden gelen bu değişikliğin devamı nereye gidecek bunu kestirmek zor.Bu adamların verilen sözlerine güvenmek için ancak saf olmak gerek.Yıllarca çapa cerrahpaşa yerinde yenilenecek deyip o kadar plan vs. çıkardılar üstüne resmi site bile açıldı sonradan da çapanın hasdala taşınması söz konusu hale geldi.Şu an kaçıncı dönemdesiniz bilmiyorum ama çok daha önceleri konuşulan iki okula da verilen hiç bir sözü yerine getirmediler.
    Sonuç olarak cerrahpaşanın önü şu anda biraz sisli.Ancak eğitim kadrosu vs. komple değişmedikçe hala türkiyenin en iyi tıp fakültelerinden birisi.Puanınız yetiyorsa koç vs. yerine her zaman yazın geçin diyorum ben.Çapa mı cerrahpaşa mı tartışması başka konu.

• Herodion hocam netlerini yazar mısın . Ben de Çapa tıp olmazsa Marmara istiyorum da benim zor gibi

• AliiBaba07 A kullanıcısına yanıt
    "capamizin saygıdeğer hocaları bizim yerimize cerrahpasayi alın dediler" %100 yalan bu, twitterdan öğrenirseniz bilgileri ancak bu kadar.Cumhurbaşkanıyla görüşen hocalarımız gerekli açıklamayı cerrahpaşadaki arkadaşlarına yaptılar ve dediğinizle hiç bir alakası yok bunun.
    Ayrıca siz olayın vehametini kavrayana kadar destek falan olmadınız başta.Asistanlara kadar herkes arayıp hacamatçılar diye dalga geçildi tüm okulla(ilk tasarıda İbni Sina olarak değişecekti okul).
    İki okulun ayrılma sebebi iü deki fetö yapılanmasıyla ilgili yönetimsel sorunlardan.Baştakiler ayrılmama seçeneğini hiç vermediler iki okuldan biri ayrılacaktı.Çapanın ağırlığı olan hocaları ayrılmama yönünde direttikleri için çapayı ayıramadılar.Doğru olan iki okulunda ayrılmamasıydı ve iki tarafta diğerinin ayrılmasını istemedi aslında.Ancak öyle bir seçenek verilmedi.Malum artık bir kişi ne derse o oluyor,oturup doğru düzgün planlama diye birşey yok.Sonuçta istanbul tıp istanbul üniversitesinden ayrılmamakta diretti ve ağırlığını koydu.
    "capali kardeşlerimiz bir anda kayboldular nereye kaçtılar bulamadık" buna sadece ahaha diyorum.Bizzat ben protestolardan katılabildiğime katıldım.Cerrahpaşalı arkadaşlarım toplanan imzalar atamada başımıza iş açar mı, fetöyle bağlantısı var derler de güvenlik soruşturmasından geçemeyiz diye imza vermek istemezlerken ben imza verdim cerrahpaşada.Çapa intern düğününde vs. sesimizi duyurabildiğimiz kadar protesto ettik.
    "sizin ne bok olduğunuzu biz iyi biliyoruz" senin gibi tipleri çok iyi tanırım iki okulda da var böyleleri.Fanatik veletlerdensin belliki.Az daha büyüyünce görürsün zaten çapayı cerrahpaşayı türkiyedeki sağlık sisteminin boktanlığını şimdilik cerrahpaşalıyım çapalıyım diye gezinin ortalıkta,az daha büyüyün anlayacaksınız zaten böyle fanatiklik yüzünden herşey bok yolunda.
    Çapa cerrahpaşa eğitimi konusu farklı bir konu burda bir de onu uzun uzun yazıp tartışamam.Hadi kalın sağlıcakla

• Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tanıtımı ve Cevap Hakkı (BÖLÜM 1)

Bu yazının ilk kısmında detaylı bir Cerrahpaşa Tıp Fakültesi tanıtımı vardır. İkinci kısmında ise hakkımızdaki yanlış bilgilendirmelere karşı doğan cevap hakkımızdan oluşan maddeler bulunmakta olup yazının alt kısımlarındadır.
    Bu yazı Cerrahpaşa İngilizce Tıp 5. sınıf ve Cerrahpaşa Türkçe Tıp 5. Sınıf öğrencisi olan iki forum takipçisi tarafından aday öğrencilerin doğru bilgilendirmesi amacıyla hazırlanmıştır. İntörnlük ve Akademik çalışmalar kısımlarında ise intörn hekimlere ve bir Prof.Dr. hocamıza danışılmıştır.

-Cerrahpaşa Eğitim Sistemi

A-) TEMEL BİLİMLER EĞİTİMİ (1-2-3. sınıflar)

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Tam Entegre Eğitim Sistemi uygulanmaktadır. 2009 yılında klasik eğitimden geçiş yapan fakülte bu seçimiyle İstanbul’da öncü fakülte olmuştur. Ardından farklı yorum ve ufak nüanslarla birçok fakülte de bu sistemi tercih etmiş olup artık klasik sistemle eğitim veren tıp fakültesi yok denecek kadar azdır.

Öncelikle klasik tıp eğitimi ve entegre sistemden bahsetmek gerekli. Daha iyi anlaşılması açısından Anatomi(yapı) Fizyoloji (işleyiş) ve Patoloji(hastalıklı yapı) branşlarını ele alalım. Klasik eğitim sisteminde bu branşların program ayarlaması ve sınavlarının yapılması o branşın kendi anabilim dalına bağlıdır. Bir ders gününde anatomi hocalarınız size bacak anatomisi anlatırken fizyoloji hocanız ertesi ders sinir sistemi ve beyin işleyişini anlatabilir ; sınavları da birbirinden bağımsız olarak yapılır. Herhangi bir dersten kalmak kredisine bağlı olarak( ki genelde kalmaya yeterli) sizin bütün seneden kalmanıza sebep olur.

Bu sistem tıp eğitimini nesiller arasında efsaneleşmiş zorluk ünvanına kavuşturan en büyük etkendir.
    Şimdi Entegre Eğitim Sistemine gelelim. Bu sistemde yine aynı 3 branşı düşünelim. Buradaki durum farklı branşların aynı ders kurulları içerisinde paketler halinde ve ortak konular baz alınarak birleştirilmesidir. Mesela Kalp Damar ve Dolaşım Kurulu’nu aldığınızı varsayalım. Burada kurulun bir dersinde Anatomi hocanız size kalbin anatomisini anlatacaktır, bir sonraki ders ise fizyoloji hocanız size kalbin çalışma mekanizmasını anlatacaktır. Patoloji dersinde de kalbin çalışma ve yapı bozukluklarını dinlersiniz, aynı şekilde birkaç gün sonra farmakoloji de bunun ilaçlarını anlatır. Yani tıp sistemler şeklinde ele alınıp etrafı branşlarla doldurulmuştur demek yanlış olmaz. Sınavlara gelecek olursak da bu bahsettiğim ders paketi halindeki kurulların bir vizesi bir de finali olmaktadır. %40 vize %60 final puanları alınarak 60 olan geçme notuna göre akıbetiniz belirlenmektedir.
    Şimdi burada farklı ekollerin yorum farkları devreye girdiği için bunlardan bahsetmek önemli. Çünkü tercihi de oldukça etkileyen bir parametredir.

Bu entegrasyon sistemi ilk olarak Hacettepede uygulanmaya başlamıştır. Her ders kurulunun bir vizesi olması standart uygulamadır ancak final sınavı konusunda bir yaklaşım farklılığı söz konusudur.

Örneğin :

Hacettepe Tıp Fakültesi Eylül ayında eğitime başladıktan sonra seneye yayarak 5 kurul verir ve 5 adet vize sınavı yapar. Ancak tüm kurulların kendi vizesi varken final sınavı ise tek ve ortaktır yıl sonunda yapılır. Bu şu anlama gelir :
    Eylül ayında gördüğünüz bir konudan on ay sonra final sınavında sorumlusunuzdur.
    Bütün bir senenin kurulları tek finalde karşınıza soru olarak gelir.
    Tek sınavın kötü geçmesi ve hazırlanamamanız demek kalmanız demektir.
    Bu nihai büyük finale çalışmanız için temmuz ayına sınav tarihi verilir ve tatiliniz bir ay kısalır.

yukarda bahsettiklerimize ek olarak bir de her kurul her vize için ayrı bir final yapma anlayışı olup bu 2009 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin getirdiği yorumdur. Vize ve finallerde soru sayısı dağılımının ders sayıları ve ağırlığa göre olduğuna değinelim tipik bir ygs modeli düşünebilirsiniz.

Aynı örnekten gidelim Cerrahpaşa’da 3ü ilk dönem 2si ikinci dönem olmak üzere 5 ders kurulu aldığınızı varsayalım. 3 kurulun vizelerine eylül kasım aralık gibi ayrı ayrı girdiniz. Sonra ocak ayında bir final döneminde 3 kurulun ayrı ayrı final sınavlarına giriyorsunuz ve dönemi bitiriyorsunuz. Cerrahpaşa’da her kurul ve dönem kendi içerisinde değerlendirilmektedir. Diğer sistemin aksine tüm kurullarınızın ortalaması 60 üzerinde iken sadece birisi 60 ın altında ise sadece o kuruldan kalırsınız üst sınıfa geçersiniz ve o kurulu alttan alarak sene kaybı yaşamamış olursunuz.

Bir yerine beş sınava girersiniz evet ancak öğrenciler asla bundan yakınmaz ve stresin ders yükünün homojen dağılmasını memnuniyetle karşılarlar.

Ayrıca 60 geçme sınırı iken 50 ise şartlı geçme sınırıdır. Eğer genel not ortalamanız 2.00 üzerinde ise ve bir kuruldan notunuz 50-60 aralığında kalırsa Cerrahpaşa size bu kurulu şartlı olarak geçme imkanı verir.
    Yani bu şu demektir : Sen iyi bir öğrencisin ve bunda sınıra kabul edilebilir derecede yakınsın sana bu kuruldan geçme hakkı veriyorum. Ancak bu her kurul yapılabilir bir şey değildir çünkü birkaç kez 50-60 arasında kalırsanız genel ortalamnız düşer ve şartlı geçebilme gibi bir hakkınız olmaz.

--- Şimdi birkaç önemli yorum farkından daha bahsedip klinik eğitime geçeceğiz.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde gireceğiniz sınavlarda

1-) 4 yanlış 1 doğruyu götürür kuralı yoktur.
    2-) Ders barajı kuralı yoktur. ( Ders barajı : Mesela 5 farklı branştan soru geliyor ve toplam 100 soru var. Ders barajı kuralı der ki her dersten gelecek soruların yarısını doğru cevaplamak zorundasın. Diyelim ki 68 doğru 32 yanlışın var. 60 netin kalır geriye ve anatomideki 20 soruda 9 doğru yaptın diyelim. Anatomideki 10 soruluk ders barajının altına 1 soru inmen senin 60 puanından 1 puan daha götürür ve 59a düşersen de kalmış olursun)
    ders barajı kuralı kısaca sorularımın yarısını yapmazsan yapamadığın kadarını hak ettiğin puandan alırım demektir.

Bu bahsettiğimiz ders barajı ve doğrunun yanlışı götürme kuralı sadece öğrenci aleyhtarı ve mevcudu zorlaştırma, zorlayarak iyi hekim yetiştirme tipi çağ dışı düşüncelerin bir parçası görülerek fakültemizce uygulamadan kaldırılmıştır.
    Yani Cerrahpaşa öğrenci taraftarı ve gereksiz zorlama üsluplarından arındırılmış bir sınav sistemine sahiptir. Bilgi sahibi olmaksızın “Kolay” yaftası vurulmasına binaen böyle bir açıklama gereği duyulmuştur.

--- Bu bahsettiklerimiz fakültenin eğitim sistemi konusundaki “üslubudur” kısaca içerikten bahsedecek olursak da :
    Önce Pratik ile başlamak istiyoruz. Günün bir yarısı teorik bir yarısı pratik eğitiminizle geçmektedir her zaman. Pratik eğitimler laboratuvarlarımızda yapılmaktadır. İlk 3 sene en çok anatomi fizyoloji biyokimya ve histoloji laboratuvarlarında eğitim göreceksiniz.

Anatomi Anabilim dalımız eğitimine geçici binamızda devam etmektedir. Cerrahpaşa Kadavra Merkezi diye nitelendirilen bir kurumdur. Yani İstanbul ile perifere(İstanbul Ankara İzmir hariç şehirlerin tıbbi ismidir bu tabire alışınız bkz. perifer) kadavra gönderen bir merkezdir. Kadavra sayımız ve çeşidimiz yeterli olup her sene mutlaka disseksiyon(taze kadavra açılması) yapılır. 10 adet Profesör 1 adet Doçent ve 2 uzman hekim ile İstanbul’daki tıp fakülteleri arasında en güçlü akademik kadroya sahip olan Anatomi Anabilim dalımız temel bilimleri bitiren her öğrencinin çok sevdiği hocaları, unutamadığı anıları olarak hafızamızda yer eder ve kaliteli bir klinik anatomi eğitimi ile geride kalır. Övgüye değer ve takdire şayan Anatomi Anabilim dalımızı biraz da özlemin etkisi ile anmış ve anlatmış olduk.

Fizyoloji ve Patoloji pratik eğitimlerinizi de çok tecrübeli bir akademik kadrodan ve devletin sağladığı, yeterli ancak mükemmel olmayan laboratuvarlarda alırsınız. Histoloji pratiklerinde mikroskop sayısı fazlaca yeterlidir. Tavsiyemiz tercih döneminde gelip mutlaka kampüsümüzü gezmenizdir. Şimdi temel tıp teorik eğitimi ile devam edelim.

1.sınıfta tıp tarihi biyoistatistik etik gibi tıbba giriş kıvamında yumuşak zemin dersler varken tıbbi genetik biyokimya anatomi biyofizik fizyoloji gibi en klasik dersler mevcuttur. Ancak Cerrahpaşa’yı bu noktada ayıran önemli bir diğer farklılık patoloji farmakoloji psikiyatri(evet psikiyatri) gibi klinik branşlara girişin yapıldığı ve temel düzeyde eğitim verilen bir kurulun da bulunmasıdır.

2. ve 3. sınıflarda kurullar anlatılırken Kardiyoloji Beyin Cerrahisi Nöroloji gibi klinik branşların da dersleri olur ve bu derslerde halihazırda anatomisi fizyolojisi patolojisi anlatılmış öğrencilere temel klinik yaklaşım da anlatılır. Yine bu yaklaşım da Cerrahpaşayı eğitim sistemi olarak diğer fakültelerden ayıran önemli bir detaydır.

Ancak temel bilimler eğitiminizin bir diğer çok önemli parçası ise Tıbbi Beceri ve İlkyardım uygulamalarınızdır. 2. Sınıftan itibaren primer sütur,kan alma gibi temel beceri dersleri ve ilkyardım gibi hayati önem taşıyan dersleri uygulamalı olarak Tıp Eğitimi Anabilim dalı ve Anestezi Reanimasyon Anabilim dalı ortaklığında görürsünüz. Napayım ben 2. sınıfta bu dersleri demeyiniz hepimizi duygulandıran ve 2. sınıfta iken bir dönem arkadaşımızın başına gelen bir olay linktedir.
    www.haberhurriyeti.com
    404 - Aradığınız sayfa bulunamadı
    https://www.haberhurriyeti.com/hakemden-futbolcuya-yasam-167566.html

Geldik 3. sınıfa. Bu sene sizin için bir geçiş dönemidir. Yine ders kurullarınız ve teorik pratik eğitimleriniz aynı şekilde devam eder. Ancak bu seneyi farklı kılan ve tıbbın gerçek yüzü, köklü okulların da kalesi olan, Klinik Eğitimine hazırlık sağlayan bir kuruldur. 3000 : Dahili Tıp Pratiğine Giriş.

Bu kurul 3. sınıfın Eylül ayından Ocak ayına kadar süren ve diğer kurullara paralel yerleştirilmiş her hafta diğer derslerinize devam ederken bir yandan da kliniklere dağılarak eğitim aldığınız bir kuruldur. Amaç uzun bir rotasyonu geniş bir süreye yaymak ve bunu haftalık bir alışkanlık haline getirmektir.

Geniş bir rotasyonla Dahiliye Kardiyoloji Pediatri gibi branşlarda hocalarla ve asistanlarla pratikler yapmaya başlarsınız. Burada hastaya temel yaklaşım, anamnez almak(hastanın medikal geçmişi ve tıbbi ipuçlarını toplamak) ve en önemlisi de muayene tekniklerini öğrenirsiniz. Kurul verdiği teorik ve pratik eğitim ile öğrencileri 4. sınıftaki Staj serüvenine başarılı olarak hazırlamaktadır.

Klinikle önce teorik sonra pratik olarak tam entegre edilmiş ve ilkyardım becerileri kazandırılmış bir Cerrahpaşalı olarak vakit staj ve klinik vaktidir.

B-) KLİNİK EĞİTİM (4-5-6. Sınıflar)

Tıp eğitimi iki yönlü ve iki kademelidir. Teorik ve pratik yönü; Temel tıp ve klinik eğitim kademeleri.
    4. Sınıfta klinik eğitime Dahiliye Pediatri Kadın Doğum gibi stajlarla devam edersiniz. Stajlarda öğleden sonra teorik eğitimlerinizi amfilerde alırsınız, sabahları ise hocalarınızla pratik yaparsınız. Bu sabah pratikleri çok çeşitli, yoğun ve gerçekten keyiflidir. Çünkü doktorluğu gerçekten hissetmeye başladığınız zamanlar gelmiştir.

Mesela bulunduğunuz rotasyonda serviste yatan bir hastanız vardır sabahları gidip onu muayene edersiniz anamnezini alırsınız sonra vizitte hocanıza anlatırsınız, size sorular sorar koca bir asistan uzman hoca kafilesi önünde bilemezsiniz, yere bakarsınız utanırsınız ama sonuçta çok güzel öğrenirsiniz; herkes de bu yollardan geçmiştir zaten çok samimi bir ortamı vardır.
    Veya sabahları çok erken saatlerde hocaların vaka toplantıları ve konseyleri olur. Burda komplike vakaların tedavi kaderi belirlenir hem çok öğretici hem de çok keyiflidir özellikle derbi havasında geçen meme konseyinin bu konuda yeri ayrıdır.
    Onun dışında hocanızla veya uzman asistan hekimlerle poliklinik yaparsınız, hastaya nasıl yaklaşılır muayene teknikleri veya tanıya nasıl adım adım gidersiniz gibi.

Hocalarınızın odasına gidersiniz hoca size konu anlatır veya birlikte servise gidersiniz hasta başında pratik yaparsınız eğer Cerrahi bir branşta iseniz tabiki hocalarınızla ameliyata girersiniz hoca size ameliyatta anlatır gösterir.
    Ayrıca bazı hocalar sizden epikriz ister bunu bir hastayı takip formu olarak düşünebilirsiniz orda bulunduğunuz süre boyunca bir hastayı takip etmeniz demektir.

Staj sonlarında sözlü ve yazılı sınavlar olur bunların ortalaması ile geçersiniz ancak bu sistem biraz anabilim dallarının inisiyatifindedir mesela ürolojide sadece sözlü sınav olur ve 3 haftanızı birlikte geçirdiğiniz hocanız sözlü ile karar verir ( burada hoca sayısı ve kariyerleri ile Cerrahpaşa Üroloji ekolüne özellikle DaVinci Robotik Cerrahi’yi İstanbula getiren Prof.Dr.Veli Yalçın’a bir göz atmanızı öneririz.)

Ayrıca tüm 6 sene için geçerli olan bir bilgi : Önlük sizin için bir anahtardır, her kapıyı açarsınız. yaz kış gece gündüz demeden nöbet ameliyat dikiş laboratuvar nasıl bir pratik istiyorsanız önlüğünüzü giyin ve istediğiniz yere gidip öğrenci olduğunuzu bir şeylerin ucundan tutup öğrenmek istediğinizi söyleyin, istediğinizden fazlası için yeterlidir.

Burada 6. Sınıfa yer vermek gereklidir.

6. sınıfta yani İntörn doktorluğunuzda herhangi bir sınav yoktur artık sadece hastanede doktor gibi çalışır ve nöbet tutarsınız biz bu döneme kaşesiz doktor deriz. Maalesef Türkiye’de oturmuş klasik anlayış intörnlerin kontrolsüzce kas gücü olarak kullanılmasıdır. Burada yine Cerrahpaşa’ya ait bir yorum farkından bahsetmek çok önemlidir. İntörnlük konusunda yine öğrenci aleyhtarı ve iyi niyetli olmayan yaklaşımların kaldırılması Cerrahpaşa’nın esas amacıdır. Bu amaçla diğer fakültelerde 5 intörnün nöbete bırakıldığı bir yerde Cerrahpaşa’da 2 intörn nöbete kalmaktadır. Temel tıbbi becerilerin kazandırılması amaçlanırken bu alanda sizin emeğinizin sömürülmesinin önüne geçilmiştir. Mesela 50 kez damar yolu açmakla 500 kez damar yolu açmak arasındaki fark çok mükemmel damar yolu açıyor olmanız değil bu anlamda sizin haksız şekilde iş gücü olarak kullanılıyor olmanızdır. Nitekim zaman ve stres olarak sadeleştirilmiş intörnlüğünüz size uzmanlık sınavı için hareket alanı tanımaktadır. Ayrıca çok yoğun ve verimli geçen dahiliye, acil tıp ve özellikle pediatri intörnlükleri tıbbi beceri ve mecburi hizmet konusunda Cerrahpaşalıları yeteri kadar hazırlamaktadır yeni mezun her üst dönemimizden de bu konuda olumlu geri dönütleri alırız.

Ki çok önemli bir detay da her yıl yatay geçiş döneminde Cerrahpaşa’ya Türkiye’nin her yerinden özellikle de muadil okullarından yatay geçiş başvuruları olurken Cerrahpaşa’dan dışarı yatay geçiş başvurusu olmamasıdır. Genel bir kanıdır. Cerrahpaşa’dan geçmezsiniz Cerrahpaşa’ya geçersiniz. Ki birçok spekülasyonun yapıldığı şu içerisinde bulunduğumuz günlerde de yatay geçiş başvurusu sayımız geçen senin bir tık üzerinde seyretmektedir söylemekte fayda var.

İntörnlüğünüz haziran başında vakitlice biter arkadaşlar diğer fakültelerdeki temmuz ayını bulma sendromunu yaşamazsınız ve diplomanız vakitlice Sağlık bakanlığına gider siz bu arada ağustos TUSuna girersiniz ve mesleki hayata atılırsınız.

Burada tatiller ve ders programı konusundan bahsetmekte fayda vardır.
    Öncelikle 1. sınıfta Cuma günleri boş değildir. Bu sene nadiren uygulamalar ve seçmeli derslerle devam edecek olup diğer günlere nazaran daha hafiftir. Amaç kendinize zaman ayırmanızdır.

1 2 ve 3. sınıflarda 1 ay sömestr tatili ve 3 aylık yaz tatiliniz vardır. Özellikle yaz tatilinizin bu şekilde ayarlanmasında tasarlanmış ve teşvik edilmiş şekilde amaç yurtdışı yaz stajları yapmanızdır. Ki gerçekten bu çok yaygındır Cerrahpaşa’da TurkMsic Öbak kulüplerinin çalışmalarıyla veya daha yaygın olarak kendi beğendiğiniz bir fakülte ile iletişime geçip hocalarınızdan aldığınız tavsiye referans mektuplarıyla gitmeniz şeklindedir. Burda okulunuzun adı ve hocalarınızın research gate gibi uluslarası akademik indekslerdeki tanınırlığı anahtar noktalardır.

4 ve 5. sınıflarda tatilleriniz daha kısa olup 6. sınıfa geçerken 3 haftalık bir tatil yapar ve son senenize başlarsınız.

Ders Programları

Yine üzerinde durulması gereken ve fakültemizi tercih sebebi yapan bir başka önemli husus ise ders programı programlılığıdır. Çünkü Cerrahpaşa’da taslak programlar 2 yıl önceden, nihai ders programları ise 1 yıl önceden açıklanmaktadır. Şimdi bu ne demek diye sorabilirsiniz. Bu şu demek : 1 yıl önceden günü gününe ders programını ve daha önemlisi sınav tarihlerini bilmek demek sene başından itibaren bütün programlarını yapmak demek memleketine uçak biletlerini çok uyguna almak demek yaz tatilini ve stajlarını aralık ocak aylarında planlayabilmek demek, sınavlarının tarihini çok önceden bilerek programlarını ayarlamak demek. Bunun ne kadar önemli olduğunu ancak geldiğinizde veya bir başka fakültede temmuz ayındaki sınavınızın net tarihini mayısta öğrendiğinizde, temmuz ayı ortasına kadar hiçbir plan yapamadığınızda anlayabilirsiniz. Biz vurgulamak istedik çünkü hep çok faydasını gördük.

Akademik Kadro ve Başarılar

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yüzyıllardır süregelen bir bilimsel geleneğin mirasçısıdır. Üniversitelerin öğrenci yetiştirmek kadar büyük bir misyonu ise akademik çalışmalar yapmaktır. Yani bilim üretmek, patentler almak, makaleler yayınlamak ve bunlar sonucu uluslararası atıflar almaktır. Bu parametrelerle ve akademik veri sisteminin resmi verileri ışığında : Cerrahpaşa Tıp Fakültesi akademik anlamda İstanbul’un en başarılı tıp fakültesidir.

Öncelikle akademik kadromuzun durumundan ve mevcut sürekliliğinden bahsetmek istiyoruz: 322 Profesör ve 61 doçent doktordan oluşan 383 kişilik bir hoca kadrosunun yanında 513 uzmanlık öğrencisi asistan doktor, 62 yan dal öğrencisi uzman doktor, 29 öğretim görevlisi, 14 doktor öğretim üyesiyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bünyesinde toplamda 1020 kişilik dev bir akademik kadroyu bulundurmaktadır. 322 profesör ile Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkiye’nin en çok profesör doktorunun görev yaptığı tıp fakültesidir. Ve önemli bir bilgi olarak 23 Temmuz 2018 tarihi itibariyle yaz döneminde sadece 2 hocamız emekliliğe ayrılmış olup; akademik kadromuz ve hocalarımız büyük bir arzu ve aidiyetle Cerrahpaşa kariyerlerine devam etmektedirler.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, akademik anlamda yalnızca sayısal olarak nicel verilerle değil nitel sonuçlarla da başarısını kalifikasyon olarak kanıtlamış olan bir fakültedir.

Fakültemiz, akademik üretkenlik anlamına gelen bilimsel makale sayısında İstanbul’daki tıp fakülteleri arasında 1. Türkiye’deki tıp fakülteleri arasında 2.dir.

İstanbul’da bugüne kadar Klinik Tıp Alanında h-indeksi (Araştırmacının yapmış olduğu çalışmanın almış olduğu atıf sayısı. Bilimsel üretkenlik ve verimlilik için kullanılan evrensel bir ölçüttür) en yüksek olan 20 akademisyenin 11’inin görev yapmakta olduğu fakültedir.

Ayrıca yine İstanbul’da bilimsel yayınlarına en çok atıf almış olan ikinci fakülte olma özelliğine sahiptir. (Birinci fakülte ise Mühendislik Fakültesi’dir).

Ek olarak fakültemiz yapmış olduğu bilimsel çalışmalarla İstanbul’da en fazla ödül alan 3. fakülte olma özelliğine de sahiptir.

Bilimsel çalışmalar ve akademik üretkenlik konusunda lider tıp fakültesi olan Cerrahpaşa’nın Aves bilimsel veri sistemine ait resmi tablo ve verileri aşağıdadır.

Fakültelerin Aldığı Atıflar (Üniversite Kapsamında)
    Çapa tıp gelir mi ?

Fakültelerin Tüm Akademik Hayatı Boyunca Aldığı Atıf Sayıları
    Çapa tıp gelir mi ?

Fakültelerin Atıf Sayılarına Göre Sıralaması
    Çapa tıp gelir mi ?
    Çapa tıp gelir mi ?

Bilimsel Çalışmaların Aldığı Ödül Sayılarına Göre Fakültelerin Sıralaması
    Çapa tıp gelir mi ?

GÖNDERİNİN DEVAMI İÇİN YANITA BAKINIZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UgurDerman -- 24 Temmuz 2018; 13:49:12 >

• UgurDerman U kullanıcısına yanıt
    BÖLÜM 2

İngilizce Tıp/Türkçe Tıp

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul’da İngilizce ve Türkçe tıp programlarının
    her ikisi de akredite olan tek tıp fakültesi olma ünvanına sahiptir(ilgili yök atlas görseli aşağıdadır). İngilizce Tıp Programımız 1986 yılında eğitim faaliyetlerine başlamış olup bu konuda tecrübe ve gelenek sahibidir. Derslerimiz İngilizce olarak işlenir. Dersinize giren hocaların hemen hemen hepsi kariyerinin bir dönemini yurtdışında geçirmiş olup yeterli ingilizceye sahiptir. Tüm sınavlarınız da ingilizcedir. Ancak pratiklerde ve hasta başında eğitim diliniz tabi ki Türkçedir. Uluslarası bir hekim olarak ve İngilizce tıbbi literatürle büyüyerek yetişmeniz adına İngilizce Tıp bölümümüz büyük avantajlara sahiptir.
    2016 yılında en yüksek puanla kapatan devlet üniversitesi bölümü olup 2017 yılında bu alanda 2. olmuştur (1. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği)
    Ayrıca İngilizce Tıp bölümümüzü her sene ilk 200 den yaklaşık olarak 40 öğrenci tercih etmektedir.

Türkçe Tıp ile hocalarımızın büyük bir bölümü ortak olup eğitim içeriği ve yoğunluğu açısından bir farklılık bulunmamaktadır.

Çapa tıp gelir mi ?

Yenilenme Süreci Hakkında

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ait olduğu kampüste yerinde yenilenmektedir. Gerekli anlaşma ve ihaleler yapılmış olup ; Cerrahpaşa Yerleşkesi ve İstanbul Eğitim ve Araştırma (Samatya Sahil ) Hastanesi’nin de tapuları resmi olarak üniversitemize devredilmiştir. Dolayısıyla taşınma gibi bir durum söz konusu değildir. Kampüsümüzde geçici olarak prefabrik binalar yapılmış olup eğitim ve sağlık hizmetleri kesinlikle aksamamaktadır. 4-5 yıl içerisinde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi modern kampüsüyle eğitim ve sağlık yaşamına devam edecektir.

Ayrıca Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul’da tüm bölümleri tek bir yerleşkede eğitim veren tek tıp fakültesi olma özelliğini hala korumaktadır.

Detaylı bilgi:http://cerrahpasa.istanbul.edu.tr/cerrahpasa-tip-fakultesi-yerleskesinin-tapu-odevirleri-gerceklesti/

Temel Tıp Bilimeri’ne ait laboratuvarlar geçici binalarımıza taşınmış olup ; teorik derslerin işleneceği 3 tarihi amfimiz ( EKU-TBA-MT amfileri ) deprem dayanıklılık şartlarını sağladığı için güçlendirilerek korunmuştur. İngilizce Tıp öğrencileri ise teorik derslerini İngilizce Tıp binasında görecektir. Kısacası eğitim faaliyetlerimiz aksamamakta aksine daha iyi şartlara doğru ilerlemektedir.

Yurtdışında Eğitim/Staj Olanakları

Bu başlık altında öncelikle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin akreditasyon durumundan bahsetmek gerekmektedir.

Akreditasyon: bir kalite güvencesi, kalite geliştirme yöntemidir. Yapılan eğitimin çıktılarının belirlenen amaç ve hedeflere uyumlu olup olmamasının değerlendirildiği bir ölçme-değerlendirme sürecidir.

Kısacası, fakültenizin size verdiği eğitimin kalitesi ile direk olarak ilişkilidir.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, İstanbul’da hem İngilizce hem de Türkçe Eğitim Programı akredite olan tek tıp fakültesi olup uzun yıllardır akreditasyona sahiptir ve önümüzdeki seneler için de herhangi bir pürüz bulunmamaktadır.

Fakültemizin öğrencileri okulumuzun sahip olduğu erasmus anlaşmaları sayesinde, hocalarımızın referanslarıyla ya da öğrenci topluluklarımızın sahip olduğu değişim programları olanaklarıyla yurt dışında gidip staj yapabilme, farklı tıp eğitimi programlarını da tanıyabilme şansına sahiptirler.

Erasmus Programı: Fakültemiz şu anda Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın birçok ülkesinde, 27 tıp fakültesi ile ikili Erasmus anlaşmasına sahiptir. Her sene çok sayıda öğrencimiz Erasmus sınavına girerek almış oldukları yüksek puanlar sayesinde hibe alma olanağına da sahip olarak bu değişim programıyla yarım dönemlerini Avrupa’da geçirmektedir. Çoğu fakültede Erasmus yaparken okulunuzun uzaması gibi bir problemle karşılaşabilirsiniz ancak Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde öğrenciler staj programlarını gittikleri fakültenin staj programına göre değiştirebilmekte, okulunun uzamasını engelleyebilmektedir.

Yaz Stajları: Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencilerinin büyük bir çoğunluğu Avrupa ülkelerinde ve Amerika’da 1-2 aylık yaz stajları ya da 1 aylık sömestr stajlarına hocalarımızın referansları sayesinde kabul alarak gidebilmektedir. Böylece öğrencilerimiz uzun tatillerini fırsata dönüştürmekte ve okulumuzun ismine, hocalarımızın referanslarına sahip olmanın avantajını kullanarak kendilerini geliştirmektedir

Diğer olanaklar: Özellikle birkaç kulübümüzün (Bilimsel Araştırmalar Kulübü, Tıp Öğrencileri Birliği başta gelmekte) yaz stajları organize etmeye yönelik faaliyetleri bulunmaktadır. Bu faaliyet sayesinde öğrencilerimiz fazla miktarda ödemeler yapmadan hem yurtiçi hem de yurtdışı staj programlarına katılabilmektedir.

Bölünme Süreci ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Hakkında

Bilindiği üzere Mayıs 2018’de alınan kararla İstanbul Üniversitesi idari olarak ikiye bölünmüş ve İstanbul Üniversitesi ile İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa isimli iki üniversite olarak yoluna devam etmektedir.
    Yasa tasarısının gelişimi ve akademik çevrelerin görüşünün yeterince alınmamış olması üzerine Cerrahpaşa Tıp Fakültesi tarafından ülke genelinde görülen en net tavır sergilenmiştir. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencilerin başı çekmesi ve dekanlık ile hocaların da tam iştirakıyla tüm ülkenin takdir ettiği bir izahat ve tepki sürecini yürütmüş, sürece ve kaderine doğrudan müdahil olmuştur.

Tüm bu farkındalık eylemlerine rağmen İstanbul Üniversitesi’nin bölünmesi engellenememiş ancak bölünme sonucu her iki üniversitenin de göreceği zararlar minimize edilmiştir. Tarafımızca her platformda yapılan girişimler sonucu İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ismiyle ortak anlaşmaları bulunan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat açıkladığı şekilde “ İsim,Logo ve Tarihi mirasın “ iki üniversite tarafından ortak kullanılacağı bir model oluşturulmuştur. Yapılan karşılıklı anlaşmalar ile her iki üniversitenin sahip olduğu sosyal imkanlar ve bilimsel kaynaklar ortak kullanıma açılmış; bilimsel sıralamaların ve uluslararası anlaşmaların korunması resmi olarak sağlanmıştır.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi adına ise yukarıda da bahsettiğimiz gibi akreditasyonlarımız korunmuş olup önümüzdeki dönem için ilgili akreditasyon kurumu TEPDAD ile gerekli görüşmeler yapılmıştır ve bir pürüz olmayıp akreditasyonlarımız devam edecektir.

Erasmus ve Erasmus Plus kapsamındaki tüm anlaşmalarımız geçerliliğini korumaktadır ve hatta yeni anlaşmalar yapılması üzerine de çeşitli yabancı fakültelerden tarafımıza resmi başvurular vardır..

Öğretim üyelerimizin akademik faaliyetleri sürmekte olup bilimsel çalışmalar için gerekli destek ve hibe alınmasını sağlayan BAP fonu her iki üniversitenin karşılıklı anlaşması ile ortak kullanımla devam edecektir.

Özetle gelinen son noktada İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa logolarımızda da bulunduğu gibi 1453’ten başlayan tarihi,kültürel ve bilimsel mirasın ortak sahibi iki kurum olarak yollarına devam edeceklerdir.
    Yukarıdaki grafiklerde paylaştığımız mühendislik fakültesi de İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’nın bir fakültesi olarak akademik hayatına devam etmektedir.

Son olarak istanbul Üniversitesi Cerrahpaşa’nın rektörlük binası Cerrahpaşa Kampüsünde yer alacak olup fakültemiz merkez kampüsü olacaktır.

Üniversitemizin rektörlüğüne ise Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu ve fakültemizde öğretim üyesi olan Prof.Dr. Nuri Aydın getirilmiştir.

Sosyal Yaşam

Öncelikle bulunduğumuz şehir itibariyle sosyal yaşantı konusuna giriş yapalım. İstanbul arkadaşlar. İstanbul spor,tiyatro,sinema,edebiyat, modern sanat ve özellikle müzik alanında en geniş çeşitlilik ve zenginliğe sahip şehirdir. Zamanınızı değerlendirmek istediğinizde sizi asla hayal kırıklığına uğratmaz. Ve emin olun gezmekle yaşamakla tüketemezsiniz. Her kesimden ve her hayat görüşünden insana hitap eder. Bahsettiğimiz etkinliklerin yanı sıra birçok kurs,workshop, kongre ve sempozyumla da İstanbul İstanbuldur arkadaşlar kendinizi geliştirirsiniz.

Ayrıca İstanbul kültür tanımak insan tanımak ve hayat tecrübesi edinmektir. Ankara söz konusu olduğunda bu şartları göz önüne alan birçok öğrenci tercihini İstanbul’dan yana kullanmaktadır.

Bunun dışında fakültemizin sahip olduğu olanaklara değinecek olursak; fakültemizin bünyesinde ilgi alanınıza göre seçebileceğiniz birçok kulüp bulunmaktadır. Bunlardan bazıları: Öğrenci Bilimsel Araştırmalar Kulübü, Tıp Öğrencileri Birliği, Tiyatro Kulübü, Dans Kulübü, Sinema Kulübü, Gastronomi Kulübü, Leyla’dan Sonra, Sosyal Sorumluluk Kulübü, Girişimcilik Kulübü, Nörobilim Kulübü, Yeryüzü Doktorları, Türk Tarih Kulübü, Fikir ve Felsefe Kulübü…

Burada ismi geçmemiş olan kulüplerimizden de ilginizi çeken bir kulüp olması aktif bir üyesi olma imkanına sahipsiniz. Ayrıca diyelim ki hiçbir kulübü beğenmediniz… Bu durumda da birkaç arkadaşınızla bir araya gelip danışman hoca bulduktan sonra imza toplamanız bir kulüp açmanız için yeterli.

Barınma Olanakları

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bünyesinde 2 adet kız yurdu ve 1 adet erkek öğrenci yurdu bulunmaktadır. Bu yurtlarda öğrenciler 1 ya da 2 kişilik odalarda kalırlar. Ve yaklaşık aylık 400 lira ücret öderler.

Ayrıca ilk 200’e girmiş olan öğrencilerimize mezun olana dek ücretsiz olarak yurtlarda kalma olanağı ve 6 yıl boyunca üniversitemizin yemekhanelerinde 3 öğün yemek ücretsiz sağlanır.

Bunun dışında fakültemizin bulunduğu muhitte hem kız hem de erkek öğrenciler için bir çok özel yurt mevcut olup tıp fakülteleri öğrencileri adına genel tercih ilk yıldan sonra eve çıkmaktır.

2018 Tercih Dönemi Kontenjanlar ve Taban Sıralama

Cerrahpaşa Türkçe Tıp
    Kontenjan : 270
    2017 taban sıralama : 1707
    Cerrahpaşa İngilizce Tıp
    Kontenjan : 50
    2017 taban sıralama : 409

Çapa tıp gelir mi ?
    Çapa tıp gelir mi ?

Bu sene kontenjanlarımız fakültemizin talebi doğrultusunda azaltılmıştır.

CEVAP HAKKI

Buraya kadar fakültemizle ilgili tanıtıcı bir yazı yazmak ve dikkat edilmesi gereken önemli noktaları aydınlatmak istedik. Ancak bir takım yanlış bilgilendirmelere de cevap vermek istiyoruz. Hayatının en önemli seçimini yapacak öğrencilerin doğrularla ve farkındalık taşıyarak tercihlerini yapmaları gerekmektedir.

Cerrahpaşa’da klinikle entegre eğitim sistemi gereği 2. sınıfta tıbbi beceri eğitimlerine başlarsınız. 3. sınıfta ise “ Dahiliye Pratiğine Giriş” kurulu kapsamında klinik eğitim başlar ve temel klinik becerileri( anamnez alma muayene yöntemleri) öğrenirsiniz. Hastayla ilk karşılaşmanız, tanışmanızdır ilk kez anamnez alır muayene edersiniz ve her hafta bunu tekrarlarsınız. Yani bahsedildiği gibi “Cerrahpaşa’da klinik eğitim ansızın 4. sınıfta başlar” cümlesi son derece yanlış bir bilgidir.
    Sabah vizitleri öncesi hocalarımızın vaka tartışmaları ve konseyleri her branşta vardır zorunlu değildir ama gidenler çoktur ve çok keyiflidir ben şahsen pediatrininkilere giderdim bir gece önce acile gelen vakalar tartışılırdı(Bir gecede yaklaşık 250 başvuru için bkz. Cerrahpaşa Çocuk Acil). Cerrahpaşa’dan bir öğrencinin başka bir fakültede sabah vaka toplantısına gitmesi 5 senedir karşılaşmadığım ve üst dönemlerime de örneğini sorup dalgaya maruz bırakıldığım bir konu oldu. Şimdi çok insan var herkesin adına gitmemiştir asla diyemem, ama gerçeklikten uzak geldi açıkçası.

5. Sınıfta öğleden sonra Cerrahpaşa’da okulun bitmesi? Sabahçı mıyız arkadaşlar biz. Lütfen. 5. Sınıf Küçük Stajlar senesidir tüm okullarda. Girip ders programına bakabilirsiniz 24 adet küçük staj vardır ve hepsinin programı birbirinden farklıdır.
    Cerrahpaşa’da yerinde yeniden yapılanma çalışmaları devam etmektedir arkadaşlar.1 sene önce bizim hakkımızda 1 sene sonra felaket kaos olacak tarzı yorumlar yapılmış. Aradan tam bir sene geçmiş. Kütüphane yıkıldı bu süreçte ama yerine yenisi yapıldıktan sonra şuan hiçbir sorun yok bu konuda. Temel bilimlerin laboratuvarları geçici binada. Anlaşma gereği her bölümün geçici olarak kullanacağı bina yapıldıktan sonra yıkılıyor. Kampüste inşaat sürüyor evet çünkü adı üzerinde yerinde yeniden yapılanma projesi :D Bunu şantiye kaos toz toprak şeklinde nitelendirebilirsiniz pek tabi ama bu kötülemek için yana yana argüman aramanızdan kaynaklanmaktadır.

Çünkü bunlar bu fakültenin yenilenmesi ve kısa sürede “ait olduğu yerde” modern bir fakülte olması için yapılan çalışmalar ve biz bunlarla birlikte eğitim sağlık faaliyetlerimizi gayet güzel devam ettiriyoruz.

Şimdi burda şunu anlamak gerek arkadaşlar : Bu okulda burdan mezun olup burda hocayken hayatını kaybeden insanları görerek yetişirsiniz, Biz bu Cerrahpaşa’nın sadece öğrencisi değiliz benim ve benim gibi yüzlerce arkadaşımın en büyük hayali bu fakültede kalmak hoca olmak bu geleneği sürdürmektir. Yani biz bu okulun aynı zamanda asistanıyız hocasıyız ilerde bu okul için çok faydalı olacak bir çalışma varken ben bunun zorluklarına da katlanmayacak mıyım ? Seve seve katlanıyoruz. Ben size her şey okey dört dörtlük demiyorum. Toz var evet. Ama elbet gidecek, geriye yeni kampüsüyle benim okulum kalacak ben kalıcam. Eğer bunu düşünür ve hissederseniz bakışınız gayet olgun ve farkındalık sahibi oluyor. Biz de tam olarak bu noktadayız. Nitekim geçen sene bu kampüsü gezen öğrenciler de durumu bilerek geldiler ve hepsi de eğitimlerine devam ediyor.

Kumanya dağıtımı bundan iki sene kadar önce ve sadece 1 aylığına oldu çünkü yemekhanemizde tadilat vardı, biz de bunun bilincindeydik kısa bir süre sonra yemekhanemiz açıldı her şey normale döndü. Bunu sanki rutin bir uygulamaymış gibi anlatmak, lağım kokusundan geçilmezmiş yemek yenmezmiş vs. arkadaşlar lütfen. Hekim olduğumuzu ve hekim adaylarına hitap ettiğimizi unutmayalım. Bazı yazılanları okurken inanmakta güçlük çekiyorum, elimizden geldiğince de doğrusunu anlatmaya çalışıyoruz. En doğrusu gitmek görmek gezmektir.

Başka taşınan giden bizim için önemli değildir arkadaşlar. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi tapuları elinde ve yerinde yeniden yapılanmaktadır, İstanbulun en merkezi fakültelerinden biri olarak yoluna devam edecektir. İnşaat süreci geçicidir bittiğinde ise beklediğimize değecektir.

Ayrıca İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi bilindik adıyla Samatya hastanesinin de tapuları üniversitemize geçtiğimiz hafta devredildi. Bu hastane de Cerrahpaşa’nın gelecek planlarında yeri olan kampüs komşusudur ve şuan İstanbul’un en büyük devlet hastanelerinden birisidir. Sağlık Bakanlığı senelik olarak Cerrahpaşa’ya kira ödemektedir.
    İngilizce Tıp Programımızla ilgili öğrencilerimizin çoğunun ingilizce bilmediği için veya hocalar da pek akıcı konuşamadığı için derslerin Türkçe işlendiğine ilişkin söylenenler.

Cerrahpaşa İngilizce Tıp bugün tam 32. senesinde arkadaşlar. Biz önce dil sınavına giriyoruz geçemezsek hazırlık okuyoruz hadi sınav çok zor değil diyelim evet. Her gün İngilizce ders dinliyorsunuz saatlerce. Yani orta derece İngilizcesi olan bir insan 1. sınıfın ikinci üçüncü aylarında artık İngilizce ders dinlemeye alışıyor biraz daha zaman geçiyor ingilizce textbooklara tamamen alışıyorsunuz. Öğrenci dil bilmeyebilir nadiren ama bu kendi problemidir ısrarla öğrenmiyorsa hala kendi problemidir ve 3 sene Amerika’da yaşamış 10 senelik profesör de o öğrencinin gözlerine bakıp aa bu çocuk İngilizce bilmiyor galiba diyerek Türkçe anlatmaz. lütfen komik olmayın.

Hocaların hemen hemen hepsi hayatının bir döneminde yurtdışında bulunmuştur İngilizceleri gayet yeterlidir zaten her anabilim dalında onlarca hoca olduğu için İngilizcesi iyi olan gelir anlatır. Nadiren Türkçe anlatmak isteyen hocalar olur. Hiç yok dersem yalan söylemiş olurum çünkü hoca daha iyi böyle diyip tercih ediyor. Ancak bu oran %5tir ancak.
    (Bu metinde anlatılmak istenenlerin canlı örneği için bkz.
    1992 İngilizce Tıp Dönem 1.si ve şuan İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi Prof.Dr:Muhlis Cem Ar
    Kendisi İngilizce dinleyerek yetişmiş ve şuan İngilizce anlatarak yetiştirmektedir.)
    Yani Cerrahpaşa İngilizce Tıp Bölümünde bu ülkenin en kalifiye İngilizce Tıp Eğitimi 32 senelik tecrübe ile verilmektedir ve bu çok iyi bilindiği için de her sene 350-400 sıralama ile kapatmaktadır. “ Puana göre tercih yapıldığı için böyle değil gelip gören araştıran dinleyen insanların tercihi ve memnuniyeti sonucu, referans ile ortaya çıkan puanlar bu şekildedir” İlişkiyi tam tersten aramak mantıktan uzaktır.

Cevapların Sonu

Arkadaşlar iki Cerrahpaşalı olarak yeri geldiğinde ilgililere danışmak suretiyle uzun araştırmalar sonucu ve hatalı bilgi vermemek adına da objektif verilerle; en önemlisi de bütün samimiyetimizle size bir bilgilendirme yazmak istedik. Ayrıca bazı bilgi kirliliklerini de Cerrahpaşalı Duruşumuz çerçevesinde gidermek istedik. Umarız yardımcı olur.
    En önemli nokta olarak ;lütfen gidin gezin görün konuşun gidemezseniz arayın ama çok iyi araştırın. Tercihlerinizde ve hayatta başarılar dileriz.

• Beyler 2720 geldi gelir mi sizce ?

• herodion kullanıcısına yanıt
    gelir hocam
  • İnşallah hocam

• Up

• Duygulandım

Çapa tıp gelir mi ?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.