Şimdi Ara

Casper VİA T9W (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
342
Cevap
8
Favori
36.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • w10 a na geçeçek arkadaşlara bir tavsiyem olacak... Ben ilk önce kaldırmaz diye w10 geçmek istemedim ama sonra wifi sorunu beni illet etti ve w10 a yükselttim..wifi sorunu gerçekten çözüldü fakat bazı arkadaşların da belirttiği gibi w8 den sonra tablette tepki süreleri arttı ve yavaşladı..

Bu sefer tamamen format atıp temiz kurulum denilen şeyi yaparak w10 nu sıfırdan yükledim (yükseltme yapmadan)....daha sonra casper ın resmi sayfasında bulunan tüm w10 sürücülerini yükledim...sonuç olarak mükemmel oldu.. ne takılma nede wifi sorunu hiçbirşey yok..

tavsiyemdir w10 na yükseltme yapmayın formatla temiz kurulum w10 yükleyin...hatta temiz kurulum yapıldığından mevcut hafızada w8 den daha fazla boş alan kalıyor..

UYARI : uefi bios a sahip olan bu ve tüm tabletlerde windows anhtarlarınınız biosa gömülü olduğundan format atmadan önce muhakkak windowsunuzun lisans anahtarlarının temin ederek temiz kurulum yapın... çünkü kurulumun başında windows anahtarlarının soracak... biosa gömülü olan windows anahtarlarını tespit etmek için ücretsiz bir sürü program var onlardan birini indirerek temin edebilirsiniz...

• Casper nirvana n240 ile bu ürün arasında kaldım hangisini önerirsiniz arkadaşlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: dmzkn

w10 a na geçeçek arkadaşlara bir tavsiyem olacak... Ben ilk önce kaldırmaz diye w10 geçmek istemedim ama sonra wifi sorunu beni illet etti ve w10 a yükselttim..wifi sorunu gerçekten çözüldü fakat bazı arkadaşların da belirttiği gibi w8 den sonra tablette tepki süreleri arttı ve yavaşladı..

Bu sefer tamamen format atıp temiz kurulum denilen şeyi yaparak w10 nu sıfırdan yükledim (yükseltme yapmadan)....daha sonra casper ın resmi sayfasında bulunan tüm w10 sürücülerini yükledim...sonuç olarak mükemmel oldu.. ne takılma nede wifi sorunu hiçbirşey yok..

tavsiyemdir w10 na yükseltme yapmayın formatla temiz kurulum w10 yükleyin...hatta temiz kurulum yapıldığından mevcut hafızada w8 den daha fazla boş alan kalıyor..

UYARI : uefi bios a sahip olan bu ve tüm tabletlerde windows anhtarlarınınız biosa gömülü olduğundan format atmadan önce muhakkak windowsunuzun lisans anahtarlarının temin ederek temiz kurulum yapın... çünkü kurulumun başında windows anahtarlarının soracak... biosa gömülü olan windows anahtarlarını tespit etmek için ücretsiz bir sürü program var onlardan birini indirerek temin edebilirsiniz...

Merhaba
    Cihaza win10 u sifirdan nasil yukledin anlatabilir misin usb den baslatma yapamadim ben win10 guncelleme ile yukledim net3.5 hatasi aldim bazi programlarda onu halleetim klavye kuculdu falan midem bulandi. Usb den sifir kurulum nasil yaoicaz bi anlatir misin.

• dmzkn D kullanıcısına yanıt
    Bende çok aradım ama bulamadım usb den yükleme kardeşim
  • usb den windows yüklemeyi açtım ama bu seferde mouse görmediği için ileri seçeneğine tıklayamıyorum nasıl halledicem?
  • Temiz kurulum için gerekli unsurlar,

1- 4Gb veya üzeri usb bellek ( sürücüler içinde ayrı olarak bir tane gerekli)
    2-Bir adet dışarıdan güç alan usb çoklayıcı (çünkü tablette mikro usb çıkışı yalnızca 1 adet usb aletini çalıştırabiliyor .. Eğer dışardan güç almayan bir usb çoklayıcı takarsanız flash belllek ve klavyeyi aynı anda göremeyecektir.)
    3-Usb klavye
    4-Usb mouse
    5-OTG kablosu

Herşeyden ÖNce Windows Anahtarınızı Bulun :
    uzmanim.net
    Windows 8 ürün anahtarını nasıl bulabilirim?
    http://uzmanim.net/soru/windows-8-urun-anahtarini-nasil-bulabilirim/2527

Herşeyden Önce Casper T9w ait tüm sürücüleri indirin ve bir flash'a kaydedin :

1- İlk önce şurdan win10-32bit İso dosyasını indirmeniz gerekli. İşlemci 64bit desteklesede Bİosunuz Uefi-32bit olduğundan 64bit'i ne indirebiliyorsunuz neden kurabiliyorsunuz.
    2-İso dosyası indikten sonra https://www.technopat.net/2015/08/03/windows-10-usb-yazma/ gibi usb belleği kurulum yeteneğini kazandırın.
    3-Tablete otg + usb çoklayıcı + klavye +mouse + usb bellek ği takınız.
    4-Tablete yendien başlatın ve açılırken sürekli "ESC" tuşuna basınız..
    5- Bios ekranına geldiyseniz eğer "Secure Boot" seceneği eger enabled ise onu "disable" yapın ..Daha sonra save &exit yapın çıkın...
    6-tableti tekrar açın ve yine sürekli "ESC" yuşana basarak Biosa girin.. Boot menüsündeki listede UEFİ -Flash bellek seçeneği aktif hale gelip gelmediğini kontrol edin...Eğer flash bellek 2.madde yazdığım şeklide uefi kurulum yeteneğine sahipse vede enerjiden dolayı tablet onu okuyamaması sorunu yoksa gözükecektir.
    7-Eğer Boot seçeneklerinde flash belleği gördüyseniz listeye dokunmadan "Save & Exit" menüsüne gidin.. Orada en altta "Boot Override" listesi olacak ...O listede de yine UEFi-Scandisk vs. gibi flash belleğinizin adı olmalı.. Onun üzerine gelerek "Enter" yapın...
    8-Enter yaptığınızda kurululum başlayacaktır.
    9-Kurulum başladığında kurulumu nereye yapacağınıza dair bir disk listesi gelecek.. Orada en büyük boyutlu olan diske kurulum yapcaksınız.. O diski önce üzerine gelip alttaki seceneklerden biçimlendirin.Daha sonra yine o diski seçerek kur diyin..
    10-Windows kurulum yaparken onarayımmı veyahut eski sürümü saklayayımmı gibi şeylerde soracaktır..Bunları kabul etmeden silip üzerine kur diyen sürekli.
    11-Kısa sürede kurulum biticek ve hiçbirşey düzgün çalışmayacak..Dokunmatik ekran donuk olacak v.s.
    12- Sürücüleri yüklediğiniz flash daki bütün sürücüleri eksiksiz kurun (ayırt etmeden hepsini kurun) ..Sürücüler kurulum için hazırlanmış exe dosyaları değildir ama.. Sürekli aygıt yöneticisine giderek aygıt üzerinde soru işareti olsa da olmasa da üzerine gelerek sürücüyü güncelleştir diyerek flash bellek hedef gösterilerek kurulum yapılacak... Aygıt yöneticisin deki tüm liste tek tek seçilerek kurulacak.. kurulum yapıldıkça aygıt yöneticisin deki liste sürekli değişecek ve liste kabaracak ..kabardıkça yeni gelen listedeki aygıtların üzerine gelip sürücü güncelleştir yapılarak usb bellek hedef gösterilecek.. BU iş windows10 u kurmaktan uzun sürüyor..Ama bittiğinde mükemmel oluyor..

daha detaylı da yazılabilir ama bu işlerden biraz anlayan işi çözüecektir..

Unutmadan şunuda ekliyeyim.. Aynı yöntemli uefi kurulum için olan Android x86 versiyonlarının *.img dosyaları da aynı yöntemle tablette çalıştırılabiliyor..

Ben tüm versiyonları denedim en güzeli 4.4.r3 olanı yani şu :

fakat tüm andorid x86 versiyonlarındaki sürücü sorunları var... T9W için

dokunmatik ekran
    bluetooth
    ses
    Sensör ler ..dışında herşey mükemmel.. hatta wifi si daha hızlı... ama ses ve dokunmatik olmayınca android in zevki kalmıyor... ama mouse u takınca mouse güzel çalışıyor..

çok hızlı yazdım...cümle hatalarını mazur görün..

kolay gelsin

• detaylı anlatım için teşekkürler @dmzkn;
    dışarıdan güç alan usb çoklayıcı önerin var mı? bir ürün linki gönderebilir misin?
  • bende dışardan güç alan usb çoklayıcılardan yoktu... almadım da..

ben biraz sivri zekalılık yaptım,, şöyleki

elimde bir ucu mini usb diger ucu çift usb li harici hardisk kablosu vardı..

bir de basit bir usb çoklayıcı.. ama usb çoklayıcıda 4 tane normal bir tanede mini usb girişi oluğunu gördüm..

ve resimdeki kombinasyonu yaptım ve gayet güzel çalıştı. :)))

• quote:

Orijinalden alıntı: mechenfurkan

Arkadaşlar Windows10'a yükselttikten sonra driverlar yüzünden sorunlar yaşanıyor. Yükseltmeden sonra mutlaka driverları kurun
    Ve Kurulum sonrasında eski windows sürümü ve geçici indirme dosyalarını silmeyi unutmayın. 8 gb a yakın yer kaplıyo yoksa.

win10 a yükselttikten sonra C sürücüsünde bulunan hangi dosyaları sileceğiz acaba? sürekli güncelleştir uyarısı geliyor deli oldum ama güncellemeye de korkuyorum en son win7 de kaldım 8i 10u kullanmayı sistem kısmında bilmiyorum
  • Jennes kullanıcısına yanıt
    Yönergeleri izleyin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mechenfurkan M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: C-A-

Bugün tabletimi windows 10'a yükselttim. Sanıyorum wifi kopma problemi düzeldi, yarin detayli şekilde test edeceğim.
    Oldukça beğendim windows 10'u. Laptopumu da acilen 10'a yükselteceğim. Windows 8 dokunmatikte fena degil ama normal laptoplarda gercekten berbat!!!
    Tabletinizi de tavsiyem yukseltin, daha başarılı olmuş gibi gözükuyor.

Tek sıkıntım bir çok kişinin de bahsettiği ufak dokunmatik klavye problemi. Bunu nasil çözebileceğimi bilen varsa yazimi alintilayarak cevaplarsa cok makbule gecer.

Bunun dışında iyi ki geçtim windows 10'a diyorum şimdilik.

O bit boy klavye sorununu nasıl gördünüz acaba? Şu an o problemle boğuşuyorum.

WİNDOWS 10 A YÜKSELTİNCE MİNİCİK KALAN KLAVYE SORUNUNU ÇÖZENLER AÇIKLAYABİLİR Mİ? LÜTFEENN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jennes -- 30 Kasım 2015; 19:39:26 >

• Merhaba

Ben win10 yükseltmesini yaptım.Benim 2 sıkıntım var. 1.si Başlat menüsü film izlerken yada ekran boşta dururken kendiliğinden açılıyor.
    2.si wifi kopmuyor ancak internet çok yavaş ,wifi çekiminde de herhangi bir problem yok.

Bu sıkıntıları başka yaşayan var mı ? Varsa sıkıntıları çözebildi mi ?
  • merhaba arkadaşlar,
    ben ürünü yeni aldım bir kaç sorum olacak bir türlü ekran klavyesini büyütemedim 2. kamera çalışmıyor driver yüklemeyide beceremedim ama en önemlisi wi fi problemi beni mahvetti kopmuyor fakat internette yok denecek kadar yavaş belki de kopma dediğiniz budur yardım ederseniz sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: duetyo

Klavye sorununu yabancı bir siteden bakarak hallettim. Şu kodu not defterinde .reg uzantısı ile kaydedip çift tıklayarak çıkan soruya "evet" deyin.

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Scaling]
    "MonitorSize"="8.9"

Hata alırsanız regedit'e girip
    HKEY_LOCAL_MACHINE-SOFTWARE-Microsoft-Windows-CurrentVersion-Explorer sırasını izleyin. Explorer'a sağ tıklayıp yeni anahtar oluşturun ve ismine "Scaling" deyin. "Scaling"'e sağ tıklayıp yeni dize oluşturun. Dize ismi "MonitorSize" veri değeri ise 8.9 olsun.

Önceki cevaplarda mevcut zaten bi göz atmanızda fayda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mechenfurkan -- 1 Aralık 2015; 23:44:11 >

• simaros kullanıcısına yanıt
    Temiz kurulum yapmadan çözülmüyor malesef. İnternette olabilecek tüm sürümleri denedim wifi driver ı için ama netice yok.
    Yükseltme sonrasında sıfırlama işlemi yapıpn. Kaynak dosyaların hepsi silinmiş olacaktır. Bu şekilde tüm driverları silip tekrar yüklemeyi deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mechenfurkan

Temiz kurulum yapmadan çözülmüyor malesef. İnternette olabilecek tüm sürümleri denedim wifi driver ı için ama netice yok.
    Yükseltme sonrasında sıfırlama işlemi yapıpn. Kaynak dosyaların hepsi silinmiş olacaktır. Bu şekilde tüm driverları silip tekrar yüklemeyi deneyin.

merhaba sıfır kurulum derken üstte bahsedlen mi yoksa sedece sıfılama mı sıfırlama ise o nasıl yapılıyor
  • simaros kullanıcısına yanıt
    Temiz Kurulum yukarda ki mesajlarda @dmzkn nin anlattığı format olayı

Sıfırlama işlemi soft format gibi bişey

Bu link size yardımcı olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mechenfurkan -- 2 Aralık 2015; 0:17:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• mechenfurkan M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler sınırlamayı deniyorum şimdi bakalım olacak mi

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.