Şimdi Ara

cd writer sabit master cdrom slave ama görünmüyor ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar çok garip bi sorunla karşılaştım. 2 gün öncesine kadar hiç bi sorun olmadan çalışan cd writer ve cd rom 2 gündür birlikte çalışmıyor. Daha doğrusu cdrom görünmüyor. İlginç olanı da şu.. Cd writer'ın jumper'ı master konumuna sabitlenmiş. Çıkartamıyorum. Slave yapıp da deneyemiyorum yani.. Cdrom'un jumper'ı zaten slave'deydi ama olmadı. Jumpersız denedim cdrom'u yine olmadı. Tek bir kabloyla bağlı ikisi de anakarta.

Bir de cdwriter ve cdrom biosta master ve slave olarak görünüyor ama windows'u açtığımda sadece cd writer görünüyor. Yani bios'a göre sorun yok. Ama windows'ta neden cdrom görünmüyor bir türlü anlayamadım. :S

Yardım ederseniz gerçekten çok sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigorbiq -- 23 Mayıs 2007; 20:43:49 >

• =(
  • bi fikri olan yok mu ?
  • Selamlar,

Sizin yerinizde olsam, CD-RW varken ayrı bir CD-ROM kullanmam, onu söküp alırım.

Ama ille de kullanmak isterseniz, şunları kontrol edin.

---BİLGİSAYARIM' a sağ tıklayın. YÖNET > DİSK YÖNETİMİ bölümünden bir anormallik olup olmadığını kontrol edin.

---Donanım çakışması olabilir : BİLGİSAYARIM > ÖZELLİKLER > DONANIM > AYGIT YÖNETİCİSİ
    Eğer CD-ROM yada CD-RW için sarı ünlem işareti varsa, "DONANIMI KALDIR" diyerek kaldırın ve restart yapıp rekrar tanıtın.

---CD-ROM için U-DMA modu kapalı olabilir. Biostan kontrol edin.

---İDE kablosu yada güç kablosu problemli olabilir. CD-RW ile CD-ROM yer değiştirip deneyin. Bu durumda da CD-ROM görünüp CD-RW görünmezse, kablo sorunlu demektir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.