Şimdi Ara

Cat 6 Prizi ve Karşısındaki renk sıralaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba şimdi evde bazı data kabloları mevcut ben rj 45 jack sıralamasını aşağıda ki gib yaptım ancak prizde nasıl bir sıralama yapmam gerekli yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

RJ45 jack : turuncu - turuncubeyaz - yeşil - yeşilbeyaz - kahve - kahvebeyaz - mavi -mavibeyaz

Cat 6 Prizi ve Karşısındaki renk sıralaması

• Yapay Zekanın Yanıtı

Cat 6 Prizi ve Karşısındaki Renk Sıralaması

Cat 6 kabloları, yüksek hızlı veri aktarımını destekleyen yaygın bir kablo türüdür. Bunları ağ bağlantıları, ses ve video uygulamaları gibi çeşitli amaçlar için kullanabilirsin. Doğru renk sıralamasını takip etmek, Cat 6 kablolarının doğru şekilde çalışmasını sağlamak için çok önemlidir.

Cat 6 prizindeki renk sıralaması aşağıdaki gibidir:

• Beyaz/Turuncu
    • Turuncu
    • Beyaz/Yeşil
    • Mavi
    • Beyaz/Mavi
    • Yeşil
    • Beyaz/Kahverengi
    • Kahverengi

Karşı taraftaki soket veya cihazda da aynı renk sıralamasını takip etmelisin. Bu, tüm iletkenlerin doğru şekilde bağlandığından emin olmanı sağlar.

Cat 6 kablo sıralamasını ezberlemen gerekiyorsa, aşağıdaki ipuçlarını kullanabilirsin:

• G-BOW: "Green, Brown, Orange, White" (Yeşil, Kahverengi, Turuncu, Beyaz) kısaltması, ilk dört rengi hatırlamana yardımcı olabilir.
    • BAM: "Blue, After, Many, Whites" (Mavi, Sonra, Birçok, Beyaz) kısaltması, kalan dört rengi hatırlamana yardımcı olabilir.

Doğru Cat 6 kablo sıralamasını kullanmak, ağ bağlantıların için en iyi performansı ve güvenilirliği elde etmeni sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kabloyu t568a ya da t568b şeklinde yapacaksın. Bu kodu yazınca Google'da çıkar. Ben hep B formunda yaptım.
    A/b hangisini yaparsan, prizde de üstündeki a ya da b ye göre gösterilen yerlere baglayacaksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiNaPSiS -- 27 Mart 2023; 21:17:14 >
  • SiNaPSiS kullanıcısına yanıt
    Priz üstündeki sıralama a yada b ye uymuyor bende rahat olması için kendi sıralammı yaptım yukarıda yazdığım gibi önemli olan prizdeki karşılığı nasıl olmalı.
  • umut3513 kullanıcısına yanıt

hocam rj45 tarafında sıralamayı bu şekilde

(turuncu beyaz, turuncu, yeşil beyaz, mavi, mavi beyaz, yeşil, kahverengi beyaz, kahverengi)

yapıp priz tarafında da b seçeneğine göre montajını yapsanız olurdu.

Şuan yaptığınız bağlantıya göre priz tarafını

(Kahve, yeşilbeyaz, kahvebeyaz, yeşil, mavibeyaz, mavi, turuncu, turuncu beyaz)

şeklinde prize takarsanız internet alırsınız.

• iCrush kullanıcısına yanıt

hocam çok teşekkür ederim oldu benim kafa başka türlü çalıştı ama çözdüm işi:)

• umut3513 kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/cat6-kabloya-rj45-cakma--154522400#154530587

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.