yalış değerlendirme yapıyorsun. akciğere göre düşünmen gerekiyor. bu durumda tarçın vb aromalı likitlerin duman halinde akciğere gönderilmesinin zararsız veya dah az zararlı olduğunu söylemek yerine bu duruma düşmemek en akıllıca olanı. likit kullanmadığım halde senin yapmış olmadığın araştırmayı farklı yabancı kaynaklara bakarak kim ne düşünüyor buna baktım. likit kullanan için en büyük risk, kullanılacak olan likitin ta kendisi. zaten yukarıda belirtilmiş. bu likitin üretilmesinde yapılacak en büyük hata beya içerisine ilave edilecek olan yabancı katkı maddeleri kullanıcı için en büyük risktir. bunlarda fda mı neydi bu belge yok. alamadılar henüz. alabileceklerini de sanmıyorum. gülü seven dikenine katlanır. başa br musibet isabet ettiğinde ağlamaya hakkı olmaz içenin. cihazın kendisinden de bahsetmek lazım. çok çeşitlilik var ve güvenlik sorunlarına sahip olmaları, gündeme kazalardan da anlaşılıyor. kurallar ihmal edilebilir ama kuralların ihmaline karşı güvenilirliği yine sağlamak lazım. ben hiç geri toplanılan bir ürün duymadım bu konuda. ama cepte ve yüzde patlayan ve ağır yaralanmaya sebebiyet veren çok kaza var. bunları göremiyor veya görmezden geliyor olabilmek için bağımlı olmak gerekiyor. bağımlılık varsa zaten hastalık var demektir.
elektronik sigara ile sigarayı bırakmak çok daha kolay üstelik sigaraya dönüş ihtimali çok daha düşük.. sigarayı bırakmak kolay, asıl sorun tekrar başlamamaktır.. elektronik sigara bu konuda çok işe yarıyor.. muhtemelen sigara üreticilerin işine gelmiyor.. bu nedenle etrafta elektronik sigara sigaradan daha zararlı olduğu söylencesi yayılmış durumda.. uzun yıllar sigara kullandım.. ne yazık ki 13 yaşında sigaraya tek tük başladım.. 3 yıl önce günde 2-3 paket sigara içmeye başladım.. 30 yaşında solunum sistemim çökme noktasına geldi.. sigarayı bırakma düşüncesi bile beni ölümden daha çok korkutuyordu.. sigarayı bırakmak çok zor gerçekten.. asıl sorun nikotin değil, yoksunluk hissi.. çok yüksek yerdeyken içinizde oluşan korku endişe günün 24 saatinize yayılıyor.. uykunuz kaçıyor, yemekler tatsız, suyun tadı tiksindiriyor.. kalbiniz dursun istiyorsunuz.. işte o durumda elektronik sigara ile tanıştım.. günler sonra ilk kez uyuyabildim.. solunum sistemim düzeldi.. Orta Koah olmama rağmen ciddi bir şekilde iyiye gittim.. artık trekking yapabiliyorum.. ve şu anda neredeyse koah geçti(tamamen geçmesi günümüz tıp imkanı ile pek ihtimal dahilinde değil).. elektronik sigara, sigaraya göre neredeyse zararsızdır.. elbette en iyisi hiç bir şey kullanmamak.. ancak bağımlı olan için gönül rahatlığı ve eski ileri seviye tiryaki olarak elektronik sigarayı tavsiye ediyorum.. bırakın şu uydurma haberleri, bu konuda ciddi araştırmalar..
ankaland
kullanıcısına yanıt
Elektronik sigaralarda kullanılan çözücüler ve esanslar (örn. isopropil alkol) çok tehlikelidir. Doğrudan alveollere dağılırlar. dokularda tahrişe neden olurlar (Akciğer hastalıkları hatta Kanser nedeni). Hele hele içinde ne olduğu tam bilinmeyen (gerçi hiçbirini bilemezsiniz) sigaralardan uzak durun. Zaten ülkemizde de satışı kanunen yasaktır. Bir sağlık personeli olarak size şunu söyleyebilirim: Normal sigara bazı elektronik sigaralardan daha zararsızdır.
sigara firmaları çıkarttırıyor olabilir bu haberleri
Kullanmayın kardeşim siz sigara içmeye devam edin, artık umrumda değil zaten bizim alışverişlerimize vergi binmekten başka bize birşey sağlamayacak..
quote:
Orijinalden alıntı: aesca
Elektronik sigaralarda kullanılan çözücüler ve esanslar (örn. isopropil alkol) çok tehlikelidir. Doğrudan alveollere dağılırlar. dokularda tahrişe neden olurlar (Akciğer hastalıkları hatta Kanser nedeni). Hele hele içinde ne olduğu tam bilinmeyen (gerçi hiçbirini bilemezsiniz) sigaralardan uzak durun. Zaten ülkemizde de satışı kanunen yasaktır. Bir sağlık personeli olarak size şunu söyleyebilirim: Normal sigara bazı elektronik sigaralardan daha zararsızdır.
benim verdiğim bilgiler BBC ve oxford işbirliği uzun süren bilimsel araştırma sonuçları mevcut.. söyledikleriniz hangi araştırmaya göre söylüyorsunuz??
devletler vergileriyle ihya olacak
şirketler ihya olacak
e sigara çok zararlı denecek .
normal sigara yararlımı?
e sigara baya geniş bir kitleye zarar veriyor doğru , kendide yararlı değil e sigaranın.
ama çok göze sokuyorlar e sigara gebertir diye , kafa karıştırıyorlar.
tüm ülke sigarayı bıraksa ekonomi çöker xd
BBC belgeselinde profesörün cümlesi çok açıklayıcı " Sigara içerken e-sigaraya geçerseniz süper, ancak hiç bir şey içmeyip e-sigara içmeye başlarsanız salaksınız."
quote:
Orijinalden alıntı: *GameOver*
tüm ülke sigarayı bıraksa ekonomi çöker xd
Ne alaka? Vergisi 1 birim ise 2 birim normal sigara kaynaklı sağlık harcamalarına harcanıyor. Sigara içmeyen içenin bir de enayi gibi sağlık faturasını üstleniyor. Burada çifte vurgun söz konusu. İlaç sektörü ve sigara üretenin insan sağlıksızlığı üzerinden vurucuticareti söz konusu. Kısacası tamamı ile ahlak ve etik dışı bir durum.
Alkolü bilmem de sigarayı narkotik torbasına atmamak yasaklamamak için ben hiç bir sebep göremiyorum. Sonuçta bu mereti içen sokata yakıyor dumanını da zorla çocuklara bile solutuyor. Sade kendisini zehirlemiyor ayrıca..
Elektronik sigaranın dumanı rahatsız edicide değil ayrıca. Yasaklanacak olan evvela tütüncigarasıdır.
Amerika'da ecig kullanıcı sayısı milyonlara varmışken 225 kişideki akciğer rahatsızlığının hiçbir istatistiki değeri olamaz.
adam haklı beyler dağalın
Amerikalı bir sağlık kuruluşu, gıçına raptiye batmış gibi ortalığı ayağa kaldırıp bir şeyler iddia ediyorsa... Tam tersini yapın. Çünkü bu şirketler büyük ihtimalle lobicidir.
Arkadaş ABD de yaşanan hastalıklara adamlar açıklama yaptı malum ottan elde edilen T.H C ile daha kıvamlı hale getirmek için kullanılan E vitamini ekstaratı diye. Donanım sende gel kaynaksız haber yap. Seninin gibi bir site bunu yapıyorsa vay halimize. İşin özü Türkiyede şu anda inanılmaz oynanmaya başladılar vape üstüne. Bakalım altından hangi firmalar çıkacak.
aesca
kullanıcısına yanıt
Sizmi yaptınız gözlemleri deneyleride bu cümleyi kullanabiliyorsunuz "Normal sigara bazı elektronik sigaralardan daha zararsızdır." alın size kaynak inceleyin lütfen.
Ayrıca burda konuşarak lütfen yanlış bilgilendirme yapmayın.
denizbay1D
kullanıcısına yanıt
bu konuda bilgisi olmayan insanlar haberin editörlüğünü yapmamalı.
Annem de bu haberleri izlemiş, geçenlerde beni aradı dedi : Oğlum e-sigarayı bırak ölenler olmuş, aman oğlum onu içme artık... Valla ben de, ana sözü diye, o gün bıraktım, ekipmanları vs hepsini de geçen gün sattım. Tütüne devam:)
elektronik sigaranın kesinlikle sigaradan daha az zararlı olduğu ortada kullanan biri olarak söyleyebilirim ama bağışıklık sistemimde problemlere neden oldu daha kolay hastalanır oldum ve sürekli burnum akıyor :D onun haricinde ciğerlerimde rahatlama vb söz konusu sabah kalkınca boğazım soba borusu gibi dolu kalkmıyorum su tüketmeye de dikkat ediyorum artık0
amerikanın Winconsin kentindeki hastalar e-sigaradan patlıyor ama bizim ülkede içiciler forumlarda, kendi aralarında konusuyolar ve hiç sıkıntılarının olmadıklarını söylüyorlar. Ulan bu sigara lobisi utanmasa bu kuruluşlara, pazar payı düştüğü için "sigaranın sağlığa yararı keşfedildi" die haber yaptırcak