Şimdi Ara

Casper VIA T8W {8' - 1 GB - 32 GB - Windows 8.1} [Kullanıcı Kulübü] [Destek] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
541
Cevap
9
Favori
48.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Başlangıç ekranında kaldırılacak uygulama veya oyunun üzerine basılı tutup açılan menüden "Kaldır"ı seçebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyvallah sagol cevaplaın ıcın suan tablet sorunsuz işlerimi goruyor bırcok program kurdum sorunsuz calıstırıyor tek buyuk sorun wıfı az cekıyo.
  • @Kaspersky Lab @teornek @Ras Al Ghul @mirage 28
    İyi bir teknoloji kullanıcısı olarak yazıyorum bunları.
    Şun an kullandığım tablet Casper T8W

En az 32 GB HDD,
    En az 2 GB RAM,
    En az 8'' Ekran
    HDMI çıkış

Bu özellikler ve en fazla 800 TL civarı olan ürünler kesinlikle tavsiye edilir.
    Not. 1 GB ram ve 16 gb HDD olan ve fiyatı 400 TL altında olan (ayrıca reeder marka) olan ürünlerin
    hliç birini tavsiye etmiyorum.

teornek: Masaüstü PC gibi kullanabilirsin. Notebook taşımaktan yorulmuş (benim gibi) profesyonel sunucular için
    adeta cepte PC taşımak çok güzel.

Ras al ghul: wiFi pek çok kişide sorun. Casper sitesinden wifi sürücü indirilmesi gerekiyormuş. Henüz ben de denemedim.
    İnen dosya içinde setup dosyasını bulamadım. Serdar bey'e müracaat edelim bu konuda

mirage28: Logiteceh kablosuz mouse (otg kablo ile) kullanıyorum. Klavyeyi de F olarak tanıttım. 10 parmak yazı
    yazıyorum. (ş, b ve y harflerini FN tuş kombinasyonu ile kullanıyorum onun dışında bir sorun yok)
    Bilgisayarı taşımam gereken her yerde T8W 'i kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seriyye -- 29 Nisan 2015; 12:31:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serdaresenturk

Vizelerim başlıyor. Vizelerin sonunda hocamla tekrar görüşeceğim bu MHL kablosu konusunda. Sesi denemedik aceleye geldi. Hoca doktor, ders sonu hastaneye döndü. Yakın zamanda başka bir model elime geçecek, onu da denicem.

Benide gruba eklersen sevinirim;

Birde MHL kablo için seni bekliyoruz. Tabletten fazlasıyla memnunum. MicroSD kart için hız performans adına önerdiğiniz marka model var mı acaba ?

MHL Kablo ile deneyen başka kimse yok mu acaba ?
  • Beyler donma sorunu yaşayan varmı?
    Chrome'da internette gezinirken bile donma sorunu oluşuyor,yeniden başatınca düzeliyor bir süre sonra aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yurimc

Beyler donma sorunu yaşayan varmı?
    Chrome'da internette gezinirken bile donma sorunu oluşuyor,yeniden başatınca düzeliyor bir süre sonra aynı.

Bende herhangi bir donma olmadı veya takılma , aktifte kullanıyorum cihazı henüz bir sorun yok. Bellek tüketiminiz ne kadar ?

Ayrıca win update yapınca ekran döndürme çalışmamaya başladı bende fabrika ayarlarına dönüp win update i kapattım, sanırım bu updateler driverlara da müdahale ediyor..
  • mertist M kullanıcısına yanıt
    Evet hocam ekran döndürme bendede ara sıra işe yaramıyor.
    Ayrıca güncellemeleri yaptım ondan olabilir,şuan sıkıntısı yok bi kaç gün deneyeyim olmadı dönerim fabrika ayarlarına.
    Bellek tüketimine pek dikkat etmedim,ama en fazla yaptığım chromeda gezinmek.
    Androiddeki gibi arkaplan uygulamalarını kapatmanın kısa yolu yokmu?Her seferinde zor oluyor görev yöneticisini açmak.
  • sn @serdaresenturk,

ingilizce win8.1 single language yükledim cihaza.. ama tahmin edileceği üzere bi sürü driver eksik.. dokunmatik çalışmıyor, wifi yok :)) tabii uyarıları dikkate almadık..
    ama yabancı arkadaş direkt 200$ veriyordu alete.. bu da iyi bir fiyat, yakında TR'ye döneceğim için elden çıkarayım demiştim.. şimdi, cihazın dış dünyayla bağlantısı yok, hiç olmazsa wifi driver'ını bi şekilde hard diske aktarabilsem, diğerlerini halledebilecem.. bi fikriniz var mı?

yedek almamıştım.. ama aslında orijinal recovery partition'ı diskte duruyor.. bi şekilde orjinal trükçe recovery'i çalıştırabilir miyiz? ya da hd'ye dosya aktarımı (driver vs) nasıl yaparız?

GUNCELLEME 1: usb çoklayıcıdan flash disk ve mouse'u gördürdük.. indirdiğim wi-fi driver'ını kurdum, wifi çalışıyor.. diğer eksik driver'ları slimdrivers programı ile aratıyorum.. bakalım, hayırlısı:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badcluster -- 29 Nisan 2015; 22:18:12 >

• İnşallah bu haftasonu alacam bende ama tek korkum wi-fi olayı. Yurtta pc niyetine video falan izlemek için kullanacam umarım çekim gücü çok sıkıntı yapmaz.
  • Sahîpkıran kullanıcısına yanıt
    Bende sık sık yabancı dizileri takip eden biriyim. İlk yazıda da belirttiğim üzere kablosuz ağ bağlantısı zayıf kalıyor. Yani sağlayıcıdan (modem) uzaklaştıkça kopmalar, "Sınırlı erişim", "Bağlanılamıyor" gibi hatalar sıklaşıyor. Eğer yurtta güçlü bir sağlayıcı varsa sorun yaşamayacağınızı umuyorum.

• badcluster kullanıcısına yanıt
    Bir arkadaşımız bu konuda bayağı yol kat etti. O da yeni kurulum yaptı cihaza. Hatırladığım kadarıyla tüm sürücüleri kurmayı başardı, sadece Windows'u etkinleştirememişti. Umarım siz de halledersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Seriyye

@Kaspersky Lab @teornek @Ras Al Ghul @mirage 28
    İyi bir teknoloji kullanıcısı olarak yazıyorum bunları.
    Şun an kullandığım tablet Casper T8W

En az 32 GB HDD,
    En az 2 GB RAM,
    En az 8'' Ekran
    HDMI çıkış

Bu özellikler ve en fazla 800 TL civarı olan ürünler kesinlikle tavsiye edilir.
    Not. 1 GB ram ve 16 gb HDD olan ve fiyatı 400 TL altında olan (ayrıca reeder marka) olan ürünlerin
    hliç birini tavsiye etmiyorum.

teornek: Masaüstü PC gibi kullanabilirsin. Notebook taşımaktan yorulmuş (benim gibi) profesyonel sunucular için
    adeta cepte PC taşımak çok güzel.

Ras al ghul: wiFi pek çok kişide sorun. Casper sitesinden wifi sürücü indirilmesi gerekiyormuş. Henüz ben de denemedim.
    İnen dosya içinde setup dosyasını bulamadım. Serdar bey'e müracaat edelim bu konuda

mirage28: Logiteceh kablosuz mouse (otg kablo ile) kullanıyorum. Klavyeyi de F olarak tanıttım. 10 parmak yazı
    yazıyorum. (ş, b ve y harflerini FN tuş kombinasyonu ile kullanıyorum onun dışında bir sorun yok)
    Bilgisayarı taşımam gereken her yerde T8W 'i kullanıyorum.

kablosuz mouse ılede jarj edemıyorsun bluetooth mouse da pahalı bende kabllosuz alacam artık cıhazı jarjdayken kullanmayacam.Bıde sen klavyeyı nasıl f tanttın? benıde lısteye ekleyebılısınız.

• quote:

Androiddeki gibi arkaplan uygulamalarını kapatmanın kısa yolu yokmu?Her seferinde zor oluyor görev yöneticisini açmak.

Uygulama kapatmak için uygulama açık iken parmağınızla üst kısmından uygulamayı tutup aşağıya sürükleyin, ilk anda ortaya gelip küçülecektir, iyice aşağı doğru sürüklerseniz çöp gibi birşey oluyor :) Bu sayede kapanmış oluyor.

Ne tarif ama :)

mırage28 ;

driverdan gelen özelliktir o; genelde o tarz cihazların kendi programları da oluyor çekim kalitesi eşleştirme kodu vs görebileceğin uygulamaları oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertist -- 30 Nisan 2015; 15:44:48 >
  • Anldım tesekkurler.Bu arada merak edenler için metın2 testı yaptım vıdeo;https://www.youtube.com/watch?v=4VTNRL3IN_Q

vıdeoda da gordugunuz gıbı hafıf kasmalar var oda lagdan dolayı buyuk ıhtımalle oyun gırıste bıraz yavaslık var ama o benım wıfımın az cekmesınden dolayı normalde gayet hızlı.Bıde arkaplanda skype chrome acık olmasına ragmen ıyı performans verdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mırage28 -- 30 Nisan 2015; 17:30:49 >
  • arkadaşlar benide ekleyin.tablette istediğiniz oyunu deniyebilirim çok abartmadan.
  • '' mırage28; klavyeyi nasıl F tanıttın? ''

1) Normal Windows özelliği bu. En alt sağ tarafta (saat/tarih yazan yerin yanında) TUR Q (Türkçe kiu) veya EN US yazar.
    Oraya tıkla, DİL TERCİHLERİ / SEÇENEKLER / GİRİŞ YÖNTEMİ EKLE / TÜRKÇE F
    ikinci yöntem:
    2) DENETİM MASASI / SAAT DİL BÖLGE/ GİRİŞ YÖNTEMİNİ DEĞİŞTİR/ SEÇENEKLER / GİRİŞ YÖNTEMİ EKLE / TÜRKÇE F

bu eklemeyi yaptıktan sonra CTRL + SHIFT ile değiştirebilirsin (kontrol şifte basınca F olur, tekrar basınca Q olur)
    veya;
    3) Windows (pencereler) tuşu + ara çubuğuna birlikte bas her seferinde klavyeyi değiştirir. (win 8.1 le gelen bir özellik)
    son olarak;
    4) TUF F yazısı (veya TUR Q) yazısına tıkla açılan listeden F, Q veya ENG seçeneklerinden birini seç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seriyye -- 1 Mayıs 2015; 15:19:22 >
  • serdaresenturk kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi tarayıcı kullanıyorsunuz acaba?
    Benim ram kullanımı 600-650 mb arasında olsa bile bi süre sonra donma sorunu yaşıyorum, yeniden başlatana kadar.Yeniden başlatınca düzeliyor.
    45 dk 1 saat kadar kullanımdan sonra,takılmalar başlıyor hiç bir işlem yapamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seriyye

'' mırage28; klavyeyi nasıl F tanıttın? ''

1) Normal Windows özelliği bu. En alt sağ tarafta (saat/tarih yazan yerin yanında) TUR Q (Türkçe kiu) veya EN US yazar.
    Oraya tıkla, DİL TERCİHLERİ / SEÇENEKLER / GİRİŞ YÖNTEMİ EKLE / TÜRKÇE F
    ikinci yöntem:
    2) DENETİM MASASI / SAAT DİL BÖLGE/ GİRİŞ YÖNTEMİNİ DEĞİŞTİR/ SEÇENEKLER / GİRİŞ YÖNTEMİ EKLE / TÜRKÇE F

bu eklemeyi yaptıktan sonra CTRL + SHIFT ile değiştirebilirsin (kontrol şifte basınca F olur, tekrar basınca Q olur)
    veya;
    3) Windows (pencereler) tuşu + ara çubuğuna birlikte bas her seferinde klavyeyi değiştirir. (win 8.1 le gelen bir özellik)
    son olarak;
    4) TUF F yazısı (veya TUR Q) yazısına tıkla açılan listeden F, Q veya ENG seçeneklerinden birini seç.

tesekkurler bılgı ıcın bır sorum daha olacak bu klavyenın sag yukarda bır gırısı var o ne oluyor?

• quote:

Hocam hangi tarayıcı kullanıyorsunuz acaba?
    Benim ram kullanımı 600-650 mb arasında olsa bile bi süre sonra donma sorunu yaşıyorum, yeniden başlatana kadar.Yeniden başlatınca düzeliyor.
    45 dk 1 saat kadar kullanımdan sonra,takılmalar başlıyor hiç bir işlem yapamıyorum.

bende 850mb ram kullanıyor ama kasma felan yok zaten cok ram kullanımı pcyı yavaalatmaz aksıne daha ıyı performans sunar
  • mırage28 M kullanıcısına yanıt
    takılma var hocam hemde çok fazla.1 saat kullandıktan sonra, arama kutusundan arama bile yapamıyorum ancak yeniden başlatınca düzeliyor.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.