Şimdi Ara

cdrom problemim var yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Win98 işletim sistemi mevcut bilgisayarımda cdrom sürücü çalışmıyor.
    bilgisayarıma bir adet cdrom takılı fakat 2 adet E: ve F: olarak iki cdrom sürücüsü görünüyor. fakat cd yerleştirdiğimde cd leri görmüyor.
    başka cdrom ve IDE kablosu taktım sorun çözülmedi
    acil yardıma ihtiyacım var lütfen yardım edin

• Alcohol120% yüklü mü
  • anlamadım
  • Alcohol120% : CD-image recording yazılımı...Yüklendiğinde sanal bir CD/DVD sürücüsü yaratıyor...

Gene aynı şekilde birçok P2P yazılımı da benzer şeyler yapıyor...

İkinci bir Drive letter görmen bu yüzden olabilir...

Bilgisayarım >>Özellikler>>Donanım>>Aygıt yöneticisinden ....Cd sürücünü kontrol et...gerekirse donanim kaldır ve ekle yap...düzelmesi lazım...(Fiziksel bir sorun yoksa...)
  • aygıt yöneticisinden cd/dvd sanal sürücüleri kaldırdım restart yaptım fakat yine cdrom u göremedim
  • ayrıca restart yapınca iki cd sürücüsü tekrar çıkıyor ama cdrom gene çalışmıyor
  • yeni donanım ekle diyorum yeni donanım bulunamadı diyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Win 98 kuruluysa şu anki internet ortamında güvenlik konusunda problemler olma ihtimali yüksektir... Gerek internet bazlı gerekse uygulama bazlı olsun... bence verilerini yedeklemeye başla... Eğer arkadaşın dediği gibi bi program vasıtasıyla bu virtual drive ları yaratmadıysan... Bence en temiz çözüm işletim sistemini yeniden kurmaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacktrix -- 24 Şubat 2006; 23:56:27 >
  • bu programlar cdromu görmesini engellermi?
  • BIOS'u default yap...

CD sürücünün DATA kablosunu Board daki IDE yuvasından çıkar...

bir önceki yazdıklarımı tekrarla...

eğer hala herhangi bir CD sürücü görüyorsan 2 sebep vardır...

1 Registry ayarların bozulmuştur
    2 IDE controller arızalıdır...

Bu işlemlerden sonra CD sürücünle HDD'i aynı kablo ile tek IDE'ye tak (HDD'in takılı olduğu/yani kesin olarak çalıştığını bildiğimiz) ... bir de böyle dene
  • ayrıca xp yüklicem fakat cd sürücü çalışmadan bunu nasıl yapabilirimki?
  • yardımlarınız için teşekkürler
    tavsiye ettiğiniz hdd ile cdrom aynı ide kablosu ile bağlayarak denemeyi yarın yapacağım umarım cdrom u görür
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.