Şimdi Ara

CASPER 2.5' 500GB HARİCİ DİSK + e-Sata 156,14 TL (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
272
Cevap
0
Favori
30.996
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Abi

quote:

Orijinalden alıntı: Casperium.com

Merhabalar,
    Sizin için tekrar bu ürünümüzde bir kampanya yaptık. Şuandaki nakit fiyat 156.14 TL'dir. Axess 12 taksitli avantajımız da mevcuttur. Axess'e 12 taksit 160,72 TL'dir.

Kampanya 01.12.09 tarihinde bitecektir.

CASPER 2.5' 500GB HARİCİ DİSK + e-Sata 156,14 TL

Beni niye yalancı çıkarıyorsunuz?

Zaten Verbatim aldırttınız bana

Yazdığımı bile unutmuşum
    Verbatim daha mı ucuzdu tercih ettiniz merak ettim

• quote:

quote:

quote:

Merhabalar,
    Sizin için tekrar bu ürünümüzde bir kampanya yaptık. Şuandaki nakit fiyat 156.14 TL'dir. Axess 12 taksitli avantajımız da mevcuttur. Axess'e 12 taksit 160,72 TL'dir.

Yazdığımı bile unutmuşum

1- Daha ucuzdu. Worlde 5+3 taksit, 138 TL. Sata özelliğini kullanabilmem için 40-50 TL de adaptöre vermem gerekiyordu.
    2- Reviewlarda olumlu yazılar okudum.
    3-Turbo USB yazılımı ile %25 daha hızlı diyordu. (Denemelerimde bunun doğru olmadığını gördüm.)
    149 TL iken yetişebilseydim casper alacaktım ama tekrar o fiyata inmediniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abi -- 18 Kasım 2009; 14:55:32 >

•  CASPER 2.5' 500GB HARİCİ DİSK + e-Sata 156,14 TL

http://www.bimel.com.tr/yeni/urun/ak-sata-sb1

desktop pcleri olanlar böyle bir aparatla çok ucuza esatadan bağlayabilirler sanırım 3-4 dolar civarı alınabiliyor usbdende elektrik alacak

hatta casperium bunu ürün yanında bundle da verebilir ikinci bir seçenek olarak birçok kişinin işine yarayacağını düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingibi -- 18 Kasım 2009; 17:40:55 >

• Resimdeki ürün işinizi görür mü acaba? Hem laptoplar hem de masaüstü için kullanılabilir. Ancak arabirim yine USB olacağı için transferde ne kadar e-SATA'ya eşdeğer olur bir fikrim yok. Eğer talep olursa bundle yapılabilir elbette. Ancak bu USBli bağlantılı olan ürün (resimdeki) yaklaşık 16-17$ civarı. Bundle yaparsak fiyat 87,70+17=102,7$+KDV'ye denk gelecektir.

• usb üzerinden esat olarak bağladığımız zaman esatanın nimetlerinden yararlanamayız yine usb darboğazına takılırız bize/bana gerekli olan sata toesata kablo ki yurt dışı sitelerde 3 dolar seviyesinde bulunabiliyor bu kablo sayesinde ankart üzerindeki sata çıkışı kasa dışına uzatmış oluyoruz aslında usbdende elektrik verdiğimizde hddyi sorunsuz ve çok daha hızlı kullabiliriz

yabancı site linki vereyim

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.9288

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingibi -- 18 Kasım 2009; 17:39:28 >

• Sizin sorununuzu çözecek bir ürün buldum tam anlamıyla. Ancak yazdığına göre sadece thermaltake psu larında kullanılabiliyormuşuz.

Fiyatı da 8$+KDV
  • USB adaptör işe yaramaz. Casper zaten USB kablo veriyor. Bu adaptörde aynı işi görür, hızı USB hızıdır yani.
    Diğerleride desktop için parçalar.
    Laptop için Express card-esata adaptör lazım. Çinde 20 USD, Türkiyede 50 TL civarında.
    Benim dediğim esata için bu adaptör parasından başka 30 TL (kargo, taksit) diske fark verilir mi?
    Ben verilmez dedim USB disk aldım.,Saygılar
  • Arkadaşlar ürünün e-sata performansını değerlendirir misiniz?
  • öncelikle casperiuma ilgi ve alakası için teşekkür ederim salı günü (pazartesi gecesi) sipariş ettiğim ürün çarşamba günü elimde oldu
    içinde Toshiba nın MK5055gsx modeli hard disk var (hardiskin modeline bakmak için kasayı açmanıza gerek yok sistem özelliklerinde görünüyor)

ayrıntılı bilgiyi bu linkten edinebilirsiniz
    http://sdd.toshiba.com/main.aspx?Path=StorageSolutions/PCNotebookHardDrives/MKxx55GSXSeries

kısaca ön izlenimlerim

kasası çok ağır ve kalın olmayan alüminyum yada carbon esaslı metal tutma sapı gibi görünen yeri ise plastik
    paketten 3 adet kablo çıkıyor
    birincisi bir ucu ikili usb diğer ucu tek küçük usb
    ikincisi bir ucu ikili usb diğer ucu adaptör girişi
    üçüncüsü iki ucuda esata olan esata kablosu
    zaten son ikisi beraber kullanılıyor esatadan bağladığınızda (henüz esata deneyemedim)
    diğer disklere göre nispeten daha uzun kalınlık ve genişlik olarak çoğuyla(2.5" olanlarla) aynıdır
    ayrıca paketten kılıfımsı birşeyde çıkıyor pek kılıf denemez ama con ince ve zayıf bir yapıda delikli bir malzemeden üretilmiş ama hdd yi onun içinde bile kullanabilirsiniz (hddnin pek ısınmadığını düşünüyorum)
    ayrıca birde taşıma ipi çıkıyor paketten cep telefonlarında yada flash belleklerde çıkanlara benzer
    cdsinde bir yedek programının light versiyonu mevcut onu kurduğunuzda hangi klasörü casperde nereye yedekleyeceğinizi ayarlıyorsunuz daha sonra casper üzerindeki tuşa bastığınızda sizin için yedek alıyor

klavuzunda casper üzerindeki düğme için on/of yani kapatma açma gibi birşeyler yazıyor ama yazılım kurmadığınız durumlarda düğme bir işe yaramıyor yada ben beceremedim bu konuda bilgisi olan varsa beni bilgilendirirse mutlu olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingibi -- 19 Kasım 2009; 10:39:58 >

• Casperium'a teşekkür ederim.Dün öğleden sonra ürün stoklara girdi kısa süre sonra kargoya teslim edildi h.disk.Ürün bugün elime ulaştı.Ürünle ilgili ilk izlenimlerimde olumlu yönde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulspruta -- 18 Kasım 2009; 22:12:56 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Merhabalar,

Yazdığımı bile unutmuşum

1- Daha ucuzdu. Worlde 5+3 taksit, 138 TL. Sata özelliğini kullanabilmem için 40-50 TL de adaptöre vermem gerekiyordu.
    2- Reviewlarda olumlu yazılar okudum.
    3-Turbo USB yazılımı ile %25 daha hızlı diyordu. (Denemelerimde bunun doğru olmadığını gördüm.)
    149 TL iken yetişebilseydim casper alacaktım ama tekrar o fiyata inmediniz.

acaba tekrar bir indirim söz konusu olur mu bir bilginiz var mı ?
    Teşekkürler

• @zflfurkan : Şuan için tekrar bir indirim durumu olmayacaktır. İlerleyen günlerde tekrar gündeme getireceğim.
    İyi günler
  • çok salağım valla, ev arkadaşımın Casper laptopunu 5 kere servise gönderen yani 10 ylık pc yi 5 ay serviste bırakan ben gittim yine Casper Ürün aldım.

Bu HDD yi taksit şartlarından dolayı casperstore.net'ten aldım. Ürün hemen elime ulaştı bi sorun yok ancak ürünün E-sata'sı veriyi USB den bile yavas atıyor. Aradım sordum dediler bozuk olabilir en yakın servise götürün. Şansa bizim caddede servis var. Götürdüm verdim ancak ellerinde e-sata'yı deneyecekleri ürün yok diye 15 gundur deneme yapmalarını bekliyorum. Bozuk ise Casper'a yollayacaklarmış!

Adamla yüzyüzeyiz her zaman şimdi ben bu servisi şikayet mi edeyim yoksa ürünü geri isteyip kendim mi casper ana servise yollayım?

bir daha da casper alırsam ...
  • arkadaşlar yarın almayı düşünüyorum laptopta e-sata var lakin e-sata gerçekten işe yararmı sizce çünkü ben açıkcası caspera hiç güvenmiyorum adi bi işcikik var malzemelerde hep e-sata hızları nasıl kısaca
  • E-sata ile hiç denemedim o yüzden bilgi veremeyeceğim. İlk başlarda bende casper diye önyargıyla aldım ama açıkçası beni şaşırttı şahsen ben ikna oldum arkadaşlarıma da aldırdım Sadece bir arkadaşımda ilk ay hdd'de problem çıktı o da 1e 1 değişti
  • Bence konu kapatılabilir. Bende almayı düşünüyordum ama 175 lira olmuş. Bi sıcaklığı kalmamış. 240'a 1,5 Tb caviar black 64mb siparişi verdim. Büyük ama en azından hızlı ve kapasitesi yüksek. Tek bir yerde tüm arşivimi toparlayacağım. Bi sürü DVD oldu her taraf.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BèRuTTì

arkadaşlar yarın almayı düşünüyorum laptopta e-sata var lakin e-sata gerçekten işe yararmı sizce çünkü ben açıkcası caspera hiç güvenmiyorum adi bi işcikik var malzemelerde hep e-sata hızları nasıl kısaca

Ben aldım ve e-satasını da kullanıyorum gayet memnunum bi sorun yok. Usb den 2-3 kat daha hızlı veri aktarımı yapıyor. Yeterince iyi tavsiye ederim ve zaten 2.5" hdd lerde tek e sata bulunan hdd
  • casperium' a
    üzerinden 2 ay geçince postunuzu yeni gördüm
    benim arızalı çıkan kablonun yenisini yollarım demişsiniz
    bildiğiniz usb kablo arızalı çıkmıştı
  • aldım e sata usb den daha yavaş diye servise verdim, onlarda denedi evet yavas dediler ve casper genel servise yolladılar. Ancak 20 gün sonra ürün çalışıyor diye geri yollandı. benden önce servis baktı aynı yavaş dedi bende baktım aynen yavaş. Şimdi ben ne yapayım? Casper'ımı basayım? mahkemeye mi vereyim nasıl hakkımı alacağım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eXaLs

aldım e sata usb den daha yavaş diye servise verdim, onlarda denedi evet yavas dediler ve casper genel servise yolladılar. Ancak 20 gün sonra ürün çalışıyor diye geri yollandı. benden önce servis baktı aynı yavaş dedi bende baktım aynen yavaş. Şimdi ben ne yapayım? Casper'ımı basayım? mahkemeye mi vereyim nasıl hakkımı alacağım?

Arıza (aslında performans sorunu) devam ediyor diye tekrar gönderin ve servis raporlarını saklayın. 1 yıl içindeki maksimum arıza sayısı dolana kadar bu işlem devam edin. Sonrasında para iadesi isteyin. Vermiyorlarsa ,valilik, kaymakamlık gibi yerlerde olan tüketici hakem heyetine başvurun.
    Muhtemelen hiçbirşey yapmadan geri gönderdiler, sizin olayı sineye çekmenizi ve vazgeçmenizi bekliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender123 -- 15 Şubat 2010; 20:13:10 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.