Şimdi Ara

Ucuz ile pahalı kasa arasındaki fark? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Saydığınız Özelliklerin bir çogu dark n10 da mevcut Güç Kaynagı Toz Filtresi Ön Ve Üst Fanlar Toz Filtresi Önde 2 Mavi Ledli Üstte 2 Mavi Ledli Ve arkada 1 Tane Ledsiz YHS Fanlar İle Geliyor ve fanlar Fiyatına göre mükkemel Ön Panelde 2 Adet 3 Kademeli Fan kontrolcu var üst ve ön fanları kontrol edebiliyorsunuz Alt kısımdaki psu yeri ve hdd yeri gizli Hdd Girişleri Raylı Sistem Malzeme Kalitesi Gayet İyi Ve Pencereli Daha öncesinde Corsaır kasaları kullan biri olarak pek fark göremedim Ve Bu Kasanın Fiyatı 190-200 Tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 21 Mayıs 2016; 15:41:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • prosecutor kullanıcısına yanıt
    Kablolama gercekten cok iyi olmus ve ondeki fan dısardan iyi hava cekiyodur benim kasada kablolar dagınık ve sadice 1 tane egzoz fan var , psu da fanı iceriye bakıyor vaziyette , inanılmaz ısınıyor ama fan eklemeye yer yok ne yapıcam bilmiyorum

• Kablo yönetimi-soğutma-iç ve dış dizayn farkı. Araba gibi işte donanım ve malzeme kalitesi arttıkça fiyatda artıyor

• Bakın yazımda'da yazdım genel olarak dedim ki toz filtresi güç kaynağını kapatır evet bunda fan girişi yok ama kızaksın bir mekanizma var. Fiyatı düşüren etmenler. Aynı zamanda yazdım oraya diğer kasalara 12'lik fanları takar yollarlar durum devam etmekte kasada 12'lik fanlar mevcut. Yine beni haklı çıkardınız teşekkür ediyorum buna ek olarak kablo kanalları için açılan delikler plastik kaplama ile kapatılmaz dedim. Aynısı bu kasada mevcut. Artısı yok değil fiyat performans güzel üst toz filtresi manyetik çok güzel durmuş ama 3.5inc hdd yuvası 2 tane ve bir adet ssd yuvası var bunlar biraz daha fazla olmalıydı. Zaten 1 hdd 1 ssd şuan şartlarında şart ilerde upgrade isterseniz pek bir altarnatif kalmıyor. Ek olarak fiyat konusunda araştırmak istedim maalesef stokta kalan ürünler güç kaynağı ile beraber satılıyor. Güç kaynağı hakkında en ufak bir bilgi paylaşılmamış bunlarda genelde 350 lira bandında. PSU dark force serisi ise 500w çift kanaldan 12 kanalı totalde 350w verdiğini düşünürsek çöp sayılabilir. Durum böyle olunca 500-600 liralık kasa ile 200 liralık ( internette bulamadım bu rakamı ) kasa arasında fark yok demek ne kadar doğru siz karar verin. Bütçeler doğrultusunda uygun seçimler yapılmalı ekran kartı fiyat farkıyla nasıl performans artıyorsa kasada fiyat farkı ile kalite artıyor. Uzun dönemde sıcaklık toz gibi unusurlar ile performans, kullanım ömrü olarak geri dönecektir bence.

• Malzeme kalitesi ve kurulum rahatlığı, iyi hava sirkülasyonu, daha fazla fan yuvası, hdd bölmesi, ssd bölmesi, su soğutma uyumluluğu, uzun ekran kartı takılabilmesi (Bazı ekran kartları sığmıyabiliyor bazı kasalara.)... vb.
  • Ucuz kasalarda metal parçaları birbirine bağlayan perçinlerden midir tasarım hatası mıdır bilmyitorum ama bilgisayar çalışırken çok fazla zangırtı-titreme oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Ucuz kasalarda metal parçaları birbirine bağlayan perçinlerden midir tasarım hatası mıdır bilmyitorum ama bilgisayar çalışırken çok fazla zangırtı-titreme oluyor.

Metal alanlarin baglanti yerleri onemli. Birde kasa ayaklari cok onemli ayaklar yumusak olmali kaucuk gibi sarsintiyi emmesi icin. Sert ayaklar sesi dahada yayiyor yuzeye (yere).

Ama sunuda savunurum buyuk fanlar daha kalin bir sac olsada yinede fiyatlar maliyetin kat kat ustu oluyor, kasalarda.

100 liralik kasada da durum ayni 700 liralik kasada da, dusuk maliyet ve yuksek kar var.

Ancak kullanilan power sup'un kasanin fiyatini etkilemesi, normal.

• 0netw0 0 kullanıcısına yanıt
    Yok ben sizi haksız çıkarmak için yazmadım o mesajı sadece birazda firmaların tanınırlıgını kullanarak fazla fiyat istedigini belirttim yani çoguz özelligin 200 Tl bandında olan bazı kasalardada bulundugunu 700-800Tl olan kasaların çokta şart olmadıgını fiyatının biraz abartılı oldugunu Normal bir kullanıcı için 200-300 Tl lik bir Kasanında yeterli oldugunu söylemek istedim normal bir kullanıcı için 2 HDD yeri ve bir ssd yeri normal yeterli forumda kaç kişide var 2 den fazla hdd ve ssd normal kullanıcılarda sayılı genelde 1TB 2TB lık tek hdd ve ssd kullanıyorlar benim ofisim var mesala aynı kasayı ofistede kullanıyorum render sistemlerinde ve 2 SER TB HDD VAR 2 tane fazlasıyla yetiyor 14 CM Fanda öyleyse çokta şart degil 12 Cm normal bir kullanıcının işini görür fazlasıyla yeni sistemler ısınımıyor zatrn pek fazla profosyonel iş yapanda sıvı sogutma kullanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 21 Mayıs 2016; 20:24:29 >
  • legendust L kullanıcısına yanıt
    Hiç bir fark yok kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0netw0

Bakın yazımda'da yazdım genel olarak dedim ki toz filtresi güç kaynağını kapatır evet bunda fan girişi yok ama kızaksın bir mekanizma var. Fiyatı düşüren etmenler. Aynı zamanda yazdım oraya diğer kasalara 12'lik fanları takar yollarlar durum devam etmekte kasada 12'lik fanlar mevcut. Yine beni haklı çıkardınız teşekkür ediyorum buna ek olarak kablo kanalları için açılan delikler plastik kaplama ile kapatılmaz dedim. Aynısı bu kasada mevcut. Artısı yok değil fiyat performans güzel üst toz filtresi manyetik çok güzel durmuş ama 3.5inc hdd yuvası 2 tane ve bir adet ssd yuvası var bunlar biraz daha fazla olmalıydı. Zaten 1 hdd 1 ssd şuan şartlarında şart ilerde upgrade isterseniz pek bir altarnatif kalmıyor. Ek olarak fiyat konusunda araştırmak istedim maalesef stokta kalan ürünler güç kaynağı ile beraber satılıyor. Güç kaynağı hakkında en ufak bir bilgi paylaşılmamış bunlarda genelde 350 lira bandında. PSU dark force serisi ise 500w çift kanaldan 12 kanalı totalde 350w verdiğini düşünürsek çöp sayılabilir. Durum böyle olunca 500-600 liralık kasa ile 200 liralık ( internette bulamadım bu rakamı ) kasa arasında fark yok demek ne kadar doğru siz karar verin. Bütçeler doğrultusunda uygun seçimler yapılmalı ekran kartı fiyat farkıyla nasıl performans artıyorsa kasada fiyat farkı ile kalite artıyor. Uzun dönemde sıcaklık toz gibi unusurlar ile performans, kullanım ömrü olarak geri dönecektir bence.

Hocam cidden bunları hangi kafayla haklı çıktığınızı düşünerek yazdınız bilmiyorum etikette ki hocama aynen katılıyorum

Dark N10 alan biri
    5x12cm fan
    Psu hdd koruma
    Altta psu icin ustte onde fanlar için tak çıkar filtreler
    Pencereli kapak
    Fan Kontrolcülü
    2xusb 3.0
    2xusb 2.0
    Vs vs

Bu ozelliklerin aynısı aero800 zalman z11 neo veya cooler master 652 puredada var aynısı dedigim birinde sadece Power ustu koruma yok diğerleri var birinde cam yok digerleri var birinde fan kontrolcü yok digerleri var

Demem o ki bu kasalar birbilerine göre 1+ özellik ve bir 1- özellik veya esit donanımda oluyor 200 300 lira bandında olan kasaların hepsi 600 liralik 700 liralik sizin dediginiz kasaların büyük olup daha fazla hdd vs ssd koymak dışında yaptığı herseyi fazlasıyla yapıyor ve gayet kaliteli malzemeler ile

Dark n10 alan biri normal oyun kullanımında 1tb hdd +240 gb ssd alır hadi 1tb+1tb+240 gb ssd olsun

Hadi hepsini gectim yer kalmadı bizim insanımız o kasaya 2 tane bant dolar da yinede hdd takamadim diye 750 800 lira vermez fazladan ki boyle ihtiyacı olan da illa alacaksa z11 neo alır isterse 20 tb a kadar hdd takar sorun etmez

Ancak nerden bakarsanız bakın 300 liradan sonra ki kasaları almak ve hatta 700 800liralik kasa almak dupeduz aptallık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quattro6 -- 25 Mayıs 2016; 12:44:37 >

• Ben zaten 500-1000 liralık kasalar uçar demiyorum O +1-1 dediğiniz şeyler bunlarda daha fazla oluyor. İhtiyaç varsa gidip onu alması insanı "APTAL" yapmaz. Yazdım 200-300 Liralık kasada 14-20CM'lik Fan bulamazsınız diye sırf bunlar +50-100 lirası arası maaliyet demek. Yazdım yine kızaklı psu toz filtresi bulmak zor diye. Önerilen kasada yok. Yazımda yine yazdım manyatik toz filtresi bulmak zor oluyor diye önerdiğiniz kasada var ne güzel diye. Yazdım yine SSD-HDD yuva sayısı az, siz bana bantları olur biter diyorsunuz. Ben olmaz mı dedim? Ama gidip 3000-5000 liralık sistem toplayan adam onu yapmak istemez. 1000-2000 liralık adamda 500-1000 liralık kasaya bakmaz. Daha nasıl anlatayım bilemedim. Kasanın artılarına eksilerine baksın alsınlar benim umrumda değil, şu forumda 1-2 tecrübemizi paylaşalım diyoruz dilimiz döndüğünce yazıyoruz insanlar kendisinde A markası varsa ölene kadar A markasıda A markası. Bu kafayla inanın gram ilerleme olmaz, giderler bize dünyanın en pahalı parçalarını satmaya devam ederler.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0netw0

Ben zaten 500-1000 liralık kasalar uçar demiyorum O +1-1 dediğiniz şeyler bunlarda daha fazla oluyor. İhtiyaç varsa gidip onu alması insanı "APTAL" yapmaz. Yazdım 200-300 Liralık kasada 14-20CM'lik Fan bulamazsınız diye sırf bunlar +50-100 lirası arası maaliyet demek. Yazdım yine kızaklı psu toz filtresi bulmak zor diye. Önerilen kasada yok. Yazımda yine yazdım manyatik toz filtresi bulmak zor oluyor diye önerdiğiniz kasada var ne güzel diye. Yazdım yine SSD-HDD yuva sayısı az, siz bana bantları olur biter diyorsunuz. Ben olmaz mı dedim? Ama gidip 3000-5000 liralık sistem toplayan adam onu yapmak istemez. 1000-2000 liralık adamda 500-1000 liralık kasaya bakmaz. Daha nasıl anlatayım bilemedim. Kasanın artılarına eksilerine baksın alsınlar benim umrumda değil, şu forumda 1-2 tecrübemizi paylaşalım diyoruz dilimiz döndüğünce yazıyoruz insanlar kendisinde A markası varsa ölene kadar A markasıda A markası. Bu kafayla inanın gram ilerleme olmaz, giderler bize dünyanın en pahalı parçalarını satmaya devam ederler.

Hocam anlamıyorsunuz 5000 liralık kasaya zaten onu koyun diyorum ben

Dusunsenize 20 cm fan ve 2 tane hdd slotu icin 600 lira fiyat vereceksiniz peki bu 300 lira 400 lira farki
    Gtx1070 den 1080 e 6600k dan 6700k ya veya ortalama hava sogutmadan sıvı sogutmaya veya 240 gb ssd yerine 500 gb ssd almaya ayırsak fena olmaz mı

Misal

I7 6700k
    Asus Z170-A
    Corsair 3000 mhz 2x8 mhz ram
    Gtx980ti veya gtx 1080
    Wd blue 1Tb hdd
    Samsung 850 evo 250gb ssd
    SilverStone Tundra TD03-E
    Dark N10, Z11 Neo, Aero 800, Pure 652
    High power element II 750 watt 80 plus psu

Almak 5000 liraya mal oluyor

Peki sizin dediginiz 20 cm fan olsa ne olur olmasa ne olur

5 tane fazladan hdd olsa ne olur olmasa ne olur

Turkiyede 5000 liralik sistem bile olsa upgrade soz konusu oldugunda kim 5 tane hdd 3 tane ssd kullanmış ki siz gelmis 5000 liralik sisteme 600 liralik 20 30 cm fanlı kasa oneriyorsunuz fiyatida 50 tl ymis

Kardesim basit cümle 14 cm olsa ne olur 12 cm 20cm olsa ne olur? kac derece farkedebilir? 3 bilemedin 5 derece

O sebeple bi ALLAHIN KULU 600 liralik kasa alıp örnek verdiğimiz kasalardan daha fazlasını alabildigini, bize almak mantıklı sebepler gostererek inandıramaz
    Boş da duracak abuk subuk 5 10 tane hdd slotlari veya 20 30 cm fanlar 400 lira fark etmez hic kusura bakmayın hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quattro6 -- 25 Mayıs 2016; 16:54:43 >

• I7 6700k
    Asus Z170-A
    Gtx980ti veya gtx 1080
    Wd blue 1Tb hdd
    High power element II 750 watt 80 plus
    5000tl
  • 0netw0 0 kullanıcısına yanıt
    +1 Bazı Firmalar Tanınırlıgını kullanarak özellik Türkiyede Çok yüksek fiyatlara satıyorlar aylık 7.000 8.000 Tl gelirin yoksa pahalı kasa israftan başka birşey degil onun yerine alınacak bir parçanın bir üst modeli alınabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 25 Mayıs 2016; 14:22:48 >
  • Kablo duzenlerken kekolar gibi kollarını façalı yapmaz ve hava akışı iyidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deep Cool Kendomen aldım gayette memnunum toz filtreleri vs var içi ferah fiyatına göre alınabilecek kasalar içinde ilk 3 ü oynar yani iç metal malzemesi gayet kaliteli plastik parçalarıda orta kalitede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gs09gs09 -- 25 Mayıs 2016; 15:59:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cozaemrecan

I7 6700k
    Asus Z170-A
    Gtx980ti veya gtx 1080
    Wd blue 1Tb hdd
    High power element II 750 watt 80 plus
    5000tl

Bi sorun mu var hocam?
    Gtx1080 2000-2200 arası çıkacak muhtemelen muadil fiyat bi kart aldığınızda ödeyeceğiniz fiyat budur ordaki 980ti 1080 le arasında %40 civari fark olacağı için yazılmış bilgi amaçlıdır gtx1080 2100 2200 u gecmez fiyat olarak
    Bu mesaja eklenen görseller:

Ucuz ile pahalı kasa arasındaki fark?

• segmentasyon farkı.

örneğin intel i7 ile i5 arasında hatta pentium arasında maliyet açısından fark yok ama özellikleri ve fiyatları farklı. mühendisler yeni bir mimari geliştiriyor ve bunun maliyeti sabit. döküm sürecinde birkaç özellik çıkarılmış veya tam olmamış çipler i5 veya i3 diye satılıyor. eğer sadece i7 olsa başka bir firma 40 dolara işlemci satar o pazar da intelin elinden kaçar. ekran kartlarından tut cep telefonlarına kadar hep aynı şey söz konusu. kasalar da biraz böyle.

herkes bir ekran kartı bir anakart ve stok fanla pc kullanmıyor. sıvı soğutmayla gelen ekran kartıyla crossfire veya sli yapacaksan x99 chipsetli eatx anakart kullanıyorsan işlemci 240mm radyatörle soğutuluyorsa kasada 10'a yakın hdd varsa bunların kasanın içine sığması ve soğuması gerekiyor. custom sıvı soğutma falan derken tabi ki 100 tllik kasanın yetmeyeceği yer olacak. ha 50 tllik daha sac ekleyip 150tlye bunları verebilirler ama sonuçta adamlar hayır kurumu değil. ona bakarsan bodrumda bir lahmacun 75 liraymış.

bir de o 700tl denilen kasa vergisi boku pusuru ile turkiyede o para. amerikada 100 dolar. amerikan vatandasi icin 100 tl demek. senin ekonomin kotu paran degersiz insanin kazikci devletin acimasiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 26 Mayıs 2016; 3:54:45 >

• Ben kasa alırken sadece tasarıma bakarım kaç dereceymiş neymiş umrumda olmaz. Tabi tam tersi tasarımı önemsemeden performansa bakanda var.
  • Bir ilave de benden, o ucuz kasaların ön girişleri dandik oluyor. Birkaç tak çıkarda yalama oluyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.