Şimdi Ara

ÇAY YAPMASINI BİLENLER Bİ BAKIN OFFFFFFFFFFFFF (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
14.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Amen-Ra

    suyu değiştir hacı.. damacana suyuyla yap

    öyle yapıyorum zaten arkadaşım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 24

    quote:

    Orijinalden alıntı: Amen-Ra

    suyu değiştir hacı.. damacana suyuyla yap

    öyle yapıyorum zaten arkadaşım

    Alıntıları Göster
    Yakınıda acısu çeşmesi varsa ordan al.

    Normal demliğe 3 kaşık civarı çay at. Sonra demliğin altını ağzına kadar doldurup ateşe bırak. Su kaynar kaynamaz sıcak suyu demliğe boşalt. Alta hafif su ekle (%60 civarı falan). Sonra ateşi ortaya al. Su kaynamaya başlayınca da kısığa al. 20-30 dk bekle. Çayın hazır




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pan-river

    poşet çay dene.

    Alıntıları Göster
    İçme suyu ile yap.
    3 kaşık çay koyuyorsan 1 kaşık tomurcuk koyabilirsin. Kokusu ve tadı daha güzel oluyor.
    Çaydanlığın üst kısmına sıcak su koyduktan sonra alt kısmına soğuk su ilave et, alttaki ılık su ısınırken çay olsun bir yandan.
    30-35 dk demliyorum ben daha erken içersem çiğ oluyor.
    Çok şeker atıyorsan şekeri azaltmayı dene. Ben şuan hem kahveyi hem çayı şekersiz içiyorum, önceden içtiklerim çay değilmiş diyorum şimdi.

    Hala kötü oluyorsa bilemem Belki çaydanlıkta bir sorun vardır. Bildiğim kadarıyla en iyi porselen çaydanlıkta oluyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jason Becker

    Yakınıda acısu çeşmesi varsa ordan al.

    Normal demliğe 3 kaşık civarı çay at. Sonra demliğin altını ağzına kadar doldurup ateşe bırak. Su kaynar kaynamaz sıcak suyu demliğe boşalt. Alta hafif su ekle (%60 civarı falan). Sonra ateşi ortaya al. Su kaynamaya başlayınca da kısığa al. 20-30 dk bekle. Çayın hazır

    Alıntıları Göster
    nikini kaça bırakırsın




  • Bu söylediklerim tadına bir etki eder mi bilmiyorum ama güzel bir çay için bunlara dikkat et bence;
    1- Demliğe çayı koyduktan sonra sıcak su koymadan evvel çok az soğuk su koyup o soğuk suyu dök ki dem arasındaki tozlar akıp gitsin,
    2- Sıcak suyu boşaltırken direkt demin üstüne dökersen dem yanar. Bu yüzden sıcak suyu yavaş yavaş çayı bardağa doldururkenki ağızdan boşalt.
  • sevgini kat çaya, evrene mesaj yolla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 24

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ninova80

    Ben bu zamana kadar en kötü çayı da denedim en iyi çayıda ve hepsinden mükemmel sonuçlar aldım tomurcuk falan hikaye yapılışta bir sorun var istersen anlatayım

    Anlatırmısın, hangi marka kaç kaşık koyuyorsun ? Ne kadar süre kaynatıyorsun ? Birde çay miktarı ve demleme süresi dogru orantılı olarak mı artar ? Mesela 2 kaşık çayı t sürede kaynatıyor isek 4 kaşık çayı 2t süre mi demlenmeye bırakmalıyız ? Teşekkürler. Diğer yorum yapanlarada teşekkürler.

    Tomurcuk olayının resmini koyabilcek var mı ?

    git az dolaş hava al kafanı dağıt ders çalışmaktan devreleri yakmışsın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Amen-Ra

    suyu değiştir hacı.. damacana suyuyla yap

    Alıntıları Göster
    Çay demlemenin zor bir kısmı yok sadece demleme süresi ve çaydanlık demine koyduğun çay miktarı ile koyduğun su miktarı çok önemlidir... Örnek sen orta boydaki demliğe 4 çorba kaşığı çay attıysan suyuda demliğin dökme deliklerinin üzerine kadar yada hemen hemen o kısma kadar doldurcan yani 1/2 oranında su koyacaksın ama 6/7 kaşık falan koyarsan yaklaşık bir bucuk çay bardağı kadar çay koyduysan o zaman ağzına kadar koyacaksınızsuyu yani bu koyduğun su ve koyulan çay miktarı eşit miktardan asla değişmememilidir aksi takdirde pek tat alamazsınız çaydan.. ilk başta bende yapamıyordum ama semaveri yak suyu kaynat onu yap bunu yap iyice çözünce işi şimdi allaha şükür kendi adıma göre yapabiliyorum.

    Gel gelelim su kaynamya başladı yaklaşık 100-110 derece arası.. bu su kaynamaya yakın buhar çıkmaya başladığı anda demliğe yeteri miktarda çay konulduktan sonra 3 dakika kadar bekletiyoruz kaynayan suyun üzerinde kabaracak hafiften kendiğilnden sonra üzerine kaynar suyu ekliyoruz ve demliği öylece demlemeye bırakıyoruz yaklaşık 15-20 Dakikadır demleme süresi.. Suyu tekrardan çaydanlığa koyacaksınız işte eksilen suyun yerine ama ateş çok yüksek olmayacak..

    İçme suyu kullanacaksınız çayda çeşme suyu da olur ama o zaman işler biraz değişir kaynamaya başladığı anda kullanmayacaksınız 5 dakika kadar kaynayacak sonra 3 dakika kadar ise çay kabarması beklenecek yani sadece 6 dakika farkediyor işlerin arasında ama çok kireç tabakası oluşturacağı için önerilmez.
    Semaverde veyahut ona benzer sistemlerde çay demleme teknikleri bu anlattığım gibidir fakat normal aygazda demlikte demleme stilide aynı şekilde olacak fakat suyu dökerken dikkatli ve azar azar döktükten sonra normal biçimde dökebilirsiniz.
    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 10 Ekim 2011; 19:42:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Se_co

    Çay demlemenin zor bir kısmı yok sadece demleme süresi ve çaydanlık demine koyduğun çay miktarı ile koyduğun su miktarı çok önemlidir... Örnek sen orta boydaki demliğe 4 çorba kaşığı çay attıysan suyuda demliğin dökme deliklerinin üzerine kadar yada hemen hemen o kısma kadar doldurcan yani 1/2 oranında su koyacaksın ama 6/7 kaşık falan koyarsan yaklaşık bir bucuk çay bardağı kadar çay koyduysan o zaman ağzına kadar koyacaksınızsuyu yani bu koyduğun su ve koyulan çay miktarı eşit miktardan asla değişmememilidir aksi takdirde pek tat alamazsınız çaydan.. ilk başta bende yapamıyordum ama semaveri yak suyu kaynat onu yap bunu yap iyice çözünce işi şimdi allaha şükür kendi adıma göre yapabiliyorum.

    Gel gelelim su kaynamya başladı yaklaşık 100-110 derece arası.. bu su kaynamaya yakın buhar çıkmaya başladığı anda demliğe yeteri miktarda çay konulduktan sonra 3 dakika kadar bekletiyoruz kaynayan suyun üzerinde kabaracak hafiften kendiğilnden sonra üzerine kaynar suyu ekliyoruz ve demliği öylece demlemeye bırakıyoruz yaklaşık 15-20 Dakikadır demleme süresi.. Suyu tekrardan çaydanlığa koyacaksınız işte eksilen suyun yerine ama ateş çok yüksek olmayacak..

    İçme suyu kullanacaksınız çayda çeşme suyu da olur ama o zaman işler biraz değişir kaynamaya başladığı anda kullanmayacaksınız 5 dakika kadar kaynayacak sonra 3 dakika kadar ise çay kabarması beklenecek yani sadece 6 dakika farkediyor işlerin arasında ama çok kireç tabakası oluşturacağı için önerilmez.
    Semaverde veyahut ona benzer sistemlerde çay demleme teknikleri bu anlattığım gibidir fakat normal aygazda demlikte demleme stilide aynı şekilde olacak fakat suyu dökerken dikkatli ve azar azar döktükten sonra normal biçimde dökebilirsiniz.
    Saygılar.

    Alıntıları Göster
    Bi çaykur veya lipton çay al, bir de Early Grey ikisini birlikte koy, çeşme suyu olursa , klorlu olur tadı bozulur. Temiz su koy ( damacana suyu vs. ) ilk içeceksin, ulan dünya vermış diyeceksin, sonra kahveye falan gittiğinde klor tadını aldığında beyninden vurulmuşa döneceksin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Persheid1903

    Bi çaykur veya lipton çay al, bir de Early Grey ikisini birlikte koy, çeşme suyu olursa , klorlu olur tadı bozulur. Temiz su koy ( damacana suyu vs. ) ilk içeceksin, ulan dünya vermış diyeceksin, sonra kahveye falan gittiğinde klor tadını aldığında beyninden vurulmuşa döneceksin.

    Alıntıları Göster
    1 kilo doğadan çay 250 gr kaçak çay 300 gr tomurcuk kat bak ondan sonra o çayın tadına




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.chucky

    Kaçak çay

    Çay düşkünü biriyimdir.
    Kaçak çayı överlerdi hep bigün içtim hiç hoşlanmadım.
    Şuan öğrenciyim ev arkadaşım kaçak çay getirmiş ondan çay içemiyorum bir aydır :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Persheid1903

    Bi çaykur veya lipton çay al, bir de Early Grey ikisini birlikte koy, çeşme suyu olursa , klorlu olur tadı bozulur. Temiz su koy ( damacana suyu vs. ) ilk içeceksin, ulan dünya vermış diyeceksin, sonra kahveye falan gittiğinde klor tadını aldığında beyninden vurulmuşa döneceksin.

    Alıntıları Göster
    aah ah nerde o odun ateşinde bakır çaydanlıkta yaptığım doğal çayım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KarpuzAbi

    aah ah nerde o odun ateşinde bakır çaydanlıkta yaptığım doğal çayım

    Daha dademin odun ateşi ile yanan ÖZSAL marka semaverim daha iki gün önce gürüldüyordu şimdi sus pus şeklinde balkonun öteki tarafında duruyor(Gürüldüyor derken berbat hızlanıyor tutuştuğu zaman) Havalar tam olarak düzelsin gene yakacağım o odunlu semaveri ah ah özledim bee.. Odunlu semaveri yakamayan adam sallama çayla yetiniyor.. Ah be sercan Ne yaptın Sen ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Se_co

    quote:

    Orijinalden alıntı: KarpuzAbi

    aah ah nerde o odun ateşinde bakır çaydanlıkta yaptığım doğal çayım

    Daha dademin odun ateşi ile yanan ÖZSAL marka semaverim daha iki gün önce gürüldüyordu şimdi sus pus şeklinde balkonun öteki tarafında duruyor(Gürüldüyor derken berbat hızlanıyor tutuştuğu zaman) Havalar tam olarak düzelsin gene yakacağım o odunlu semaveri ah ah özledim bee.. Odunlu semaveri yakamayan adam sallama çayla yetiniyor.. Ah be sercan Ne yaptın Sen ?

    şimdiki nesil hazıra çok alıştı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AE727383A

    quote:

    Orijinalden alıntı: Se_co

    quote:

    Orijinalden alıntı: KarpuzAbi

    aah ah nerde o odun ateşinde bakır çaydanlıkta yaptığım doğal çayım

    Daha dademin odun ateşi ile yanan ÖZSAL marka semaverim daha iki gün önce gürüldüyordu şimdi sus pus şeklinde balkonun öteki tarafında duruyor(Gürüldüyor derken berbat hızlanıyor tutuştuğu zaman) Havalar tam olarak düzelsin gene yakacağım o odunlu semaveri ah ah özledim bee.. Odunlu semaveri yakamayan adam sallama çayla yetiniyor.. Ah be sercan Ne yaptın Sen ?

    şimdiki nesil hazıra çok alıştı

    Alıntıları Göster
    Vallaha ben anlamam hazır mazır ben kendim uğraşıarım öylece hazzımı ve keyfimi ona göre almasını bilen biriyim yani ben uğraşıyorum adam akıllı.. Kömür sobasınıda ben kendim yakıyorum öyle milletin yakmasını beklemem..
    Ama şimdikiler zaten hemen iki dakikada biticek işi seviyorlar ama öyle değil.. haz ve tat almak istiyorsan odunlu semaverle boğuşucaksın uğraşacaksın,besleyeceksin odununu kömürünü iyice yanacak o semaver suyu fokurdayacak sesini alacan.. Sonra demliği koyduktan sonra gel keyfim demek yok biraz ara ara bakarak ateşe odun beslemesi yapacaksın yani benim kendi huyum budur.. Severim uğraşmayı.

    Et olaylarıda aynı şekilde geçerlidir yani ben kendim çig alır ve pişirmeye uğraşırım böylesi daha iyi.




  • su scaklıgı 97 derece olmalı pis su ile olmaz kaynamış su olmaz
    temiz su ile yapılmalı

    demliği sicak su ile islatıyoruz sicak suyu demliğin deliğini kadar suy koyuyouz daha önceden tortusu alınmış çayı sıcak suyun üstün dıkkatlı şekilde koyuyuz ve 15 dk 97 derece sıcaklıkda demliyouz demliğin üstüne havlu koyup demlenmesini bekliyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 24

    Merhaba,
    Ben çay düşkünü biriyim. Ve suan YGS/LYS hazırlık sürecindeyim. (Liseli değil mezunum.) Ve bildiğimiz gibi testler kuru kuru gitmiyor. Herneyse kendimi bildim bileli bizim evde çaylar çok tatsız kıvamsız oluyor. Hani kırmızı renkli olurya çay tavşan kanı deriz hani o tarz bir çayla bizim evde hiç rastlaşmadım. Bizimkilerle kavga ettiğim oldu , hatta babamla çay almaya birlikte gidiyoruz en kaliteli çaykurdan alıyoruz. Hatta 2 çeşit alıyoruz. Liptonda denedik. Bundanda bir sonuç alamadım , dedim heralde bunlar çok az koyuyo çayı tasarruf hesabı ben yapıyım çok koyıyım mis gibi içiyim. Öyle yaptım yok abi yok olmuyor 1 saat demledim çayı bu sefer daha kötü oldu. Arkadaşlarımın evine gittiğimde caylar gayet güzel ve sordugumda bizden farklı bişey yapmadıklarını söylüyorlar bazıları "tomurcuk" katıyoruz diyolar. Tomurcugun ne oldugunu bilen var mı ? Çaykur tomurcuk çay falan mı yazıyo üstünde hiç rastlamadım ?

    Sizce sorun nerde ? Acaba farklı bir markamı kullanmalıyım ? Demliğimi değiştiriyim napıyım?

    Tamam yazayım fakat bu zamana kadar hep kaçak çay içiyorum,halada içiyorum.Yani türkç ayını ne severim nede yapmasını bilirim.Eğer kaçak çay içiyorsan sende ayrıntısıyla birlikte anlatabilirim sana istersen :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adolf Mogolo

    su scaklıgı 97 derece olmalı pis su ile olmaz kaynamış su olmaz
    temiz su ile yapılmalı

    demliği sicak su ile islatıyoruz sicak suyu demliğin deliğini kadar suy koyuyouz daha önceden tortusu alınmış çayı sıcak suyun üstün dıkkatlı şekilde koyuyuz ve 15 dk 97 derece sıcaklıkda demliyouz demliğin üstüne havlu koyup demlenmesini bekliyoruz



    Bu adam işi biliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: [ AsiL ]

    nikini kaça bırakırsın

    türkçe 35, mat 35 , fen 30 sosyal 25+ net ygs
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AE727383A

    aah ah nerde o odun ateşinde bakır çaydanlıkta yaptığım doğal çayım

    Alıntıları Göster
    En iyi çay harmanlanmış çaydır 2kg çaykurun içine 1 kg kaçak iran çayı bi teneke de tomurcuk (yukarıda resmi var ) katıp karıştırın.. Ve çayları demlemeden sudan geçirin üzerindeki toz gitsin. Daha sonra daha lezzetli çaylar içtiğinizi farkedeceksiniz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.