Umarım hocam 3. Kez yapmasını bekliyorum yaparsa götüreceğim artık servise bakalım < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
CAPTUR 2 (2020) (12. sayfa)
-
-
Al benden de o kadar ben de alışamadım s&s a bazen ışıklara girdiğinde fren senkronunu tutturamıyorsun az daha gidip manevra falan yapmak istiyorsun stoptan çıkmakta kararsızlık yaşıyor direksiyon dönmüyor falan 1 saniyeliğine alışamadım Bi türlü. Şu sorunun arıza olup olmadığına emin olunca ben de artık direkt devre dışı bırakıcam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bahsedilen sorun sadece 140 BG araçlarda mı görülüyor? 130 BG olan araçlarda bu sorunu yaşayan var mı acaba?
Eğer sorun aküdense 130 bg olanlarda bu sorun olmaz çünkü onlarda elektrik motoru yok.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
130 ve 155 liklerde elektrik motoru yok.
-
Umarım Renault bu konuya acil çözüm üretir
( geri çağırma, pilleri sorgusuz değiştirme vb.). Aksi taktirde bu sorun sadece 140 BG degil, 155'lik ve 130 Bg dahil tüm yeni capturların kronik sorunu olarak algılanmaya başladı, bunda şikayet var gibi yerlerin de katkısı çok!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kk35 -- 29 Nisan 2021; 0:11:19 >
arkadaşlar sizin bi yanlışınız olmasın, start/stop un kendi kendine devreye girmesi gibi bişey yok gibi geliyo bana zira fren e sert bi şekilde basmadan devreye girmez hele araç üzerinde sürat varsa hiç girmemeli. aracınızı kırmızı ışıkta durdurduğunuzda frene hafif basıp motoru çalışır durumda bıraktığınızda start/stop için frene sert basınız gibi bir uyarı çıkar ekranda. diğer 2 model aracımda da start/stop frene sert basmayla devreye giyordu capturdaki gibi yani. Bence kendiliğinden start/stop devreye giyorsa bi problem vardır hele aracın üzerinde hız varken.
diğer durum yani ayağınızı fenden kaldırır kaldırmaz (gaza basmaya bile gerek kalmadan ) motorun çalışması lazım arkadaşın bahsettiği gibi bütün ışıkların tekrar yanıp sönmesi elektrik ile ilgili yada büyük bir ihtimalle piller ile ilgili bir sorun bencede...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dutalice -- 29 Nisan 2021; 4:38:59 >
Otomatik vitesli Captur'larda ayağınız fren pedalındaysa ve araç 5 km/h hızın altına düştüğünde s&s devreye giriyor. Bir yerde otomatik şanzumanın korunması amacıyla böyle yapıldığını okumuştum. Manuel viteslerde tam durmasını bekliyormuş araç.
-
frene kuvvetle basmadığınız zaman start/stop devreye girmez. yokuş aşağı inerken ve start/stop devredeyken ayağınızı çok hafif frenden kaldırırsınız hani belli belirsiz olacak şekilde o zaman start/stop hemen devreye girmiyo ve arabanın çok hafifçe akmasına izin veriyor. onun haricinde benim aracımda EDC şanzumanlı aracımın düşük km lerde start/stop un devreye girdiğini hiç hatırlamıyorum. yine tekrar ediyorum start/stop u devreye sokan hareket frene kuvvetli basılmasıdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dutalice -- 29 Nisan 2021; 15:6:38 > -
tr.e-guide.renault.comE-GUIDE.RENAULT.COM / Captur-2 / Aracınızdaki teknolojiden yararlanın / FONKSIYON STOP AND STARThttps://tr.e-guide.renault.com/trk/Captur-2/TRK_UD69964_3_UA56609001
Bu linkde de yazdığı üzere 'Sürüş sırasında, araç durduğunda veya düşük hızda hareket ettiğinde (araca bağlı olarak), sistem motoru durdurur (bekleme). Aracın tamamen durmasına gerek yok. Vag grubu araçların da çoğunda durmasını beklemiyor s&s. Her araçta böyle olacak değil tabii ama Captur'un hızının 5 km/h hızın altına inince stop etmesi sorun değil. Eğer tekrardan çalışmıyorsa sorun vardır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: kk35
2021 Touch paket için bayi bugün 319 demiş!Ne ara 20000 tl zam gelmiş!
Joy paket 332
Touch paket 342
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kk35 -- 30 Nisan 2021; 0:42:59 >
quote:
Orijinalden alıntı: kk35Ne ara 20000 tl zam gelmiş!
Joy paket 332
Touch paket 342
Alıntıları Gösteryuh. fiyat artırırken artık ellerini hiç esirgemiyorlar. maşallah.
-
Euro 10 tl olmuş arkadaşlar, tabi zam yapacak firmalar tüm arabalar euro üzerinden. Şöyle diyim size bir zam daha gelecek yaklaşık yüzde 3. Aldığım bilgi bu şekilde. Tl değer kazanmazsa fiyatların sabit kalma ihtimali bile yok.
İkinci konu da bir sorum var biri arabamı yaklaşık 10 15 cm iki noktada çizmiş. Muhtemelen anahtar falan yada kağıtçıların arabası. Ne yapmamız önerirsiniz kasko mini onarımdan mı yaotırayim elletmeyeyim mi? Ama ellemezsekte büyür mü onu düşündüm pasta cilayla düzeltilir mi başına gelen varmı dır ne yaptırsam iyi olur? Orjinalliğini de böyle basit birşey için bozmak istemezdim ama başımıza geldi?
Bir de bir sorum vardı akü koruma modu diye artık yanmıyor uzun yol sonrasında.
Bir bilgi daha vereyim. Benim araba 130 hp, start stop sorunu hiç yaşamadım.
Geçmiş olsun. Eğer çiziklere tırnağınız takılmıyorsa yani çok derin değilse pasta ile geçer ama derin çiziklerse yapacak birşey yok. Lokal olarak boyanır diye biliyorum. Çizik büyümez. Neyse öyle kalacaktır. Artık kararı sizin vermeniz gerekecek.
-
quote:
Orijinalden alıntı: züttürük
Euro 10 tl olmuş arkadaşlar, tabi zam yapacak firmalar tüm arabalar euro üzerinden. Şöyle diyim size bir zam daha gelecek yaklaşık yüzde 3. Aldığım bilgi bu şekilde. Tl değer kazanmazsa fiyatların sabit kalma ihtimali bile yok.
İkinci konu da bir sorum var biri arabamı yaklaşık 10 15 cm iki noktada çizmiş. Muhtemelen anahtar falan yada kağıtçıların arabası. Ne yapmamız önerirsiniz kasko mini onarımdan mı yaotırayim elletmeyeyim mi? Ama ellemezsekte büyür mü onu düşündüm pasta cilayla düzeltilir mi başına gelen varmı dır ne yaptırsam iyi olur? Orjinalliğini de böyle basit birşey için bozmak istemezdim ama başımıza geldi?
Bir de bir sorum vardı akü koruma modu diye artık yanmıyor uzun yol sonrasında.
Bir bilgi daha vereyim. Benim araba 130 hp, start stop sorunu hiç yaşamadım.Sakın boyatmayın, car detailing diye internette arayın, bu işin uzmanları var, Ankara ve İzmir için tavsiye verebilirim, boya yapmadan büyüteç ile görünebilen düzeye indirebiliyorlar, ama uzmanını bulmalısınız, her önüne gelen pasta cilacı detaycı oldu!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sağolun cevaplar için. Peki hdi full kasko sahibiyim ben. Bu kaskodaki mini onarımla nasıl yaparlar hasar kaydı çıkıyor mu? Benim bildiğim mini onarım hasar kaydı çıkarmıyor. Hem de kaskoyu falan bozmuyor. Hasarsızlkk indirimini diye biliyorum bilginiz var mı o konuda?
quote:
Orijinalden alıntı: züttürük
Sağolun cevaplar için. Peki hdi full kasko sahibiyim ben. Bu kaskodaki mini onarımla nasıl yaparlar hasar kaydı çıkıyor mu? Benim bildiğim mini onarım hasar kaydı çıkarmıyor. Hem de kaskoyu falan bozmuyor. Hasarsızlkk indirimini diye biliyorum bilginiz var mı o konuda?İlgili yerle bunu konuşmanız lazım, ama boyaya gerek yok, ben Ankara' da Berkay'a yaptırmıştım, yeni aldığım Megane boydan boya kanırtarak anahtarla cizilmisti, bekkemedigim kadar güzel yapmışlar, hatta aracımı daha sonra satın alan kişi bile fark etmeyince kendim göstermiştim.
Mini onarımda hasar kaydı çıkmaz, indiriminiz bozulmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kk35 -- 30 Nisan 2021; 16:32:9 >
bence de boyatmayın sakın ilk önce pasta cila ile geçermi bi bakın olmazsa arkadaşların bahsettiği yerler var bu işlerde uzman onları bi baktırın.
-
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Ama görüntüyü bozdu yani ben mini onarımdan yaptırabilirim gibi düşündüm. Hasar kaydı ve orjinalliği bozulmayacaksa eğer. Renault bayisiyle bir müsait zamanda görüşücem.
Gelişme olursa paylaşırım. Zaten arabayı sürebildiğimiz yok malum. Sürekli kapanmadayız.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X