Şimdi Ara

Carnivàle (2003–2005) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
2.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Game Of halt etmiş 2005 yılında çekilen dizide kıyafetler efektler inanılmaz... Sene olmuş 2014 daha daha iyisi değilde bir tık ileride efektler.
  • Merak ettiğim bir dizi benim de
  • Dizi super arkadaslar

Buna benzer dizi ravsiyesi olan varmi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde 6 sezonluk bir projeydi Carnivale. Ancak 2. sezonunda bitmek zorunda kaldı. HBO telif haklarını kendisinde tutarak "remake" ihtimalini de ortadan kaldırdı. Rome dizisine kaynak yaratmak amacıyla Carnivale dizisinin harcandığı söylenir. Rome televizyon tarihinin en kaliteli yapımlarından, ancak o da 2 sezon sürdü.

Oldukça ağır ilerleyen farklı ve gizem dolu bir serüven Carnivale. Keşke yarıda bırakılmasaydı.
  • Arkadaşlar o kadar yorum yapılmış da konusu hakkında bilgilendiren yok.
  • Bilal0 kullanıcısına yanıt
    quote:

Carnivale, gezici bir Karnaval'a katılarak polislerden kaçan ve tuhaf güçleri olan bir hapis kaçkını ile, California Mintern kasabasında rahiplik yapan ve yine tuhaf güçleri olan bir adamın ayrı hikâyelerini konu alır kısaca. Bu iki karakterin maceraları daha ilk bölümden de anlaşılacağı üzere bir noktada kesişecektir. Hikaye 1934 yılında, Amerika'nın tam Büyük Buhran ve Büyük Kuraklık yüzünden beli bükülmüş zamanlarında geçiyor. Trinity'de ilk atom bombası denemesinin yapıldığı günü "İnsanlığın mucize ve büyüyü, mantık uğruna takas ettiği" gün olarak gösteren Carnivale, ne yazık ki hikâyesini o güne kadar sürdürmeyi başaramadı.

Eğer edebiyat'la az çok haşır neşirseniz, Gabriel Garcia Marquez'in başını çektiği "büyülü gerçekçilik" ekolüne yabancı değilsinizdir. Özellikle "Yüzyıllık Yalnızlık" isimli romanda kendini iyice gösteren bu akım, gerçek hayatta, gündelik olaylar esnasında yaşanan tuhaf, doğaüstü, olması mümkün olmayan şeyleri, karakterlerin normalmiş gibi kabul etmesi ve bunu sorgulamaması, yine günlük hayatın bir parçası olarak algılaması üzerine kuruludur. İşte Carnivale bu akımı beyaz cam'a yansıtan ilk dizi belki de.

Gnostisizm temelli bir dizi Carnivale. İyi ile kötünün mücadelesini konu alıyor.
    Boş zamanında izle, 24 bölüm zaten. 6 sezonluk hikayenin sadece 2 sezonunu izleyeceğin için bittiğinde cevaplanmamış birçok sorun olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: LorneMalvo

quote:

Carnivale, gezici bir Karnaval'a katılarak polislerden kaçan ve tuhaf güçleri olan bir hapis kaçkını ile, California Mintern kasabasında rahiplik yapan ve yine tuhaf güçleri olan bir adamın ayrı hikâyelerini konu alır kısaca. Bu iki karakterin maceraları daha ilk bölümden de anlaşılacağı üzere bir noktada kesişecektir. Hikaye 1934 yılında, Amerika'nın tam Büyük Buhran ve Büyük Kuraklık yüzünden beli bükülmüş zamanlarında geçiyor. Trinity'de ilk atom bombası denemesinin yapıldığı günü "İnsanlığın mucize ve büyüyü, mantık uğruna takas ettiği" gün olarak gösteren Carnivale, ne yazık ki hikâyesini o güne kadar sürdürmeyi başaramadı.

Eğer edebiyat'la az çok haşır neşirseniz, Gabriel Garcia Marquez'in başını çektiği "büyülü gerçekçilik" ekolüne yabancı değilsinizdir. Özellikle "Yüzyıllık Yalnızlık" isimli romanda kendini iyice gösteren bu akım, gerçek hayatta, gündelik olaylar esnasında yaşanan tuhaf, doğaüstü, olması mümkün olmayan şeyleri, karakterlerin normalmiş gibi kabul etmesi ve bunu sorgulamaması, yine günlük hayatın bir parçası olarak algılaması üzerine kuruludur. İşte Carnivale bu akımı beyaz cam'a yansıtan ilk dizi belki de.

Gnostisizm temelli bir dizi Carnivale. İyi ile kötünün mücadelesini konu alıyor.
    Boş zamanında izle, 24 bölüm zaten. 6 sezonluk hikayenin sadece 2 sezonunu izleyeceğin için bittiğinde cevaplanmamış birçok sorun olacaktır.

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

• Carnivale bu dizi sektörünün harcanmış başyapıtlarından biridir , oyunculuk , senaryo, mekanlar, kostümler her şey mükemmele yakındı.İyi ve kötünün bu yansıtma hikayesi apayrı bir tada sahipti.
  • Merak ettiğim bi yapımdı yeni bitirdim. Gerçekten enteresan ve sağlam bi eser yapmışlar. Çok az bilinen çok emek harcanmış bir dizi ama hikayenin ortasında bitiverdi.
  • izliyorum
  • Bu diziyi izliyorum da, öyle aşırı beğenmedim, yok en iyi dizi, olağanüstü gibi yorumlar pek gerçeği yansıtmıyor. İmdb'den bölüm puanlarına bakarsak ilk sezonda puanı 8 üstü olan bölüm ya bir tane var ya da yok, son 5-6 bölümünün puanları yüksek, ben de o bölümleri yeni izleyeceğim ki, şu an itibariyle Rome dizisi için bunu harcamışlarsa iyi yapmışlar diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maicole -- 12 Ekim 2015; 20:46:56 >
  • Rome televizyon tarihinin en iyi dizilerinden birisi, ancak Carnivale konusu itibarıyla çok farklı bir yerde.
    Dizinin ikinci sezonu çok daha iyi, özellikle son bölümler. Bu dizi 6 sezon olarak planlamıştı, sadece 2 sezonunu görebildik. Dizinin bittiği yer gelecek sezona dair büyük bir gizem ve merak bırakıyor insanda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LorneMalvo

Rome televizyon tarihinin en iyi dizilerinden birisi, ancak Carnivale konusu itibarıyla çok farklı bir yerde.
    Dizinin ikinci sezonu çok daha iyi, özellikle son bölümler. Bu dizi 6 sezon olarak planlamıştı, sadece 2 sezonunu görebildik. Dizinin bittiği yer gelecek sezona dair büyük bir gizem ve merak bırakıyor insanda.

Ben de zaten imdb puanlarından da son bölümlerin çok daha iyi olduğunu tahmin ettim de, böyle bir konu altı sen bence izlenmezmiş, dizi yılanlı kadın ve çocuğuyla striptiz yapan kadından başka bir şey göstermiyor çoğu bölümlerde. Sanırım ikinci sezon oynarken dizinin iptali kesinleşti, koskoca ilk sezonda hiçbir şey olmadı, bir atmosferi, bir kostum kalitesi vs. var da hikaye ve kurgu mükemmel değil. Dizide an başarılı bulduğum nokta o pederin hitabet gücü.

• Dediğim gibi dizi normalde 6 sezon olarak planlandı. Zaten ağır bir işleyişe sahip, ilk sezonda hikayenin tamamını veremez adam. Ancak dediğin gibi bölümlerin çoğu ana hikayeye dair çözümler sunmuyor, aksine yeni sorular veriyor izleyiciye. Bu tarz diziler her kesim tarafından sevilmez.
    Ancak sen yine de diziyi sonlandır. Keşke devam etseydi diyeceksin.
  • Zaten bitireceğim, beş bölüm kaldı bugün yarın biter.
  • Çok enteresan bir diziydi, doğaüstü olaylar olmasına rağmen ergen/çocuk dizisi değil. Kendi içinde bir mantığa sahip, oradan buradan rastgele güçler gelmiyor.

Her sezon başı Samson'ın yaptığı konuşmalar etkileyici. Beni en çok etkileyen de şu sözler olmuştu: (1. Sezon 1. Bölüm başı)

"...There was magic then, nobility, and unimaginable cruelty. And so it was. Until the day that a false sun exploded over Trinity, and man traded away wonder for reason. "

Son diyeceğim de brothers and sisters, perfume filmi nasıl o kokuyu hissettiriyorsa, bu dizi de buram buram toz fırtınaları hissettiriyor.

O zaman let's shake some dust!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. sezon 2. bölümdeyim.Merak ettiğim 2. sezonda tüm sorulara cevap veriliyor mu yoksa bazı sorular cevapsız mı kalıyor?
  • Lu£ kullanıcısına yanıt
    Dizinin bitirileceğini yönetmen 2.sezonun başından beri biliyor sanırım o yüzden çoğu deyat bitmeden gösteriliyor
  • Dün bitirdim ben de diziyi. Özellikle son 4-5 bölüm manyak güzeldi. Keşke yarıda kalmasaymış.
  • İlk bölümü bitirdim. İlk bölüm olarak gayet güzeldi. HBO'nun diğer iptal edilmiş dizisi Rome ile birlikte götürmeyi düşünüyorum. Şimdi ona da başlayacağım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.