Şimdi Ara

Capacity:7.03 GB 1 GB nereye gitti?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Telefonum 8GB fw 2.0.1. Bugün ipod kısmına girince hiçbir şarkı görünmedi ve itunes'a bağlayınca şarkıların olması gerken yaklaşık 3 Gb lık kısım OTHER olarak göründü.Yeniden sync etmeyi denedim ama other kısmı sabit kalarak şarkıları yeniden yüklemeye başladı.Bende daha önce 2.0.1'e geçmek için kullandığım custom ipsw dosyası ile restore yaptım düzeldi ama şimdide itunes da capacity 7.03 GB olarak görünüyor.İlgisi varmı bilmiyorum ama dün itunes ı 8.0 a yükseltmiştim.Yani çok önemli değil zaten hepsini kullanmıyorum ama 1 GB nereye gitti kafama takıldı.Sizde kaç görünüyor yada benzer durumla karşılaşan oldumu acaba??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jjboy -- 20 Eylül 2008; 22:10:02 >

• 7.03 tamamen normal, zaten disk üreticileri gb başına 1000 mb olarak ele alır.
    yani 8000 mb = 7.80 gb.

7.80 - X = 7.03 :)

Sanırım burda X'i anladın.
  • işletim sistemi için kullanılır o alan...
  • birde 1 mb 1024 kb.
  • cevaplarınız için teşekkürler.
    sanırım haklısınız custom ipsw deki root partition size 550 mb zaten, cydia installer falan derken normal o halde.
    acaba herkeste böylemi görünüyor?paranoyak etti bu telefon beni ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: jjboy

cevaplarınız için teşekkürler.
    sanırım haklısınız custom ipsw deki root partition size 550 mb zaten, cydia installer falan derken normal o halde.
    acaba herkeste böylemi görünüyor?paranoyak etti bu telefon beni ya

evet genelde hep aşağı bir miktarda gözükür benim 16 GB 14.53 mü ne gösteriyor bu uygulamalara filan ayrılan yer ilede orantılı
  • Bende...
    Name: iPhone
    Capacity: 6,83 GB
    Software Version: 2.0.1
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dual 1 gb mı yoksa 1,25 gb mı?
    16 yıl önce açıldı
    8 GB ram 4 GB gözüküyor
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • normalde 8192mb olması gereken cihazlarımız, 8000mb olduğundan yani 1024 ve 1000 olayından. 7,8gb olarak gözüküyordu eski versiyonlarda hatırlayalım...

Ama yeni versiyonlarda 2.x'lerde jailbreak sonrasında oluşan partition ana partition' dan direk düşüyor..

Kurulumdan hemen sonra 300MB other oluyor telefonda itunes' e göre, yazılım bu alanı kullanıyor 7,5gb total capacity kalıyor bize. Root Partition size' a görede değişiyor gerisi 1,5gblık partition size' ı olan ipsw'yi 2.1 cihaza attığım gün capacity' de 6gb gösterdi oyunları, şarkıları türküleri attım 1,5gb' a indi.. hemen rahatsızlığım baş gösterdi piskolojik olarak ve düşük root partition boyutu olan bir ipsw buldum
  • custom ipsw deki root partition size 'in buyuk yada kucuk olmasının bı avantajı var mı ... eger bı fark yaratmıcaksa ben 800 yapmıstım ve sımdı 6.6 kullanılabılır hafızam var bunu degıstırıp 500mb lık bı bolum ayırmak istiyorum cunku backup yaptıgımda sarkılar sıgmıyor :(
  • Cydia' dan falan yüklediğin dosyalar ve firmware' ın o alana kuruluyor yani sen 500mb ayırdığında 300' ü uçmuş olacak kafadan..
  • 8 GB ın 1 ini temp ve işletim sistemine kullanıyor sana da bakiyesini veriyor. idare edcen artık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.