Bildirim
Cat 6 döşeme
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Uydunet RG 11 U/6 kablo kullanılıyor ev telefonu ise bildiğiniz rj11 kablo kullanılır 2 si farklıdır.
Cat6 çektirseniz bile internet hizmeti alamazsınız ev telefonu uydunet tarafından veriliyorlar switch ile işinizi göreceksiniz. -
bence olur almaması için bir nedende yok siz kabloları değiştireceksiniz
ben 2.kata cat 6 ile yaptım çok iyi oldu modem alt katta üst katta ise hem uydu alıcı var bazende bilgisayarı bağlıyoruz
sorunsuz -
Olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Açıkçası bu dediğiniz terimlerle ilgili pek bir bilgim yok. Bemim dediğim olay şu. Sonuçta benimmodemin olduğu yerden benim odaya bir telefon hattı var bi kablolar felan gidiyor. Bir elektrikçi modemden bir cat6 çıkarsa ve bu delikten geçirerek benim odama ulaştırsa diyorum. Yani sadece kablo açıktan gideceğine duvarın içinden gitsin diyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: alperturgutb
Açıkçası bu dediğiniz terimlerle ilgili pek bir bilgim yok. Bemim dediğim olay şu. Sonuçta benimmodemin olduğu yerden benim odaya bir telefon hattı var bi kablolar felan gidiyor. Bir elektrikçi modemden bir cat6 çıkarsa ve bu delikten geçirerek benim odama ulaştırsa diyorum. Yani sadece kablo açıktan gideceğine duvarın içinden gitsin diyorum.
çok rahatlıkla olur vede kullanabilirsiniz -
Uydunet'in kablo tipinden bahsettim 2 kablo tipi farklıdır Uydunet anten kablosu ile hizmet verirken Türk Telekom telefon kablosu ile hizmet verir bunu anlamanız gerekir.
Eğer telefon hizmetini Uydunet tarafından alıyorsanız tek 1 kablo üzerinden 2 hizmeti kullanırsınız. -
-
Arkadaş iki odada bulunan rj11 çıkışlarını rj45 ile nasıl değiştiririm demek istemiş sanırım.
Modem ile pc farklı odada ethernet ile bağlı. İki odada rj11 çıkışı var. Bu çıkışları rj45 ile değiştirip kablo kirliliğini ortadan kaldırmak istiyor.
Bu arada para sıkıntı olmaz diyorsan söyle bir üründe alabilirsin tüm elektrik prizlerinden internet alabilirsin.
http://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-pa4010pkit-500mbps-priz-girisli-tak-kullan-85-enerji-tasarruflu-300-metre-mesafeli-powerline-adaptor-p-BD303850
İlave olarak kablosuz olarak çok sorun mu yaşıyorsun laptop u ethernet ile bağlama ihtiyaci duyuyorsun.
Konuyu açan:Merhaba modemin olduğu yerden odama kadar telefon hattı var ama ben uydunet kullanıyorum telefonla ilgisi yok yani. Ben bu telefon kablolarını elektrikçiye söktürüp yerine cat 6 koysursam direk bi ucunu modeme taksam diğer ucunu da laptopa. Olur mu?
Bir ucunu modeme diğer ucunu da laptopa burasını anlamadım yoksa sorun yok.
Uydunet anten kablosu ile çalışan bir sisteme mevcut hangi modeme takacak uydunet ile ne alakası var anlatamıyor ki konuyu açan arkadaş konuyu açarken baya karıştırmış.
Telefon kablosu ile işlemin varsa neden uydunet'i konuya katıyorsun 2 sistemde farklıdır anlamıyor ki. -
-
Kablosuz internet olarak kullansın ne gereği var bu kadar masrafın kullanabilir bir problem olmaz ama gerek yok kablosuz internet varken. -
Yani masaüstü pc de değil laptop. Ama bilmiyorum bir nedeni vardır elbet.
Wifi de anlık ping vs gibi sorunlar çıkabiliyor. Direk ethernet kablosuyla bağlanmayı istedim. Modemin olduğu yerden odama kadar bi telefon hattı var duvarın içinden giden. O hat yerine direk ethernet kablosu döşemeyi odamda da direk laptop a bağlamayı düşündüm ancak buat duvar kağıdının arkasında kaldığından olmadı. Ben de powerline satın aldım. Uydunet dememin sebebi de eğer ttnet olsaydı modemden bi cat 5 ile telefon hattına bağlayabilir, sonra başka bir odadaki çıkıştan routerle yararlanırdım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X