Şimdi Ara

CASIO Kol Saati Fan Club (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.991
Cevap
44
Favori
265.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • piyasa fıyatından oldukça aşağıda bu fiyata nasıl satarlar anlamadım çakma falan olurmu buradan alışveriş yapan varsa cevap verirse sevinirim
  • Mtp 1302L-1AV kullanıcısıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: riz50

piyasa fıyatından oldukça aşağıda bu fiyata nasıl satarlar anlamadım çakma falan olurmu buradan alışveriş yapan varsa cevap verirse sevinirim

hocam gösterdiğin ilandaki saati almıştım bende. satıcısı ilgili ve dürüst birisi. bugün elime ulaştı saat orjinal ve tüm fonksiyonları çalışıyor.. kronometresinde swing özelliği mevcut.. fiyatının uygun olmasının nedeni araya ithalatçı firma,distribütör, bayi kârlarının zincir şeklinde eklenmemesi vede her biri için ayrı ayrı vergi binmemesi olabilir. eğer alıcaksan çekinmeden alabilirsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luisfigo10 -- 23 Şubat 2012; 23:06:56 >
  • EF550 Serisi ve Benzeri Casio Saatlerin Kronometre Ayarlama ve Kullanımı

Ayarlama:
    Sağ alt tuşa bas önce alttaki küçük kırmızı 1/20 (sallanıcak olan) ibre en dıştaki 0 a denk mi ona bak (0 .2 .4 .6 .8 1.0 olan kısım).
    Denk değilse vidalı kurma kolunu (sağ orta) çöz ve iki kademe çek.
    Sonra sağ üst tuşa bas akrep ve yelkovanın üstündeki kırmızı ibreyi 12 nin üzerine ayarla (çok az solda kalıyor tam 12 nin üstünde durmuyor).
    Sağ alt tuşa bas ve 1/20 deki (sallanacak olan) kırmızı ibrenin arkasındaki beyaz tarafını tam ortaya 60 ın üstüne getir (bişey olmuyo deme bastıkça birazcık ilerler o beyaz ucu 60 a gelene kadar bi çok kez peş peşe basman gerekebilir).
    Sonra sağ ortayı kapat tamamen ve vidasını sık. sağ alt tuşa bir defa bas 1/20 deki küçük kırmızı (sallanıcak olan) ibre sola bakar ve endıştaki 0 a gelir. (0 .2 .4 .6 .8 1.0 olan kısım)

Kullanımı:
    Sağ üst tuşa bir defa basınca kronometre çalışır tekrar basınca durur (pause gibi düşünün) 3 defa bastığınızda ise kaldığı yerden devam eder. sağ alt tuşun görevi ise kronometreyi sıfırlamaktır. bastığınız zaman tüm ibreler başlangıç noktasına dönerler..
    Swing özelliği ilk bir dakika boyunca sürer ve durur ama ölçmeye devam eder(pilden tasarruf) bir dakikadan sonra sağ üst tuşla durdurursanız ölçümüne direk gider ve gösterir.
    Soldaki kadran (MINUTE yazan) kronometrenin dakika sayımını yapar, beyaz ise içerideki rakam kırmızı ise dışardaki rakam okunur
    Akrep ve yelkovanın üstündeki kırmızı ince uzun ibre (Normal saatlerde saniye ibresidir) saniyeyi ölçer, eğer bu ibre dönüyorsa kronometreniz çalışıyor demektir.. Piliniz beklenenden erken bitebilir yada bitmeyebilir emin değilim :)..
    Alttakki kadran saniyenin 20 de birlik kısmını ölçer. (0 .2 .4 .6 .8 1.0 olan kısım)

Kronometrenin okunuşu: Sırasıyla soldaki (MINUTE) kadranından dakika büyük saniye ibresinden saniyeyi ve aşağıdaki 1/20 kadranından ise salisesi okunur.

Tachymeter Kullanımı:
    Sağ alt tuştan kronometre resetlendikten sonra sağ üst tuştan krnmt. çalıştırılır 1km mesafe alınınca aynı tuşla durdurulur. Büyük saniye en dış Tachymeter ölçeğinden kaçı gösteriyorsa saatteki ortalama hızınız odur..

Biraz karışık görünüyor olabilir ama yazarak bu kadar anlatabildim.. Umarım yardımcı olur sizlere..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luisfigo10 -- 24 Şubat 2012; 0:10:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gogosumer

CASIO Kol Saati Fan Club

Merhaba arkadaşlar,

Bende yukarıda görmüş olduğunuz casio edifice ef-543d-1av modelini internetten 180tlye sanalpazardan aldım. 1 günde elime geçti ve orjinal sıfır bir ürün. Saat çok güzel, acayip hoşuma gitti. Ancak size sormak istediğim bir şey var; bu soldaki 24 saat göstergesi kronometreyi çalıştırdığınızda eğerki kronometre saatlerce çalıştıysa kaç saat çalıştığını gösteriyor, onu anladım. Ama anlamadığım bir şey var. Bu kronometre en fazla 11 saat 59dk. 59 saniye 59 sanise çalışabiliyormuş. Eğer öyle ise neden 24 saat için 24 tane ibre var. Hadi diyelim bu ibre her saat başı saati gösteriyor. Bunu nasıl ayarlıyoruz. Çünkü bende kronometreyi çalıştırmadığım takdirde o ibrede hareket olmuyor. Bunu nasıl ayarlıyacağız. Birde bu saati neden 21.00 ile 01,00 arasında ayarlayamıyoruz. Klavuzunda bu saatler arasında ayarlamayın diyordu. Klavuzda bu 24 saat ibresidir demiş başka bir şey dememiş. Eğer saatin normal çalışma düzeninde o ibrenin hareket etmesi gerekiyorsa bende etmiyor. Demekki sorun var.

soldaki 24 saat göstergesi kronometre ile ilgisi yok 24 saatlik dilime göre gösteriyor çünkü bazı ülkeler 12 saatlik dilim kullanıyor (a.m p.m mevzusu burdan çıkıyor) bazıları 24 saat şeklinde kullanıyor. Onu saatini ayarlarken onunda döndüğünü görebilirsin, normalde günde sadece bir tur attığı için farketmemiş olabilirsin..
    kronometrenin saatlik kısmını normal saat olan kısımdan okumak zorundasın 12 saat sonrasında karışacağı için o kadarla sınırlı tutulmuş..
    21.00 ile 01.00 arasında saatin tarih gösteren kısmı hareket halinde oluyor ve bu saatler içinde değişiyor. sen bu saatlerde tarihi ayarlarsan bir gün sonraya atma ihtimali oluyor. belki mekanizma içinde sıkıntı çıkabilir diye söylenmiş olabilir..

• quote:

Orijinalden alıntı: luisfigo10

quote:

CASIO Kol Saati Fan Club

Merhaba arkadaşlar,

Bende yukarıda görmüş olduğunuz casio edifice ef-543d-1av modelini internetten 180tlye sanalpazardan aldım. 1 günde elime geçti ve orjinal sıfır bir ürün. Saat çok güzel, acayip hoşuma gitti. Ancak size sormak istediğim bir şey var; bu soldaki 24 saat göstergesi kronometreyi çalıştırdığınızda eğerki kronometre saatlerce çalıştıysa kaç saat çalıştığını gösteriyor, onu anladım. Ama anlamadığım bir şey var. Bu kronometre en fazla 11 saat 59dk. 59 saniye 59 sanise çalışabiliyormuş. Eğer öyle ise neden 24 saat için 24 tane ibre var. Hadi diyelim bu ibre her saat başı saati gösteriyor. Bunu nasıl ayarlıyoruz. Çünkü bende kronometreyi çalıştırmadığım takdirde o ibrede hareket olmuyor. Bunu nasıl ayarlıyacağız. Birde bu saati neden 21.00 ile 01,00 arasında ayarlayamıyoruz. Klavuzunda bu saatler arasında ayarlamayın diyordu. Klavuzda bu 24 saat ibresidir demiş başka bir şey dememiş. Eğer saatin normal çalışma düzeninde o ibrenin hareket etmesi gerekiyorsa bende etmiyor. Demekki sorun var.

soldaki 24 saat göstergesi kronometre ile ilgisi yok 24 saatlik dilime göre gösteriyor çünkü bazı ülkeler 12 saatlik dilim kullanıyor (a.m p.m mevzusu burdan çıkıyor) bazıları 24 saat şeklinde kullanıyor. Onu saatini ayarlarken onunda döndüğünü görebilirsin, normalde günde sadece bir tur attığı için farketmemiş olabilirsin..
    kronometrenin saatlik kısmını normal saat olan kısımdan okumak zorundasın 12 saat sonrasında karışacağı için o kadarla sınırlı tutulmuş..
    21.00 ile 01.00 arasında saatin tarih gösteren kısmı hareket halinde oluyor ve bu saatler içinde değişiyor. sen bu saatlerde tarihi ayarlarsan bir gün sonraya atma ihtimali oluyor. belki mekanizma içinde sıkıntı çıkabilir diye söylenmiş olabilir..

bende o 24 saat göstergesi sürekli 24te duruyor. Hiç hareket etmiyor. Ben hani onu ayarlamak için özel bir şeymi yapıyoruz onu merak ettim.

• Beyler Orjinal CASIO EDIFICE EF-550BK-1AVDF - FULL CARBON Nasıldır? SanalPazar da 195T den satılıyor. Piyasada 400TL den aşağı yok sanırım. Koşulsuz iade de var. Almayı düşünüyorum :) Ama kullanım avantajları vs nelerdir.

Mesela gece fosfor falan var mı yoksa ışığı mı var? Videoda sanki mavi ışık var gibi de. Kullananlar var sanırım, tavsiye eder misiniz? Bütçemi zorlayıp alacağım :)

Ya da bu fiyata daha kullanışlı, Analog+Dijital kaliteli ve spor başka bir model önerir misiniz? Azami 200TL olacak...

Cevabınızı bekliyorum...

http://www.sanalpazar.com/Orjinal-Casio-Edifice-Ef-550bk-1avdf-Full-Carbon__isp1591376

CASIO Kol Saati Fan Club

•  CASIO Kol Saati Fan Club

arkaşdaşlar saati 1 ay kadar oldu pek kullanmadım. edifice serisi başka bir saat geldiği için satmaya karar verdim. kargo bana ait 75 tl düşünüyorum.internet fiyatları 110 ile 150 lira arası değişmektedir.kutu kılavuz mevcuttur. youtubede videosu mevcut.bol bol resimleride var.silikon kayışlıdır.
    .http://www.youtube.com/watch?v=-qCQtNesSCY bu linkde incelemesi mevcuttur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daldiy -- 28 Şubat 2012; 13:03:46 >

• arkadşlar bende edifice 560-1avdf ile aranıza katıldım.
    umarım doğru bir tercih yapmışımdır.
  • slm ben saati 1yıldır kullanıyorum 460tlye ERSA dan almıştım harika bi saat hem şık hemde cok sağlam mineral çizilmez cam ve çelik kasa kaç kere duvara metala çarptı hiçbir iz yada çizik oluşmadı.ayrıca ışık yok mavi fosforlu hararetle tavsiye ederim saygılar...
  • slm dostum hevesini kırmak istemem ama piyasadaki çakmalarda o kronometre özelliği yok piyasada çok fazla fake var dikkat edelim değeri 150 200 olacak bi saat değil saygılar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: MGES38

Beyler Orjinal CASIO EDIFICE EF-550BK-1AVDF - FULL CARBON Nasıldır? SanalPazar da 195T den satılıyor. Piyasada 400TL den aşağı yok sanırım. Koşulsuz iade de var. Almayı düşünüyorum :) Ama kullanım avantajları vs nelerdir.

Mesela gece fosfor falan var mı yoksa ışığı mı var? Videoda sanki mavi ışık var gibi de. Kullananlar var sanırım, tavsiye eder misiniz? Bütçemi zorlayıp alacağım :)

Ya da bu fiyata daha kullanışlı, Analog+Dijital kaliteli ve spor başka bir model önerir misiniz? Azami 200TL olacak...

Cevabınızı bekliyorum...

http://www.sanalpazar.com/Orjinal-Casio-Edifice-Ef-550bk-1avdf-Full-Carbon__isp1591376

CASIO Kol Saati Fan Club

ben ordan aldım dostum saat orjinal (kordon ayarlatmaya gittiğim saatçi artı başka bir saatçiye sordum).. swing özelliği de dahil tüm özellikleri çalışıyor. çokta çabuk kargolanıyor ve taksit sayısıda gayet uygun. ben memnun kaldım sende kaçırma alacaksan derim.. günlük kullanım için uygun bir saat..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luisfigo10 -- 29 Şubat 2012; 21:23:57 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: luisfigo10

quote:

CASIO Kol Saati Fan Club

Merhaba arkadaşlar,

bende o 24 saat göstergesi sürekli 24te duruyor. Hiç hareket etmiyor. Ben hani onu ayarlamak için özel bir şeymi yapıyoruz onu merak ettim.

Aldığın saatçiye bir göstersen iyi edersin, bildiğim kadarıyla birşey yapmadan çalışması lazım o kadar saat inceledim ne resimlerde nede videolarda hep saat kaçı gösteriyorsa onu gösteriyor o 24H olan kısım..

• aynısından aldım guzel saat zemın sıyah falan ama takamıyorum elımı mahvettı ayarlama yerınden dolayı yara oldu baska bı saat bak derım ama yok ıllakı alıcam dıosan bende satabılırım sana cızık falan kesınlıkle soz konusu deıl kutusunda hla sıfır gıbı
  • saatın ayar yerlerı elımı fena sekılde yara yaptı oyuzden takamıyorum napmam lazım bı fıkrı olan?
  • türkiyede satılmayan edifice eqw-m1100db ear modelini 18 şubatta almanya da christ internet sitesinden arkadaşıma aldırıp kargolattırdım
    dün kargodan aldım 300 euro saat +85 tl gümrük ücretiyle yaklaşık 800tl geldi
    kesinlikle mükemmel bir saat sadece görüntü olarak bile 10 numara

CASIO Kol Saati Fan Club

• quote:

Orijinalden alıntı: kreyn

türkiyede satılmayan edifice eqw-m1100db ear modelini 18 şubatta almanya da christ internet sitesinden arkadaşıma aldırıp kargolattırdım

CASIO Kol Saati Fan Club

Hocam gerçekten çok estetik bir saatmiş :) Bayıldım, ama bana göre çok ballı :D Güle güle kullanın inşallah... Hele o kordonun birleşim yeri çok hoş görünüyor ;)

• Timex WS4 Expedition Alti T49841
    Bu saatin kalitesi ve özellikleri hakkında yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar ?
    Ben Maden Mühendisiyim ve zorlu ortam şartlarına dayanıklı,gerektiğinde ısıyı ve basıncı ölçebileceğim bunun gibi ek özellikler taşıyan bir saat edinmek istiyorum.

Bu çerçevede bu saat hakkındaki görüşleriniz nelerdir?
    Önerebileceğiniz başka bir saat var mı ?

NOT : Fiyatıda 500 TL yi çok fazla geçmezse iyi olur.

Bu saatin özelliklerine yakın CASİO modellerini söyleyebilirmisiniz arkadaşlar.
    Bu tarz bir saate ihtiyacım var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MGES38

quote:

Orijinalden alıntı: kreyn

türkiyede satılmayan edifice eqw-m1100db ear modelini 18 şubatta almanya da christ internet sitesinden arkadaşıma aldırıp kargolattırdım

CASIO Kol Saati Fan Club

Hocam gerçekten çok estetik bir saatmiş :) Bayıldım, ama bana göre çok ballı :D Güle güle kullanın inşallah... Hele o kordonun birleşim yeri çok hoş görünüyor ;)

MGES38 kardeş çok teşekkür ederim daha iyileri senin olsun işallah

• Arkadaşlar piyasada 600 lira olan ürünü Sanalpazar.com'da nasıl 1/3 ünden daha düşük fiyata satıyorlar?

http://www.konyalisaat.com.tr/product_info.asp?id=24874&product=Casio-EF-550PB-1A

http://www.sanalpazar.com/Casio-Edifice-Ef-550pb-1av-Ucretsiz-Kargo__isp2484608

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.