Şimdi Ara

Casper Nirvana CNQ.2630-8M37P (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
11.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: By_ChaTLaK

arkadaşlar bugün casper alıcam ama 2 model var gt540 ve hd5650 oyun oynayan birisiyim hangisi daha iyi sonuçta 1800 para vericem ya

Bakalım bu şekilde kaç tane mesaj gelecek (: Bravo arkadaşlar, sadece kafa karıştırdınız bu başlıkta. Okuyan ikilemde kalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_ChaTLaK

arkadaşlar bugün casper alıcam ama 2 model var gt540 ve hd5650 oyun oynayan birisiyim hangisi daha iyi sonuçta 1800 para vericem ya

Dostum test sonuçlarına göre gt540 çok daha iyi görünüyor youtube video larında ise tam tersi bir durum söz konusu fakat orada ati5650 nin overclock lu olduğu belirtilmiş bilmiyorum benimde kafam karıştı. Yakın bir arkadaşıma alacaktık bu cihazdan ikilimde kaldık
  • net bir açıklama yapan yoktu bende i5 hd5650 siparişi verdim inş pişman olmam
  • 2 ekran kartını da alan pişman olmaz.
  • hd5650 gt540m arasında çok uçurum fark var mı arkadaşlar ya hissedilir fps farkı ??
  • Neden sadece ekran kartları karsilastiriliyor?
    İşlemci vb. Özelliklere neden bakılmıyor ?sadece ekran kartı değişik diğer özellikleri birebir aynı olan hangi notebooklar karsilastiriliyor ?
    Yeni mimarimi işlemci ile eski mimarimi işlemciyi onemseyen yokmu
  • http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-540M.41715.0.html

birde burdan inceleyin.
    gt 540m gerçekten iyi bir ekran kartı halefide hd5730 dur. hatta 5730 dan azda olsa daha iyi olduğu söyleniyor..
  • @binner sandy bridge hakkında bissirü yerde bilgi var araştırıp buluna bilir ekran kartı hakkında çok fazla bilgi olmadığından
  • Bilgi almak için değil satın almak için soruluyor
  • Beyler bu aşağıdaki ürünle kıyaslama yaparmısınız, aradaki 200 lira farka rağmen ve markası için Hp alınabilir mi?
    http://www.hizlial.com/bilgisayar/tasinabilir-bilgisayarlar/hp-pavilion-dv7-5000et-lb821ea-intel-core-i7-2630qm-2-0ghz-4gb-640gb-1gb-hd6570-17-3-w7p-notebook_30.001.1347.0608.htm
  • Konu ekran kartı ürünü konusu değil, bu anlamda ve her anlamda ürünün tek bir yanını ele almak yanlış. Diğer yandan herkes de kullanım amacına yönelik değerlendirme yapıyor tabi, bunu da hoş görmek gerek.

Ürünü ellerine ulaşan arkadaşlardan her türlü değerlendirmelerini bekliyoruz. Özellikle birkaç ayrıntı sorum bulunuyor benim.
  • @fatihofistanbul
    ben bugün o HP DV7-5000ET modelini tercih ettim, tercih sebeplerimi yazayım

-17.3' (43.9 cm)ekran
    - 1600x900 ekran çözünürlüğü (çizim için daha iyi)
    -Daha iyi ekran kartı (HD 6570)
    -Daha iyi ses kalitesi (Beats Audio)
    -4 GB geçici belleği fakat 120 TL civarinda 4 daha alıp 8 GB yapabilirsin ve hızı 1333MHz
    -Parmak izi okuyucu
    - 2 TB a kadar sabit disk desteği - Dahili mikrofon

Kötü yanları
    -blue ray yok
    -ekranında yakından bakıldığında rahatsız etmeyen karıncalanma varmış (ürün elime geçmedi ben incelemesini yapmadım, salı günü elimde olacak)
    -Çanta için fazla seçeneğin yok
    -Ağırlığı yaklaşık 3.5 Kg

İşlemcisi 32nm olduğu için fazla ısınma sorunu olacağını sanmıyorum. Aldığım yer çanta ve kablosuz fare hediye edecek. Piyasada 17 inçlik alınabilecek başkada bir marka yoktu ve hızlı karar vermem gerekti o yüzden bu modeli aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 30 Ocak 2011; 3:09:33 >

• fatihofisisanbul şahsen 2,287.76 TL okadar fiyat vererek hp alcağınızahttp://www.monsternotebook.com.tr/customize/customize.aspx?id=295062&secenek=&secenek2=&adet=1&lang=tr-TR alırsanız her türlü daha kara geçersiniz hp nin yeni çıkanlarının çoğunda ekran sorunları olduğu söğleniyor
  • ben biraz indirimli aldım.Kâra geçmek derken ? Verdiğiniz linkteki moster 15' ve sandy bridge değil, ekran sorunu olduğunu belirtmiştik zaten. Sadece ekran sorunu var diye 2500 verip daha düşük özellik almak mantıklımı? Onu bunu arttır derken fiyat 3-4 e gidiyor. Sandy bridge de turbo devredeyken 4 çekirdekte 2.6 GHz oluyor. Üzerine 1000 TL vermeyecekseniz oradaki işlemci seçeneklerinde tam yükte 4 çekirdeğede 2.6 GHz verebileni göremedim.
    İçerisinde linux yüklüymüş ben linux kullanmıyorum. Kaçak windows kurulmasınada karşıyım :)

Dediğinizin Avantajları sabit diski 7200rpm ve ekranı 1920x1080. 3 slot RAM (12 GB). Ama ayrıntılara girince hiçte 2500 e denk gelmiyor :)

Eğer ekranda karıncalanma aklınızı karıştırdıysa ürün elime geçince ben size resmini atarım ona göre karar verirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 30 Ocak 2011; 11:29:03 >
  • @precious
    incelemeni merakla bekliyorum lütfen ürün eline geçince aydınlat bizi, şuan ya bu casper ya da o hp ikisi arasında kaldım. Hp de ısınma sorunu da sıkça yaşanıyor sanırım bu konuda da senden bilgi bekliyorum. Monitör'de nasıl bir problem var, bu çok önemli bir sorun bence.

Monster'a gelince arada epey fiyat farkı olduğu gibi işlemci de farklı, nereden baksanız monster'da bu özelliklerle 2500 liralara çıkıyorsunuz, casper + 600 tl az değil -HP ile kıyaslamıyorum çünkü:- . Casper 1900 Hp 2100 tl dersek 200 lira farkı daha iyi ekran kartı ve 17'' monitör için verilir mi, bence verilir?

(Ayrıca genel olarak bir soru sorucam ama akabinde konu dışına çıkmasın lütfen burası; ekranda pixel hatası olduğunda garanti kapsamında değil mi, ya da ürünü geri yollayamıyor muyuz ?)
  • @fatihofistanbul
    Ben 2000 e 12 taksit aldım fazla bi indirim değil. Sabit disk 1 adet 640 GB 5400 rpm fakat 2 adet yeri var sen sonradan 7200 lük taktırabilirsin. Sipariş esnasında malesef seçim şansın yok. Ekran sorunu ekrana alt kısımdan bakınca belli oluyormuş fakat aynı sorun çoğu markada varmış ve led olmasından kaynaklanıyormuş. Ben dün sipariş ettim o yüzden aksilik olmazsa bu salı elime geçecek ben çok detaylı incelemesini yaparım ve tarafsız olarak sana ekran ve ısınma sorununu söylerim. Yeni işlemciler 32nm olduğu için büyük ihtimalle ısınma sorunu olmaz ama baya zorlayıp ölçerim. Almak için benim incelememi beklersen senin için daha iyi olur.

5 Piksel sorunluysa değişim oluyor ama aşağısı kurtarmıyor. Benimkisi 1 yıl sigortalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 30 Ocak 2011; 16:41:01 >
  • Precious89,

Tercih sebebi olarak çizimden bahsederken, ekranın sorunlu olmasını göze almak nasıl bir risktir anlayabilmiş değilim ben. Biraz daha büyük olmasının kazanımı ne kadar olabilecektir ki bu durumda?

Benim gözümde HP'yi Casper gibi markalardan ayıran tek şey yabancı olmasıdır (dolayısıyla da daha pahalı olması). Onun dışında Casper gibi markaların çeşitli sorunları bulunabiliyorsa, HP bunun hiç altında değildir. Bilakis çok daha sorunlu, en önemlisi de kronik sorunludur HP. Casper gibi markalarda işiniz biraz şansa bakar, ama HP'de seride bir sorun bulunuyorsa bahtınıza yanın demektir.

Bir markayı övmek veya yermek derdinde değilim. Sadece konunun gidişatı yönünde yarar sağlayabilecek ufak bir değerlendirme benimkisi.
  • Ekrandaki sorun çok büyük bir sorun değil ve dikkatli bakıldığında farkediliyor... dediğim gibi bazı markalarda da bu sorun var fakat en çok hp satıldığı için daha tepki gördü. Benim aldığımda bu sorun düşük ihtimalle olmayabilirde çünkü dv7 serisi. Ayrıca ben çoğu zaman FHD tv ye bağlayarak kullanmayı düşünüyorum. Diğer zamanlarda 17' işimi görecektir 15' mi alsaydım yani ? (Ekran sorununu çoğu kullanıcı sonradan duyarak inceleme yapıp onayladı aksi halde farkında değildi).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 30 Ocak 2011; 17:36:47 >
  • aFamous ,
    zaten markayı kıyaslamıyorum ben Hp ve Casper olarak değil de, 17'' monitör ve daha iyi bir ekran kartı hatta bir iki fazlasını da göz önünde bulundurarak daha fazla ödemeyi kabul ediyorum.

@Precious89 , incelemeni merakla bekliyorum. Ben de senin gibi ayrı masaüstü monitör kullanmayı düşünüyorum ama yine monitörde göze batan bir problem olmamalı.
  • fatihofistanbul,

Size söylediğim bir şey bulunmuyordu aslında ama 17" ekrana sahip ve iyi bir ürün arıyorsanız, fiyatı da çok fazla göz önünde bulundurmuyorsanız size Asus'un G73SW serisini öneririm.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.