Şimdi Ara

CASPER HANDOFFİCE(M500) Başka konu açılmasın lütfen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
741
Cevap
0
Favori
78.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • zaten kapanma şekli öyle arkadaşım. dediğin gibi ekran kapandığında cihaz kapalı oluyo ama telefon açık oluyo yani o anda çağrı gelse kendiliğinden açılıyo. ama telefonuda kapatmak istersen telefon için çekim şiddetini gösteren yere tıklıyosun gelen ekranda uçuş modunu aç seçeneğine basarsan telefon kapanır. sonra dediğin güç düğmesine tek tıklamayla alet komple kapanır. bende başta çok şaşırmıştım ama bu böyle. zaten daha iyi değilmi. saniyesinde aç saniyesinde kapa.
  • m500 kurupta memnun olduğunuz programlar neler?
    bunların isim ve linklerinide yazarsanız çok iyi olur?
  • Aletin tamamen kapanamsı için arama reddetme NO düğmesine uzun süre basılması gerektiği, yine aynı yollardan açılması gerektiği yazıyor.
    Böyle değil mi açılıp kapanma işi?
  • Bu sırada

ftp://213.194.123.227/Casper%20M500/

mms ayarları ve türkçe kullanım kılavuzu mevcut.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Maxipower

Aletin tamamen kapanamsı için arama reddetme NO düğmesine uzun süre basılması gerektiği, yine aynı yollardan açılması gerektiği yazıyor.
    Böyle değil mi açılıp kapanma işi?

evet o şekildede kapanıyo ama sadece telefon kapanıyo. komple kapatmak için ayrıca üstteki tuşa tek tıklamanız yeterli.
  • şimdi arkadaşlar sorum şudur?
    şarz cihazını aladan şehir dışına gittik
    ve şarz bitti
    makine 20 dk yedeklerinide bitirdi.

tüm yüklemelerim kaybolacakmı?
    yani ilk günki şeklinemi dönecek?

telefonu kapatınca ve makineyide güç düğmesinden kapatınca yinede pil yiyormu?

dün thecoreplayer kurdum
    tam ekran dvd kalitesinde film fragmanlarını izleyebiliyorum artık
    görüntü harika

ya birde türkçe(pdf) kullanım klavuzunu biri gönderebilirmi?
    kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DermanS -- 6 Ekim 2005, 15:00:23 >
  • Şarj bitince ve 20 dakikalık yedek de bitince makina bir daha çalıştığında "yaklaşık olarak" ilk gümkü durumunda olur.

"yaklaşık olarak" diyorum zira ROM'a yazdığınız dosyalara bir şey olmaz. Ancak RAM uçacağından ve ROM'a dahi install ettiğiniz programlar muhtemelen RAM altındaki Windows klasörüne de bir takım yardımcı dosyalar koyup bunları kullanıyor olacağından bu programlar da çalışmaz.

Yukarıdakinin aynısı "hard reset" yaptığınızda da oluşur. Hard reset bir anlamda makinanın gücünü bir anlık kesip sonra tekrar vermektir. (Pille teması gibi)

Bazı donma, kilitlenme durumlarında bu hard reset gereklidir. PDA'lerde bu çok başa gelen bir durumdur. Bu sebeple bir PDA kullanıcısı mutlaka düzenli backup almalıdır (mümkünse bir PC'ye alınmalıdır bu back-up'lar. (Sprite Back-up'ı tavsiye ederim)

Backuplarınız varsa problem yoktur. Aletin pili de bitse, hard-resette atsaniz hemen 2 dakkada backup'i restore ederek eski haline donersiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: DermanS

şimdi arkadaşlar sorum şudur?
    şarz cihazını aladan şehir dışına gittik
    ve şarz bitti
    makine 20 dk yedeklerinide bitirdi.

tüm yüklemelerim kaybolacakmı?
    yani ilk günki şeklinemi dönecek?

telefonu kapatınca ve makineyide güç düğmesinden kapatınca yinede pil yiyormu?

dün thecoreplayer kurdum
    tam ekran dvd kalitesinde film fragmanlarını izleyebiliyorum artık
    görüntü harika

ya birde türkçe(pdf) kullanım klavuzunu biri gönderebilirmi?
    kolay gelsin

al bakalım senin için upload ettim.

http://rapidshare.de/files/5972878/CASPER_HAND_OFFICE_KULLANIM_KILAVUZU.pdf.html

• Sn:mustafaydemir
    kullanım klavuzu için sağol
  • Arkadaşlar bende bu aleti yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum. Görüşlerimi ve sorularımı yazmak istedim.

1) Kesinlikle piyasada bu fiyata alınabilecek en iyi Pda. Telefon+kamera+windows mobile kullanan pda lar arasındaki en ucuzu.

2) Boyutlar bence abartı büyük değil, Nokia 6600 kullanıcısı olarak boyutlar beni rahatsız etmedi. Ayrıca ergonomik bir cihaz.

3) Sistem ve çalışma açısından büyük bir sorunla karşılaşmadım. Telefon modunda kulaklık sesi iyi, cihaz hızı süper.

Fakat

1) Wireless kartı yok. Wireless kart olmak lazım sdio uyumlu ki ebayda yenisi 72 USD.

2) Pil çok çabuk bitiyor, her gün şarj etmek zorunda kalıyorum. Bu gidişle yedek pil alacağım ki casper bayisinde 35 USD+Kdv

3) Bilgisayar ile senkronize etmek için usbden pc ye bağladımızda sorgusuz sualsiz şarj etmeye başlıyor ki her ne kadar litium pil olsa bile bu pilin ömrünü azaltıyor.

4) Casper henüz aksesuarlar için tam destek vermiyor. (öle her yere gidipte pil, şarj aleti, kulaklık vs. alamıyorsunuz.)

5) Kamera 1,3 mp fakat benim 6600 ın vga kamerası daha iyi çekim yapıyordu.

6) Telefon pek iyi çekmiyor.

Kullandığım programlara gelince:

1) Adobe acrobat reader
    2) City time (Yurt dışı bağlantılı bir işte çalıştığım için diğer ülkelerdeki bazı şehirlerin saatlerini today ekranında görmek için)
    3) Converter (Makine mühendisi olduğum için birim dönüşümleri yapmaya yarıyor)
    4) Netfront (internet explorer, Windowsunkinden daha başarılı bir çok artı özelliği var)
    5) Notepad (txt uzantılı dosya oluşturmak için ve görüntülemek için)
    6) Pocket mechanic (Registry temizlemek dahil bir çok ayar yapabiliyorsunuz)
    7) Pocketrar (Winrarın pda versiyonu)
    8) Shutdown (ekrana direkt şifre koymaya yarıyor)
    9) Pocket music ( Winamp görünümlü mp3 dinleme programı)
    10) TCPMP (Video izleme, divx desteği nerdeyse bütün formatları oynatıyor)
    11) Agile messenger ( Olmazsa olmaz, pda a yüklü mevcut msn in bir çok eksisi bunda yok ayrıca icq yahoo ve aol da bağlanmak mümkün)
    12) Weather panel ( hava durumunu görüntüleme)
    13) Birthdays ( today ekranında kontaklar litesinde doğum günü bilgileri kayıtları olanalrı otomatik oalrak gösterir)

• Handoffice ile ilgili ayrıntılı inceleme yazısı, fakat ingilizcedir.

http://www.mobile-review.com/pda/review/eten-m500-en.shtml
  • quote:

Orjinalden alıntı: DermanS

Sn:mustafaydemir
    kullanım klavuzu için sağol

bişey değil kardeş. bide koraygoksu nun dediği gibi telefonun iyi çekmemesinden bende şikayetçiyim. kapalı alanda çok kötü.
  • Ben dün aldım.
    Bende gözlemlerimi paylaşayım.
    1) koraygoksu ya katılıyorum.
    2) Herkes aynı şeyi diyor. Ancak yinede küçük bir el çantası daha güvenli olabilir
    3) Kulaklık sesinden aşırı derecede memnunum. Son seste kulağınızı acıtabilecek kadar ses veriyor.
    4) HizliSistem de de sd wifi kartı var; aşağı yukarı aynı fiyat.
    5) Daha 1 gün bile geçmedi ancak zaten devamlı cradle üzerinde durması lazım. O yüzden kendini şarj ediyor
    6) Bu konuda bilgim yok. Ancakwww.eten-users.net forumunda da Lion batarya sık sık şarj edin %30 altına inmesini beklemeyin diyordu.
    7) Kamera gün ışığında çok iyi ancak kapalı alanda tam manası ile sıçıyor.
    8) Henüz bu konuda bir sorun yaşamadım.

Ekstradan.
    9) Bende birleştirilmiş simkart var, 3230 bile çalıştırmamıştı. Ama bu çalıştırdı helal olsun diyoruz.
    10) Titremesi biraz ilginç geldi; çok uzun titriyor.
    11) Bir iki kere kilitlendi soft reset atmak gerekti
    12) Kullanım kılavuzu yanında kitap olarak verilmediği için her seferinde PDF yi açmak zor geliyor.
    13) Mp3 dinlemek için iMusic'i kurmam gerekti. Süper ses veriyor.
    14) Video için TCMP yi kurdum ama denemedim.
    15) Birkaç oyun sorunsuz çalıştı.

• >Maxipower

eten-users forumunda pille ilgili % 30 olayını bende okudum, fakat bir program yüklemek için pc ye bağlıyorum şarj oluyor , programı yükleyip evden dışarı çıkacağım diyelim o zaman ne oluyor şarjı dolmadan usb bağlantısını kesiyorum. Bu da pilin ömrünü yiyor.
    Ayrıca mobile-review deki incelemeye göre bu cihazın pili olması gerektiğinden daha çabuk bitiyor. Çünkü;

the fact is that the power consumption of E-Ten M500 is not optimized as it could have been.
    yani Eten m500 ün güç tüketimi iyi optimize edilmemiş (daha iyi optimize edilebilirdi).

valla ben birazdan gidip bir adet daha pil alacam. başka türlü olmayacak.
  • valla dediğim gibi koraygoksu pek bilgim yok.
    Ben aynı sorunları notebooktada yaşıyorum.
    Bu devamlı şarj pile zarar veryor mu vermiyor mu?

Henüz dışarda kullanma şansım olmadığı için bilmiyorum; 1-2 gün sonra cevap vereyim.
  • arkadaşlar m500'ünüze yüklediğiniz ve memnun kalfdığınız programları yazarsanız hepimize yararlı olur
    benimkiler fazla değil ama memnunum

coreplayer)media Player herşeyi açıyor)
    spb pocket plus(alternatif menuler yaratabiliyorsunuz ve skin değiştirebiliyorsunuz)
    microsoft entertainment ppc(oyunlar var)
    mobilera türkçeleştirme(casper cd sinde vardı)
    adobe acrobat reader

sizde yazın lütfen
  • yazdığınız programların freeware i gerekli destek olurmusunuz?Özellikle city time,netfront ve pRAR
  • Arkadaşlar Casper M500 ile uyumlu portable klavyeler hakkında bilgi verebilir misiniz?
    Teşekkürler..
  • cihazı iki gün önce aldım bu cihazı almamda formdaki arkadaşların yorumları etkili oldu. cihaz gerçekten çok hoş i-mate jam ile kıyas edilemez bence fakat iki özelligi hoşuma gitmedi birincisi telefon kulanımı pratik değil ve kulaklık sesi yükseltildiğinde ses yankı yapıyor karşı tarafa ikincsi kamerası güneşin olmadığı yerde kamerası yok diyebiliriz.

• Maceren,

o yankıyı azaltmak için gsm mik. sesini kısman lazım.
    onu da

Settings * Microphone bölümünden yapabilirsin.

Kamera içinse yapacak birşey yok.

Bi de wifi olsa
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.