Şimdi Ara

CB125 ACE Yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
2.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.. CB125 ace motorum sıfır almıştım, şuan 5000 km de. Ancak bir süredir devam eden ve çözemediğim bir problem var.. Motor soğukken çalışmıyor, marş yemiyor yani.. Aşağıda 1 ve 2 olarak video çektim, ilk videoda motorumu kullandıktan sonra 1-2 saatliğine bıraktım ve tekrar çalıştırmaya çalıştım.

1. video: Defalarca marş basmama rağmen motor çalışmadı, sonra jikleyi kapattım ve öyle çalıştırdım gaz vererek; motor çalıştı sonra jikleyi normal konumuna getirdim gazı kestim ve motor tekrar iyuv edip bayıldı.. Ve motor rölantıdeyken sese dikkat edin; tı tıtıtıtıı değil, tı tı tı tı aralıklarla ses çıkartıyor ve sonra bayılıyor..

http://www.youtube.com/watch?v=HcA8lC7ZzLA&feature=youtu.be

2.video: Motoru gaz vererek çalıştırdım ancak motor sağlığı açısından pek tavsiye edilmiyor diye biliyorum çünkü motor daha buz gibiyken gaz vermek zorunda kalıyorum.. Motorla yaklasık 25 km gittim ve rölantı konumunda bir videoda çektim bu sefer ses tıtıtıtııtıtıtı seri bir şekilde ve motor ısınmış gayet sağlıklı gözüküyor..

http://www.youtube.com/watch?v=HX0-8hI1RBs&feature=youtu.be

Sonuç olarak: 1. videoda ki sorun genel midir? Motorun hava ısıtmalı sisteminden mi kaynaklanmaktadır? Bu tip durumlarda jikle mi kullanılmalıdır?

• bi sorun yok normal hocam bu durum soğukken biraz naz yapabiliyolar :) bu arada gaz vererek çalıştırman zarar ermez karbüratörlü olduğundan diye biliyorum
  • Gaz vererek çalıştırma konusunda net bir bilgi var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultrakukre

Gaz vererek çalıştırma konusunda net bir bilgi var mı?

Size gaz vererek çalıştırmanın motor sağlığına zararlı olduğunu kim söylediyse sıkmış biraz. motor soğukken gaz vermeniz gerek, jikle de aynı işi yapar ama motor soğukken hemen kapatmamanız gerekiyor. Ayrıca marşa basarken farlarınızı kapatırsanız daha iyi olur. Enjeksiyonlu motor değil bu, dolayısıyla gaz istiyor siz vermediğiniz için çalışmıyor bu kadar basit. Sesi normal mi değil mi bir ustaya gösterseniz daha iyi olur gibi.
  • Motor soğuk, jikleyi kapattım ve bir süre gaz verdim, motoru böyle ısıttım.. Bu yolu deneyim mi artık?
  • ultrakukre kullanıcısına yanıt
    Motor çalıştıktan sonra ısınana kadar gazı tam kesme yoksa yolda da stop ediyor. Soğuklarda jikleyi aç mutlaka
  • hiçbir sorun yok sesi de normal karbüratörlü motorlar böyle çalışır baktın çalışmıyor biraz gaz ver motora zarar vermez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İSUZU 4X2 D-MAX TAVSİYE ACİL
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler arkadaşlar..
  • Bende de ace var. Bugün 3-4 gündür çalışmadığından; 1-2 kere çalışmadı sonra çalıştırdım jiklesiz. Bir parça gaz veriyorum çalışıyor, çalıştığında da bir vakit durmasız çalıştırdınmı daha stop etmiyor.
  • Kronik çinli sorunu aşağıdakilerden kaynaklanır

Bujiyi çıkart bak bakalım devamlı ateşleme yapıyor mu ?
    Yapıyorsa marşa bas buji yokken baş parmağını tıka hafif aralık bırak suratına kompresyon yapsın benzin kokusu varmı ?

Yağ kontrol çubuğunu çıkart marşa bas duman atıyor mu ? veya karter havalandırmasına bak

Bujiyi temizle

Hava filtresini temizle yeterli hava çekemiyor olabilir.

herşey normalse ve çalışıyorsa eğer demekki fazla benzin geliyor havada soğuk ateşlemez hava ayarını aç biraz veya hava ayarı normalse buji durumu kötü sağlıklı ateşleme yok bu yüzden çalışmıyor

karterden duman geliyorsa işte o zaman sekmanlar nanay.
  • Kronik çinli sorunu

1. hava filtresini temizle
    2. bujiyi temizle
    3. hava ayarını 0.25 tur aç

Ateşleme yapamıyor ya fazla benzin geliyor ya hava az geliyor yada buji pert

en kötü ihtimal sekmanlar kaçırıyor motorun çekişi nasıl ?
  • motor soğukken karbüratörlü motorumda da bu sorun vardı, yalnız ince ayalar ile bu sorunda bir nebze çözülebiliyor ama ben bu kadar uzun süre çalıştıramadığım olmadı hiç, ayrıca neden marşa uzun süre basmadığınızı anlamadım, basıp basıp çekiyorsunuz, uzun süre bassanız belkice alıcak marş..

bide gaz vererek çalıştırmak sakıncalı olduğunu sanmıyorum, maalesef karbüratörlü motorlarda bu böyle oluyor, gaz vermeden doğan şahin bile zor çalışır...
  • Motosikletinde bir sorun yok karbüratörlü,hava soğutmalı tüm motorlar böyledir bende de YBR 125 ESD var sadece marş düğmesine bastığında çalışmadığı olabiliyor.

Marş düğmesine bastıktan 1-2 saniye sonra hafif bir gazı açarsan motorun çalışır,jikle ilk başlarda boğabilir haberin olsun.

Motosiklet çalıştıktan sonra biraz gaz ver ve jikleyi aç daha sonra gazı kapat 1-2 dakika motorun ısınmasını bekle,soğuk motor ile seyir yapmamanı tavsiye ederim hem sürüş zevki hemde motor sağlığı açısındna.
  • Hocam marş butonuna basıp çekerseniz soğuk motor çalışmaz. Farınız da açık olduğu için kısa sürede akü sorunu yaşarsınız.
    90 model karburatörlü Honda Transalp kullanıcısı olarak naçizane yorumum şu:

Kullanmadığınızda yani akşam geldiğinizde benzin musluğu kapatın. Çalıştıracağınız zaman açın.
    Sabah çalıştırırken jikleyi sonuna kadar açıp marşa basın. Gaz vermeyin. 5 saniye kadar marş basabilirsiniz. Daha fazlası aküyü ve marş motorunu zorlar, zarar verebilir.
    Diğer seçenek ise jikle açmadıysanız marşa basarken hafif gaz verin motor çalışınca aynı miktarda gaz vermeye devam edin. Ani gaz açıp bırakmayın sakın. Tahmini 2000-2500 devir gaz verin ve bekleyin (motorun sesinden anlarsınız).
    Motor soğuk iken daha verimli yağlama yapabilmesi için motosikletin tam dik konumda çalıştırılması özellikle tavsiye edilir.

Bunları denemenize rağmen hala çalışmakta zorluk yaşarsanız arkadaşların belirttiği gibi karbüratör ayarı, buji temizliği gibi bakımların yapılması gerekecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Videoyu izledim motorunda sorun yok gibi marşa çok kısa süre basıyorsun . bas gitsin cıv cıv cıv cıv cıv çalışsın motor 4 zamanı zor tamamlıyor senin basmanla

Bende sanıyorum marşa abandığın halde çalışmıyor.
  • Gaz verince çalışmaya başladı, 1.2 dk gaz verip motoru ısıtıyorum artık hiç stop etmiyor.. teşekkürler arkadaşlar hepinize :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.