Şimdi Ara

CASPER NIRVANA??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • CASPER yeni core 2 duo işlemcilerle atağa kalktı:
    piyasada zedelenen notebook imajını yeni NİRVANA serisi ile değiştirmeyi amaçlayan CASPER, yeni core 2 duo ile fiyat/performans açısından büyük bir avantaj sağlamak amacında. (alıntı)

sitesi incelediğimde gerçekten fiyatların makul old. gördüm lakin imaj meselesi bu. bir çok kişi tarafından şikayet edilen casper acaba bunu değiştirebilecek mi?

· Intel® Centrino® Duo Mobil Teknolojisi
    - Intel® CoreTM 2 Duo İşlemci T5600 (İşlemci hızı 1.83 GHz, 2MB L2 cache, 667 MHz FSB)
    - Intel® 945 PM Chipset
    - Intel® PRO/Wireless 3945 Kablosuz Ağ Bağlantısı
    · Orijinal Microsoft® Windows® XP Home Türkçe
    · 512 MB DDR2 667 MHz Bellek
    · 80 GB SATA Harddisk
    · 15.4" WXGA (1280x800) TFT Renkli Ekran
    · 256 MB Nvidia Geforce GO7400 Turbocache Ekran kartı
    · DVD±RW DUAL
    · BLUETOOTH
    · PCI-e Mini Card
    · High Definition audio, mikrofon
    · 10/100/ 1000 Gigabit Ethernet
    · Multi Card Reader (MS/ MS PRO/ MMC/ SD)
    · 4 x USB 2.0 port
    · IEEE 1394
    · Li-ION smart battery
    · TV - OUT
    · Casper notebook taşıma çantası hediye

Peşin Fiyat:
    1199 $+KDV
    http://www.casper.com.tr/pageStructure.aspx?intPageStructureNo=2&sintLanguageID=0&bytContentType=2&intPageNo=60&strHitCountParam=2|2|0|24|64

· Intel® Centrino® Duo Mobil Teknolojisi
    - Intel® CoreTM 2 Duo İşlemci T7200 (İşlemci hızı 2.00 GHz, 4MB L2 cache, 667 MHz FSB)
    - Intel® 945 PM Chipset
    - Intel® PRO/Wireless 3945 Kablosuz Ağ Bağlantısı
    · Orijinal Microsoft® Windows® XP Home Türkçe
    · 1 GB DDR2 667 MHz Bellek
    · 100 GB SATA Harddisk
    · 15.4" WXGA (1280x800) TFT Renkli Ekran
    256 MB Nvidia Geforce GO7400 Turbocache Ekran kartı
    · DVD±RW DUAL
    · BLUETOOTH
    · PCI-e Mini Card
    · High Definition audio, mikrofon
    · 10/100/ 1000 Gigabit Ethernet
    · Multi Card Reader (MS/ MS PRO/ MMC/ SD)
    · 4 x USB 2.0 port
    · IEEE 1394
    · Li-ION smart battery
    · TV - OUT
    · Casper notebook taşıma çantası hediye

Peşin Fiyat:
    1399 $+KDV
    http://www.casper.com.tr/pageStructure.aspx?intPageStructureNo=2&sintLanguageID=0&bytContentType=2&intPageNo=62&strHitCountParam=2|2|0|24|64

TÜM ÜRÜNLER İÇİN:
    http://www.casper.com.tr/pageStructure.aspx?intPageStructureNo=2&sintLanguageID=0&bytContentType=2&intPageNo=52&strHitCountParam=2|2|0|24|64

acaba ne düşünüyorsunuz????

• Şu an makinaların performansı iyi ama HP ve CASPEr in bu 7400 inadı bitmedi gitti güzel makinalara bu kartları koyup berbat ediyorlar makinaları.

CASPEr in da KASA kalitesi arttı gibi geliyor eski makinaları çok kötüydü.

Kullananlar var NİRVANA memnunlar da herhalde
  • yine burda geçenlerde alan biri topik açmıştı 2 3 defa tamire göndermiş ve hiç memmun değildi
  • Casper ben tavsiye etmiyorum arkadaşlar ne olursa olsun
  • ben kulanıyorum süper laptop bende 1 ay önce core duo aldım aynı fiyata şimdi core duo 2 benim aldığım fiyata
  • quote:

Orjinalden alıntı: funy251

ben kulanıyorum süper laptop bende 1 ay önce core duo aldım aynı fiyata şimdi core duo 2 benim aldığım fiyata

kötü olmuş bilader walla core duo fiyatına core 2 duo ama illaki düşücekti belliydi millet bas bas bağırdı burada bekleyin azıcık geliyor core 2 duo core duo larla aynı hatta daha düşük olabilir dendi
  • nese ne farkı varki dahamı hızlı
  • 64 bit+4mb dinamik(yani tek çekirdek çalışırsa sadece 4mb kullanıyor.core duoda tek çekirdeğe ne kadar l2 verildiyse onu kullanıyordu)l2 cache.sık kullanılan işlemleri hafızada tutarak bir zaman diliminde 5 işleme kadar yapabilme(diğer işlemciler 3 ü geçemedi.)sanırım bir işlemcinin dünyanın en iyi işlemcisi olması için yeterli sebepler.(bir de sse4 varsa mobil işlemcilerde tadından yenmez.çünkü sse4ün daha çok 3d uyglumaya adapte olduğu konuşuluyordu.masaüstü modellerde var da mobil işlemcinin cpu-z sini görmedim)
  • peki 256 MB Nvidia Geforce GO7400 Turbocache Ekran kartı nasıl?
    DİZÜSTÜ İÇİN SORUN YAŞATIR MI?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi türkçekonuş -- 30 Haziran 2007; 17:46:37 >
  • casper ürün alınacak en son firmaymış ne yaazıkkı ben bunu erken anlayamadım. 2500 lira param eridi gitti. zaten şu an casper tüketiciyi ençok mağdur eden firma olma yolunda ilerliyor. ben şikayetimi burada yazıyım ki casper dan birşey alacak arkadaşlar olursa 2 kere düşünsünler

Casper ın sorunlarımı neden çözmek istemediğiğni sanırım artık anladım. casper her müşterisine aynı taktiği uyguluyor. zaten sattığı ürünlerin ne kadar kalitesiz olduğu herkesce maalum. ve bu kaliteden yoksun ürünler tabiiki bir kaç ay içinde bozuluyor. ve bizde casperdan arzayı gisermesini iztediğimizde ilk taktik olarak bizi aylarca bekletiyor. sonra biz sıkılıp parası neyse verelim dediğimzdede piyasanın neredeyse 2-3 misli fiyat istiyor.
    Nitekim bana yaptıkları bu. Bilgisayarı aldıktan 15 gün sonra ekranı bozuldu. benden 700 dolar masraf istediler. sonra 40 gün geçti aradan ve ürünü satın aldığım firma 350 lira fark karşılığı ürünümü bana teslim etti. ve 2 ay sonra ekran yine bozuldu ve bu sefer şarj adaptörüde arzalıydı. ve tekrar servise gitti neyseki bu sefer ürün 20 günde geldi. ama yine bedava değil. 20 lira alındı. ve ürünü aldığımızda kasad 2 vida eksikti. ve casper beni şaşırtmadı şarj adaptörü tamir olmadan olduğu gibi gelmişti. ve bunun üzerine 2 aydırda bu adaptör için uğraşırıyoruz casper nuh diyor peygamber demiyor. 2 aydır kendi ayıbını örtmüyor. 120 lira verirsem şarj adaptörü veremiyeceğini söylüyor. şu an piyasada aynı marka adaptör 35-50 lira arasında. Bu yazdıklarımı inkar ederlerse ürünü satın aldığım firma kendi teknik servisleri ve telefon görüşmelerimizin kayıtları bu ödediğim paraların şahididir. casperın garantili üründe tamir parası istemesine alıştım ama yedek parçadan da bu denli kazanç yapma arzusuna diyecek laf bulamıyorum.

• Yaklaşık bir yıldır Casper Nirvana CN-BMT5750E kullanmaktayım. Daha öncesinde Acer ve Asus kullanmıştım. Şimdi bir laptop alacak olsam sırasıyla Toshiba ya da Asus ilk tercihimdir; ikinci olarak Acer, Sony ya da Samsung düşünebilirim.

Bir sene önce Casper'ı seçmemin nedenleri:
    1- Bu kadar reklamı yapılan bir laptopun belli bir kalitenin üzerinde olacağını, büyük bir Türkiye markası olabileceğini düşünmüştüm (maalesef değil), seçmek için fazla da vaktim yoktu, biraz aceleye geldi, iyi bir firmadan kampanya fiyatına aldım ama Casper'ın fiyatı, genellikle her zaman, kaliteli laptopların fiyatından daha uygun olmakta.
    2- Servis açısından, her anlamda, avantajlı olacağını düşünmüştüm (uzaktan yakından alakası yok, okumaya devam edin...; forumda bu konuda başka birçok şikayet de mevcut)
    3- Bir Türkiye markası olması (sonuçta beni pişman etti, artık kullanabildiğim kadar kullanacağım tabi).

Olumlu tarafları:
    1- Performansı (özellikle hız anlamında) gayet iyi (3 Gb ram, 2.0 GHz Dual Core).
    2- Kalitesiz bir laptopun özelliklerini yaşatmasının dışında bir sorun çıkarmadı şimdiye kadar.

Olumsuz tarafları:
    1- Servis. Aldıktan birkaç gün sonra Ram'leri hakkında çok basit bir soru sormak için Ümraniye'deki servisi aradım. Yaklaşık 10 kere aradıktan sonra ümidimi kaybettim. İkinci gün aynı şeyleri yaşadım. Servistekiler sizi bir yerlere bağlıyorlar ve bir süre sonra tek duyduğunuz "dıt, dıt, dıt..." sesi. Ne olduğunu birkaç kez anlatmama rağmen aynı şey olmaya devam etti. Sanki müşteriyle dalga geçiliyor. Yorumu size bırakıyorum. Türk veya yabancı başka hiçbir serviste böyle bir tecrübe yaşadığımı hatırlamıyorum. Umarım servise bir daha kesinlikle işim düşmez. Düşerse "Allah kurtarsın" demek lazım. Bir Türk olarak bunu söylemek hiç hoşuma gitmiyor ama maalesef "tam Türk işi" bir servis...
    2- Fanı gürültülü çalışıyor. Evet, bu gürültü sizi çok rahatsız etmez belki ama kaliteyi çok düşürüyor. Gelişmiş laptoplar içerisinde bu kadar sesli bir şekilde çalışanına ben rastlamadım (işim dolayısıyla, değişik zamanlarda, kısa zaman dilimlerinde de olsa, bir çok laptop kullanmaktayım.)
    3- Ana öğeler kaliteli (ram, işlemci vs.) ama yan öğeler oldukça kalitesiz. Örneğin ses kaydı yapamıyorsunuz, kalite inanılmaz düşük; fan'dan bahsetmiştim (internet üzerinden dersler yapmaktayım ama fan sürekli araya girip kaliteyi olumsuz etkiliyor); ses kalitesi (müzik, film vs.) yeterince iyi değil (birçok ayar yapmama rağmen kaliteli bir laptopun yanına yaklaşamıyor)..., bu tür işlerde hep birkaç yıl önce aldığım masaüstümü kullanmak zorunda kalıyorum.

Laptop ile şu tür aktivitelerden herhangi birini yapacaksanız Casper'ı kesinlikle tavsiye etmem:
    1- Ses kaydı yapmak, 2- Sık müzik dinlemek ya da film seyretmek, 3- Çok sessiz ortamlarda laptop kullanmak. Elbette alacağınız modelde bulunan özelliklere de dikkat edebilirsiniz bu konuda, her model aynı olmayacaktır. Ama ben şahsen bu modelden çok daha iyi bir sonuç beklerdim.

Son not: Kalite düşüklüğünü ben her zaman affedebilirim ama servis konusunda Casper çapında bir Türkiye markasının biz müşterilerine bu tür deneyimler yaşatmaya hakkı olmadığını düşünüyorum. Casper "servis" kalitesi bağlamında beni hayal kırıklığına uğratmıştır. Reklama harcadıkları paranın bir kısmını, servis kalitesini artırmaya harcasalar eminin uzun vadede müşteri tavsiyesi ile satışlar çok olumlu etkilenecektir. Kanımca, Türk şirketlerin en büyük hatalarından biri de uzun vadeli düşünmeyip günü kurtarmaya çalışmalarıdır (politikamız gibi...), belki de bu, Türk menşeli şirketlerin büyük çoğunluğunun "kurumsal" olmayıp "babadan kalma" olmasından kaynaklanmaktadır. Casper'ın da bunlardan biri olmadığına inanmak istiyorum, ilgililere...

• 2000 TL lik bir casper nirvana aldım ve arkadaşlarımın da almasına vesile oldum. Ama abartısız tüm bilgisayarların üst ön panelleri köşelerinden çatlamaya başladı. Bu sorun için bilgisayarı 2 kiz garantiye gönderdim. Kullanıcı hatası olduğunu söyleyip ücret(~150tl) talep ettiler. Malzeme kalitesizliğinden kaynaklandığını düşündüğüm için tüketici haklarına başvurdum, bilir kişi inceledi ve lehime karar(1,5 ayda) çıktı. Kararla birlikte gönderdim, tam 30 (1,5 ay beklettiler)iş gününün sonuncu günü üst panel değişmiş olarak geri gönderildi. Bunu bir firma için söylemek zor ama 30 iş gününün son gününe kadar göndermeleleri sanırsam gıcıklık için. Şunu da ekleyeyim, çevrenizde tw7 serisi nirvanaların köşelerinebakın, hepsinde çatlaklar göreceksiniz. Adi plastik malzeme, vidaların sıkma kuvvetine dayanamayıp çatlıyor ama şirket bunun malzeme kalitesizliğinden olduğunu kabul ederse bu, şirketi bayağı uğraştıracağından yanaşmışorlar.

• casper kendi kendini bitiriyo
  • 2005 yılında eşimin bileziklerini, kızımın bir adet bileziğini bozdurarak ve bende birikmiş bi miktar parayı da katarak 2000 YTL’ ye peşin parayla Casper dizüstü bilgisayar aldım. 2010 yılının ocak ayına kadar hiç sorun olmadan kullandım ancak şarj giriş yerinde meydana gelen bir sorundan dolayı bilgisayarı İstanbul-Kartal-Soğanlık servise götürdüm. Keşke görmez olsaydım ve şunu da söylemek isterim ki ben açıp tamir etseydim daha iyi, daha masrafsız ve de daha güzel yapardım. Dediğim gibi bilgisayarı ocak ayında o ufak arızası için servise verdim. Tam 5 defa tamir oldu denilerek geri aldım ancak sorun halen devam etmekteydi. Bugün bilgisayarımı tekrar aldım ama bilgisayarı kız gibi vermiş, koca nine gibi aldım. Eli yüzü çizilmiş, sanki defalarca yere yatırılmış inadına, inadına sürtünmüş gibi çizikler içerisinde. Ona da tamam dedim artık canıma tak etti ya. Eve geldim çocuklara bi film koyayım dedim işte o ya. Bir kaç defa açmama rağmen ne cd, nede dvd okuyor hatta sistem sürücüyü bile görmüyor. Ben Casper' den şikayetçi değilim servislerinden şikayetçiyim. İşte bu şikayetim yazılı olmakla birlikte sözlü olarak da gelecek ve sorunum çözülene kadar devam edecek. Artık Casper’ ın ilgili kişisi veya kişilerini ne denli etkilerim göreceğiz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.