Şimdi Ara

CD-Rom ile ilgili önemli bir sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyun yüklemek için Cd roma Cd taktım ama ekrana bişi gelmedi bende bilgisayarımdan cd roma yöneldim ama ordada ne göreyim cd-rom a yok,görünmüyor ,bayadır cd takmadım cd-roma farketmedim hiç bugün gördüm ,nedeni nedir bunun acaba,cd-rom un ömrümü bitti ,yoksa başka bir sorun mu yardımlarınızı bekliyorum

Bilgisayarımın Görüntüsü

http://img259.imageshack.us/img259/8140/diskes8.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bursasporlu63 -- 17 Temmuz 2007; 20:35:35 >

• Cd roma giden kabloları bi tak çıkar ve dene.Olmazsa kabloyu değiştir ve yine olmazsa yine yaz başka fikirler verelim.
  • Öncelikle biostan girip Cd-Romun görünüp görünmediğine bakman isabetli olacaktır. Eğer görünmüyorsa arkadaşında dediği gibi kabloları çıkarıp tekrar takarak bağlantı problemi olup olmadığını anlayabilirsin
  • kabloları taktıp çıkardım denedim tekrar başlattım yine görünmüyor kont_andre kardeş,kmp16 kardeş bios ne demek bilmiyorumda,cevapladığınız için 2 nizede teşekkürler

arkadaşlar şimdi everesti indirdim cd-roma baktım devre dışı gösteriyor işlevini bu ne demek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bursasporlu63 -- 17 Temmuz 2007; 23:42:28 >
  • kopya oyun çalıştırmak için kullanılan programlar, cdromu disable edebilir o programlar ile yeniden açabilirsin...
  • bende daemon tarzı oyunlar yok kullanmıyorum fazla oyunda yok zaten,bu arada ben cd-roma cd yi takınca mouse n yanında yuvarlak cd işaretide olmuyor sanırım okumuyor ,şimdi ne olacak arkadaşlar yok mu derdi bu sorunun ?
  • ilk önce sistemin hakkında birkaç sorum olcak. bunları cevaplarsan yardımcı olmaya çalışırım.
    1. Sadece CD rom mu kullanıyorsun? İkinci bir donanım CD writer, DVD rom/writer de var mı?
    2. CD romun arka panelindeki master-slave ayarlarını değiştirmeyi denedin mi?

Cevaplarını bekliyorum. Elimden geleni yapmaya çalışırım. Byee..
  • 1.evet sadece cd-rom kullanıyorum cd-writer yada dvd rom/writer ım yok
    2.Cd romun arka panelindeki master-slave ayarları ne oluyor onları bilmiyorum,haliylede bişi yapmadım ayar vs bilmediğim için
  • selam arkadaşım geç kalmadım inşallah :)
    öncelikle şunu söyliyim cd rom unda % 90 bi sorun yoktur bağlantılarındada bi sorun yoktur masaüstündeki bilgisayarıma sağ clickleyip özelliklerine gir ordanda donanım seçmesini donanım seçeneğindende aygıt yöneticisini tıkla aygıt yöneticisi karşına geldikten sonra boş beyaz alana 1 kere tıkladığında bi button belirecek " donanım değişikliklerini tara " şeklinde

işaretli yere tıkla ve cd rom donanımının bulunmasını bekle işlem bittikten sonrada bilgisayarıma bak cd-rom karşına gelecektir bunun oluşma nedeni ise bazı oyun cdlerini birebir kopyalama yaparken 1 kaynak okuma ile 20-30 cd kopyalıyorlar buda cd rom a takıldığında benimde hala çözemediğim bir sorun ortaya çıkıyor ve donanım kendi kendini kaldırıyor. sorunun çözülmezse dönersen başka yollarada başvurabiliriz. kolay gelsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: bursasporlu63

kabloları taktıp çıkardım denedim tekrar başlattım yine görünmüyor kont_andre kardeş,kmp16 kardeş bios ne demek bilmiyorumda,cevapladığınız için 2 nizede teşekkürler

arkadaşlar şimdi everesti indirdim cd-roma baktım devre dışı gösteriyor işlevini bu ne demek ?

Bilgisayar ilk açıldığında ekrana yazılar çıkar. Bu ekranda işlemci modeli hızı, RAM miktarı çeşidi, bilgisayarda bulunan harddisk ve CD-ROM'lar, sistem sıcaklığı,..vs listelenir. Tabi bu listeleme çok hızlı olur. (Ekranın gitmesini durdurmak ve rahat bakabilmek için klavyeden Break tuşuna basabilirsin. Burada CD-ROM'u görebiliyor musun?

Eğer burada CD-ROM görünmüyorsa Windows'da göreceğim diye boşuna uğraşma. Kasayı açıp CD-ROM kablo bağlantılarını kontrol etmelisin.

• quote:

Orjinalden alıntı: moviemaker

selam arkadaşım geç kalmadım inşallah :)
    öncelikle şunu söyliyim cd rom unda % 90 bi sorun yoktur bağlantılarındada bi sorun yoktur masaüstündeki bilgisayarıma sağ clickleyip özelliklerine gir ordanda donanım seçmesini donanım seçeneğindende aygıt yöneticisini tıkla aygıt yöneticisi karşına geldikten sonra boş beyaz alana 1 kere tıkladığında bi button belirecek " donanım değişikliklerini tara " şeklinde

işaretli yere tıkla ve cd rom donanımının bulunmasını bekle işlem bittikten sonrada bilgisayarıma bak cd-rom karşına gelecektir bunun oluşma nedeni ise bazı oyun cdlerini birebir kopyalama yaparken 1 kaynak okuma ile 20-30 cd kopyalıyorlar buda cd rom a takıldığında benimde hala çözemediğim bir sorun ortaya çıkıyor ve donanım kendi kendini kaldırıyor. sorunun çözülmezse dönersen başka yollarada başvurabiliriz. kolay gelsin.

Peki yeni cihazı bulduktan sonra herhangi bir işle yapmak gerekiyormu? Bilgi verirseniz sevinirim

• hiç bi işlem yapmak gerekmiyor cd rom u kendi kendine zaten tanır windows xp 98 hiç farketmez sonuçta bu ses kartı ekran kartı yada vb. bi aygıt değil cd rom windows sistem dosyaları bunu otomatik olarak bulur. ve sağ alt köşede donanımınız güvenle kuruldu ve kullanıma hazır! diye bi ibare baloncuğu belirir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: moviemaker

hiç bi işlem yapmak gerekmiyor cd rom u kendi kendine zaten tanır windows xp 98 hiç farketmez sonuçta bu ses kartı ekran kartı yada vb. bi aygıt değil cd rom windows sistem dosyaları bunu otomatik olarak bulur. ve sağ alt köşede donanımınız güvenle kuruldu ve kullanıma hazır! diye bi ibare baloncuğu belirir.

Teşekkürler, birkaz kez bu tür sorunlarla karşılaşmıştım bundan sonra ilk yapacağım deneme bu olacak
  • moviemaker kardes dediklerini yaptim ama daha la bilgisayarimda cd-rom yok gorunmuyor cd leride calistiramiyorum
    double dragon kardes dedigini yaptim pc baslarken break tusuna bastim ama hic bisi olmadi

arkadaslar ne olaca benim pc nin bu cd-romu ,baska neler yapabilirim?
  • quote:

moviemaker kardes dediklerini yaptim ama daha la bilgisayarimda cd-rom yok gorunmuyor cd leride calistiramiyorum
    double dragon kardes dedigini yaptim pc baslarken break tusuna bastim ama hic bisi olmadi

söylediklerimi yaparken cd-rom a taktığın o oyun cd sini çıkarmışmıydın peki ?
  • CD-rom da zaten cd yoktu emin olmak icin simdi yine yaptim yine olmadi kardes ne yapacagim bilmiyorum umudum da azaldi acikcasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bursasporlu63 -- 18 Temmuz 2007; 17:45:58 >
  • quote:

moviemaker kardes dediklerini yaptim ama daha la bilgisayarimda cd-rom yok gorunmuyor cd leride calistiramiyorum

Dediğim ekranda, harddiskler falan listelenince CD-ROM görünüyor mu?
    Bu ekran çabucak değiştiği için Break tuşuna basıp rahatça bakabilesin diye dedim. Yoksa Break tuşuna basınca bu problem düzelmez.
  • hayir break tusuna basiyorum ama bisi olmuyor .benim pc acilirken msn, clean my pc registry cleaner ,du meter gibi proglarin acilisi geliyor sistem dosyalari felan gelmiyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bursasporlu63 -- 18 Temmuz 2007; 19:43:03 >
  • quote:

hayir break tusuna basiyorum ama bisi olmuyor .benim pc acilirken msn, clean my pc registry cleaner ,du meter gibi proglarin acilisi geliyor sistem dosyalari felan gelmiyor ?

Ne MSN'si, ne dumeter'i ya

/>

İşte Toshiba CD-ROM kabak gibi meydanda...

Bak bu vatandaşın bilgisayarında Pioneer DVD sürücü var. (yukarıdaki foto)

Bu vatandaşın bilgisayarında da 16xDVD görülüyor. (alttaki foto)

İşte harddisk, CD sürücü, CD yazıcı cart curt listelendiği ekran burası. Bu ekranda CD-ROM görünüyor mu diye soruyorum.

İcabında DEL tuşuna basar BIOS'a girersin.

Standard CMOS Features'e gir.

Bak bu vatandaşın BIOS'unda TSST CDW/DVD olarak kombo sürücü görülüyor mesela.

SATA1'de de harddiski var.

Başka çeşit BIOS ekranı olabilir. (BIOS'a girdikten sonra)

İşte Toshiba DVD ROM, işte NEC DVD RW...

Bak senin için arayıp bu ekran görüntülerini buldum. Bundan sonra da bulamadım bilmiyorum görmedim duymadım falan dersen seni kızılcık sopasıyla dövmek lazım

Şimdi tekrar soruyorum. Senin bilgisayarda yukarıda örneklerini verdiğim ekranların birinde CD-ROM sürücü görülüyor mu? Bilgisayarını yeniden başlat dikkatlice bak. Sonucu buraya yaz.

• Öncelikle çok pardon yawbu işlerden anlamıyorumdabu arada bilgiler için saol
    SAMSUNG SP0411N diye bişi yazıyor benimkinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bursasporlu63 -- 18 Temmuz 2007; 22:23:19 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.