Şimdi Ara

Çatıkatı Odası Modifikasyonu [FOTOĞRAFLAR GELDİ! PLAN HAZIR]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
84
Cevap
18
Favori
2.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Modifikasyon bölümüne açmadım çünkü daha çok kişi ulaşabilsin diye buraya açıyorum. Artık odamdan taşınmak istiyorum. Bende çatıkatımıza taşınıyorum. Hem burada gelişmeleri paylaşıp hemde tavsiyeleri almak istiyorum. Öncelikle çatıkatı bayağı geniş. Manzarası Atatürk Havalimanı. Yani dört dörtlük. Tek sorunu beton çok az kısım var. Evin sadece çatıkatının duvarları taştan ve yerler koyu renk ahşap olduğundan öğlen vakti güneş ışığını çok çekiyor. Eee haliyle insan bunalıyor. Üstelik çatıkatında küçük bir balkon var onun tepesine çıkıp kiremitlerin üstünde yıldızları seyretmek ayrı bir zevk Ama malesef tek penceresi olduğundan hava az geliyor. Bu yüzden bir havalandırma düşünüyorum. Diğer sıkıntı ise uyumam olacak. Atatürk Havalimanına yakın olduğumuz için uçaklar hemen tepemizden iniş ve kalkış yapıyor. Şöyle anlatayım bizim evin tepesine gelince uçaklar tekerlekleriyle çatıkatı arasında 200 metre filan oluyor. Gürültü çok fazla.

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Bu çatıyı özel olarak yaptırdık 99 yılında. Normalde 3 katlı evi 4 katlı yaptırdık diyebiliriz. Zaten projeydi ama baya maliyetli olmuştu bu kat bize.(O zamanın parasıyla yaklaşık 100 bin lira) Bu yüzden çok çok masraf yapmayı düşünmüyorum. Sadece konsepti değiştircem. Yaşanılabilecek bir yer haline getircem. Uçuk kaçık tadilatlar yaptırmayacağımdan mantıklı tavsiyeler bekliyorum sizlerden..

Şimdi çatı katına taşınınca diğer bir sorunum ise kapı. Merdivenle çıkıldığında dik değil yan bir kapı yaptırmak lazım. Aynısı bir akrabamın çatıkatında var. Ama bizim aralık boy olarak çok uzun olduğundan sıkıntı. Aynı zamanda çatıkatında bir taş barımız var. Orayı kullanmayı düşünüyorum. Boş şişe koleksiyonum var şuanda.

Sorunlar:

Kapı. Kapı olmazsa asla uyuyamam. O kapı olacak ve kapı kapalı kalcak. Kaçarı yok. Gerekirse merdiveni yıkar çatıkatı merdiveni tarzı birşey döşeriz(yok canım okadarda değil)

Havalandırma. Basit bir havalandırmayla çözülcek. Klima düşünüyorum ben. Ek olarak yatağımın üstüne tavan vantilatörü düşündüm. Yazın çok sıkıntı olcak diye. Ama tavan bazı yerlerde okadar alçakki kafanızı vurabiliyorsunuz. Eee böyle bir tehlike varken kafayı vantilatöre kaptırmaya ne gerek var di mi? O yüzden klima iyidir.

Işık. Livingcolor'ı söylemiştim. Ama o biraz geç gelcek. Çünkü bilardo masam yaza doğrusipariş edilcek. Kaç güne gelirse artık. Ayrıca 3 tane kullanılmayan duy tespit ettim. Onlarada ampul takınca (LED) çözdük bu olayıda.
    İnternet- Modem taşıncak evet ama ethernet kablosunu birşekilde alt kata bağlamak lazım. Router'ıda iki kat alta bağlamak lazım. Evin duvarları çok kalın olduğundan sinyaller geçemiyor. Salonda internet yok..

Güçlü priz: Amfi bağlamak için. Oda halolur bir şekilde.

-Kapı yapılacak.
    -Havalandırma sistemi kurulacak.
    -Philips livingcolor satın alıp tavana asacağım. Yeterli yerim olduğundan bilardo masası koyacağım ışığın altına. Böylece tüm ışıkları kapatıp livingcoloru açınca güzel bir ortam olacak.
    -Spot ışıklardaki ampuller LED ampullere çevrilcek. Tüm ışıklar açıkken loş oluyor. Birde koyu ahşap olduğundan pek aydınlık olmuyor. Gerekirse ek aydınlatma kullanılcak.
    -Çift kişilik yatak taşıncak.
    -Bilgisayar taşıncak.
    -Güzel bir LED TV sonrasında konsol alıncak(muhtemel ps4)
    -Bar kısmının altına led şeritler döşencek. Böylece şişeleri aydınlatacağım.
    -Bar kısmındaki boş şişeler alınıp yeni zula doldurulcak.
    -Mini bir buzdolabı alıncak. Zaten çatıkatında deep freeze olduğundan buz ihtiyacımı ordan gidereceğim.
    -Ortadaki şark sofrası kalkacak(Peder anadolu turunda ortama hava katsın diye almıştı.
    -Şömine kullanılmaya başlancak. Baca temizletilcek. Ayrıca yanına odunluk koyacağım. Tabiikide modern bir odunluk olcak. Şu tarz birşey..

-Minderler kalkacak yerlerine gömme gardroplar ve çalışma masası gelcek.
    -Puflar alıncak. 20 yıllık koltuklar gitcek yerine 2+1+1 koltuk alıncak. Her mobilya koyu ahşap ve taş rengine uyacak şekilde alıncak.
    -Evde iki bilgisayar var. Modem ara kablolar çatı katına taşıncak ve alt kattaki 2. bilgisayara ethernet kablosu yetişsin diye dış cepheden içeri doğru 2 ayrı delik açılcak. Eğer mümkün değilse 2. bilgisayar malesef wireless adaptör ile bağlancak.
    -Evde laptop, ipad, telefon gibi cihazları kullanmak zorlaşıcak elbet. Şuan modem 3. katta. Ev 4 katlı(1 bodrum. İleride orayada bir modifikasyon gelcek. Masa tenisi masamız var orda. Ama odunluk, su deposu ve çamaşırhane ortamı bozuyor haliyle ) Her neyse giriş katta internetin çekebilmesi için 2. kata bir router konulcak. Böylece 4. katta bulunan ana modem 4. ve 3. katı giriş katta bulunan router giriş katı ve bodrumu çekcek.
    -Daha fazla priz elde edilcek. Yeni priz zor. Büyük ihtimal çoğaltıcılar ile farklı yerlere priz götüreceğim.
    -Balkona açılan kapıda çelik kapı arkasında ahşap kapı var. Güvenlik iyi yani. Ama yine bir alarm sistemi düşünüyorum ben. Nolur nolmaz. Ayrıca perde takılcak..
    -5+1 ses sistemi kurulcak. Alan gerçekten çok geniş. 5+1 yeter mi bilmiyorum bile. Ek olarak 2+1 alıp bir şekilde 7+2 yapmayı bulursam öyle yapacağım. Güçlü bir ses istiyorum. Bilardo oynarken ışık çok güzel olcak livingcolor ile. Ama seste önemli.(Bilardo sesli ortamda oynanmaz diye kim demiş gümbür gümbür oynarım ben )
    -Posterler asılcak. Komik ve iyi mizah bulunduran posterler. Mesela "Are you watching me? ILLUMINATI" tarzında. Veya "Keep Calm and Get A BEER RIGHT HERE!" gibi. Heleki 2. posteri çok istiyorum barın arka duvarına asarım. Çokta iyi olur.
    -Yeni prizler gelcek. Klasik gitarım için askılık electro gitarım için duvara askılık alıncak. Yanına amfi kurulcak.

Evet sizinde tavsiyelerinize açığım arkadaşlar..

Çatıkatının fotoğrafları:

Bazı resimler buğulu çıkmış nedense.

Çatı katına giriş böyle. Çok geniş bir açıklık var nasıl kapı örtülür bilmiyorum yardımınız gerek

Merdivenden çıkınca karşımıza minderli köşe geliyor.

Taş barımız ve odamın ortasındaki şark sofrası. (Bilardo şark sofrasının hemen aynı yerine konulcak. Ayrıca arkadaki şömine çalışıyor bacayı dün temizlettik.)

İki tane sandalyeyi vs. kaldıracağım arkasındaki 20 yıllık müzik setinide atcam. Müzik setinin oraya bilgisayarımı kurcam büyük ihtimal. Monitör duvara dönük olcak.)

Hem yataktayken televizyon izlemek hemde bilardo oynarken televizyon izlemek istiyorum. Koltukların önüne 2 tane puf atacağım arkadaşlarla oturup konsol oyunu oynayabileceğiz. Ama tek sorun böyle bir yer yok. Bu yüzden televizyona bağlı olan uydu alıcısından bir kabloda getirip yatağın önündeki taş duvara koyacağım. Yatak arkadaki iki lambanın olduğu yerde olcak yatak televizyonu önümdeki duvarda asılı olcak ve büyük ihtimal televizyon paneli almak yerine havadan gelen direkle televizyonu havaya asacağım. Böylece bilardo oynarken daha rahat olcak üstelik yerden tasarruf. Arkasına küçük bir panel koyar orayada ilerde gelecek olan digiturk(ana televizyona bağlı) ve uydu alıcısı(yatak televizyonuna bağlı) koncak.

Bardaki şişeyi koyduğumuz raflar çok demode olduğundan modern bir raf düşünüyorum. Ayrıca boş şişelerin içine mürekkep ile fosforlu bir görünüm katıp barın arkasına koymaya karar verdim. Bu yüzden tüm duvarı kaplayacak bir raf alacağım. Dolu şişeler kenarda boş ve renkli şişeler ortada.

Güvenlik sıkıntısı yok. Sağlam demir var. Zaten çatıya tırmanamazlar ama hadi amerikan filmlerdeki ajanlar gibi tırmandılar diyelim imkanı yok giremezler.. Ama ahşap kapı değişcek.

Buda havalimanı. Pek gözükmüyor komşunun lanet ağaçları yüzünden(lanet çünkü meyvesini vs. toplamıyor budamıyor birşey yapmıyor. Yaprakları bahçemizi kirletiyor.) Pek gözükmüyor gibi olsada az çok gözüküyor. Asıl manzara geceleri oluyor diyebilirim.

Buz ihtiyacımı giderecek deep freeze. Çatıda mangal yapacağım. Üstelik kışın şöminede sucuk pişiren bilir o zevki o lezzeti. Bi' farklı oluyor insan. Bu yüzden et vs. atabilirim. Giriş katımızdaki salonumuzda daha geniş bir şömine var. Orada arada sırada sucuk kızartıyoruz ama salondaki mobilyaları kokuttuğu için duman pek yapmıyoruz. Birde salondaki baca biraz sıkıntılı. Aynı bacaya bağlı ama salondaki şömine bacası kirli. Artık ailecek sucuk festivalini odamda vereceğiz

Bu türden 5 tane çok şık lamba var. 3'ü kullanılıyor 2'sinde duy var ama ampul takmak lazım. Bu duylara normal ampul takacağım. Beyaz ışık olacak. Sarı ışık çok fazla emildiği ve koyu ahşapla güzel durmadığı için hoş değil. Şuanda halihazırda bir tane spot ışık var. Bara dönmüş durumda. Bu spot ışıklardan 3-4 tane daha alıp televizyonun, bilardo masasının(livingcolor'u bilardo masasının tepesine montelemek çok zor olcak. Çok fazla alan yok ve kocaman bir alet. İki tane biri sağdan biri soldan bilardo masasına bakan spot ışık çok güzel olur. Üstelik beyaz ışık yeşil alan üzerinde çok güzel durur. Spot ışıklar için LED ampuller kullanacağım.) Elimi titretmişim kusura bakmayın.

Buda spot ışığımız. Spot ışık bulmak çok zor benim için. Gördüğünüz gibi çatı katının tamamı ahşap ve taş. Buna uygun olarak spot ışık ahşap kaplı olunca hoş duruyor. Hem tavanla uyumlular. Ama artık herşey metalden olduğundan ahşap kaplı spot ışık bulamadım.

Bu minderlerin yerine ne koyabilirim bilmiyorum. Sağ köşeye müzik köşesi tarzı birşey yapabilirim. Ama electro gitarımı duvara asacağım. Ve bu minderlerin olduğu kısım çok alçak ve asamam gitarı. Zaten müzik köşesini yapınca bile %80 i boş kalıyor. Çalışma masası koysam biraz dolar. Kitaplık düşünüyordum ama bukadar alçak kitaplık var mıdır bilemiyorum.

Şuanki çatı katının planı:

Kafamda planladığım plan:(Işıklar 5+1 ses sistemi vs. göstermedim.)

Yardımlarınız için teşekkürler. Umarım istediğim şekilde bir oda olur ve odamı DHye açarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senceroo -- 14 Mayıs 2014; 19:12:17 >

• Resimler bekleniyor,kolay gelsin kardes

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • joe suz birşey yapamayız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Earth_Dreams

Resimler bekleniyor,kolay gelsin kardes

Sağolasın dostum.

Ayrıca..

Bu mesaj ilerideki gelişimelerle doldurulcak. reserve.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senceroo -- 21 Eylül 2013; 19:51:02 >
  • Takip,
  • takip
  • onlerden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • paylaşırsan takip ederiz
  • tost makinen güzelmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: iade

tost makinen güzelmiş

Sağol kardeş. BB Bold 9790 ile çektim. Kamerası çok kötü. Flashta patlamayınca ve pcye atınca kalitede düştü. Ve 10 kere sanırsam resimler kalitesiz yarın kalitelilerini çekerim dememe rağmen hala üsteliyorsunuz. Evet anladık kalitesiz fotoğraflar
  • Hep çatıkatı odam olsun istemiştim bakalım nasıl birşey çıkacak takipteyim

• suan pek dikkatli okumadim fakat sunu belirteyim klima havalandirmaz evi. olan havayi sirkulasyonla sogutur, isitir. Bir ara bir kac tane urettiler iceri hava veren diye duydum ama nadirdir. Klimayi isinma ve kapali mekan hava temizleme icindir. zaten cati kati yuksek temiz hava varken klimanin filtresini tercih etme bence.

• Bizim de yazlık evin çatı katı boş. Çok güzel ortam olur ama sizinki kadar düzgün değil. İçeride beton torbaları, kalaslar vs. var. Gerçekten geniş bir alan ama boşuna duruyor; ceviz falan kurutuyoruz orada. Çok sıcak ve havasız.

Güzel fikirler çıkar buradan. Rezerve. Konunu takip edeceğim. Bu haliyle bile çok hoş.

edit: Havalandırmayı dah değişik bir şekilde yapın bence. Klima çok da sağlıklı bir olay değil.

Çatı katına güneş paneli vs. koyup harcadığım elektriğin çoğunu oradan çıkarmayı planlıyorum ben. Ama bu fikirler ne zaman gerçekleşir, bilmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sosisli Süt -- 21 Eylül 2013; 21:06:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sosisli Süt

Bizim de yazlık evin çatı katı boş. Çok güzel ortam olur ama sizinki kadar düzgün değil. İçeride beton torbaları, kalaslar vs. var. Gerçekten geniş bir alan ama boşuna duruyor; ceviz falan kurutuyoruz orada. Çok sıcak ve havasız.

Güzel fikirler çıkar buradan. Rezerve. Konunu takip edeceğim. Bu haliyle bile çok hoş.

Sağolasın hocam. Sende mi Yvonne'cisin CHUCK FOREVAAAAA!. Aslında bak Chuck posterinide bulabilirsem asarım duvara. Bu haliyle çok eskikafa. Modern olsun istiyorum. Ayrıca mobilyalar kokuyor. Havasız. Ve balkona açılan ahşap kapıda çürümüş. Çok işimiz var çok

• Mersinde bi ev bulduk 2 katlıydı. Koskoca terası ve ahşaptan yapılmış çatı katı vardı. Evi çok beğendik kapora verdik ulan evde yok yoktu. Jakuzi, fışkiye, teras, çift kat cam, kalorifer, ebeveyn banyosu, ultra mega büyük mutfak ve çok cüzi bi kiraydı. Kaporayı verdik ertesi günü bi farkettik ki evin arkasında ziyaret varmış. Hemen geri aldık parayı çok hoşuma gitmişti o ev.
  • Takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bey Amca

Mersinde bi ev bulduk 2 katlıydı. Koskoca terası ve ahşaptan yapılmış çatı katı vardı. Evi çok beğendik kapora verdik ulan evde yok yoktu. Jakuzi, fışkiye, teras, çift kat cam, kalorifer, ebeveyn banyosu, ultra mega büyük mutfak ve çok cüzi bi kiraydı. Kaporayı verdik ertesi günü bi farkettik ki evin arkasında ziyaret varmış. Hemen geri aldık parayı çok hoşuma gitmişti o ev.

Ziyaret?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SütMısırı

quote:

Orijinalden alıntı: Sosisli Süt

Bizim de yazlık evin çatı katı boş. Çok güzel ortam olur ama sizinki kadar düzgün değil. İçeride beton torbaları, kalaslar vs. var. Gerçekten geniş bir alan ama boşuna duruyor; ceviz falan kurutuyoruz orada. Çok sıcak ve havasız.

Sağolasın hocam. Sende mi Yvonne'cisin CHUCK FOREVAAAAA!. Aslında bak Chuck posterinide bulabilirsem asarım duvara. Bu haliyle çok eskikafa. Modern olsun istiyorum. Ayrıca mobilyalar kokuyor. Havasız. Ve balkona açılan ahşap kapıda çürümüş. Çok işimiz var çok

İyi çözünürlüklü resimleri bulup bastırabilirsin bir özalitçide. Yvonne akar Benim için Lima'dan falan da güzeldir. Tam benim tipim

Duvarları bordo veya koyu kırmızıya boyayabilirsin. Güzel olabilir. Fotoğraf bulursam atacağım.

edit: Ziyaret derken evinden bahsediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sosisli Süt -- 21 Eylül 2013; 21:12:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SütMısırı

quote:

Orijinalden alıntı: Bey Amca

Mersinde bi ev bulduk 2 katlıydı. Koskoca terası ve ahşaptan yapılmış çatı katı vardı. Evi çok beğendik kapora verdik ulan evde yok yoktu. Jakuzi, fışkiye, teras, çift kat cam, kalorifer, ebeveyn banyosu, ultra mega büyük mutfak ve çok cüzi bi kiraydı. Kaporayı verdik ertesi günü bi farkettik ki evin arkasında ziyaret varmış. Hemen geri aldık parayı çok hoşuma gitmişti o ev.

Ziyaret?

Mezarlık, türbe
  • kartaltepede mi oturuyorsun ?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.