Şimdi Ara

Çay bardağı tutarken el titremesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
21.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 2 ay önce misafir geldi ablam evde olmadığından çay doldurma olayı bana patladı neyse çayı götürürken ellerimin titredğini farkettim titretmemeye çalıştıkça daha fazla titriyorlardı.Bişey olmaz diyip salona gitmeye başladım tam misafire vericem hiç titretmemeye çalışıyorum birden elim sallanmaya başladı resmen titremeyi aştı gören bilerek yapıyorum sanacak.O zamandan beri yanıma biri varken çay bardağını tutamıyorum direk ellerim titremeye başlıyor ama bu sadece çay bardağında mesela bi su bardağında veya kahve fincanında böyle bir olay yok.Tamamen psikolojik olduğunu düşünüyorum.Bunu nasıl atlatırım.2 aydır yanımda bri varken çay içemiyorum sırf bu yüzden.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çay Bardakları Tutarken El Titremesi

Çay taşırken veya bardak tutarken el titremesi, yaygın bir sorundur. Bu titremenin birçok nedeni olabilir ve tedavisi nedene göre değişir.

Nedenleri

Çay taşırken el titremesinin en yaygın nedenleri şunlardır:

• Kafein: Kafein, uyarıcı bir maddedir ve sinir sistemini harekete geçirebilir. Bu da ellerde titremeye neden olabilir.
    • Stres veya Anksiyete: Stres ve kaygı, kas gerginliğine ve el titremesine yol açabilir.
    • İlaçlar: Bazı ilaçlar, yan etkileri olarak el titremesine neden olabilir.
    • Nörolojik Bozukluklar: Parkinson hastalığı ve esansiyel tremor gibi nörolojik bozukluklar da el titremesine neden olabilir.

Tedavisi

Çay içerken el titremesinin tedavisi, nedene bağlıdır:

• Kafein Alımını Azalt: Kafeinden kaynaklanan el titremesi için kafein alımını azaltmak gerekir.
    • Stresi Yönet: Stres veya kaygıdan kaynaklanan el titremesi için stres yönetimi teknikleri uygulanabilir.
    • İlaçların Gözden Geçirilmesi: İlaç kaynaklı el titremesi için doktorla ilaçlar gözden geçirilmelidir.
    • Nörolojik Değerlendirme: Nörolojik bozukluklardan kaynaklanan el titremesi için nörolojik bir değerlendirme gerekebilir.

Çay Servisi Yaparken El Titremesiyle Başa Çıkma İpuçları

Çay servisi yaparken el titremesiyle başa çıkmak için şu ipuçlarını deneyebilirsiniz:

• Bardakları İki Elle Tut: Bardakları iki elinizle tutmak, titremeyi azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Bardak Tutucuları Kullan: Bardak tutucuları, titremeyi azaltarak bardağın daha sağlam tutulmasını sağlar.
    • Bardakları Masaya Koyun: Çay verirken elleriniz titriyorsa, bardakları masaya koyarak servis yapmayı deneyebilirsiniz.
    • Yardım İsteyin: El titremeniz aşırıysa, yardım istemekten çekinmeyin.

El titremesi, çay servisi yapmayı zorlaştırabilen yaygın bir sorundur. Nedenini belirleyerek uygun tedaviyi uygulamak veya başa çıkma tekniklerini kullanmak, el titremesini yönetmeye ve çay keyfinizin tadını çıkarmaya yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Onun çözümü yok yani en azından ben bulamadım . Aynı sorun bende de var doktora da gittim bi sonuç çıkmadı. Alıştım ben de artık. Özellikle ince belli bardakla ve karton bardakla çay içemiyorum. Genelde kulplu bardak kullanıyorum. Bir nebze olsun titreme azalıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bardağa bakma

• Sosyal fobi olabilir.

• Bende de seninki gibi var herkes bilerek yapıyorum zannediyordu dedim abi böle böle yani . Çalıştığım yerlerede dedim hep ben çay getiremem elim titriyor sinirsel bir şey ama yani o çay dökülsün ne olcak deseler hiç strese girmicem
  • Ben bundan kurtulmak için çaycıların kullandığı askılı tepsiden aldım. Götürürken sallansa bile dökülmüyordu, o rahatlıkla iyice sallamaya başladım, merkez kaç kuvvetinden yararlanıp havada takla attırarak çevirmeye falan başladım, durduramadım sonra camdan fırlattım aşağı. O gün bugündür kahve içerim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • B12 Değerlerine bir baktır. Irsi olabilir. 20 Yıldır bende de var. Strest kaynaklı da olabilir. Ama bir sorun teşkil etmez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Koltuğa su döküldü-(Acil)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: csufeardir

Ben bundan kurtulmak için çaycıların kullandığı askılı tepsiden aldım. Götürürken sallansa bile dökülmüyordu, o rahatlıkla iyice sallamaya başladım, merkez kaç kuvvetinden yararlanıp havada takla attırarak çevirmeye falan başladım, durduramadım sonra camdan fırlattım aşağı. O gün bugündür kahve içerim.

• Bardağa odaklanmaman yeterli
  • bu elemanın son durumunu merak ediyorum, çay götürürken el titremesi nedir arkadaş ?  

adın Deliye çıkar birgün vallahi diyorum bak, belki çıkmıştır şimdiye, 2013 konusu çünkü

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D67828229

bu elemanın son durumunu merak ediyorum, çay götürürken el titremesi nedir arkadaş ?  

adın Deliye çıkar birgün vallahi diyorum bak, belki çıkmıştır şimdiye, 2013 konusu çünkü

usta sende iyi hort yapmışsın ha

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D62C81441

usta sende iyi hort yapmışsın ha

Alıntıları Göster

eyw :-)

bu arada Hocam, sence bu elemanın adı, şuana kadar Deliye çıkmışmıdır ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D67828229

eyw :-)

bu arada Hocam, sence bu elemanın adı, şuana kadar Deliye çıkmışmıdır ?

Alıntıları Göster

vallahi hocam bu olay bizim evde yaşansaydı bizimkiler ne azer bülbül gibi titriyorsun lan diyerek girişirdi bana

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.