Şimdi Ara

Casper H36 laptop a SSD takviyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Everest ile baktığımda takılı olan HDD SATA-2 gözüküyor. Alacağım SSD de buna göre yüksek hızlarda olması önemli değil.
    CD-RW bölümünü sökük şuan kullanımda olan diski oraya takmayı düşünüyorum. Yeni alacağım SSD'yi de birincil disk olarak HDD bölümüne takacağım.

Sizde isteğim 120 ya da 240 gb aralığında, sata 2 göz önüne alınarak güzel bir SSD tavsiye etmeniz.
    Ayrıca CD-RW yerine takacağım eski diskim için ise bir kutu arıyorum. Yine benim laptop a takabileceğim kutuların tavsiyesini bekliyorum.

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: huysuzcocuk

Everest ile baktığımda takılı olan HDD SATA-2 gözüküyor. Alacağım SSD de buna göre yüksek hızlarda olması önemli değil.
    CD-RW bölümünü sökük şuan kullanımda olan diski oraya takmayı düşünüyorum. Yeni alacağım SSD'yi de birincil disk olarak HDD bölümüne takacağım.

Sizde isteğim 120 ya da 240 gb aralığında, sata 2 göz önüne alınarak güzel bir SSD tavsiye etmeniz.
    Ayrıca CD-RW yerine takacağım eski diskim için ise bir kutu arıyorum. Yine benim laptop a takabileceğim kutuların tavsiyesini bekliyorum.

sata 3 de alsanız sata 2 hızında çalışır sata 3 almak daha mantıklı

326 TL SAMSUNG 840 PRO SERIES 2.5 128GB SSD 530-390MB/s SATA 6.0Gb/s(SATA3) 7mm

SSD'nin oyun performansı ve erişim süresi;

http://www.tomshardware.com/charts/ssd-charts-2012/AS-SSD-Read-Access-Times,2788.html

http://www.tomshardware.com/charts/ssd-charts-2012/PCMark-7-Gaming,2811.html

• Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Ben de şuna baktım da çok fark yok fiyat olarak. Yazma hızı biraz daha yüksek. Tabii SATA 2 de benim açımdan bir fark yaratmayacaktır da ileriye dönük düşündüm :)

http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/intel-ssdsc2ct120a3k592160-120gb-330-serisi-sata-30-ssd%28500mb-okuma--450mb-yazma%29/productdetails.aspx?I_ID=61230

Hocam bir de eski HDD yi CD-RW yerine takmak için kutu tavsiyeniz var mı? Ayrıca çıkan CD-RW yi harici olarak kullanmaya olanak sağlayan AKASA markasının ürettiği çözümler gibi kutu arıyorum

• quote:

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Ben de şuna baktım da çok fark yok fiyat olarak. Yazma hızı biraz daha yüksek. Tabii SATA 2 de benim açımdan bir fark yaratmayacaktır da ileriye dönük düşündüm :)

http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/intel-ssdsc2ct120a3k592160-120gb-330-serisi-sata-30-ssd%28500mb-okuma--450mb-yazma%29/productdetails.aspx?I_ID=61230

Hocam bir de eski HDD yi CD-RW yerine takmak için kutu tavsiyeniz var mı? Ayrıca çıkan CD-RW yi harici olarak kullanmaya olanak sağlayan AKASA markasının ürettiği çözümler gibi kutu arıyorum

Okuma yazma hızı önemli değildir SSD'de yukardaki testlere bakınız ve verdiğim ürün alabileceğiniz en iyi alternatiflerden.Nasıl yapıldığına buradan bakabilirsiniz

http://www.enpedi.com/2013/03/asus-n56v-serisi-ssd-terfisi.html

DVD rw yerine SSD takma aparatı

http://www.sanalpazar.com/Laptopunuza-2.-Hdd-Ssd-Takin-Cd-Dvd-Rom-Yerine-__isp8674454

• Peki hocam tavsiyenizi değerlendireceğim, yardımlarınız için teşekkür ettim.

Kutu olarak istediğim aparat bu şekilde bir set olsun istiyorum. Fiyat ve kalite açısından da alternatif arayışındayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huysuzcocuk -- 1 Temmuz 2013; 0:40:42 >

• sandisk ultra plus 128gb size fazlasıyla yetecektir.Zaten sata 2 ile kullanacaksınız.Gidip te 840 pro almakta nedir ya piyasanın en iyi ssd sini sata 2 li laptoba takmasını öneriyosunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *ExtraTechx*

sandisk ultra plus 128gb size fazlasıyla yetecektir.Zaten sata 2 ile kullanacaksınız.Gidip te 840 pro almakta nedir ya piyasanın en iyi ssd sini sata 2 li laptoba takmasını öneriyosunuz.

o laptopla ömür geçirmeyecek herhalde sata 3 e geçiş olacak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Haklısınız sizde fakat başkaları adına bu kadar detaylı düşünmenin bir mantığı yok.Konusunda hedefini belirtmiş ve bence sandisk ultra plus alması en mantıklısı çünkü;

Bu ssd yi 1-2 sene laptopta kullansa ve bu kullanım sonucu bunu bir sata 3 pc ye taksa iki ssd arasındaki fiyat farkı ile neredeyse yeni bir ssd dahi alabiliyor olabilir.

Fiyatlarını tam bilmesemde 120 tl civarı bir fiyat farkı var.220 tl ye işini görmek varken 340 tl ödetmek bana mantıksız geliyor.2 sene sonranın planını yapmakta bence gereksiz.

Burada konuyu açan arkadaşın kendi fikri önemli.Biz fikirlerimizi belirttik gerisi arkadaşın kararına kalmış.
  • quote:

Haklısınız sizde fakat başkaları adına bu kadar detaylı düşünmenin bir mantığı yok.Konusunda hedefini belirtmiş ve bence sandisk ultra plus alması en mantıklısı çünkü;

Bu ssd yi 1-2 sene laptopta kullansa ve bu kullanım sonucu bunu bir sata 3 pc ye taksa iki ssd arasındaki fiyat farkı ile neredeyse yeni bir ssd dahi alabiliyor olabilir.

Fiyatlarını tam bilmesemde 120 tl civarı bir fiyat farkı var.220 tl ye işini görmek varken 340 tl ödetmek bana mantıksız geliyor.2 sene sonranın planını yapmakta bence gereksiz.

Burada konuyu açan arkadaşın kendi fikri önemli.Biz fikirlerimizi belirttik gerisi arkadaşın kararına kalmış.

Hocam laptop'u sanırım 1-2 sene sonra değiştiririm. Güncel oyunlarda sıkıntı çıkarmaya başlıyor artık :) 1-2 sene sonra SSD fiyatlarında düşüşler olabilir. Şİmdilik dediğiniz gibi yüksek fiyat vermek yerine 1-2 sene idare edebileceğim yine hız konusunda tatmin olabileceğim bir disk almak.

Sandisk ve Kingston var alt seviyede SSDler arasında.

Son olarak bunlar arasında bir tavsiyeniz var mıdır?
    Kutu olayına gelince bir önceki mesajımda belirttiğim gibi aparata ihtiyacım var. İster ayrı ayrı ister takım halinde olabilir. Önerilerinizi bekliyorum.

• Kutu olarak akasayı öneririm fakat çok ama çok pahalı.Ebayde çeşit çeşit var ve 15-20 tl ye felan geliyor diye biliyorum.
  • quote:

Kutu olarak akasayı öneririm fakat çok ama çok pahalı.Ebayde çeşit çeşit var ve 15-20 tl ye felan geliyor diye biliyorum.

Ebaydan güvenilir satıcıdan link atabilir misiniz?
  • quote:

Everest ile baktığımda takılı olan HDD SATA-2 gözüküyor. Alacağım SSD de buna göre yüksek hızlarda olması önemli değil.

Sahibinden.com da sıfır Kingston SSD ler var, 60 GB 160 TL, 120 GB 200 TL.
  • fazla vakit ayırmadım ama örneğin şu olabilir.

http://www.ebay.com/itm/SATA-2nd-HDD-HD-Hard-Driver-Caddy-for-12-7mm-Universal-CD-DVD-ROM-Optical-Bay-/280820379708?pt=US_Drive_Bay_Caddies&hash=item416232f03c

Fiyat olarak 10 dolar ama akasa daha kaliteli olmalı bunlardan.Gerçi hepsiburadadan akasa alsan da kargosu vs 70 tl yi geçiyor:D

Ayrıca linkteki üründe ön tarafta bazı delikler var o delikler bir çok dvd de standart sende eski dvd sürücndeki kapağı söküp ilandaki ürüne takacaksın böylece orjinal dvd varmış gibi görünecek dışarıdan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *ExtraTechx* -- 1 Temmuz 2013; 1:53:55 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.