Şimdi Ara

CDPR'ın 2021'in ilk çeyreğindeki gelirinde büyük düşüş yaşandı: Cyberpunk 2077 yamaları sebep oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • CDPR'ın 2021'in ilk çeyreğindeki gelirinde büyük düşüş yaşandı: Cyberpunk 2077 yamaları sebep oldu

Cyberpunk 2077 ve The Witcher oyunları ile tanınan CD Projekt Red, geçtiğimiz saatlerde 2021'in ilk çeyreği için mali raporlarını paylaştı. Raporlara göre CD Projekt, ilk çeyreği pek de iyi geçirmedi.

Cyberpunk 2077'nin Yamaları Gelirde Düşüşe Sebep Oldu

Geçtiğimiz saatlerde CD Projekt 2021'in ilk çeyreği için bir sunum yaptı ve bu sunumda ilk çeyreğe dair mali sonuçlar paylaşıldı. Yapılan açıklamalara göre 2021'in ilk çeyreğinde CD projekt'in gelirinde yaklaşık %65'lik büyük bir düşüş yaşandı. Şirketin geliri 32.5 milyon dolardan 8.84 milyon dolara düştü. 

Ayrıca Bkz.DOOM Eternal'a ışın izleme ve DLSS geliyor: RTX 3080 Ti'dan alınan ilk oynanış görüntüsü paylaşıldı

CD Projekt CFO'su Piotr Nielubowicz'in yaptığı açıklama göre ilk çeyrekteki bu büyük düşüşün ana sebebi Cyberpunk 2077'yi düzeltmek için yayınlanan yamalar. Bildiğiniz gibi iki büyük yama dahil olmak üzere birçok yama yayınlandı ve oyun hala %100 düzelmiş değil. Piotr Nielubowicz'in açıklamasına göre ilk çeyrekte bu yamalar için harcanan paralar gelirdeki yüksek düşüşün ana sebebi. Bir diğer sebep ise CD Projekt'in gelecekteki oyunları için harcadığı Ar-Ge ücretleri.

Haberin girişindeki tabloda yayınlanan her yamanın ardından oyundaki çökme sayısının düşme oranı gösteriliyor. Aşağıdaki tabloda ise CD Projekt'in Cyberpunk 2077'nin gelecek için hazırladığı planlar bulunuyor.

CDPR'ın 2021'in ilk çeyreğindeki gelirinde büyük düşüş yaşandı: Cyberpunk 2077 yamaları sebep oldu

Kaynak:https://www.ign.com/articles/cyberpunk-2077-profits-cd-projekt-red-q1-2021?utm_source=twitter

• Senin sıkıntın nedir?

Ben inşallah batarlar demedim. Benim mesajımın neresinde öyle bir şey yazıyor?

Oyunu yeni aldım, neden iade edeyim!

JaReD22 mesajında Türkçe dil desteği getirmelerinden bahsetmiş, ben de mesajımda CDPR'ın çeviri için anlaştığı şirketin bile ne kadar kötü bir tercih olduğunu belirttim.

Millete cahil demeden önce okuduğunu anlayabilmek için eğitim almanı tavsiye ederim.

• Hak ettiler.

• Yamalar gelmeden önce 1080p de oynuyorduk yamalar geldi 720p de oynamaya başladık
    Firma oyunun performansını artırmak için çözünürlük düşürüyor böyle birşey varmı ya
    PS4 Xbox One sürümüne bakıyoruz bariz skandal
    Gösterdiğin ile yayınlandığın farklı şeyler olursa eleştiri okları üzerine yağar
    Neyseki 1.06 versiyonunda ufak tefek sorunlarla bitirdik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ışığa gelen sazan çinsi balıklar var bilirmisiniz !?

adamlar ! totalde kazandıklarını buraya yazsanıza her ay yeni bir oyun çıkarmadan veya yeni sezon bölüm yapmadan total toplam ne kazanmış onu yazsanıza !

• Çok güzel kurgu vardı senaryo çok iyiydi gerçekten üzüldüm kısa zamanda toparlamalarını çok isterim. Oyunu oynadıktan sonra adamlar oyun dünyasında bi eksiğe nokta atışı yapmışlar dedim kendi kendime.

• Bu oyundaki sorunların kusursuza yakın olması ve DLC'lerle desteklemeleri CDPR'ın imajını düzeltmesi için şart. Günün sonunda nasıl bir oyun olacak merak ediyorum umarım bunu başarırlar.

• xbox series x de oyun nasıl? baya toparlandı mı? para vermeye değer mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • umarım batarlar, insanları kandırmanın bedelini en ağır şekilde ödemeleri gerekiyor.

• Türkiye'ye özel fiyatlandırma yaptıkları için batmalılar değil mi
    Oyunlarına resmi Türkçe dil desteği getirdikleri için batmalılar değil mi :)
    Gösterdikleri ile çıkardıkları çok farklı şeyler bu doğru ama güncellemeler ile toparlanabilecek bir oyun.

• Yemişim Türkçesini adam gibi oyun çıkarmadıktan sonra ne yapayım aleni şekilde tüm piyasayı dolandırdılar oyundan çıkarılan materyaller ile 3 tane daha oyun yapılırdı nesini savunuyorsunuz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Konsol tarafı çok kötü ama pc tarafı yine iyi ufak tefek buglar harici çok rahatsız etmedi
    İlk başta hardcore RPG dediler alakası yok action rpg olarak çıktı onda da baya kırpılmalar vardı
    Yinede hikayesi için oynanır ben hikayesini çok başarılı bulmuştum
    Hayatımda ilk defa önsipariş verdiğim oyundu bir sonrakine verir misin dersen kesinlikle hayır çıksın bakalım nasıl birşey öyle alırız derim

• Neticede "technical preview" bir ürünü bitmiş gibi satmaya çalıştılar. Hak ettiler.

Hatta ileri gidiyorum, firmanın yargılanması lazım, bu kötü niyet.

• quote:

Orijinalden alıntı: OptimizedSettings

Türkiye'ye özel fiyatlandırma yaptıkları için batmalılar değil mi
    Oyunlarına resmi Türkçe dil desteği getirdikleri için batmalılar değil mi :)
    Gösterdikleri ile çıkardıkları çok farklı şeyler bu doğru ama güncellemeler ile toparlanabilecek bir oyun.

Oyundaki Türkçe çeviri tek kelime ile rezalet. Hayatımda gördüğüm en cıvık, anlamsız küfürler barındıran, oyunun ciddiyetini ve atmosferini bozan çeviri bu oyundaki oldu. Atatürk'e hakaret ettiklerini de unutmamak lazım.

Bir avuç soytarı tarafından yapılmış bir çeviriye benziyor.

• Ne diyelim beter olsunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeepestSea

Bu mesaj silindi.

Senin sıkıntın nedir?

Ben inşallah batarlar demedim. Benim mesajımın neresinde öyle bir şey yazıyor?

Oyunu yeni aldım, neden iade edeyim!

JaReD22 mesajında Türkçe dil desteği getirmelerinden bahsetmiş, ben de mesajımda CDPR'ın çeviri için anlaştığı şirketin bile ne kadar kötü bir tercih olduğunu belirttim.

Millete cahil demeden önce okuduğunu anlayabilmek için eğitim almanı tavsiye ederim.

• Tek korkum yeni The Witcher oyununun tehlikeye girecek olması. Zaten bir Witcher oyunu yapmak varken neden böyle alakasız bir işe bodoslama daldılar anlamak mümkün değil. Tam bir stratejik hata.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.