Şimdi Ara

Casper Sürücü Güncelleme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Model adı CASPER NIRVANA NB 15.6" (CNL.I620-6M35P) olan bilgisayarıma çok önceden format atmıştım ancak ekran kartını bir türlü güncelleyemedim. Casper'ın kendi sitesine giriyorum seri no ile aratıyorum bilgisayarı buluyor ancak güncellemeleri göstermiyor, ATİ'nin sitesinden indiriyorum sorunla karşı karşıya kalıyorum.

Ekran kartının modeli Ati Mobility Radeon HD 5650 ancak bir türlü sorunu çözemedim... Oyun falan oynayamıyorum, yardımcı olacak olanlara şimdiden çok teşekkür ederim.

• bu nick tam yirmi harfli kullanıcısına yanıt
    Hocam bu Switchable modeller başlı başına problem yeni nesillere bunu eklediler güç tasarrufu sağlamak için driverlar sorun yaratıyor sürekli.Aygıt yöneticisinden sürücü yazılımını güncelle yaptığınızda sanırım sorun çözülmüyor denemişinizdir diye düşünüyorum.İntel hd graphics i devre dışı bırakıp tüklemeyi deneyin.Bir de bilgisayarın üzerindeki tuşlarda gpu yu aktif etme gibi bir şey okumuştum onu araştırın isterseniz.Biosta varsa Switchable iptal etme yada biostan ekran kartı seçme gibi seçenek olabilir ona da bir bakın.Lenovo kullanan bir arkadaşta vardı o sistemde Switchable kullanılıyor 2 saat uğraştık ekran kartını tanıtmak için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manwë

Hocam bu Switchable modeller başlı başına problem yeni nesillere bunu eklediler güç tasarrufu sağlamak için driverlar sorun yaratıyor sürekli.Aygıt yöneticisinden sürücü yazılımını güncelle yaptığınızda sanırım sorun çözülmüyor denemişinizdir diye düşünüyorum.İntel hd graphics i devre dışı bırakıp tüklemeyi deneyin.Bir de bilgisayarın üzerindeki tuşlarda gpu yu aktif etme gibi bir şey okumuştum onu araştırın isterseniz.Biosta varsa Switchable iptal etme yada biostan ekran kartı seçme gibi seçenek olabilir ona da bir bakın.Lenovo kullanan bir arkadaşta vardı o sistemde Switchable kullanılıyor 2 saat uğraştık ekran kartını tanıtmak için.

Hocam ben böyle saçma bir sistem görmedim. Casper'ın sitesine giriyorum seri numarasını yazıyorum modelini çıkartıyorlar, gel gelelim aşağıda seçemiyorum kendi modelimi. ATİ desen ayrı bir sistem, gerek Catalyst Control Center'dan denedim gerekse direk bulup yüklemeyi denedim ikisinde de farklı problemler alıyorum. Format istiyordu bilgisayar çok dolmuştu ve yavaşlamıştı. Attığıma pişman ettiler yemin ederim anlamıyorum böyle saçma bir sistem olur mu :) Sizin dediğiniz yöntemi anlamadım ama hocam. Bilgisayarın üzerindeki tuşlarda GPU aktif etme nasıl olabilir ki? Şu sorunu çözsem gerçekten büyük bir sıkıntı atlatacağım..

• bu nick tam yirmi harfli kullanıcısına yanıt
    Hocam yedekli halde gelmedi mi laptop geri alma şansınız varsa deneyin.Biosta ekran kartı seçeneği olabilir bir bakın isterseniz.switchable olarak ayarlanmıştır belki ekran kartı seçebilirsiniz.Bu switchable modeller tam bir baş belası tam olarak çözüm bilmiyorum.Bunlardan çözün bulamazsanız inteli şuan görüyor aygıt yöneticisinden onu devre dışı bırakıp tekrar catalyst yüklemeyi deneyin.Problem devam ederse aygıt yöneticisinden ekran kartına sağ tuş yapıp sürücü yazılımını güncelleştir deyin.Yabancı forumlarda daha ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.Umarım sorunu çözersiniz.
  • Aradan zaman geçmiş ama bende şuan aynı sorunu yaşıyorum çözüm bulabildiniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: golf_R

Aradan zaman geçmiş ama bende şuan aynı sorunu yaşıyorum çözüm bulabildiniz mi?

Casper yetkili satıcısı olan bir bilgisayarcıya format attırdım, düzeldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: golf_R

Aradan zaman geçmiş ama bende şuan aynı sorunu yaşıyorum çözüm bulabildiniz mi?

casper müşteri hizmetlerini ara seri numarasını ver sana siteden hangi driveri indirmen gerektiğini söylüyor.

notebooklarda ekran kartı çip üreticisinin driverleri işe yaramıyor
    notebook markaları ürüne özel driver geliştiriyorlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tesekkur ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yanlış drıver kuruyorsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.