Şimdi Ara

Çaylar arasındaki fiyat farkı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar açıkçası düşünüp de cevabını veremediğim bir soru var. Sallama çay alacaktım. 25'li Migros sallama çay 2,95 Tl, Lipton ya da Çaykur 6,95-7,5 Tl civarı bir fiyata satılıyor. İçindekilerde normal olarak siyah çay yazıyor ama bu fiyat farkının olma sebebi neyden kaynaklanıyor? Hani başka bir ürün olursa koruyucu,kimyasal,şu bu anlarım ama bildiğimiz çay değil mi? Ayrıca ada çayı,kuşburnu gibi çaylarda da fiyat farkı fazlaca var. Yani aynı bitkinin yaprakları koyulmuyor mu?

• Çay tiryakisiysen anlarsın tadını. Çaykur tadı bir başka oluyor tabi Lipton seven de var ama çok tiryaki değilsen farketmez. Yani keyif adamıysan pahalısını al :D Ha birde ben çayı şekersiz içerim çay tadı geliyor ve kötü çaysa içilmiyor. Eğer şekerli içiyorsan koy gitsin

Yeşil çay vs. ara sıra içtiğimden hep en ucuzunu alırım bende. Bunun hakkında yorumum yok.
  • Ben de şekersiz içerim, ucuz olan gerçekten tatsız oluyor.. Çayın kalite farkı var demek ki ama bu kadar fark nasıl olur nedenini bilmiyorum
  • İmam Bayıldı kullanıcısına yanıt
    hocam şeyi merak ettim. Mesela bim'de de bir çay markası var.O migrostan da ucuz.İsmi berk miydi neydi. Yani içine renklendirici koyma ihtimalleri var mı? Eğer yoksa gidip Bim'den falan alayım. Kimyasallık,sağlığa zarar korkusuyla gidip iyisinden alıyorum her seferinde.
  • Pankreasına Talibim kullanıcısına yanıt
    Bim çayı tüketmedim ama bimden nane limon aldım yeşil paketli onun tadı fena değil kokusu filan fiyatına göre idare eder. Tam fiyat/performans ürünü :D hatta şuanda içiyorum.

Çaya bakmadım ama dediklerini katmaları çok zor çay az kavrulmuş vs. olabilir en kötü ihtimal bu bence. Ben de Migros ürünlerini pek sevmiyorum. Kişiden kişiye değişiyor.
  • Hocam caykurdan şaşma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pankreasına Talibim

hocam şeyi merak ettim. Mesela bim'de de bir çay markası var.O migrostan da ucuz.İsmi berk miydi neydi. Yani içine renklendirici koyma ihtimalleri var mı? Eğer yoksa gidip Bim'den falan alayım. Kimyasallık,sağlığa zarar korkusuyla gidip iyisinden alıyorum her seferinde.
    Kimyasallık değil. Olay tamamen çay yapraklarında. Şöyle anlatayım durumu;

1. Tam sırasını bilmemekle beraber (yanlışsa biri düzeltsin) çay yaprakları ağaç üzerinde yukarıdan aşağıya doğru kalite gruplarına ayrılır.

- A sınıfı

- B Sınıfı

...

2. Firmalar bu çayı ayrı ayrı işler.

3. Son aşama olarak da ona göre paketler, fiyatını belirler ve satar.

Bim, Migros vb. firmaların kendi markalarının çayları da bu 2. hatta 3. Sınıf kalite çay yapraklarının kullanımından kaynaklı ucuzdur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    "Takas fiyatı" mantığı nedir ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • rizeden yazıyorum.
    çaykur %100 yerli çaydan üretiyor ve çöpü karıştırmıyor direk atıyor
    lipton: çok çeşidi var ama çoğu harman. karışım yani
    diğer: doğuş ve doğadan haricindekiler direk uzakdoğudan alıp paketliyor.

rizede çay yılda 3 kere hasat edilir. uzakdoğuda 7-8i bile bulur o nedenle arada çok kalite farkı var
  • realitych R kullanıcısına yanıt
    Bir Rizeli olarak, Rizede yaşamış ve çay toplamasından fabrikada işlenmesine kadar görmüş biri olarak söyleyeyim,

Çaykur veya diğer firmalar farketmez. Hepsi yerli çay kullanıyorlar. DOğuş ve doğadanın rizede belli noktalarda çay alım merkezleri var. burada halkın topladığı çayların bir kısmını alırlar işlerler. Dışarıdan getirdikleri de vardır muhtemelen.

Çay sene de 3 hatta son yıllarda 4 dönem hasat verir. Bu sene de 4 verdi misal. Hava şartları ile alakalı bir durum.

Halk çayı toplar, sapına çöpüne toplandığı yere bakmaksızın kotası dahilinde çaykura, kalan çayı ise diğer firmalara verir.

Firmalar çayı toplayıp fabrikaya işlemeye götürür.

Çay fabrikada fırınlarda kurutulur. Sonra kıvırma denen aletlere aktarılır.

Çayın kalitesi buradan sonra değişir işte.

Her kıvırmada farklı boyutlarda elek bulunur. Çaykur un filiz çay, zart çay zurt çay diye sattığı şeyleri rize de bir köyde 1. sınıf 2. sınıf ve harman olarak duyarsınız. Kimse filiz falan demez. Harman ise çayın en kötü yeri, bardakta toz bırakanı ve içinde çar çöp olanıdır.

Çayların arasındaki fiyat farkı çayın hangi kıvırmadan çıktığına, ne kadar kalın olduğuna göre değişir. zira ucuz olan çayın toz bıraktığını, daha hafif koktuğunu, çabuk renk açtığını fark edersiniz.

Şu an düzgün bir çay içmek istiyorsanız kilosuna 25 lira ve üstünü vermeye razı olmanız gerek. Daha aşağısı kahvehane çayına döner bilginiz olsun.

• O değilde kahvede bir bardak duble çay kutu koladan pahallı

Çaylar arasındaki fiyat farkı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wayfarer2140 -- 1 Kasım 2018; 20:41:13 >
  • Tomurcuk cayi en iyisi madoda bile onla demliolar 100gr kusur 7-8 tl bisi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.