Şimdi Ara

CD-Rom ile ilgili önemli bir sorun (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: bursasporlu63

Öncelikle çok pardon yawbu işlerden anlamıyorumdabu arada bilgiler için saol
    SAMSUNG SP0411N diye bişi yazıyor benimkinde

SAMSUNG SP0411N, harddisk. 40 GB harddiskin var.
    Auto detect açıksa ve CD-ROM'la ilgili bir şey yoksa BIOS görmüyor demektir. Sen Windows'da ağzınla kuş tutsan göremezsin.
    Kasayı açıp kabloları kontrol etmen lazım. Ama sen acemisin. Bilen bir arkadaşına kontrol ettirsen daha iyi olacak. Eğer bu konuları öğrenmek istiyorsan forumda "PC nasıl toplanır? (tıkla)" başlıklı konu var. Okuyarak bilgini arttırabilirsin.

• ya uzman felan de yok çeremde bu konularda,ben kendim açsam kasayı bozarmıyım pc yi
    yapamassam bilir kişiye götürmem gerekecek ve buda bana tuzluya kaçacak ne yapsam ki?
  • hocam korkutuyosun beni yani gitti mi şimdi cd-rom
  • quote:

hocam korkutuyosun beni yani gitti mi şimdi cd-rom

BIOS'un görmediği bir harddisk, bir CD-ROM bilgisayar için yoktur. Gerçekte orada bir CD-ROM var. Ama bundan bilgisayarın haberi yok. Dediğim gibi kabloları kontrol etmek gerek. Kablo bağlantılarında bir yanlışlık, gevşeklik, jumper ayarında yanlışlık falan yoksa tüm bağlantılar normalse CD-ROM gitmiş olabilir. Bunu bilen birinin kontrol etmesi gerekir.
  • bide bişi sorcam hocam,bu cd-rom nie durup dururken kayboldu ömrü mü bitti yane?
  • bak canım sen iyisimi kasanı kucakla yok kucaklayamam diosan şayet bi araba tut götür bi pc ciye hiç cd-rom bozuk felan deme direk buna bi cd-rw takalım de al bi cd-rw hem beleşten taktırmışta olursun güzeL güzeL kullan cd-rom nedir yaa allah bilir kaç seneliktir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: moviemaker

bak canım sen iyisimi kasanı kucakla yok kucaklayamam diosan şayet bi araba tut götür bi pc ciye hiç cd-rom bozuk felan deme direk buna bi cd-rw takalım de al bi cd-rw hem beleşten taktırmışta olursun güzeL güzeL kullan cd-rom nedir yaa allah bilir kaç seneliktir.

cd-rw takalım dicemde adam beleşe takar mı hiç yawcd-romum 4 senelik bir kere bozulmuştu o zmn yenisini taktırmıştım

• sende amma beleşciymişin yaw :)
  • nasıl beleşci yaw arkadaşlar kasayı açıcam ,sürücü kablolarının nerde olduğunu bilmiyorum resimli veya yardım edebilecek var mı ?
  • Dostum bendede aynı sorun var ama şunu bi dene: CD-Rom 'a bir cd tak, masaüstünden bilgisayarımı sağtıkla Yönet de Disk yöntemini tıkla; orada büyük ihtimalle yukarda gözükecektir (B veya E diye her neyse) üzerine tıklayıp aç dedinmi taktığın cd yi görebilirsin.
     CD-Rom ile ilgili önemli bir sorun
  • kardeş bende seninki gibi disk görüntülenmiyor işte aşağıda ss benim
    cd-romun
    durumu vahim

https://store.donanimhaber.com/3b/d1/d1/3bd1d1e210778c2b15fab42c54e513d0.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bursasporlu63 -- 22 Temmuz 2007; 0:42:01 >

• quote:

nasıl beleşci yaw arkadaşlar kasayı açıcam ,sürücü kablolarının nerde olduğunu bilmiyorum resimli veya yardım edebilecek var mı ?

UPPP

• canım kardeşim bak bu sorunun birsürü sebebi vardır ok ? yani

1. cd-rom bozulmuş olabilir.
    2. IDE kablon bozulmuş olabilir. ( anakartla CD-rom arasındaki kablo )
    3. Winxp de sorun yaşanmış olabilir. (virüs. Trojen. Truva vs.)
    4. ya bilgisayarı seçip bi bilgisayarcıya götürecen ve paraya kıyacan : ) yada bilgisayarını gözüne takılmayan biyere kaldıracanki bi süre sonra unutasın bu forumdaki bütün arkadaşlarımız gerektiğinde bilgisayarımız için mecbur kaldıkmı para harcarız eğer bilgisayarından bişeyle bekliyosan ona bişeyler verebilmeyide bilmelisin!
  • arkadaşım doğru söylüyorsunda sen sanırım beni yanlış anladın
    benim derdim para değil
    neyse ben bugün kasayı açtım ama hangi kabloların cd-rom kablosu olduğu ,
    IDE kablosunu felan bilmiyorum altta resimler koydum ve bu resimlerle
    hangi kablonun ne kablosu olduğunu resim üzerinde söylerseniz çok memnun olurum,
    resimlerdeki hangi kablo cd-rom kabloları sanırım 2 taneymiş
    o kablolar onları resim üzerinde gösterirseniz çok yardım etmiş olursunuz
    şimdiden teşekkürler

https://store.donanimhaber.com/46/fb/0f/46fb0f3804edd3783173ce72f953b4e5.jpg

http://img267.imageshack.us/img267/2507/pc2qy3.jpg

http://img267.imageshack.us/img267/6917/pc3dz3.jpg

• işte o cd-romun üstünde takılı olan bütün kabloları bastır biraz ama fazla bastırma sıkıştır iyice emin ol
    birde onların uçlarını takip et nerede bitiyorsa orayıda sıkıştır biraz eğer olmassa 2. sorun şıkkıda kablolarda bir sorunun olması
    eğer oda deilse yuvalarda bir sorun vardır
  • cd-rom kablolarıda şunlar en üstte dışardan cd-romun karşısına gelen kısım en üstteki şey işte onun arkasındaki kablolardır cd-rom kabloları
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.