Şimdi Ara

ÇAY YAPMASINI BİLENLER Bİ BAKIN OFFFFFFFFFFFFF (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
14.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • hocam git kaçak çay al bir yerden çaykur ile falan güzel tat alamazsın kaçak çayı normal çay ile harman yapıp kullanabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkseed

    quote:

    Orijinalden alıntı: Adolf Mogolo

    su scaklıgı 97 derece olmalı pis su ile olmaz kaynamış su olmaz
    temiz su ile yapılmalı

    demliği sicak su ile islatıyoruz sicak suyu demliğin deliğini kadar suy koyuyouz daha önceden tortusu alınmış çayı sıcak suyun üstün dıkkatlı şekilde koyuyuz ve 15 dk 97 derece sıcaklıkda demliyouz demliğin üstüne havlu koyup demlenmesini bekliyoruz



    Bu adam işi biliyor.

    eyvallah
  • quote:

    Orijinalden alıntı: slapert

    hocam git kaçak çay al bir yerden çaykur ile falan güzel tat alamazsın kaçak çayı normal çay ile harman yapıp kullanabilirsin.

    kaçak çay nasıl bulabilirim ?
  • güneydoğulular kullanır genelde aynı yerde yaşamadığımız için herhangi bir fikrim yok, anne-babana sor onlar bilmez mi ki.
  • İyi çay porselen demlikte olur. Doğuş'un bordo pakedi güzeldir. Karali çay da hoşuma gitmişti. Çay demlerken cimri davranmayacaksın ama çok da abartmayacaksın. Ayrıca çay cam bardakta içilir. Ne çok demli ne de açık içeceksin, bunu ağız tadına göre kendin ayarlarsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: slapert

    hocam git kaçak çay al bir yerden çaykur ile falan güzel tat alamazsın kaçak çayı normal çay ile harman yapıp kullanabilirsin.

    +1 forever kaçak çay
  • lipton dünyanın en kötü çayıdır(bence). onunla yapılan çaylar da iğrenç olur. git bimdeki çaydan demle daha iyi.

    trabzonlular nasıl çay yapar (genelleme değil yapanları gördüm ve denedim güzel oluyor):

    suyu çok az kettle da ısıtırsın. ılık gibi olur. sonra çayı demliğe koyarsın ılık suyu ne kadar içeceksen o kadar koyar sonra çaydanlığın altına geri kalan suyu boşaltırsın.

    sonra altını yak kaynasın kaynadıktan sonra altını kıs 5-10 dakika beklesin. ister sonra altını kapat biraz daha bekle ya da doğrudan iç. sana kalmış.
  • Biz senelerdir çeşme suyu kullanırız çayda senelerdirde çayın tadı hep guzel olur. Yemeklere felanda damacana suyu kullansak batarız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

    1 kilo doğadan çay 250 gr kaçak çay 300 gr tomurcuk kat bak ondan sonra o çayın tadına

    İftar çadırına çay mı yapıyoruz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: donanımcı123

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

    1 kilo doğadan çay 250 gr kaçak çay 300 gr tomurcuk kat bak ondan sonra o çayın tadına

    İftar çadırına çay mı yapıyoruz?



    çayın en iyi halidir karıştırırsın öyle koyarsın kavanoza yada kutuya gerektiği kadar kullanırsın

    bu arada ben çayı demlemeden önce yıkarım (hani demliklerin içine konan süzgeçler varya kapaklı demirden yada plastik olur ona koyup yıkarım )suyun altında ki tozu aksın çayın rengi daha berrak olsun demliği ocağa koyarlar bazıları ki ikram etmeseler daha iyidir.

    yada şöyle yazayım

    suyu kaynat bu arada demliğin içine koyacağın çayı güzelce yıka ben akan suyun altında sallayarak 20 30 saniye kadar yıkıyorum tozu akıyor.
    sonra demliğe suyu yavaşça ekle çayı haşlamadan (yukarıda arkadaş söylemiş direk çayın üstüne dökme)
    alta su ekle altını kıs fokur fokur kaynamasın altı
    kaynamaya başladıktan on dakika sonra tamamdır.

    püf noktası: çayı yıka, demlik temiz olsun, su yada çaydanlığın içi kireçsiz olsun, deterjan kokusu falan olmasın, tek çeşit çay kullanma, bir kaç çayı harmanlayıp öyle kullan.

    ağır püf noktası: bergamot aromalı çay koyacaksan çayı yıkadığında aroması gidiyor yıkadıktan sonra bir çay kaşığı kadar bergamot aromalı çay ekle öyle demle

    günde 3- 4 çaydanlık çay içen biri olarak söylüyorum.
    kesin karman çorman yazmışımdır aklım başka yerde




  • Kendi formülüm
    1- Su soğuk olacak... su ısıtıcıda falan kaynamıcak orjinal çaydanlıkta
    bol koyacaksın çayı üzerinede çok küçük şeker parçası veya karbonat atabilirsin
    karbonat sert yapar
    2- su kaynayınca iyice fokurdayınca demliğe önce su sonra çay koyacaksın
    3- doldurduğun deliği bişeyle tıkayacaksın demliğin üzerinede ıslak bez ile örteceksin
    20 dk ellemeyeceksin
    4- alttaki su da kaynayınca kısık ateşte bi 10 dk sefa yaptıracaksın
    5- ilk bardağı koyduktan sonra geri dökeceksin
    6- süzgeç kullanacaksın
    7- altı hep kısık yanacak hiç kapatmayacaksın ara sıra su ilave edeceksin
    VE EN ÖNEMLİSİ İÇME SUYU KULLANACAKSIN
    canım çekti
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PouLNaeJ

    Demligiligin agizina kadar cay dolduruyorum


    Suyu nereye koyuyosun?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.