İçinde pil takılı kaldığı için bozulan bir ürün kendileri.
İçinde pil uzun süre kalıp bozulan cihazın hangi devresinde arıza olabilir ?** Daha öncede böyle olup arızası giderilmiş bir cihaz.
Cihaz üzerinde gözle görülebilir bir yanık şişkinlik yok multimetreyle ölçüm anladığım kadarıyla dirençlerde ve kondansatörlerde arıza yakalıyamadım. Devre üzerinden çıkarıpta varistör ölçtüm 1-2 tane onlarda devre üzeriyken garip değerler verdiği için ama söküp ölçtüğümde arızası yoktu. Bu konuda Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler...
Hocam ben bir şey soracağım. Muhtemelen yardım da edemem ama fotoda gözüme birşey takıldı.
Burası nedir? gölgeli yer çatırdamış mı yoksa üstüne ışık mı gelmiş? Bir kontrol edebilir misin düz mü pütürlü mü?
Yoksa elektrikten aşırı ısınıp çatırdayıp?..
LA4138 7E0 ışıktan dabbe gibi çıkmış kusura bakmayın sağlam
MrSherlock
kullanıcısına yanıt
Abi hiç açılmıyorsa ilk V girişindeki transistör gurubunu elden geçir bence. Ben bundan sonra çekilirim konu beni epey aşar. Pil yatağı oksitli değilse benim aklıma başka birşey gelmiyor. Hassas alet.
çok fazla kapasitör var devre üzerinde farklı tepkiler veriyor tek tek söküp kontrol etmek lazım. seramik kapasitörleri ölçmesi zor oluyor. internetten tüm kapasitörlerden 1 er tane getitircem bu gidişle
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme