Şimdi Ara

Casper Nirvana CNQ.2630-8M37P (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
11.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    biz 2500 TL ye kadar çıksın istemiyoruz sen ASUS demişsin o 3 ü de geçiyor.

@fatihofistanbul
    merak etme ekranda sorun olursa fotoğrafını da çekip gönderirim gerekirse ama 17' daha uygunu yok. İnşallah ses kaliteside düşündüğüm gibidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 31 Ocak 2011; 0:31:33 >
  • Bu sefer de sana söylediğim bir şey bulunmuyordu Precious89. :) fatihofistanbul daha fazla ödemeyi kabul ediyorum diyince, bir kısıtlama da belirtmeyince söyledim.
  • Fiyat konususunu birkaç mesaj önce tartışmıştık bu yüzden ben cevap verdim ;) senin söylediğin biraz değil baya bi fiyat artıyor :)

forumdaki hp modelin inceleme linki
    mobile.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=46340681

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 31 Ocak 2011; 1:28:28 >
  • arkadaşlar bu bahsedilen i7 2630qm işlemcili casper ve hp nin haricinde birde vatan %25 kampanya yapmış

http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-59-063696-y560p-core-i7-2630qm--2.0ghz-4gb--750gb-15.6-1gb-6570m-dvdrw-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=52015

2000 liraya satıyorlar. lütfen bu 3 ü arasında ciddi bir fiyat-performans ve her türlü tarafsız kıyaslama yapabilirseniz sevinirim.

lütfen laptop u PS sanan oyun hastaları ve bilgisayardan anlamayı sadece ekran kartı bilmek sanan oyun hastası arkadaşlar olmasın . her yönden kıyaslama bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ğzğzğz

arkadaşlar bu bahsedilen i7 2630qm işlemcili casper ve hp nin haricinde birde vatan %25 kampanya yapmış

http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-59-063696-y560p-core-i7-2630qm--2.0ghz-4gb--750gb-15.6-1gb-6570m-dvdrw-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=52015

2000 liraya satıyorlar. lütfen bu 3 ü arasında ciddi bir fiyat-performans ve her türlü tarafsız kıyaslama yapabilirseniz sevinirim.

lütfen laptop u PS sanan oyun hastaları ve bilgisayardan anlamayı sadece ekran kartı bilmek sanan oyun hastası arkadaşlar olmasın . her yönden kıyaslama bekliyorum.

Bahsettiğiniz ürün çok iyi bir ürün ve bellek miktarı harici (ki bu garanti sonrası telafi edilebilir) her yanıyla da üstün. Parasını da fazlasıyla hakeden bir ürün. 150-200 lira fazla vermeye değer mi? Ziyadesiyle.

• Kampanya bitti, göstermelik bir kampanyaymış hemen bitti, yeni ürünü tanıtmak istediler herhalde :/ Neyse düşerse tekrar düşünürüz ama ben hala HP testlerini beklemekteyim Precious'tan :)
  • S.a. Bu cihazın (Casper Nirvana CNQ.2630-8M37P) Ram veriyolu hızı nedir acaba kesin bilgisi olan yazabilirmi. 1066mhz midir yoksa 1333mhz midir.
  • Bir önceki seriye bakaraktan da 1333 MHz denilebilir, aptallık edeceklerini sanmıyorum.
  • merak etme fatihofistanbul bugün öğlende (11 saat sonra :)) elimde olmasını umuyor, sabırsızlıkla bekliyorum. Akşama kadar recovery oluşturma program yüklemeyle falan uğraşırım. Lenova markasının ekran kalitesi çok güzel ama onunda tek ufak sorunu sesin zayıf olması. 4 GB ram az değil zaten gerekirse takılır orası kolay 12 yıllık PC kullanıcısıyım 4 GB seçerken fazla tereddüt etmedim. Genişletme şansın varsa tereddüt etmeyeceksin.

Casperın 2630qm işlemcisine 1066 MHz koyacağını sanmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 1 Şubat 2011; 1:19:06 >
  • 10 saat kullandım

- aynı anda recovery, ie birkaç sekme, winamp falan kullandım sol üst tarafta ısınma var ( 10 saat kesintisiz çalıştırdım sıcaklığı 50, en fazla 60 gördüm ileriki günlerde daha zorlayacağım)
    - 3 tane hoparlör var 2 si önde tiz ses ve stereo oluşumunu sağlıyor, birisi altında o da seslerin dolgun baslı çıkmasını sağlıyor, ses kalitesi gayet hoş , beats audio dan sesinin daha yüksek ve baslı çıkmasını ayarlayabiliyorsunuz. Winamla fazla sesin gücü ayarlanmıyor çünkü seviye eşitlemesi oluyor.
    - Ekran konusunda karıncalanma var fakat bunu görebilmek için ekranın dibine girmen, alttan bakman ve gri tonlu birsey açman gerekiyor. Bana göre bir sorun değil, zaten normal kullanım mesafesinde o karıncalanmaları KESİNLİKLE GÖREMEZSİN. bu durum bence çok fazla abartılmış. Hele ekran 17' inç olursa :) Görüntü kalitsi gerçekten çok güzel, renk tonu ve parlaklığı hoşuma gitti.
    - soğutucu fan fazla ses çıkarmıyor.
    - ekran kartı seçeneğinde sadece ati var sanırım bios tan onun ayarı var çift görünmüyor.
    - içerisinde çıkan yazılımlar çok kullanışlı
    - üzerindeki tümleşik fare bütün sol ve sağ tık yaptığında pedin tamamı bir bütün şelinde oynuyor ve sol-sağ tık tuşundada imleci hareket ettirebiliyorsun. köşesindeki lede 2 sefer tık yaptınızda pedi kapatıyor.
    - parmak izi çok kullanışlı örnegin facebook için kaydediyorsun sedece herhangi bir zamanda parmağını geçidiğinde kayıtladığın siteler çıkıyor ve seçip direk hesabınızın açılması sağlanıyor.
    - 4 gb daha ram ekletirsen ürün garantiden çıkmıyor. ram de 100 TL civarı ben ekletmedim windows 1,5 gb ram tüketiyor.
    - Cpu çok güzel 4 gerçek 8 sanal yukarıda dediğim işlemleri yaparken 2% sini kullanıyor artık sen düşün :D
    - ürünün üzeri çok sade, hafif kahve rengi gibi rengi var. arkadaki hp logosu beyaz renk aydınlatmalı.
    - wireless çok güçlü
    - baya ağır :)

- aldığıma kesinlikle pişman olmadım, son saatlerde gerçekten çok korkmuştum :) bu ürünü gerçekten öneriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 2 Şubat 2011; 0:55:36 >

• Teşekkürler Precious89,
    -Bir kaç sorum var, ekran kartları arasında otomatik mi geçiş oluyor yoksa biostan ekran kartını kendin mi seçmen gerekiyor. Otomatik geçişi halledebildin mi diye merak ediyorum. Çünkü Batarya süresini arttırmak ve daha az ısınmasını sağlamak adına önemli bence.
    -Diğer bir sorum bu aletin fanı nerede, ben genellikle yatak üstünde kullandığım için altta fanlar sıkıntı olabiliyor.
    -Ve bir de ısınmayı inceledin mi, can sıkıcı seviyelere ulaşıyor mu?

Ben sanırım şu intel'in sandy bridgelerdeki problemi çözmesini bekleyeceğim satın almak için. O da sanırım bir ay kadar sürebilir :/ Fiyatlar düşerse taabii beklemem :)
  • - sadece ati görünüyor bios a girmedim hiç ama ekran parlaklığı sona kadar açık ve güç tasarufunu seçince 3 saat pili gidiyor. Hiç ısınma olmuyor.

- soğutmak için alttan hava alıp sol yandan veriyor malesef. Güç tasarufunda sorun olmayabilir fakat tam performansta yatak üstünde kullanılmaz.
  • Casper bilgisayar bugün elime ulaştı.
    Gelen modelin 8M35P değil 8L35P olduğunu görünce CASPER firmasını arayıp sordum. 8L35P sadece harddisk değiştiği için verilmiş bir model numarasıdır diğer tüm özellikler 8M35P aynı olduğunu söylediler.
    Telefonda konuşurken 8M35P modelinin internetteki sayfasında E-sata portu vardır diye söyledim. Sonra web sitesini kontrol ettik ve E-sata ifadesinin kaldırıldığını gördük.

Aşağıda da 28 ocak 'da bu foruma yazdığım mesaj ve adres var. Aynı adreste şu anda E-sata ifadesi görünmüyor.
    Fakat google önbelleğinden siteye baktığımda E-sata portu vardır ifadesinin yeraldığını sonradan kaldırıldığını görüyorum :

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:yP8AMco84PMJ:www.casper.com.tr/ProductDetail_cnq-2630-8m35p_130_1373+http://www.casper.com.tr/ProductDetail_cnq-2630-8m35p_130_1373&cd=1&hl=tr&ct=clnk&gl=tr&client=firefox-a&source=www.google.com.tr

CASPER.COM.TR sitesine göre E-sata vardır deyip satın aldığım ürün şu anda E-sata portu yoktur yazdığı için geri iade ediyorum.

Ayrıca müşteri hizmetlerindeki vatandaşlara durumu anlatmak için o kadar uğraştım. Neden bizi arıyorsunuz satın aldığınız yerle görüşün diye söylüyorlardı. Satın aldığım sitede E-sata portu vardır yazıyorsa bu onları bağlar diye bana ukala bir şekilde söylüyorlar :
    http://www.casperstore.net/?urun-2481-Casper-Nirvana-CNQ-2630-8M35P.html

Fakat casper.com.tr 'de e-sata vardır diye yazıyordu şu anda yok diyorsunuz diyorum bunu açıklayın. Biz şu anda e-sata portu yoktur diye yazıyor olarak görüyoruz diyorlar.
    O zaman şunu açıklayın :
    vhttp://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:yP8AMco84PMJ:www.casper.com.tr/ProductDetail_cnq-2630-8m35p_130_1373+http://www.casper.com.tr/ProductDetail_cnq-2630-8m35p_130_1373&cd=1&hl=tr&ct=clnk&gl=tr&client=firefox-a&source=www.google.com.tr

SATA-HDMI

* 1X eSATA , 1X HDMI

quote:

Orijinalden alıntı: binner

http://www.casper.com.tr/ProductDetail_cnq-2630-8m35p_130_1373
    sitesinde de ESATA portu olduğunu yazmışlar.

fakat anlamadığım olay HEDİYE diye yazılan "Microsoft Security Essentials"..
    Zaten microsoft tarafından ücretsiz olarak sunulan bir yazılımı nasıl hediye diye yazıyorlar bir anlam veremedim.
    http://www.microsoft.com/security_essentials/

• SSD Disk satın alıp denedim. İnanılmaz derecede bilgisayar hızlanıyor fakat 60 GB kesinlikle yeterli değil. dolayısıyla E-sata portu olmadan olmaz ...

Satın aldığım bu casper 'a teknik servisinde SSD diskimi taktırmayı , içinden çıkan diskide E-sata bir kutu satın alıp kullanmayı planlamıştım fakat gelgörki evdeki hesap kargo gelince tutmadı.
  • Kardeş şimdi doğru kaymakamlığa git, bu sitedeki çıktı ve linklerle, tüketici hakem heyetine başvur. Bir iki ay sürebilir ama sen de bu sırada bilgisayarını kullanırsın gayet ;)
    Casper'ın yaptığı tam olarak terbiyesizlik, ucuz pazarlamacı numarası. Casper nasıl bu kadar basit ismini kirletir ve tam anlamıyla sahtekarlık yapar anlayabilmiş değilim. Kardeş sana da çok geçmiş olsun ...
  • Tüketici hakem heyeti 100 kusur liranın üzerine bakmıyor.
    Casperstore 7 gün icinde koşulsuz iade alıyor yarın geri gönderirim artık.
    .
  • yok hayır tüketici hakem heyeti 4bin lira gibi bir fiyatın üstüne bakmıyor yanılmıyorsam. Hersene bakanlar kurulu kararıyla o limit belirleniyor ama senin laptop'ının çok daha üstünde olduğuna eminim. Belki THH'ye gideceğim dersen sana yardımcı olurlar.
  • bu pc ler değişecekmi şimdi... intelin anakart sorunu yüzünden :(
  • binner,

İnanır mısınız, bunu içimden geçiriyordum. Casperstore.net'te ilgili ürünün yorum kısmında e-SATA diye bağıranlardan biriyim, keza sabit disk diye bağıranlardan da. Casper tam manasıyla topluluk karşısında eğri-büğrü olup yavşamış, ilgi maksatlı hususi yanlış bilgilerdirmeye gitmiştir. Bunun en nazik ifade şekli de budur. Aynı yorum kısmına Sandy Bridge hatasını da yazıyorum onaylamıyorlar.

Casper'ın sorunu o dilden dile anılan kasa kalitesizliği falan da değildir. Casper ve onun pek güzel vitrini Casperstore.net, hamurunuz bozuk hepsi bu. Teknik bilgi aktarımı ve müşteri ilişkileri & memnuniyeti, servisçilik, hizmet konularından bir gıdım olsun anlamıyorsunuz. Hepsi bu!

Casper'ın bu yeni serilerini artık hiçbir koşulda almayın, Sandy Bridge hatası bir yana.
  • işlemci 2.7 GHz de çalışırken 74 dereceyi gördüm ısınma sorunumu yoksa normalmi (HP)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.