Şimdi Ara

Carina mı, Primera mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aşağıdaki araçlardan hangisini tavsiye edersiniz?
    İkisi de aynı model, benzer özelliklere sahip, fiyatları aynı sayılır. İlanlarda araçlar için verilen bilgilerin doğru olduğunu düşünerek yorumlarınızı bekliyorum. Özellikle daha önce bu araçlardan kullanan arkadaşlar yorumlarsa sevinirim. Bide bu araçların gerçek piyasa değeri nedir?

Carina

Primera

• Primera dostum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gopluumit

Primera dostum :)

Cevabınız için teşekkür ederim. Ancak nedenini de yazarsanız sevinirim.
  • Hangisi temizse..
  • 2000-2001 model primera 2.0 elegance bir ara ciddi ciddi düşünüyordum.tiptronic vites,lpg,sunroof,deri koltuk gibi donanımları var ama şu an ki aracıma çok masraf etmiştim hiç bir sorunu kalmadı zararına satmamak için ertelemiştim. ben oyumu primeradan yana kullanıyorum kasası çok hoş bence.
  • CARİNA İÇ HACİM DE DAHA GENİŞ. MOTOR PERFORMANSI İKİSİDE ÇOK YAKIN TABİ PRİMERA GT Yİ SAYMIYORUM. BENİMDE ALMAYI DÜŞÜNECEĞİM Kİ ARAÇTAN BİRİSİ. NEDENMİ. CARİNA HERŞEYİYLE CORLLADAN ÜSTÜNKEN 4-5 MİLYAR DAHA UCUZ. CEVABI BUKADAR BASİT. TİP OLARAK KARDEŞ PRİMERA GT LER ÇOK ŞIK DURUYOR. 13-14 E TEMİZİNİ BULURSAN ALINACAK ARAÇTIR.GT LER.
    TURBO DEĞİLDİR ANCAK 150 HP DİR VE 8.5 SN 0-100 DEĞERİ VARDIR. EĞER BÜTÇN 16-17 YE ULAŞIYORSA İKİSİNİDE ALMA DİREK 2001 VVT-İ D-4 AVENSİS AL.
    ODA 150 HP 9 SN 0-100 DEĞERİ VE 7.5 LİTRE TEST TÜKETİMİ SUNMUŞ EN EKONOMİK 2.0 ARAÇTIR.
    BUYUR BUDA 2001 AVENSİS İLANI. İNCELEMEN ÖNERİRİM.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-hatasiz-boyasiz-2001-avensis-2-0-sol-en-full-modeli-emsalsiz-77505239/detay

HA SON OLARAK TEMİZ BİR CARİNADA PRİMERA DA SENİ MUTLU EDER. ;) DOĞRU SEÇİMLERDESİN. DESTEKÇİNİM.

• quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Hangisi temizse..
    @JasonBurak, @frisby2, @kendikendine verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

Sizlere katılıyorum. Ancak bütçem bu kadar. Zaten bu rakama da kendi şartlarımı zorlayarak çıkacağım.
    O yüzden temiz 14 civarı bir araba almayı düşünüyorum.

Sizce bu iki araç şu anki piyasa ile karşılaştırıldığında 14 bin Tl'yi hakediyor mu?
  • toyotacıyım ama primeranın tipi daha derli toplu. ayrıca primera 1.6 motor carinalar 2.0 motor bu yönden bence tercih primera olmalı. 2000 sonrası makyaşlı kasa bulursanız daha iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frisby2

2000-2001 model primera 2.0 elegance bir ara ciddi ciddi düşünüyordum.tiptronic vites,lpg,sunroof,deri koltuk gibi donanımları var ama şu an ki aracıma çok masraf etmiştim hiç bir sorunu kalmadı zararına satmamak için ertelemiştim. ben oyumu primeradan yana kullanıyorum kasası çok hoş bence.

Aynı araçtan vardı bizdede sıfır almıştık, xenon-ısıtmalı derı döşeme sunroof tiptronik vites vs sayıyla özelliği vardı ayrıca 2001 senesınde 1.6 focus otm. almıstık,primera 2.0 otm olmasına rağmen focustan daha az yakıyordu...
  • bence bordo renkli primera 2.0 se en güzeli. 1.6 larından daha ucuz kasayı daha rahat taşıyor. ve teknik verilerine bakıncada 1.6 dan 1 litre bile fazla yakmıyor. lpg de ise çok performanslı kullanmazsanız bu yakıt farkını hissedemezsiniz bile. ben size 1-2 nissan göstereyim. bu arada ara motor oluşundan dolayı 2000 model 1.8 luxury primera çok yerinde tercih olabilir 14-15 e bulunur sanırım. bir bakayım şimdi.
    ayrıca 98-99 primeralarda 2.0 se ler en full ü olduğu halde 1.6 larından daha ucuz.
    buyrun sze 3 ilan vereyim.
    1.6prmera
    2.0 se
    ve 1.8 yeni kasa luxury. 2001 makyajlı yeni kasanın 2.0 ları yalnızca 6 ileri cvt şanzımanlıdır manueli yoktur.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-orjinal-hastalarina-70-000-nissan-piremiara-slx-76631194/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-nissan-primera-orjinal-57binde-garaj-arabasi-77374854/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-nissan-primera-1-8-genis-lux-aile-araci-76980637/detay

3 ilanıda verdim. özellikle 1.8 ve 2.0 olanın lütfen teknik detalarınada bakın. içiyle dışıyla yakıtıyla 2.0 ve 1.8 1.6 yı resmen eziyor. yani 2.0 ve sağlam performansıyla ortalama7.9 litre/100 km iken 1.6 anca kasayı taşıyor ve 7.5 litrede o yakıyor.)
    dıştan bakarsanız 1. ve 2. ilana 2.0 se nin 1.6 ya olan farkları çok fazla. gövde rengi tamponlar alaşım jantlar. krom kaplı kapı açma kolları. içerisindeki maun kaplamalar. çift hava yastığı. bunlar 2.0 se primeranın 1.6 ya olan en gözüken özellikleri. yakıtları aynı sayılır. ama gidişleri çok farklı. üstelik 2.0 ın fiyatı daha uygun. geriye tek dezavantajı kalıyor. oda vergisi ki zaten o yaştaki araçta artık vergiden baya düşmüş oluyor. zaten şu anda 2000 model altındaki 2.0 la 1.6 arasında yılda 300 tl gibi vergi farkı var. yani ayda 30 tl ya bile gelmiyor. bu kadarcık fark için 2.0 a bence değer.

• @kendikendine, ilginiz için teşekkürler.

2.0 ve 1.8 konusunda kesinlikle sizinle aynı fikirdeyim. Verdiğiniz ilanlara baktım. Ancak izmir'de yaşıyorum. İşim gereği il dışındaki araçları gidip görmem zor gözüküyor. 1.8 olanı izmir'deymiş. Ancak onun kilometresi çok fazla.

İlk mesajda yazdığım iki ilan açıkçası içime sindi. Kilometreleri uygun ve temiz araçlar. Ancak eş dost arasında konuşunca 15 yaşındaki arabaya 14 bin lira verilmez diye düşünülüyor. Yoksa o iki araçtan da memnun kalacağımı tahmin ediyorum. Kullanan insanların yorumu hep bu yönde.

Yukarıda bazı arkadaşların önerdiği 2000 model ve üstü primeralar güzel ama bütçeme uygun değil.

Yakın zamanda bu tarz araba alıp satan arkadaşlar lütfen piyasası ile ilgili ne düşündüğünüzü belirtir misiniz? İnternette rakamlar uçmuş resmen..

• İlk mesajınızdaki Primera temiz görünüyor.
    Araca bakmaya/baktırmaya gidin bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EPICA -- 10 Mart 2012; 0:12:36 >
  • evet bir primera vardı oda 70bindeydi. ve bir dipnot daha primeraya en çok bu bordo renk yakışıyor. ayrıca pazarlığı sıkı tutarsanız 1000 tl aşağı çeker sanırım fiyatı. çünkü fazla müşterisi olacak bir araç değil. sanırım diğer 70000 de dediğim araçta konyadaydı galiba. izmire çok uzakta değil. yolları düzgündür. çok sıkıntı olmaz.konyada çok var nissan. bide 2000-2001 kasalar izmirde çok sanırım türkiyede büyük şehirde olmanızda parça konusunda sıkıntı yaşamayacığızı gösterir şanslısınız.
  • hocam fiyatlarını hak eder mi demişsin 9 a 10 a da iki arabada var bence en fazla ederi de 11 lira zaten tabi bu BENCE ama 2 arabada çok hoş çok güzel 2 side üzmez git incele bak hangisi temizse al hocam parası biraz fazla geldi o paraya laguna RXT de bakabilirsin 99 üstü
  • merhaba ben carina kullanıcısıyım.

primera carina ikiside güzel araçlar. şahsen carinamı satsam primera alırım primera satsam carina alırım :))

motor konusunda şahane araçlardır. kendi aracım için konuşuyorum 100 tl gazla 450 km yapıyorum bu arada carinalarda 2.0 motor var. 1.6 motorluları varda ülkemizde pek mevcut degil. konforludur ferahtır. ayrıca kendi aracım yani carina ile nereye gidersem gideyim herkezi kendine hayran bırakan yapısı var.2 el konusuna gelince her ne kadar 2 eli yok denilsede hemen satabilecegin bir araçtır. nerden bu kanıya vardın dersen benim çevremde 3 arkadaşım var onlar bile şimdi satsam benim carinayı alacaklar.

yaptıgınız tercihler güzel tercihler. neticede fanatikligin alemi yok. primera da süper araç carinada süper araç.

km çok yapılmış araçlardan korkmayın. kullanan kişi ve aracın bakımlı olması önemlidir.

yoksa 10 bin tl carina var 18 bin tl de carina var. bu dedigim primera içinde geçerlidir:)

neticede 10 bin tl aldıgın araç 13 bin tl gelebilir bu önemli etkenleri önemsemekte fayda var:)
    umarım dilediginiz gibi bir araç alırsınız şimdiden hayırlı olsun

bu arada böyle arabayı insan satmaya kıyamaz:)

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/796669/A5860F1C7C684CD9A86EE21FF11F2455.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoturkalemi -- 10 Mart 2012; 3:47:55 >

• Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.

14 bin lira biraz fazla gibi, biraz daha araştırma yapmayı ve beklemeyi düşünmeye başladım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.