acaba diyorum şu an araçlardaki monteli mevcut tomtomlar ekstra neler yapılabilir.,? Geri vites kamerası ? Tv-Tuner ? yada farklı uygulamalar ?
Tv tuneri dört gözle bekliyorum valla. Geri vites kamerası o kadar önemli değil benim içinde TV olayı süper olur...
lanet gitsin bende bekliyorum :) eylülün ilk haftası megane coupe alacağım, bir ümit bu tv olayı çıkar diye navigasyonlu alacağım..
arkadaş ben niye yapamadım çıldırıcam. Bu işlemi yaparken arabanın kapasının illa kapalı mı olması gerekiyor veya radio yu açarken arabayı çalıştırmak fln mı gerekiyor? gerçi tüm seçenekleri denedim yinede yapamadım. İlk önce 4gb kingston SDHC kart aldım tomplayer olmadı ama navigasyonu karta yükleyince araba okudu ve çalıştı yani SDHC leri okuyor. Daha sonra 2gb sadece SD olan bi kart aldım tomplayer yine olmadı. Yaptığım işlemleri buraya en ince ayrınısına kadar yazıyorum:
- ilk önce kartı bilgisayara takıp bilgisayarımdan kartın olduğu sürücüye sağ tıklayıp biçimlendiri seçip dosya sistemi: FAT32 yi seçip başlat dedim. - sonra hafıza kartının ana sayfasına distrib klasörünü attım - Arabanın radio sunu açtım harici audio kaynak a getirdim ve radio yu kapattım ekram simsiyah oldu ve renault un SD kartını çıkardım. - Benim hazırladığım kartı taktım ve radio yu açtım. - Başta kum saati çıktı çok az bir süre bekledikten sonra açılış ekranı olarak ayarladığım resim ekrana geldi (o resim diğer hafıza kartında olmasına rağmen nasıl çıktığınıda hala anlamadım) - daha sonra harita bulunamadı yazısı ve bana yine hüsran bana yine hasret :)
nerde neyi yanlış yapıyorum arkadaşlar yardımcı olmanızı bekliyorum. Hemen hemen hertürlü seçeneği denedim.
Aracım: Renault Megane Coupe 2011 yani joistikli model.
fat32 yerine fat şeklinde dene birde.... sonra gene olmazsa aracın orj. navi. kartını bilgisayara tak sağ tıkla özellikleriner bak formatını kontrol et. formatı fat32 mi fat mı bir öğren
quote:
Orijinalden alıntı: excoupe
fat32 yerine fat şeklinde dene birde.... sonra gene olmazsa aracın orj. navi. kartını bilgisayara tak sağ tıkla özellikleriner bak formatını kontrol et. formatı fat32 mi fat mı bir öğren
orjinal kart fat formatında onuda denedim olmadı :( ya zaten kartların formatında veya isminde cisminde sorun yok çünkü navigasyonu yükleyip takınca kartları okuyor ama tomplayer ı okumuyor.
sanırım ben carminat tomtom live ı kullanıyorum. TOMTOM Home u açınca pencerenin sağ alt köşesinde Carminat Tom Tom Live yazmakta. Yani sanırım benim megane 3 ümde latitude navigasyon sürümü yüklü böyle bişey olma ihtimali varmı? tomplayer ı hiç bi şekilde yapamamamda bunu destekliyor sanırım
quote:
Orijinalden alıntı: JuST1Ce
quote:
Orijinalden alıntı: JimBeam
quote:
Orijinalden alıntı: bupepe
acaba diyorum şu an araçlardaki monteli mevcut tomtomlar ekstra neler yapılabilir.,? Geri vites kamerası ? Tv-Tuner ? yada farklı uygulamalar ?
Tv tuneri dört gözle bekliyorum valla. Geri vites kamerası o kadar önemli değil benim içinde TV olayı süper olur...
lanet gitsin bende bekliyorum :) eylülün ilk haftası megane coupe alacağım, bir ümit bu tv olayı çıkar diye navigasyonlu alacağım..
Çıkmasa bile video olayı yeter navigasyonlu almak için
quote:
Orijinalden alıntı: Mckrop
sanırım ben carminat tomtom live ı kullanıyorum. TOMTOM Home u açınca pencerenin sağ alt köşesinde Carminat Tom Tom Live yazmakta. Yani sanırım benim megane 3 ümde latitude navigasyon sürümü yüklü böyle bişey olma ihtimali varmı? tomplayer ı hiç bi şekilde yapamamamda bunu destekliyor sanırım
olabilir navi. live ise çalışmaz
live olduğunu nerden anlayabilrim?
Kullanma klavuzu na bakin naviyi biraz kurcalayin canli yol durumu bilgisi al gibi bir secenegi varmi en son araci servise goturun
evet maalesef live mış :( herhangi bi gelişme varmı carminat tom tom live için tomplayer da? bide yabancı forumlarda gezerken media center tomtom diye bişey buldum ayrıyetten sd karta gerek kalmadan navi.nin yüklü olduğu karttan film, müzik, oyun oynamaya yarıyor ama sanırım bu bizim araçlara olmuyor.
Arkadaşlar yardım lütfen aracın orjinal tom tom navigasyon kartını kaybettim nerden bula bilirim orjinalini kopyalama olabilir mi.?
yeni surum yolda . 30 dk izledikten sonra donma problemini.cozmusler . beta surumunden cikicak. ve dahasi 1 haftaya belli olucakmis.
Bu arada orjinal.tomtom kartini bozanlar gpsundergrand dlye bir site var oradan yapa bilirller yeni tomtom karti. iyi gunler.
quote:
Orijinalden alıntı: erkan3300
yeni surum yolda . 30 dk izledikten sonra donma problemini.cozmusler . beta surumunden cikicak. ve dahasi 1 haftaya belli olucakmis.
Bu arada orjinal.tomtom kartini bozanlar gpsundergrand dlye bir site var oradan yapa bilirller yeni tomtom karti. iyi gunler.
Süpermiş. Heyecanla bekliyoruz
quote:
tomtom live da çalışır mı acaba? film izleyebilecekmiyim bende artık :)
live a destek olmucakmiss kotu haber... ama biri cikip hacklerse uyarliya bilir. bunada kismet derim :)
Erkan hocam; heyecanla bekliyoruz yeni versiyonu :)
quote:
live a destek olmucakmiss kotu haber... ama biri cikip hacklerse uyarliya bilir. bunada kismet derim :)
iyi günler, benim navigasyon cihazımda tomtom live, 4 farklı versiyon denedim ve diğer arkadaşlarda olduğu gibi video seyredemedim. bu live yazılımını normal tomtom a çeviremezmiyiz, live yerine normal tomtom yüklenemezmi? öyle bir imkan varsa çevirmeyi düşünüyorum.
Merhaba herkese Yeni bir Megane HB Dynamique 1.5 dCi 105 bg 2011 model aldım ve aranıza katıldım.Henüz 2 aylık.Aracı almadan önce buradaki paylaşımları takip ediyordum.Lafı fazla uzatmıyım öncelikle süper paylaşımın değerli bilgilerin için erkan3300 kardeşime çok teşekkür ediyorum ve katkısı olan herkese. Anlatılan her şeyi denedim görüntüyü aldım ancak en fazla 30 sn kadar izliyorum sonra donuyor ve erkan'nın anlattığı gibi sigortayı çıkartmam gerekiyor :( Benim yedek hafıza kartım 1 gb lık sorun bundan mı kaynaklanıyor siz uzun süre donmadan izliyebiliyor musunuz?
30sn izliyorsan bir yerde hata varr belki. 1saat donmadan izleniyor sonra kasiliyor. araci durdurup surucu kapisini acinca kapanip duzeliyor. 1-2 hafta beklersen yeni yazilim cikcak onu yuklersin sorun cozulur. bizde yeni yazilimi bekliyoruz... suan zaten beta surumu bazi araclarda calismamasi normal. sizin navigasyonun surumu yuksekse desteklemeye bilir. 1-2hafta sabir :)
quote:
Orijinalden alıntı: selido
quote:
iyi günler, benim navigasyon cihazımda tomtom live, 4 farklı versiyon denedim ve diğer arkadaşlarda olduğu gibi video seyredemedim. bu live yazılımını normal tomtom a çeviremezmiyiz, live yerine normal tomtom yüklenemezmi? öyle bir imkan varsa çevirmeyi düşünüyorum.
normal tomtoma cevirilebilr ancak sakincali. bide bunun icin dosyalar lazim onlar daha nette yok ilerki zamanlara artiik.