Şimdi Ara

Carisma Sahipleri Buraya... (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
10
Favori
183.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nightmare115

izledim güzel çözüm tebrikler. yanlız yolcu tarafındaki düğmenin tırnağı kırık değil ama aşağı indirmiyor. fakat kapatırken kapatıyor. bi el atmak lazım ona da, artık izin dönüşü yada teskereyi alınca elden geçireceğim.

Ben ( casq ) öncelikle sana hayırlı teskereler diliyorum yeğenimde 2 gün önce teskeresini alıp geldi seninde sayılı günlerin çabuk biter inşallah istanbul dan denizliye kadar 750 km yol yaptım 150 tl benzin tükettim yakıt ortalaması nasıl bu arada sabit hızım 100 km idi ne dersin yakıt için oksijen sensörüm de arızalı bu arada.

• quote:

Orijinalden alıntı: av.ilhami

quote:

yahu herkesin mi kontak kapanınca yol bilgisayarı sıfırlanıyor. ben hiç sıfırlandığını görmedim. ben tuşa basık tutup sıfırlayana kadar ölçmeye devam. meslektaşım sıfırlama konusunda bir hatanız olmasın. kontak kapatmakla 3-5 saat ile sıfırlamıyor yol bilgisayarı. sıfırlamayınca da hassasiyet namına birşey kalmıyor. hele ki şöyler uzun bir yola gidin ardından şehiriçine dalın 0.1 bile değişmiyor meret.

babamdan geçmiş ince hesaplama olayı fakat kendisi aklından yapar ben hesap makinesiyle :)

şimdiden aklımdan lastik, LPG kiti, oksijen sensörü, amfi, kapasitör, comp, yağ, hidrolik, amortisör, lcd tv , ps3 beyaz eşya böyle uzayıp gidiyor. çokk para lazım çokkkk. askerde mi kalsam ki

benim A modu ve B modu günlük sayaç sıfırlanıyordu. ancak merkezi kapı kilit sistemi çalışmadı ve elektrikçiye gidince sarı renkli sigortanın bozulduğunu tespit edip değiştirdi böylece hem merkezikapı kiliti düzeldi hem de günlük yol sayaçlarım kontak kapatınca sıfırlamıyor ve kaldığı yerden devam ediyor.
    benimde babam kafadan yapar lakin ben sadece 2 kere 2nin5 ettiğini bilirim
    askerde mesleki branştaysanız şiddetle tavsiye ederim. ben acaip pişmanım

Benim babamın zamanında hemen hemen hiç hesap yapılmazdı.Fakat,rafinerinin oradan benzin alınırdı,ucuz oluyor diye.Bi de yokuşa araç koyulmazdı(Anadol'un depo kapağının arkaya bakması)

• @casq çok teşekkür ederim. bitecek az akldı inş.

süper bi tüketim olmuş. fulleyip yola çıktınız sora tekrar fullediğinizde 150 tl mi aldı? hesabını yaptım 13.333333 yakmış km başına. inanılmaz bir tüketim. ölçümde bir hata yok ise gerçekten çok iyi. bir de 85 civarı gitseydiniz biraz daha düşerdi. LPG ile kafa kafaya olmuş benzin fiyatlarına rağmen.

@kaf_kaftr nerde eski günler. köyden merkeze giden dolmuşçu 2 müşteri olsa tüm mazot parasını çıkarırmış. geldiğimiz hale bakın adamlar şimdi 10 numara yağ yakıyor maliyet düşsün diye. nerdeeeen nereye. halimize bakınız kuruş hesabına döndük. çeyrek depo yarım depo hesapları tarih oldu.
  • quote:

@casq çok teşekkür ederim. bitecek az akldı inş.

süper bi tüketim olmuş. fulleyip yola çıktınız sora tekrar fullediğinizde 150 tl mi aldı? hesabını yaptım 13.333333 yakmış km başına. inanılmaz bir tüketim. ölçümde bir hata yok ise gerçekten çok iyi. bir de 85 civarı gitseydiniz biraz daha düşerdi. LPG ile kafa kafaya olmuş benzin fiyatlarına rağmen.

@kaf_kaftr nerde eski günler. köyden merkeze giden dolmuşçu 2 müşteri olsa tüm mazot parasını çıkarırmış. geldiğimiz hale bakın adamlar şimdi 10 numara yağ yakıyor maliyet düşsün diye. nerdeeeen nereye. halimize bakınız kuruş hesabına döndük. çeyrek depo yarım depo hesapları tarih oldu.

aynen dediyin gibi istanbul silivride fulledim birde denizlide fulledim hatta 145 tl idi ben 150 dedim lpg taktırmayı aklımın ucundan bile geçirmiyorum artık.dere tepe hep 100 km gittim cevabın için teşekkür ederim.

• quote:

@casq çok teşekkür ederim. bitecek az akldı inş.

Tabi ya...Babam -ki çok cimriydi- sadece rafinerinin oradan benzin alıyordu.Ona yetiyordu o kadar ekonomi.Fakat şimdi,aynı ülke,aynı toprak ,ama bakınız, millet 5 liralık 10 liralık benzin almaya mecbur kaldı.

Bu hale düşürenler utansın.

• quote:

tümen disiplin mahkemesindeyim. bitsin arkama bile bakmam, yüzerek yine kaçarım.

temsa global sitesi üzerinden talebinizi iletebilrsiniz.forumdan caramurat yardımcı olmuştu sağolsun kargo ile evime kadar yollamıştı. kendisine teşekkürü bir borç bilirim.

disiplinmahkemesinde normal subay statüsündesiniz. ben askeri hakim yani dokunulmazlık statüsündeydim. sizin durumunuz tabii zor. aslında bence askerliğin kolayı zoru olmaz çalıştığın komutanın iyisi kötüsü olur. tabii birde askerliğe bakış ve beklenti de önemli. benim ismim babamın askerliğini yaparken ki albayının ismi. bu nedenle de küçükken asker olmayı çok istemiştim.psikolojik olarak zorlanmadım. hele fakülteyi istanbulda okuyunca doğuştan asker gibiydim.size tavsiyem komutanların keyfi için değil bu vatana hizmet için askerlik yaptığınızın bilincinde olun.
    kılavuz cevabı için teşekkürler.

• benim bir beklentim yok. o yüzden beklenti içinde olup umduğumu bulamayıp mutsuz olamamı gerektirecek bi durum da oluşmuyor o yüzden. mahkemede komutanım gerçekten çok iyi bir insan. o da benim şansım. o yüzden mantığımı nizamiye kapısında bırakmama gerek kalmadı. tek zorluğu olur olmaz vakitlerde olay vs olduğunda olayı araştırmamız. müfettiş gadget misali. o kadarı da olsun.

@casq ben de mi vazgeçsem ama daha çok şehir içi kısa mesafe gidiyorum ben. kışın yolu yarıladığımda motor anca kendine gelmiş oluyor. ayda bir iki ş.dışı gidiyordum. oksijen sensörü, yağı bujiyi filtreyi tekrar değiştireyim olmazsa. son takılan bujileri pek tutmadı gözüm. sora bakalım ne kadar yakacak. bir de amfi çok akım çekiyor o da yük bindiriyor. yüksek amperli bi akü alacağım.

• Arkadaşlar öncelikle geçmiş bayramınızı tekrar kutluyorum. Bu arada LPG kitinden sonra oksijen lambasının yanması benim aracımda da olmuştu. Ben Zavolli taktırdım aracıma. Sonra memeler ibüyüttüler arızayı giderdiler lamba söndü ve o gün bugündür yani yakaşık (3 aydır) byle bir problemim yok. Yalnız lpg'den sonra aracımla ilk uzun yol deneyimimi bu bayram yaptım. Yola çıktamadan önce lpg ayarlarına baktırttım ve yola çıktım. İlginç bir olay , araç 120'yi geçince otomatik olarak benzine geçiyor. Bunu ilk etapta anlamadım, araba düz yolda giderken zaman zaman kesiklik oluyor, araç sanki iler igeri gider gibi yapıyor. Bir müddet sonra baktım ki araç 120'den sonra benzine geçiyor, 120'ninaltına düşünce hız tekrar lpg'ye geçiyor. 12 yıllık ustamı aradım yeterince yakıtın gelmediğini o yüzden benzine geçtiğini söyledi ve gelince bakalım dedi ve yol boyunca yaklaşık 1200 km're 120'yi geçmeden araba kullandım ve hızım da çoğunlukla 100-120 arası idi, aracın bilgisayarı 7.2-7.4 gösterdi. Fakat aldığım lpg 37 litre yaptığım yol ise 440 km're. Yani işlemler iyaptığımızda ortalama 150 gib ibir rakam çıkıyor. Bence çok güzel yakıt oarak. Tabii hatırlatmak isterim bazı bölgelerde lpg fiyatları çok uygun. Örneğin Sakarya/Akyazı'da 1590 litre fiyatı. Neyse benim hesabım 1790'a göredir. 97 yılından beri lpg kullanan biri olarak bu fiyat bana çok makul geliyor. Bundan önceki arabam da hemen hemen aynı yakıtı yakıyordu. Ölçümleri şöyle yapıyorum. Boş olan tankı dolduruyorum. Kaç litre aldığını ve bu litreyle ne kadar gittiğimi karşılaştırıyorum. Sağlıklısı da bu olsa gerek.
    Yukarıda bir arkadaşımız benzinle 150 tl'ye 1 km're gittiğini yazmış. Kusura bakmasın bunun pek mümkün olmayacağını düşünüyorum. Bu araçların kitapçıklarında ortalam 90 km're hızla rüzgar, yağmur çamur, rampa vs. olmadan ortalama 100 km'de kaç lt benzin harcayacağı bellidir. Kaldı ki bu arabalar sıfır da değil, o yüzden 150 tl bana pek mantıklı gelmedi, bir sebebim de şu, bizler aynı arabalarla lpg'li olarak yani % 40 tasarruflu gitmemize rağmen 150 tl yakıyorsak benzinin 200'den aşağıya inmemesi gerekli en azından diye düşünüyorum.
    Bu arada bayram bayram yeğeni yakalayıp bizim canavara güzel bir pasta cila attırdım ki arabanın yüzü gözü açıldı maşallah.
    İnşallah herkes sağsali everine gelmiştir, hepinize hayırlı mesailer diliyorum. Selamlar

• Merhaba Dostlarım,

Mesajlarınızın hepsini okudum. Şimdi tek tek görüşlerimi yazacağım. Ardından da kendi uzun yol tüketimimi ve görüşlerimi.

@nightmare,

By_TASQ dostumuz 150 TL ile 750 KM yol katetmiş. Bu tüketimden 13,3 Krş sarfiyat çıkmaz. Bayram münasebetiyle ufak bir hesap hatası olmuş sanırım

150 / 750 = 2,00 yani KM' de 20 Krş yakıt tüketimi olmuş. Bu tüketim benzine göre uzun yolda fena değil. Dikkat edilirse 17-18 Krş' a düşürülebilir.

@54ap527,

Sn Hocam, ben burda bağıra bağıra çoook söyledim Atiker taktıralım diye. Ustamızın da görüşü Atiker' in bizim araçlarda ateşleme bobini dışında sorunsuz olduğu. Hem Atiker diğerlerine göre çok daha ucuz. Ben aracımı aldıktan hemen 15 gün sonra LPG kitini taktırdım. O zamandan bu yana ne bir arıza lambası ne başka birşey... Hiçbir sıkıntım olmadı.

Gelelim benim tüketimlerime,

İstanbul-Giresun arası seyahatimde giderken tek başıma ve iki valizle birlikte 13,2 Krş KM başı ortalama tüketimim oldu. Daha detay isteyen olursa, yol 984 KM, yola çıkarken tankı doldurdum. Yolda sırasıyla, 50,5 TL + 45,3 TL ve vardığımda da 34,08 TL LPG aldım.

50,50
    45,30
    34,08
    ..............
    129,88 TL

129,88 / 984 = 0,131991, yani yuvarlarsak 13,2 Krş.

Süratim, ise 85-90 Km/h. Ha, İstanbul' dan çıkışta otobanda Megane II sahibi bir arkadaşla yaklaşık 30 dk tatlı bir atışmamız oldu. Yer yer 210-220 gördüğümüz oldu ama tabi saniyeler sürdü. Bu atışmada ortalama süratim 140' ın altına hiç inmedi diyebilirim. Yolduluğun geri kalanında, rampa inişlerinde gaz basmadım. 5. vites kompresörde 80-90 KM hızla indim.

Dönüşte ise dört kişiydik, yükümüz ise çok fazlaydı. Bagaj, koltuk araları vs her yer doluydu. Bu halde tüketim, 14 Krş oldu. Yolda sırasıyla,

51,00
    31,47
    37,00
    15,05
    ............
    134,52 TL

134,52 / 956 = 0,140711, yani vuvarlarsak 14,1 Krş.

Dönerken otoban çok yoğundu. Bu düşünceyle izmitte 3 saat kontak kapattıktan sonra eski yola döndüm. Yani şehir içinden geçene. Yer yer dur kalk yaptığımız da oldu. Geri kalan kısımda ortalama hızım yine 90 KM/h civarıydı.

Yol bilgisayarında giderken 6,2, dönüşte 6,5 ortalama tüketimim oldu. Yol bilgisyarı benzin harcadığını da düşünmüyor. Bu ortalama rakamı ne LPG' ye, ne benzine benziyor.

Diğer görüşlerim, uzun yolda araç çok rahat. Tık ses yok. (Tabi benim gibi araç az yakıt tüketsin diye lastiklere 2şer bar fazla hava basmazsanız) Süratte ise 140ın üzeri oldukça güvenli. Ta ki 190' a kadar. 190dan sonra ön taraf hafiften başını kaldırdığı için yol tutuşu azalıyor.

Neticede, kazasız belasız gidip döndük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akerimoglu -- 1 Aralık 2009; 11:37:11 >

• @casq,

Cam düğmeleri için mükemmel bir çözüm bulmuşsunuz. Güya bu memlekette oto elektrik ustaları var! Hiçbirisi bu şekilde düşük maliyetli çözüm üretemiyor. Tek yaptıkları şu değişecek, bu değişecek demek.

Sizi tebrik ediyorum.
  •  Carisma Sahipleri Buraya...

Bahsettiğim hoparlör yuvasının resmi.

Boyutu 10 cm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akerimoglu -- 1 Aralık 2009; 12:01:47 >
  •  Carisma Sahipleri Buraya...

Bu da CD çalar takıldıktan sonraki konsolun hali.

@nightmare,

Sen, orjinal teybi alttaki göze taktıktan sonra, o gözün kapağını takabildin mi? Yoksa durum benimki gibi mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akerimoglu -- 1 Aralık 2009; 12:02:27 >
  • Resim koymayı sonunda başardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akerimoglu -- 1 Aralık 2009; 12:01:03 >
  • Herkese selam,

Forumda daha önceleri de aklımızın erdiğince bazı şeyler yazmıştım,

Öncelikle son bir yıla kadar sürekli tofaş reno gibi eski model yerli araçları kullandım, son olarak bu yıl başında 1,6 comfort 2001 carısma aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rainmans

Herkese selam,

Forumda daha önceleri de aklımızın erdiğince bazı şeyler yazmıştım,

Öncelikle son bir yıla kadar sürekli tofaş reno gibi eski model yerli araçları kullandım, son olarak bu yıl başında 1,6 comfort 2001 carısma aldım.

Aleykümselam,

Foruma hoşgeldiniz.
  • Sayfaları da tek tek okudum, capımca bazı konulardaki bilgilerimi paylaşmak isterim.

Aracı aldım ve 15. gün Atiker marka lpg taktırdım. ilk ölçümlerim o tarihte 11,5 kr lpg 1,60 liraydı. bu yaz yaptığım ölçümde klima açık sürekli uzun yol da 12,7 kr son üç aydır şehiriçi kullanıyorum, 17,5 kr. lpg lt fiatı 1,81 lira.

Atiker den çok memnunum, 10000 km yaptım, taktırdıktan sonra taktırdığım yere hiç uğramadım.

Katalitik konvektör(hava akışmetresi, lambda sensorü de diyorlar bazı yerlerde) ışığına gelince onbin km lik tecrübelerim şunu gösteriyor.

Son üç aydır katkılı lpg yani aygaz ve opette satılanlardan alıyorum, lamba hiç sönmüyor.Önceden bir iki sefer kısa süreli yanıp sönmüştü servis bi sıkıntı olmadığını söylemişti.fakat katkılı gaz aldığımda hemen yanmaya başlıyor.

Kendiside lpg şirketlerinin üst düzey bi yöneticisi olan ve WW Passat aracında da lpg kullannan yakın bi arkadaşımla konyu bayramda görüştüğümde "kesinlikle bu tip gazları kullanmamamı öğütledi, bunu bulan fransız firma bile artık kullanmıyormuş.

• gerçektende başka yerden gaz aldığımda bir süre sonra lamba sonüyor.

Amortisör bilyalarını değiştirdim, tanesi 45 tl, bilyaların yataklarının daha doğrusu bilyaların yerleştirildiği çanak türü bişi var onlarda bozulmuş tanesi 75 tl ama çanakları tornada tanesini 10 tl ye onardılar ve taktılar.bi sorun yok. Bir ay önce şanzuman yağını değiştirdim, 120 tl, motor yağı 1000 km sonra değişecek serviste değiştiriyorum 10*40 castrol kullanıyorlar.
  • Genel olarak araçtan çok memnunum, geçenlerde serviste 2005 bi lancer vardı satılıkmış, benim arabayla takas etmeyi düşündüğümü söylediğimde servisteki ustamın cevabı çok netti "BU ARABAYI ÇOK ARARSIN SONRA"
  • quote:

Orijinalden alıntı: rainmans

Genel olarak araçtan çok memnunum, geçenlerde serviste 2005 bi lancer vardı satılıkmış, benim arabayla takas etmeyi düşündüğümü söylediğimde servisteki ustamın cevabı çok netti "BU ARABAYI ÇOK ARARSIN SONRA"

Ben de kısa bir zaman önce eski kasa lancer almayı düşündüm. Sonra, serviste yeni nesil köpekbalığı sahibi bir beyefendiyle tanıştım. Onun da eski arabası Carisma imiş. Ben, eski kasa lancer hevesim olduğunu söylediğimde, "Sana uygun ödeme imkanı sunayım, arabaları takas edelim. Ben Carisma' mı çok arıyorum." dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akerimoglu -- 1 Aralık 2009; 16:10:03 >
  • Baharda arabaya jant alacam ama bu iş için bi istanbul a gitmem gerekecek galiba zira aradığım cantlar pek bulunan cinssten deil. Mavi carısmama altın sarısı jant takıcam. Yakışacağını söylüyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.