Şimdi Ara

CBeLL'in Beyaz Eşya Listesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar, o kadar çok başlık altında bölüm pörçük sorularım, bilgilerim kaldı ki, almaya karar verdiğim eşyalarla ilgili son bir kez bilgi almak için toplu bir şekilde burdan yazmak istedim (sonunda önümüzdeki ay alıyorum büyük bir bölümünü )
    Öncelikle şunu belirteyim, düğünüm seneye olacağından bu ürünleri temmuzda kullanmaya başlayacağım ve ürünler açısından (en azından ilk zamanlar için) 2 kişilik bir kullanım olacağını da hatırlattıktan sonra almayı planladığım ürünleri listeleyeyim:

1. BUZDOLABI:
    Samsung RT 62 KAMT ( bu model hakkında aklımda cok fazla soru işareti yok, bunu almakta kararlıyım)

Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve fırın için Bosch veya Siemens almayı planlıyorum. Buradan okudugum tüm yorumlar ürünlerin aynı fabrikada üretildiğine yönelikti. Dış görünüşlerinde de çok fazla bir fark olmadığına göre değerlendirmem gereken kriter servis ağı sanırım. Ankara için sanırım Bosch'un servis ağı daha geniş ve duyduğum kadarıyla Bosch'un yedek parcaları Siemens'e göre daha uygunmuş (?) Gelelim ürünlere:

2. ÇAMAŞIR MAKİNESİ
    Almayı planladığım ürün Bosch Logixx 8 Sensitive WAS24760TR. Bu ürünün Siemens'te karsılıgı Siemens WM12S760TR 8 Kg Çamasır Makinası. Bu noktada şöyle bir sorum olacak: Ben bu ürünü beğendim ancak 8 kilo yıkadıgı icin devir sayısı 7 kg lıklara göre daha düşük. Bosch'un 7 kg yıkayıp 1200 devir yapan WAE2441STR modelini mi almalıyım? Devir sayısı çok büyük sorun yaratır mı?

3. BULAŞIK MAKİNESİ
    Almayı düşündüğüm bulaşık makinesi Bosch SMS53M08EU ve siemens karsılıgı Siemens SN25M830EU. Bulasık makinesi ile ilgili de cok fazla soru işaretim yok. Sanırım bu modeli alacağım.

4. FIRIN
    Fırın konusunda çok fazla bilgi sahibi değilim ancak multifonksiyonel bir fırının iyi olacağı kanaatindeyim. Siemens'ten Siemens HM745511T modelini beğendim ancak bunun tam olarak Bosch karşılığını bulamadım. Var mıdır bir öneriniz?

Burdan sonrası küçük ev aletleri grubuna girecek sanırım:

5. ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE
    Süpürge konusunda her ne kadar ilk baştaElektrolux Ergotwintech™ XXLTT 14 almayı düşünsem de aradaki güç farkı nedeniyle daha sonra Philips FC 9170 Performer Elektrikli Süpürgede karar kıldım.

6. ÜTÜ
    Ütü konusunda da çok kararsızım aslında. Evimizde Delonghi'nin buhar kazanlı ütüsünü kullanıyoruz. Ufak tefek tıkanıklık sorunu yaşadığımız için Delonghi konusunda tereddütteyim.
    Philips GC 7230 Professional Basınçlı Ütü Sistemi var ancak onun da fiyatı cidden çok pahalı gibi.
    Candogan Bey bir forumda Siemens TS10503 önermişti. Her ne kadar kazanlı ütüler çok iyi ütülese de tek parça çamaşırın ütülenmesi gerektiği durumlarda koca kazanı ısıtmak hem zaman alır hem de enerji...
    Bir yandan da Philips in modelleri var aklımda. Philips Gc 4640i Azur Ionic Buharlı Ütü ve PHILIPS GC4620İ AZUR IONIC BUHARLI ÜTÜ. Sizce hangisini almalıyım?

7. TOST MAKİNESİ
    Arzum Panini ve Arzum Tostçu arasında kalmıştım ancak Arzum Tostçu'nun 4 dlimi bir anda yapması nedeniyle onu almayı düşünüyorum.

8. KATI MEYVE SIKACAĞI
    Arzum AR 155 Mela Katı Meyve Sıkacağı ve bunun Philips'teki benzeri Philips HR 1861 Katı Meyve Sıkacağı. Güçleri aynı ama philips daha pahalı. Hem de Arzum'a göre bayagı pahalı. Hangisini almalıyım sizce?

Eveet epeyi yazdım sanırım Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Burdan şekillenecek son durum sonucu önümüzdeki ay alacağım eşyalarımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CBeLL06 -- 9 Eylül 2008; 11:04:13 >

• buzdolabı için ne kadar fiyat aldınız bilmiyorum ancak bir üst model olan rt72 sasw modeli 1750ytl civarına bulunuyor.daha büyük ve güzel bir dolap.
  • 1700 demişlerdi geçen ay sorduğumda, ancak henuz bir piyasa yoklaması yapmış değilim. Öneriniz için teşekkür ederim. Bakacağım o modele de
  • Şimdi baktım verdiğiniz modele ama onun rengi beyaz (veya grisi var da ben göremedim bilemiyorum). Alacağım mutfak eşyaları gri renkte olduğu için buzdolabının da gri olması tercihim. Bir de sadece tek bir sitede görebildim ben bu modeli. Samsung un sitesinde bile yok, neden acaba?
  • Buzdolabı gayet iyi bir tercih. Budak arkadaşımızın tavsiyesine katılıyorum ama gri model istediğinizi belirtmişsiniz, 72 serisinde henüz gri model çıkmadı diye biliyorum. Model yeni olduğundan internette fazla yok.

Çamaşır makinesinde seçtiğiniz 8kg modeller zaten 1200 devirlidir. Bosch ve Siemens aynı fabrikada üretilir ve yetkili servisleri de aynıdır. Servisleri ayrı ayrı değildir yani. Türkiye'deki en yaygın 2. servis.

8kg modeller dozaj tavsiyesi, leke çıkarma fonksiyonları, özel programları vs ile piyasada çoğu makinede olmayan özelliklere sahip. Tek eksi yönü klasik çamaşır makinesi motoruna sahip olması, bu yüzden diğer markalardaki ultra sessiz kategorisine giremiyor. Elbette yürüme ve sarsıntı yok ama.
    Ayrıca beğendiğiniz modellerin yenileri çıktı. Yeni modeller A++ sınıfı, yani A sınıfına göre %20 daha ekonomik. Bu modeller ise Bosch WAS24761TR ve Siemens WM12S761TR , almışken bunlar olsun. Kısacası kömürlü motor ile ultra sessiz olmaması dışında piyasdadaki makinelerde olmayan birçok özelliği var ve orijinal Alman malı. Kalitesi tartışılmaz.
    http://www.siemensevaletleri.com/?5=WM12S761TR
    http://www.boschevaletleri.com/?5=WAS24761TR

Bulaşık makineleri de aynı şekilde orijinal Alman malıdır ve her detayıyla fiyatının hakkını en iyi şekilde veren cihazlardır. Daha iyisi yok.

Fırında ise Siemens ile aynı fabrikada, aynı parçalarla üretilen Profilo fırın öneririm. Kendi fiyat kategorisindeki en iyi fırın. Üzerinde Siemens yazıyor siye fazla para ödemeye gerek yok diye düşünüyorum. Bu fırını ise aşağı yukarı 950-1100YTL arasına bulabilrisiniz çoğu yerde, farkı bir gözünün elektrikli olması. Profilo'nun da servisi Bosch ve Siemens ile aynıdır.
    http://www.profilo.com.tr/urun.asp?intCategoryId=10&intProductID=913

Ütüde ise ilk tavsiyem Braun, ardından Philips Azur serisi olur.
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=155122&productid=evbraunsi18720

Bosch da yeni modellerde buhar fonksiyonunu artırmış, biraz önce tesadüfen buldum:
    TDS 1112 modeli henüz internette yok, yeni çıkmış. Yine de Braun ve Philips'e öncelik verin, ikisi olmazsa Bosch olabilir.

Seçtiğiniz tost makinesinin sanırım plakaları çıkmıyor, bence plakaları sökülen bir modeli tercih edin:
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=22014&productid=mtkenhg164#tablnk
    Bu model gözüme çok hoş göründü, Kenwood nasılsa güvenilir

Meyve sıkacağında ise motor gücü çok önemlidir. Arzum'un motor gücü yeterli görünüyor. Çok kullanmayacaksanız Arzum işinizi görür.

• Candoğan Bey çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Madem daha iyi bir modeli var, dediğiniz gibi çamaşır makinesi seçeneğimi değiştiriyorum o halde. Elektrikli süpürge konusundaki düsünceniz nedir peki? Elektrolux mu Philips mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: CBeLL06

Candoğan Bey çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Madem daha iyi bir modeli var, dediğiniz gibi çamaşır makinesi seçeneğimi değiştiriyorum o halde. Elektrikli süpürge konusundaki düsünceniz nedir peki? Elektrolux mu Philips mi?

Pardon onu atlamışım:)

Süpürgede Philips'in o modeli gayet güzel. Yalnız 500w dese de mağazada denediğimde öylesine yüksek bir güç göremedim. Tavsiyem alacağınız süpürgeyi mağazada deneyerek tercih edin. Kalitesine söyleyecek sözüm yok o ayrı tabi:)
    Alternatif olarak malzeme kalitesi vasat olsa da tozu suya çektiğinden Arnica hydra düşünebilrisiniz. Zaten fiyat da uygun. Malzemesi(hazne, hortum vs) ve sesi iyi değil sadece.
    Ayrıca Bosch'un süpürgelerinin çekişi de oldukça kuvvetli, onları da öneririm. Bir de Nilfsk ve Miele var ama onlarda torba ve filtre sıkıntınız olabilir. Olmayacaksa bu iki marka da süpürgede en iyilerdendir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Beyaz Eşya Seti Önerisi
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Liste biraz uzun olunca normal tabi

Tamam dener öyle alırım, bunu hemen yazdım aklımın bir kösesine. Tavsiye ettiginiz diger modellere gelince de su hazneli pek düşünmüyorum acıkcası çünkü o haznenin zamanla çok pis koktuğu, her gün bosaltmatya kalkılırsa da işkence olduğu söyleniyor. Torbasız da istemiyorum, o da sorun cıkarıyor zamanla. Dediğim iki model arasındaydım. Philipsten alacagım birkac ürün oldugu icin bir philips bayine gidip fiyat almayı dusunuyorum öncelikle. O arada da test etmis olurum.

Bu arada tost makinesine gelince plakları cıkan modeller teflon oluyor genelde, noların zamanla cizilme durumları soz konusu ve cıkma yerlerinde de bir takım gevseme ve kırılmalar olabiliyormuş. Bir de Arzum'unki demir oldugu icin daha iyi sıkıstırıyor tam anlamıyla tost oluyor demişlerdi :) Ondan o modelde ısrarcıyım.

Gerçekten çok teşekkür ederim bu detaylı bilgilendirme için.

• quote:

Orjinalden alıntı: CBeLL06

Liste biraz uzun olunca normal tabi

Tamam dener öyle alırım, bunu hemen yazdım aklımın bir kösesine. Tavsiye ettiginiz diger modellere gelince de su hazneli pek düşünmüyorum acıkcası çünkü o haznenin zamanla çok pis koktuğu, her gün bosaltmatya kalkılırsa da işkence olduğu söyleniyor. Torbasız da istemiyorum, o da sorun cıkarıyor zamanla. Dediğim iki model arasındaydım. Philipsten alacagım birkac ürün oldugu icin bir philips bayine gidip fiyat almayı dusunuyorum öncelikle. O arada da test etmis olurum.

Bu arada tost makinesine gelince plakları cıkan modeller teflon oluyor genelde, noların zamanla cizilme durumları soz konusu ve cıkma yerlerinde de bir takım gevseme ve kırılmalar olabiliyormuş. Bir de Arzum'unki demir oldugu icin daha iyi sıkıstırıyor tam anlamıyla tost oluyor demişlerdi :) Ondan o modelde ısrarcıyım.

Gerçekten çok teşekkür ederim bu detaylı bilgilendirme için.

O konuda haklısnız, Arzum'daki dökme demir ise elbette daha kullanışlı olur. Kenwood'un ise teflonu kaliteli olduğundan temizlik kolaylığı açısından önermiştim. Kenwood'da gevşeme vs olacağını pek zannetmiyorum. Seçtiğiniz Arzum da güzel zaten, Kenwood dememin sebebi plaka olayı idi.

Philips güzel markadır. Sulu sistemi ben de aynı açıdan düşünmedim ve torbalı süpürge kullanıyorum. Hazneli kuru süpügeler zaten hiç kullanışlı değil bence. Fiyata baktığımda 370YTL bana fazla geldi, tanıdık bayi olduğuna göre indirim istemenizi öneririm. Alternatif olarak Bosch'un(S/P) bu süprügeleri de olabilir torbaları da kolay bulunuyor ve Alman malı.
    http://www.enplus.com.tr/urun/elek-supurges4211-gri_206625.aspx?CatID=6774
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=155123&productid=evsievs06g2530
    http://www.profilo.com.tr/Urun.asp?intCategoryID=22&intProductID=979

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 9 Eylül 2008; 13:35:12 >

• Henüz tanıdık bir bayi yok ancak, o kadar çok geziyorum ki yakında bir tane olabilir diye düşünüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.