Şimdi Ara

Casio'nun en ikonik modeli masa saatine dönüşüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Casio'nun en ikonik modeli masa saatine dönüşüyor
    Casio Japan, akıllı saatlerden vazgeçip daha basit dijital saatlere yönelenlere tanıdık gelecek yeni bir masa saati piyasaya sürüyor. Resmi olarak DQD-851J-8JF olarak adlandırılan saat, 25 Ekim'den itibaren yalnızca Japonya'da 4.378 yen (yaklaşık 29 $) karşılığında satışa sunulacak.

Casio, masa saati versiyonuna sıcaklık ve nem sensörü ekliyor

Yeni masa saati paslanmaz çelik yerine plastikten yapılmış olması nedeniyle Casio A158W'den bile daha ucuz olacak. Masa saati ayrıca bir kronometre ve saat başı zaman sinyaline sahip olmayacak ancak termometre ve nem sensörü gibi Casio'nun temel dijital saatlerinde bulunmayan özellikler eklenecek.

Ayrıca Bkz.Casio bu sefer de “Black and White” koleksiyonuyla karşımıza çıktı

Ekranı karanlıkta gözleri yormayan LED'lerle aydınlatılırken erteleme işlevi ve beş farklı ses seviyesiyle çalar saat olarak kullanılabilecek. Üzerinde gün ve ay göstergesi bulunan tam otomatik bir takvimi bulunan saat bir çift AA pil ile en az bir yıl çalışabilecek.

Kaynak:https://www.theverge.com/2024/10/9/24265964/casio-digital-watch-desk-a158w-clock-japan-retro-vintage
    Kaynak:https://www.casio.com/jp/watches/casio/clock/product.DQD-851J-8/

• Gerçekten bu model efsanedir.

• Çıksın hemen alırım efsane ve kaliteli bir marka.
  • Böyle pazarlamayı bir tek Japonlar yapar... Ürünün bir tane masa başında, yatağın baş ucunda fotoğrafı yok. Fotoğraflara bakınca masa saati, 3cm de olabilir, 45cm de.

Boyu, yerleşimi, duruşu... Hiçbir şey belli değil.

• Desenize efsane masaustune geliyor.
  • hulk koluna takar artık:D
  • Alırım acımam.

• Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt
    102×117×48mm

185g

(Beğenene saygısızlık olarak anlaşılmasın, sadece bana görüntü kirliliği geliyor, bunu alıyorsan tüplü televizyona da geç)

Kaynak:
    impress watch
    カシオのレトロなデジタルウォッチが置時計に
    https://www.watch.impress.co.jp/docs/news/1629818.html

• Bu "ikonik" tasarımın herkes tarafından övülmesi bana o kadar garip geliyor ki, kendimi Black Mirror bölümünde gibi hissediyorum.

90'larda bu saatim de oldu, sonra ne oldu bilmiyorum, kayboldu mu artık kimbilir nerede... O yıllarda neler neler vardı hepsini nasıl takip edeyim...

Bi ara bomba yapımında kullanıldığı haber olunca vay be demiştim. Bi ara hoş bir hanımefendinin kolunda görünce vay be demiştim (bu ne garip moda anlayışı diye)

Son 1 yıldır burada haberlerini okuyorum.

Neymiş bu böyle...

En marjinal, toplumdan en farklı yanınız ne diye sorsalar kesinlikle F-91W beğenmemek derim (ve geri geri kaçarım, çünkü dövebilirler)
  • Yeni nesil 70'lerin, 80'lerin, 90'ların ürünlerinin kıyafetten, aksesuara, teknolojik aygıtlara vs her daim moda olmasının, sevilmesinin nedenini anlamıyor.. Anlamasını da bekleyemeyiz, nitekim o zamanlarda yaşamadılar onlar.. Eskiden bir ürünün güzel ve estetik görünmesinden ziyade, kullanışlı ve sağlam olması çok önemliydi.. Mesela adam bir saat yapıyor değil mi, bu saati ömürlük kullanılacak düşüncesiyle yapardı.. Ve hakkaten o saat babadan oğula geçerdi.. Nitekim o saati yapan firma, saati kötü yapsa, hemen bozulsa falan itibarı zedelenir, insanlar bir daha o firmanın malını almaz, batar giderdi.. Şimdi öyle değil ki.. İki yıl garanti veriyor firmalar en iyi ihtimalle, iki yıldan fazla kullandığın zaman bir ürünü, "üf bee, ne sağlammış he" diyoruz.. Eskiden bir pantolon alırdık, beş sene, on sene eskimezdi bile.. Şimdi bir pantolon al, iki ay zor giyersin.. Tişörtlerin rengi atmazdı hiç mesela.. Şimdi bir haftada atıyor rengi.. Ben mesela hala buldukça vintage ürünler alırım.. Geçen bir gömlek aldım, gömlek 90'lardan kalma, ama hala yepyeni.. Şaşırıp kalırsın.. İşte bu yüzden eski ürünler her daim seviliyor, kullanılıyor, ve her daim moda sevgili yeni yetme kardeşim..

Koskoca sony’yi de böyle bitirdiler.
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

Bu fotoğrafları da gördüm, ama burada bile boyutu anlamak çok zor. Referans alabileceğimiz tek nokta, son fotoğraftaki pil kapağının boyu. AA pil kullandığını varsayarsak eğer biraz göz önünde canlanıyor boyutu...

Tasarım konusu ise çok öznel bir durum. Benim saat koleksiyonumda F-91W var mesela. Sevdiğim bir tasarım. Sadece işlevsel, estetik kaygıdan uzak yapılan tasarımları çok seviyorum ben. Ama buna rağmen eve böyle bir saat alır mıyım, hiç zannetmiyorum...

102×117×48mm
    185g

yazmıştım görülmedi mi acaba... Bir de aynı fotoğraflarsa gördüğün, referans olarak pil kapağından gitmek güzel ama tek nokta değil, kredi kartı var, onu görmüştüm (o kadar ki hayranlıkla bakmadığım bir saat, teyit edilsin :)
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

Ölçüyü gördüm, fakat insan doğal ortamında nasıl duruyor onu görmek istiyor.

Bakın mesela, IKEA masa saati diye arattım, çıkan ilk ürünün fotoğrafı.

Çok mu zor böyle bir fotoğraf çekmek?

• Hmm..
  • Çinlilerin ürettiği herkeze hitap eden makul çizgideki kopyaları tasarım demiyorum yok çünkü) o zaman beğenirdiniz. Japonların ürettiği arabalar nasıl bu kadar rağbet görüyor bu çin kore amerikan hayranlığına boğulmuşken. Kaliteye layık değil bu insanlar. sony konusuna zaten hiç girmiyorum...
  • Casio ne yapacağını şaşırdı iyice...

Bunların 5 senesi var. Benden size söylemesi.

• Geçtiğimiz pazar günü evde otururken aklıma geldi. İkonik saatlerin Masa ve duvar saati olarak yeniden tasarlayıp satmak. Google herhalde beynimizide dinliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.