Şimdi Ara

ÇAY YAPMASINI BİLENLER Bİ BAKIN OFFFFFFFFFFFFF

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
14.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben çay düşkünü biriyim. Ve suan YGS/LYS hazırlık sürecindeyim. (Liseli değil mezunum.) Ve bildiğimiz gibi testler kuru kuru gitmiyor. Herneyse kendimi bildim bileli bizim evde çaylar çok tatsız kıvamsız oluyor. Hani kırmızı renkli olurya çay tavşan kanı deriz hani o tarz bir çayla bizim evde hiç rastlaşmadım. Bizimkilerle kavga ettiğim oldu , hatta babamla çay almaya birlikte gidiyoruz en kaliteli çaykurdan alıyoruz. Hatta 2 çeşit alıyoruz. Liptonda denedik. Bundanda bir sonuç alamadım , dedim heralde bunlar çok az koyuyo çayı tasarruf hesabı ben yapıyım çok koyıyım mis gibi içiyim. Öyle yaptım yok abi yok olmuyor 1 saat demledim çayı bu sefer daha kötü oldu. Arkadaşlarımın evine gittiğimde caylar gayet güzel ve sordugumda bizden farklı bişey yapmadıklarını söylüyorlar bazıları "tomurcuk" katıyoruz diyolar. Tomurcugun ne oldugunu bilen var mı ? Çaykur tomurcuk çay falan mı yazıyo üstünde hiç rastlamadım ?

Sizce sorun nerde ? Acaba farklı bir markamı kullanmalıyım ? Demliğimi değiştiriyim napıyım?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çay, Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan ve sıklıkla tüketilen bir içecektir. Çayın lezzetini artırmak için kullanılan yöntemlerden biri de tomurcuk eklemektir. Tomurcuk, çay bitkisinin yeni filizleridir ve çaya farklı bir aroma ve tat katar.

Çaya tomurcuk eklerken bazı hususlara dikkat etmek gerekir. İlk olarak, kullanılacak tomurcuk miktarı çayın türüne göre değişebilir.

• Normal çaya: 1 kilo çay için 10-15 gram tomurcuk yeterlidir.
    • Tomurcuk çayına: 1 kilo çay için 20-25 gram tomurcuk kullanılabilir.

Tomurcukları çaya ekleme zamanı da önemlidir. Tomurcuklar, çay demlenmeden önce eklenmelidir. Çay demlendikten sonra eklenen tomurcuklar istenilen tadı vermeyecektir.

Çaya tomurcuk eklemek için şu adımları izleyebilirsin:

1. Demliğe istediğin miktarda çay koy.
    2. Tomurcukları çayın üzerine ekle.
    3. Kaynar suyu çayın üzerine dök.
    4. Çayı 10-15 dakika demle.

Çaya tomurcuk eklemek, çayın lezzetini ve aromasını artırmanın kolay bir yoludur. Bu yöntemle çayın tadını daha da güzelleştirebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben bu zamana kadar en kötü çayı da denedim en iyi çayıda ve hepsinden mükemmel sonuçlar aldım tomurcuk falan hikaye yapılışta bir sorun var istersen anlatayım
  • Küçük teneke kutularda tomurcuk çaylar var,güzel kokulu olan,onlardan keyfine göre karışım yap normal çayla.
  • tomurcuklu çayın tadı ve kokusu farklı oluyor , tomurcuk ayrı olarakta satılıyor çaya biraz ekleyebiliyorsunuz. Fakat diğer sorunuzun cevabını bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ninova80

Ben bu zamana kadar en kötü çayı da denedim en iyi çayıda ve hepsinden mükemmel sonuçlar aldım tomurcuk falan hikaye yapılışta bir sorun var istersen anlatayım

Anlatırmısın, hangi marka kaç kaşık koyuyorsun ? Ne kadar süre kaynatıyorsun ? Birde çay miktarı ve demleme süresi dogru orantılı olarak mı artar ? Mesela 2 kaşık çayı t sürede kaynatıyor isek 4 kaşık çayı 2t süre mi demlenmeye bırakmalıyız ? Teşekkürler. Diğer yorum yapanlarada teşekkürler.

Tomurcuk olayının resmini koyabilcek var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 24 -- 10 Ekim 2011; 19:07:04 >
  • su cesme suyu mu icme suyu mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: cduman

su cesme suyu mu icme suyu mu
    poşet çay dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pan-river -- 10 Ekim 2011; 19:09:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sallama denedin mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pan-river

poşet çay dene.

Alıntıları Göster
    sudan olmasın
  • Lipton'un bardak poşet çayları var kutuda ,yap yap iç tadı da güzel.Fiyatı da uygun diye biliyorum.Şimdiden ne içeceksen afiyet olsun :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inceuclusarj -- 10 Ekim 2011; 19:14:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 24

quote:

Orijinalden alıntı: Ninova80

Ben bu zamana kadar en kötü çayı da denedim en iyi çayıda ve hepsinden mükemmel sonuçlar aldım tomurcuk falan hikaye yapılışta bir sorun var istersen anlatayım

Anlatırmısın, hangi marka kaç kaşık koyuyorsun ? Ne kadar süre kaynatıyorsun ? Birde çay miktarı ve demleme süresi dogru orantılı olarak mı artar ? Mesela 2 kaşık çayı t sürede kaynatıyor isek 4 kaşık çayı 2t süre mi demlenmeye bırakmalıyız ? Teşekkürler. Diğer yorum yapanlarada teşekkürler.

Tomurcuk olayının resmini koyabilcek var mı ?

arkadaşım test çözmekten kafayı yemişsin

• quote:

Orijinalden alıntı: DündenBugüne

sudan olmasın

Alıntıları Göster
    İçme suyu kullanıyoruz. Valla hiç düşünmemiştim bunu. Poşet çay olarak şöyle denedim bir sürü poşet çayı demliğe atıp demledim pek bir değişme olmadı. Acaba poşet çay alıp tek tek bardaktamı yapsam sadece su kaynatıp ya.

Yarın dershane dönüşü evde kontrollü deney yapcam beyler madem öyle Suyu sabit tutup çay çeşidi deniycem. Çay çeşidini sabit tutup su çeşidini deniycem. Eger imkanım varsa ketıl ve normal demlik lede deniycem diğer değişkenleri sabit tutup. Belki bir teorem ortaya koyabilirim.

Musluk suyuyla yapsam güzel olurmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 24 -- 10 Ekim 2011; 19:17:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: inceuclusarj

Lipton'un bardak poşet çayları var kutuda ,yap yap iç tadı da güzel.Fiyatı da uygun diye biliyorum.Şimdiden ne içeceksen afiyet olsun :D
    Güneyce çayınıda deniyebilirsin bu arada sudan kaynaklanması yüksek ihtimal şişelerdeki hazır sularla çay olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: inceuclusarj

Lipton'un bardak poşet çayları var kutuda ,yap yap iç tadı da güzel.Fiyatı da uygun diye biliyorum.Şimdiden ne içeceksen afiyet olsun :D

tomurcuk dedikleri bu oluyor . ister butun cayi bununla demlersin ister icine bir tutam katarsin o senin agiz tadina kalmis bir sey zamanla orani otutturursun.

ama bulabilirsen bu cayi tavsiye ederim , bagimlisi olursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancannazlican -- 10 Ekim 2011; 19:18:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cancannazlican

tomurcuk dedikleri bu oluyor . ister butun cayi bununla demlersin ister icine bir tutam katarsin o senin agiz tadina kalmis bir sey zamanla orani otutturursun.

ama bulabilirsen bu cayi tavsiye ederim , bagimlisi olursun

Alıntıları Göster
    @cancannazlican nerden bulabilirim en son resimdekini . İstanbul / maltepede oturuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: blank42

Güneyce çayınıda deniyebilirsin bu arada sudan kaynaklanması yüksek ihtimal şişelerdeki hazır sularla çay olmaz

hangi su ile güzel olur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 24

@cancannazlican nerden bulabilirim en son resimdekini . İstanbul / maltepede oturuyorum.

Alıntıları Göster
    Kaçak çay
  • Demligiligin agizina kadar cay dolduruyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.chucky

Kaçak çay

Alıntıları Göster
    Poşey çay için önerileri alıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.chucky

Kaçak çay

Alıntıları Göster
    suyu değiştir hacı.. damacana suyuyla yap
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.