Şimdi Ara

Ucuz ile pahalı kasa arasındaki fark?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler pc toplamayı düşünüyorum. Parçaların fiyatlarına bakarken ilginç geldi boş içinde parça olmayan kasalar arasında çok fark var mesela bir tanesi 300 tl diğeri 700 tl. Nedenini bilen var mı? Ucuz alsam nolur?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ucuz ile Pahalı Kasa Arasındaki Farklar

Güvenliğin olmazsa olmaz olduğu zamanlarda, değerli eşyalarınızı korumak için güvenilir bir kasaya ihtiyacınız olur. Ancak ucuz ve pahalı kasalar arasında önemli farklar bulunur.

Yapı Malzemesi: Pahalı kasalar, daha kalın ve daha dayanıklı çelik veya alüminyumdan yapılır. Bu malzemeler darbelere ve aletlere karşı daha dirençlidir. Ucuz kasalar ise daha ince malzemeden yapılabilir ve bu da onları daha savunmasız hale getirebilir.

Kilit Mekanizması: Pahalı kasalar genellikle gelişmiş kilit mekanizmalarına sahiptir. Bu mekanizmalar, delmeye ve kırılmaya karşı daha dirençlidir. Ucuz kasalardaki kilitler daha basit olabilir ve bu da onları daha kolay açılmaya müsait hale getirebilir.

Yangın Direnci: Yangına dayanıklı kasalar değerli eşyalarınızı yangın hasarından koruyabilir. Pahalı kasalar genellikle yangın sertifikalıdır ve belirli süreler boyunca yüksek sıcaklıklara dayanabilir. Ucuz kasalar yangına karşı koruma sunmayabilir.

Çevresel Etkenler: Pahalı kasalar genellikle neme ve toza karşı korunaklıdır. Bu, özellikle nemli ortamlar veya değerli eşyalarınızın su hasarına karşı korunmasının önemli olduğu durumlarda önemlidir. Ucuz kasalar çevresel etkenlere karşı daha az dirençli olabilir.

Sigorta Kapsamı: Bazı sigorta şirketleri, belirli kalite standartlarını karşılayan kasalarda saklanan eşyaları daha fazla kapsar. Pahalı kasalar, en pahalı kasa sertifikasına sahip olabilir ve bu da sigorta kapsamını artırabilir.

Sonuç olarak, pahalı kasalar ucuz kasalara göre daha yüksek güvenlik seviyeleri, dayanıklılık ve koruma sunar. Değerli eşyalarınızı korumanız gereken hassas durumlar için pahalı bir kasa yatırımı yapmayı düşünmelisiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asuka Kasen

Bu mesaj silindi.
    İçerisindeki fanlar yetmez mi işlemciyi soğutmaya? Bu kadar mı önemli kasanın yapısı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: legendust

İçerisindeki fanlar yetmez mi işlemciyi soğutmaya? Bu kadar mı önemli kasanın yapısı?

Alıntıları Göster
    100 liralık boş kasa ile 700 liralık boş kasa arasında bir fark olmayabiliyor bazen.
  • legendust L kullanıcısına yanıt
    Kasanın Fiyatı Genelde Kullanılan Malzemenin Kalınlıgı ve kalitesinden ve tasarım ve sundugu özelliklere göre degişiyor kasanın yapısı tabikide önemli piyasadaki kasaların yarısı fiyatını haketmiyor teneke gibi kasa 100 Tl başka hiç bir özelligi yok maliyeti 25 Tl olan kasayı bazı firmalar 100 Tl gibi rakamlara satıyor ertesi gün örnek veriyorum kasanın kapagını açıyorsun takmaya çalışırken bir bakıyorsun yamulmuş yerine oturmuyor vb problemler ama kaliteli bir kasada her türlü özellik kalite mevcut kablo saklama yuvaları toz filtreleri fan kontrölcüsü raylı hdd yuvaları vb bir çok özellikleri barındırıyor şuan piyasadaki alınabilir kasalar parasını hakeden 170 Tl den başlıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: OTTOMANRUPE

Kasanın Fiyatı Genelde Kullanılan Malzemenin Kalınlıgı ve kalitesinden ve tasarım ve sundugu özelliklere göre degişiyor kasanın yapısı tabikide önemli piyasadaki kasaların yarısı fiyatını haketmiyor teneke gibi kasa 100 Tl başka hiç bir özelligi yok maliyeti 25 Tl olan kasayı bazı firmalar 100 Tl gibi rakamlara satıyor ertesi gün örnek veriyorum kasanın kapagını açıyorsun takmaya çalışırken bir bakıyorsun yamulmuş yerine oturmuyor vb problemler ama kaliteli bir kasada her türlü özellik kalite mevcut kablo saklama yuvaları toz filtreleri fan kontrölcüsü raylı hdd yuvaları vb bir çok özellikleri barındırıyor şuan piyasadaki alınabilir kasalar parasını hakeden 170 Tl den başlıyor

Hocama ilaveten

Kısacası babana alıyorsan veya dukkanına muhasebe bilgisayari alıyorsan icini açıp bakım yapmayacak en basit kullanıcı ise kasa hic bi etki yaratmaz ama performans odaklı sürekli kasaya bakım yapan hava sirkülasyonunun önemli oldugu kasalarda ince eleyip sık dokumak lazım

Onemsenmeyen o filtrelerin, kablo saklamanının, fazladan konulan fanların, kullanılan celigin kalınlığınin önemi o kadar büyük ki saglam bilesenler koyarsan anlıyorsun farkı

Ancak tabiki boş kasaya 250 liradan fazla vermek direk lux

Piyasadaki 250 300 liralıya kadar bi kac kasa örneği veriyim

Zalman z11 neo
    Cooler master pure 652
    Darn N10
    Aerecool aero 800
    Corsair spec 02-03
    Corsair 200R
    Nzxt s340
    Corsair 230T
    Vs vs bu kasalardan sonrası sadece lux ve daha pahalı kasaların yapıp bu kasaların yapamadığı hiç bisey yok emin olun

• Ben epey önce ucuz everest türü kasalar kullandım. Daha sonra cooler master stacker ve akabinde corsair r400 ve r500 e geçtim.
    Bu sene aini bir kararla daha küçüğü neden olmasın diye elimdeki kasaları elden çıkarttım. Saplam temiz kaliteli bir casper midi tover kasa buldum.
    Bu kasa iş bilgisayarlarında 2010 yılında kullanılmış. İçine asus h97 micro atx anakart aldım. Ekran kartım asus strix 970oc versiyon. Kasadan tahliye fanı arctic copling 9 cm pmw özelikli fan önden yine aynı marka 8 lik fan içeri hava üflüyor. İşlemcim intel İ7 479
    0k stok soğutucusu ile çalışıyor.
    Eğer sli crossfire yapmıyorsanız sıvı soğutma kullanmıyorsanız kesinlikle benim şu an yaptığım gibi micro atx kart alın birde ikinci el ama sağlam bedavadan biraz pahalı mini bir kasa bulun ve trendi yakalayın.😉

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 18 Mayıs 2016; 8:14:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: prosecutor

Ben epey önce ucuz everest türü kasalar kullandım. Daha sonra cooler master stacker ve akabinde corsair r400 ve r500 e geçtim.
    Bu sene aini bir kararla daha küçüğü neden olmasın diye elimdeki kasaları elden çıkarttım. Saplam temiz kaliteli bir casper midi tover kasa buldum.
    Bu kasa iş bilgisayarlarında 2010 yılında kullanılmış. İçine asus h97 micro atx anakart aldım. Ekran kartım asus strix 970oc versiyon. Kasadan tahliye fanı arctic copling 9 cm pmw özelikli fan önden yine aynı marka 8 lik fan içeri hava üflüyor. İşlemcim intel İ7 479
    Eğer sli crossfire yapmıyorsanız sıvı soğutma kullanmıyorsanız kesinlikle benim şu an yaptığım gibi micro atx kart alın birde ikinci el ama sağlam bedavadan biraz pahalı mini bir kasa bulun ve trendi yakalayın.😉
    Zalman ZM T1 kullanıyorum micro atx i5 6500 lü r9 380 sistem kurdum tavsiye ederim.

• Kalitesiz ucuz kasa yerine sistemi acik kasasiz kullanmak daha faydalidir.
  • quote:

Ben epey önce ucuz everest türü kasalar kullandım. Daha sonra cooler master stacker ve akabinde corsair r400 ve r500 e geçtim.

İsraftan başka bişey değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: The-Undertaker

quote:

İsraftan başka bişey değil.

Alıntıları Göster
    Orta kalite bir kasadan aşağıya düşmemek gerekir bence.
    Yani orta kalite kasa + kaliteli psu.

• quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

Orta kalite bir kasadan aşağıya düşmemek gerekir bence.
    Yani orta kalite kasa + kaliteli psu.

Alıntıları Göster
    100 liralık kasa teneke
    300 liralık kasa çelik gibi düşün
    (sadece örnek amaçlıdır )
    Malzeme olayı önemli
  • Bende xigmatek ve corsair air240 kasa var. Tamam malzeme kalitesi kullanım kolaylığı vs unsurlar var lakin şunu anladım ki kasalara 500-600-700 hatta 1000 tl gibi giyatlar absürt hatta 300 tl den sonrası. Şimdi fikrime katılmayan olabilir lakin o kasanın tamamı kaliyeli çelik olsa maliyeti ne kadar olacak ? Tamamen güzel reklam ve pazarlama stratejisi. Hava sirkülasyonu diyorsunuz peki en baba kasa ile en dandik( tek fanlı kasa değil burda bahsettiğim markalar bazında en dandik kasa) arasında sıcaklık değeri kaç derece oynayacak 10-20 mi ? Hayır maksimum 3-5 derece. Özel sıvı soğutma için özel kasalar bu klasmanın dılında tuttum. Lakin durum böyle. Bu olayın benzeri mekanik klavyeler içinde öyle. Eskiler bilir devlet dairelerinde de mekanik klavye kullanılırdır ve çok sesliydi. Şimdi ona rgb led ekleyip allayıp pullayarak 700-800 tl ye satıyorlar ve güzelde alıcısı var. Bir ara bende mekanik arayışına girmiştim fiyatları görünce vazgeçtim ayrıca tuş yükseklikleri çok fazlaydı. Yani tamamen gereksiz BENCE.

• House M.D. kullanıcısına yanıt
    Bakın Eger Dark N10, Aerocool Aero 800 Kasalarını bir corsaır çıkarmış olsaydı fiyatları 200Tl degil 500Tl civarında gezerdi firmalar tamamen tanınmışlıgını kullanıyorlar bazen malesef :)
  • quote:

Bakın Eger Dark N10, Aerocool Aero 800 Kasalarını bir corsaır çıkarmış olsaydı fiyatları 200Tl degil 500Tl civarında gezerdi firmalar tamamen tanınmışlıgını kullanıyorlar bazen malesef :)

Size katılıyorum. Marka değeri son zamanlarda bayağı sapıtmaya başladı. Çünkü fanboyluklar had safada. Ülkemizde en güzel örneği vokswagendır :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: House M.D.

quote:

Size katılıyorum. Marka değeri son zamanlarda bayağı sapıtmaya başladı. Çünkü fanboyluklar had safada. Ülkemizde en güzel örneği vokswagendır :)

Alıntıları Göster
    Uygun fiyatlı kasa içinde hi-end bilgisayara örnek;benim bilgisayarımdan bir kaç fotograf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 20 Mayıs 2016; 22:01:18 >

• quote:

Uygun fiyatlı kasa içinde hi-end bilgisayara örnek;benim bilgisayarımdan bir kaç fotograf

Alıntıları Göster
    Ben de hava sirkülasyonu olan bir kasaya örnek vereyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Liman-Liman

Ben de hava sirkülasyonu olan bir kasaya örnek vereyim.

Alıntıları Göster
    sizinki salon salomanje

• corsair 750d kullandım yerimi kısıtladıgı için satıp corsair 450d ye geçtim 450d boya atması ön fan filtre klipslerinin bozulması gibi degişik degişik şeylerle ugraştım en sonunda güç bela geri iade edip dark n10 aldım hem paramın bir kısmı cebimde kaldı hemde 450d den ne verim alabileceksem bu kasadanda aynı verimi alabiliyorum üstelik power ve kablo saklama alanıda var benim çok hosuma gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black modern -- 21 Mayıs 2016; 8:45:41 >
  • Bazı arkadaş 200/300 liralık kasa ile daha üst seviyede fark yok demiş. Xigmatek Black Talon için konuşayım biraz. Kasada güç kaynağı altta ve yanında fan yuvası var. Güç kaynağı altta olması termodinamik olarak bir avantaj yeni kasa alırken dikkat edin. Hem güç kaynağı hem fan yuvası için TAM BOY kızaklı toz filtresi. Bulunmaz Hint kumaşı gibidir çoğu modelde sadece güç kaynağı için vardır. Kasada hafif bir eğim mevcut bu sayede güç kaynağı 1-2 parmak mesafeden hava alabiliyor. Ayrıca bu eğim kasa içi sirkülasyonu akıcı hale getiriyor. Kasa içi havalandırma için ön kapa 20lik arka egzozu 14 lük hazır olarak geliyor. Bunlarda zor bulunur genelde öne arkaya 12lik takılır yollanır. Hatta önde 20lik yuva yok gibidir. Kasanın arkasında kablo saklama yeri yeteri kadar diyebiliriz kablo geçme noktaları plastik bir dokuyla kapatılmış. Bu neden önemli kablo geçişi artık her kasada var ama genelde bu tarz onlemler alınmıyor ilerde kablolara zarar gelebilir montaj Upgrade sırasında. Kasa üst bölmesi yine çift 12-14 fana ve tek 20lik fana sahip. Süs amaçlı olmayıp sıvı soğutma için bölmeler ve yuvalar mevcut. Üst tarafta toz filtresi yok yerine plastik one ve arkada hava çıkışı olan kapak var. Coraair 450d deki gibi bir filtre şart bu devirden sonra. Şimdi bu özelliklerin kaçı 200-300 lira bandında mevcut. Ssd hdd vidasız montaj güç kaynağı silikon tabanı gibi gibi daha dolu özellik var pek çoğu olmuyor bu tarz kasalarda. Bütçe sıkıntılı olabilir birşey diyemem ama nasıl 960-970 arasında fark varsa kasada da fark var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Redcell

Zalman ZM T1 kullanıyorum micro atx i5 6500 lü r9 380 sistem kurdum tavsiye ederim.

fan filtresi vs var mıydı bu kasada toz toplar mı ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.