"1 alana 1 bedava" diyerek, bunu afişe ederek "Aslında sepetteki en ucuz ürünler bedava, en pahalıları ise paralı" uygulaması yapılması ilgili mevzuat gereği yasaklanmıştır. Bu aldatıcı eylem olarak geçer. Eğer buna aldanıp alışveriş yapmış olan varsa benimle iletişime geçsin. Bununla ilgili yasaları Carrefour'a ceza alacağı şekilde hatırlatacağım. |
CARREFOURSA - Seçili Bisküvi, kek ve kraker çeşitlerinde 1 alana 1 bedava! (3. sayfa)
-
-
Zamanında bu kampanyadan çok ürün aldım konunun üst sayfalarında mesajım vardır
Ürün fiyatı 4 tl (kraker) 10 tane aldım 20 tl ödedim
Ürün fiyatı 34 tl (ikram üçlü paket) 10 tane aldım 170 tl ödedim
İki farklı ürüne 380 tl ödemem gerekirken 190 tl ödedim Ürün fiyatı aynı ürünlerden alırsan 1 alana 1 bedava olduğunu anlarsın eğer sepete farklı ürünlerden ekleyip alırsan heralde pahalı olan fiyattan satacak yani alışveriş yapmasını bilirsen bal gibi 1 alana 1 bedava
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Neden bu durumda savunma pozisyonuna geçtiğinizi anlayamadım, ancak bu husus "aldatıcı eylem" olarak adlandırılıyor ve haksız ticari uygulama yasağı kapsamında cezası var.
Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği'nde açıkça "aldatıcı eylem" olarak tanımlanmış bir meseleden bahsediyoruz.
"Yanlış bilgi içeren veya verilen bilgiler esasen doğru olsa bile sunuluşuna dair bütün koşullar değerlendirildiğinde, ortalama tüketiciyi aldatan ya da aldatmaya elverişli olan ve bu suretle tüketicinin normal şartlar altında taraf olmayacağı bir hukuki işleme taraf olmasına yol açan ya da yol açma olasılığı bulunan ticari uygulamalar aldatıcı olarak kabul edilir."
"Bu üründen 2 alana 1'i bedava", "1 alana 1 bedava" gibi tanımlamalar yapıyorsan, o ürünün ikisinden bir fiyatı alırsın; aksi her türlü uygulama aldatıcıdır.
Şöyle ilan edilen bir ürünün ikisinin bir fiyatına olması şarttır:
Bu ürünleri doğrudan sepete ekleyip alışverişi tamamlayabiliyoruz. Ortalama bir tüketici bu durumda aldığı her iki ürünün bir fiyatına olduğunu düşünerek yanılacaktır veya yanılma ihtimali doğacaktır. Zira Yönetmelik, sadece durumun gerçekleşip gerçeklemediğini ele almanın ötesinde, bu ihtimalin olmasını dahi haksız ticari uygulama olarak kabul ediyor.
Madde 29/2: Aşağıda belirtilen hususlarda tüketicileri aldatan ya da aldatma ihtimali olan eylemler aldatıcı eylem olarak değerlendirilir:
...
c) Bir mal veya hizmetin fiyatı, fiyatının hesaplanma yöntemi, ödeme koşulları ya da belirli bir fiyat avantajı,
...
Sayfada asterisklerle, yıldızlarla, küçük yazılarla bir yerlere iliştirilmiş; özellikle ürüne gidip bakmadıkça, sayfayı açmadıkça fark edilmeyen ve muallak bir Türkçe kullanılarak yazılmış yazılar ise bunu asla değiştirmez. Böyle bir husus sözleşmede yer alıyorsa dahi "haksız şart" olarak değerlendirilir ve geçersizdir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontratak -- 17 Haziran 2024; 5:17:55 >
-
5 liralık iki ürün ve 10 liralık iki ürün aynı sepette/fişte olunca ilan edilen kampanya müşteri faydasına uygulanmıyordu..
yukarıdaki örnekte toplam 4 ürün var.. bir tane 5 liralık bedava + bir tane 10 liralık bedava ürün olması gerekirken, ödenecek tutarın 15 lira olması gerekirken aynı ürünleri birer tanesi değil başka ürünlerden en ucuz olanlar bedava olarak yansıtılıyordu. Ödenecek tutar aynı 10 liralık iki ürün oluyordu.. yani ödenen 20 lira lira hediye edilen 10 lira.. Bu bile isteye müşteri zararına kasayı programlamak.. Kasa yazılımı isterse fişteki çift olan (iki tane olan) ürünlerden birinin fiyatını indirim olarak uygulayabilirdi..
2 tane eti puf + 2 tane nestle damak alıp tek fişte ödemek isteyince bilinçli bir zarara uğratma oluyor..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçenki 1+1 kampanyasında online markette düşük fiyatlı ürün düşüyordu, ben 3 beyaz maximus 3 normal maximus ve 3 mavi wanted 3 turuncu wanted aldım aynı fiyatlı olanlar kendi aralarında düştü. Hızlı kasada kahv. gevrek düşmeyince normal kasada 10-15 dk vaktimi boşa harcayarak aldım. Sadece önümdeki kadın 10 tane 4lü cocostar, 4er kutu dido ve albeni aldı, diğer aldıklarını saydmadım bile.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim aldığım ürünler 1 alana 1 bedava bir kuruş fazla ödemedim geriside beni ilgilendirmez
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X