Şimdi Ara

Casper Nirvana CNQ.2630-8M37P

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
11.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ürün Özellikleri
    İşlemci : Intel Core i7-2630QM İşlemci 2.00 GHz, Intel Turbo Boost teknolojisi ile maximum 2.90 GHz, 6 MB Intel Akıllı Bellek
    İşletim Sistemi : Windows 7 Home Premium (64 Bit)
    Bellek : 8 GB DDR3 Bellek
    Harddisk : 640 GB 5400 rpm Sata.( 500 GB 7200 rpm ile takas edilebilir).
    Ekran Kartı : 2 GB DDR3 Nvidia Geforce GT540M Optimus Ekran Kartı - 1 GB Ayrılmış Bellek
    Ekran : 15.6" WXGA (1366x768) HD LED Ekran
    Ana Kart : Intel HM65 Chipset
    Optik Sürücü : Blu-Ray&DVD±RW DUAL Combo
    Bluetooth : Var
    Kablosuz Ağ : Intel Wireless N1030 Kablosuz Ağ Bağlantısı 802.11b/g/n
    Card Reader : Multi Card Reader
    Ethernet : Var
    Ses : Dahili Hoparlör Ve Mikrofon
    USB Port : 3 X USB 2.0 port
    HDMI Port : Var
    E-Sata Port : Var
    Klavye : Sayısal tuş takımlı, Türkçe Q
    Batarya : Li-ION smart battery
    Kamera : 1.3MP Web Camera
    Ekstra : Microsoft Security Essentials Antivirus Programı, Microsoft Office Starter 2010
    Hediyeler : Taşıma Çantası Ve Casper Usb Mouse
    Havale ile fiyatı : 1.841,16 TL

Yukardaki özelliklerden Blu-Ray okuyucu olması çok hoş olmuş.Bileceğiniz üzere Intel Core i7-2630QM 2. Nesil Intel Core (Sandy Bridge) 4 Çekirdekli İşlemci.32 nm teknolojisi kullanılmış ve 45 w lık güç çekmekte.Intel Turbo Boost 2.0 Teknolojisi kullanmakta.Nvidia Optimus Akıllı Teknoloji
    ile otomatik olarak harici ve onboard grafik arasında geçiş imkanı veriyor. Intel Wireless Display Teknolojisi (Kablosuz Görüntü Aktarma) ile basit bir kablosuz bağlantıyla tüm kişisel içeriklerinizi, sevdiğiniz filmleri, videoları, fotoğrafları, çevrimiçi programları ve daha fazlasını televizyonunuzda büyük ekran ve yüksek ses kalitesiyle seyredebilme imkanı veriyor....İstenirse 640 GB lik disk,500 GB 7200 rpm ile takas edilebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-47EAA382C -- 29 Ocak 2011; 13:21:02 >

• Casper'dan böle çıkışlar bekliyorum güzel bir makina ortaya koymuşlar. Tabi alan olursa burda paylaşsın yorumlarını. Kasa kalitesi her zaman gibi mi bunu bilsek iyi olur. Bu makinaya 5400 rpm'li hdd gitmemiş, bluray eklemiş ama usb 3.0'ı unutmuş. Casper'ın satış politikalarından biri bi donanımı eklerim ama diğeri eklemem başka bilgisayara eklerim der. Ama diğer bilgisayarda da bluray olur usb 3.0 olmaz bu casper saçma özelliklerinden biridir. Diğer donanımları güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 35turka

Casper'dan böle çıkışlar bekliyorum güzel bir makina ortaya koymuşlar. Tabi alan olursa burda paylaşsın yorumlarını. Kasa kalitesi her zaman gibi mi bunu bilsek iyi olur. Bu makinaya 5400 rpm'li hdd gitmemiş, bluray eklemiş ama usb 3.0'ı unutmuş. Casper'ın satış politikalarından biri bi donanımı eklerim ama diğeri eklemem başka bilgisayara eklerim der. Ama diğer bilgisayarda da bluray olur usb 3.0 olmaz bu casper saçma özelliklerinden biridir. Diğer donanımları güzel.

haklısınız,bir ürün çıkıyorsa bunu 4-4lük yapın.Mesela hard diskin durumu performansı yerle bir ediyor.Bu fiyata SSD olabilirdi.Çok şey mi istedim:))
  • SSD o fiyata abartmayında :D 7200 rpm iyi olurdu.
  • quote:

Casper'dan böle çıkışlar bekliyorum güzel bir makina ortaya koymuşlar. Tabi alan olursa burda paylaşsın yorumlarını. Kasa kalitesi her zaman gibi mi bunu bilsek iyi olur. Bu makinaya 5400 rpm'li hdd gitmemiş, bluray eklemiş ama usb 3.0'ı unutmuş. Casper'ın satış politikalarından biri bi donanımı eklerim ama diğeri eklemem başka bilgisayara eklerim der. Ama diğer bilgisayarda da bluray olur usb 3.0 olmaz bu casper saçma özelliklerinden biridir. Diğer donanımları güzel.

Mantıksız konuşmayın. Bu söyleneni hangi firma yapmıyor? Ayrıca doğal USB 3.0 desteği olmadıkça, bir anlamı da yok şimdilik. e-SATA yeter de artar. USB 3.0'dan daha iyi değerler sunuyor şu anda birçok yerde. SATA sınırına takılacağı için USB 3.0, sadece ucuz cihalarda bir anlam ifade eder etse etse.

Intel ne zaman doğal USB 3.0 desteği sunar, o zaman önemli bir kıstas haline gelir. Piyasadaki kaliteli USB 3.0 depolama birimlerinin fiyatlarına bakmanızda da fayda var.

Piyasada bu işi yapabilen tek marka var, o da Monster. Parasını verip, ne isterseniz ekleyebiliyorsunuz cihaza.

• bende bu laptopa baktım 540m hakkında internette hiç bişi bulamadım :S nasıl bir kart acaba
  • Ati hd5650 den az farkla daha önde olan bir kart
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CASPER NİRVANA CN BMG P610A
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

SSD o fiyata abartmayında :D 7200 rpm iyi olurdu.

Merhaba,

Ürünü dilerseniz 500 GB ve 7200 RPM diskli satın alabilirsiniz. Bunun için ürün sayfasında bulunan Hard Disk seçeneklerinden seçim yapmanız yeterli.
  • http://www.notebookcheck-tr.com/Mobil-Grafik-Kartlari-Benchmark-Listesi.10102.0.html

GT 540 M biraz daha iyi gibi sanki.Bu optimus teknolojisinde otomatik geçiş yapmama gibi sorunlar duydum ama çözülmeyecek bir durum olmasa gerek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: CASPERSTORE.NET

quote:

Merhaba,

Ürünü dilerseniz 500 GB ve 7200 RPM diskli satın alabilirsiniz. Bunun için ürün sayfasında bulunan Hard Disk seçeneklerinden seçim yapmanız yeterli.

Casper Nirvana CNL.I640-8M35P için de böyle bir seçenek koyabilirlerdi..Ürün seçenekleri olarak windows 7 seçenekleri sunmuşlar.

Casper Nirvana CNQ.2630-8M35P alacaklar için tavsiyem kapasite o kadar önemli değil diyorsanız mutlaka 7200 rpm olanla değiştirsinler..Benim aldığım üründe bu seçenek olsaydı mutlaka değiştirirdim.

Acaba servise versem, bu değişimi yaptırsam ücret,garanti vb. durumu ne olur?

• Hocam 7200 rpm olamsının bazı dezavantajlarıda var şarz sorunu ve ısınma gibi bunlarıda gözardı etmemek lazım
  • Evet ama başka bir yerde yapılan araştırmada elde edilen sonuçlardan alıntı yaptım,ısınma olmadığı yazıyor:
    http://forum.donanimhaber.com/m_46170979/mpage_1/f_/key_//tm.htm#46170979
  • quote:

Orijinalden alıntı: CASPERSTORE.NET

quote:

Merhaba,

Ben biliyorum zaten bunu bi arkadaşımız sormuştu bunu sölemiştim hatta.

quote:

5400 rpm için almamazlık yapma ama 7200 olsa iyi olur. Ben bişey duymuştum caspersore.net'den aldığında 540 rpm'lik hdd'yi 40 TL daha fazla verip 7200 rpm ile değiştiriyorlardı. Bi araştır onu.

• Sistem ozelliklerinde
    esata,
    agirlik,
    boyutlar
    hakkinda bilgiler diger notebooklarda belirtilmis olmasina ragmen, bu yeni kasali seride belirtilmemis.
    Bilgisi olan arkadas paylasirsa iyi olur.
    Sistem ozellikleri bakimindan gayet iyi bir makina.ama sahsen beni kasa kalitesi dusunduruyor. Ayrica sistemle ilgili sitede sadece 1 fotograf bulunmakta. Biraz daha özenli hazirlanabilirmis ürün sayfasi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enthusia -- 24 Ocak 2011; 18:55:08 >
  • 540m notebookcheck de üstün görünüyor ama yurt dışındaki sitelerde bile tam detaylı bilgi olmaması güven vermiyor 540m diye aratığımda nvidianın sitesi bile google da çıkmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: enthusia

Sistem ozelliklerinde
    esata,
    agirlik,
    boyutlar
    hakkinda bilgiler diger notebooklarda belirtilmis olmasina ragmen, bu yeni kasali seride belirtilmemis.
    Bilgisi olan arkadas paylasirsa iyi olur.
    Sistem ozellikleri bakimindan gayet iyi bir makina.ama sahsen beni kasa kalitesi dusunduruyor. Ayrica sistemle ilgili sitede sadece 1 fotograf bulunmakta. Biraz daha özenli hazirlanabilirmis ürün sayfasi.

Eksik bilgiler zamanla tamamlanacaktır. Ürüne ait tek bir görsel mevcut. Yüksek çözünürlükte paylaşıyorum.
    Alttaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Oldukça büyük boyutlu olduğu için sayfa düzenini bozar gerekçesiyle direkt foruma koymadım.
    http://img208.imageshack.us/i/cnq1l.jpg/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CASPERSTORE.NET -- 25 Ocak 2011; 18:34:21 >

• 540m

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-540M.41715.0.html

ilgili araştırma yapıyorum

http://www.youtube.com/watch?v=oIhT7_5hqpE

burda devil may cry4 test etmiş sistem olarakda casper a yakın 40 altına düşmesede arada takılmalar oluyor:S

http://www.youtube.com/watch?v=mxHN9VMthcc

buda street fighter 4

buda 5650 devil may cry overclock yapılmıs aynı oyunu farklı kartta tek yapan buydu...

http://www.youtube.com/watch?v=pt2OZ4Di92A

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Holy-Ghost -- 25 Ocak 2011; 22:55:55 >

• ekran karti biraz tedirgin etti, bu ürünüde takip edeyim
  • Bende gt540m daha iyidir diye düşünüyordum fakat yukarıdaki video ları izleyince fikrim değişti ati5650 ile fps 80 den aşağı düşmüyor gt540 ile 55-60 a kadar iniyor. Ati 5650 ile overclock luymuş ne kadar fark eder acaba ? Biraz daha beklemekte fayda var diye düşünüyorum
  • Birde dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ati 5650 nin test edildiği sistemin işlemcisi i3 diğeri i7-2720qm ayrıca birindeki çözünürlük 1366-768 diğeri 1280-720.
    Sanki ati 5650 daha iyi gibi
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.