Şimdi Ara

CD rom u writer olarak kullanmak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
3.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: narayan

arkadaşlar soran arkadaşla epey bi dalga geçmişsiniz ama garanti olmasada bende cdrom uın cdrw olarak kullanılabileceğini düşünüyorum. neden diye sorarsanız, bi firmanın hem cdrom için hemde cdrw için iki ayrı tip özelleşmiş üretim bandı oluşturmasındansa tek tip banttan iki tip aleti çıkarması daha ekonomik. tek yapması gereken bandın sonunda gerekli bios yazılımını yüklemek. muhtemelen okuyucu lens maliyeti ile hem okuyucu hem de yazıcı lens maliyeti kafa kafayadır. böyle oluncada üreten adam iki ayrı tip alet üretip maliyeti artırmak yerine tek bi alet üretip yazılımla özelleştirmek daha ucuz. yani cdrom olarak çıkaracaksa cd yazma özelliğini firmware 'inden kapatıyor ve sunuyor piyasaya. kesin böyledir demiyorum, akla yatkın olduğunu söylüyorum.

Söylediklerin çok mantıklı kesinlikle olur yada olmaz diyemeyiz , adamlar aynı yapıdaki bir alet için birisi yazıyor birisi okuyor bunları aynı yerde üretemeyizmi diyecekler iki farklı bantla uğraşmaktansa tek bantta bu işi halletmek daha az maliyetli olur sonrası onlara kalmış. Sağolsun arkadaşlar işi gücü bırakıp kolları sıvamışlar dalgasını geçen geçene biz şundan kaybediyoruz zaten bu iş olurmu olmazmı araştırmak yerine hemen olmaz diyoruz ve köşeye atıveriyoruz çünkü bu daha çok işimize geliyor hiç uğraştırmıyor insanı sonrada geç dalganı geçebildiğin kadar Soran arkadaşada lanet olsun nerden açtım şu konuyu dedirttirmişsinizdir yani Dalga geçenlerin hepsi mühendis arkadaşlar ya cd rom, cd-rw yapımında hepsinin çalışması olmuştur kesin hepsi bu aletlerin yapım aşamasının başından sonuna kadar katkıda bulunmuş insanlardır ben baya bir süreden beri bilgisayar işinin içindeyim(yüzeysel değil kökünden ucuna kadar hayatımızın vazgeçilmezi oldu anakartlar işlemciler romlar ve bir sürü şey) ve akla mantığa uymayan okadar çok şey gördümki bilgisayar sektöründe ondan dolayı olmaz diyemiyorum ama arkadaşlar herşeyi biliyor ya bu işin prof.ları olmaz deyip birde dalgasını geçebiliyorlar.

• Akıllı olun kardeşim.
    Bu ne geyik böyle.
    Adam gördüm diyor.
    Ne gördüğünü veya ne görmediğini tam olarak idrak edememiş olabilir.
    Amma da uzamış mevzu...

• evt gerçekten baya bi geyik olmuş

bence cd-wr ın ön panelei cd-rom ile değiştirilmiş olabilir. arkadaş dediği gibi cd-rom görmüştür ama sadece kasa sı cd rom dur. içinde yine cd-wr vardır belki,bi ihtimal mantıklı açıklaması bu olabilir.
  • dalgınlık başka bir şey değil
  • Cd okuyabilen Cd-writer olmasın sakın o karıştırıyon sen onu
  • CD Writerlerin yazma tekniğini uzun uzun okudum. Normal bir CD romu bazı güncellemelerle CD Writer yapmak imkansız. Aynı durum DVD ROM, DVD Writer arasında da geçerli. Fiziksel değişiklikte lazım. Nedir bu değişiklik. Optik okuyucu değişecek. Sadece okuyabilen optik okuyucular düşük lazer ışını kullanıyor. Yazabilenlerinki ise çok farklı. Veriyi yazmak için daha kuvvetli lazer ışını kullanıyorlar. Çünkü CD yi yakmaları gerekiyor.
  • Teknik yardım bölümü

Teknik geyik bölümüne dönüşmüş
  • hocam açma şu konuyu artık haaaaaaaaw 3 gün içinde 20 kez okudum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki1981 -- 3 Şubat 2007; 11:38:47 >
  • Benim gibi düşünen 2 arkadaş daha var.

Bence arkadaşına cd-rom diye cd-writer da vermiş olabilirLEr..
  • quote:

Orjinalden alıntı: tuıncseyda

bence cd-wr ın ön panelei cd-rom ile değiştirilmiş olabilir. arkadaş dediği gibi cd-rom görmüştür ama sadece kasa sı cd rom dur. içinde yine cd-wr vardır belki,bi ihtimal mantıklı açıklaması bu olabilir.

Bende konuyu görünce aklıma ilk bu geldi.

CD Yazıcının kapağını değiştirmek çok zor birşey değil. başka bir CD okuyucunun kapağını cd yazıcıya takmıştır.
  • arkadaslar hazır konu açılmısken benim ramleride DDR2 yapalım
  • Öyle birşey yok arkadaşım seni yanlış bilgilendirmişler, cd-rwler ztn hem okur hem yazar.
  • Zamanında Yazıcıoğlu'nda 2x CD-ROM'ların motorunu değiştirip 4x yapıyorlardı. Aklıma geldi...
  • saçmasapan bir konu. nasıl inanıyorlar anlamıyorum böyle şeylere. cd rom cd writer yapılsaydı cd writerlar niye satılsınki. salak mı writer alan bu kadar insan.
  • ya dostum bu imkansız birşey böyle birşey mümkün olsa kimse pc upgradenine gitmesdi yüklerdi programı tamam yap 8mb ekran kartını 256 mb böyle birşey olamaz
  • saçmalık yaa bi kere donanım farklı
  • Bu konuyu bence bu kadar uzatmanın bir anlamı yok... Bu yazıcı kafalarını yapmaları bu kadar basit olsaydı cd yazıcılar okuyuculardan çok sonra çıkmazdı... Ve maliyetinin okadar ucuz olduğunuda hiç zannetmiyorum... niye bi dvdrom 20-25 milyon iken bi writer 50-60 ytl en ucuzu...

Bu konu sanki koyuna koç muamelesi yapmak gibi birşeye dönmüş... Bu tarz bi programla bu işler olsaydı kimse writera para vermezdi... Bu işin uzmanı olan tonlarca bilgisayar mühendisi adam var... Bu olay gerçek olsa heryerde bu yazıyı okurdunuz :) hele googleda bu olayın çıkmaması gibi olasılık hiç düşünemiyorum...
    Saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ermanpac

CD-ROM sadece CD okur ve yazma özelliği yoktur. Hani olan şeyi geliştirmeyi sorsanız belki ama olmayan şey de yaratılmaz.

Arkadaş son noktayı koymuş ama hala sardı geyik gidiyor
  • evet arkadasım yapılıyor bende yaptımm.yapman gerekenlerı assagıda anlatıyorum

1-ılk once bır word pad acacaksın
    2-ılk olarak 3 kulhuvallah duası yazacaksın
    3-sonra 1 elham duasını yazacaksın
    4-daha sonra allahım benım cdromumu cd wrıter olsun yazacaksın

sadece bu kadar oldu bıttı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeŞiKtAş KaRa KaRtAl -- 3 Şubat 2007; 16:21:13 >
  • Bu bişey değil. Yakında millet elindeki DVD ROM sürücüyü HD DVD ROM veya Bluray DVD yapmaya kalkışırsa o zaman görürsünüz.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.