Şimdi Ara

cdrom u cd player yapmak icin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
4.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba ben eski bir cd rom u on panelindeki girise ufak bir speker takarak pc haricinde kullanmak istiyorum cd romlar sanirsam 12v ile calisiyor buna bir adaktor takmak istiyorum cd rom un arkasına takılan 4 kablonun rengi 1kırmızı 2siyah ve 1sari kablolar bunlardan hangi 2 sine adaktorun kablosunu baglamalıyım tesekkurler..

• kırmızıya +5volt
    sarıya +12v
    siyahlar ise ortak şase.
  • buna benzer bi baslık acılmıstı sanırım önceden..
    mp3 player olarak ya da muzik cdsi dinlemek içiin harici olarak kullanmak istiyorlardı.
    ya benim de kafama bişi takıldı. cd rom surucusunun müzik cdsini okuyabilmesi için yazılıma ihtiyacı yok mu. yoksa kendi içinde bu
    yazıılım mevcut mu..
    aydınlatırsanız sevinirm.
    tskler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Q_mes

buna benzer bi baslık acılmıstı sanırım önceden..
    mp3 player olarak ya da muzik cdsi dinlemek içiin harici olarak kullanmak istiyorlardı.
    ya benim de kafama bişi takıldı. cd rom surucusunun müzik cdsini okuyabilmesi için yazılıma ihtiyacı yok mu. yoksa kendi içinde bu
    yazıılım mevcut mu..
    aydınlatırsanız sevinirm.
    tskler

cd room lar waw formatındaki müzik dosyalarını otomatik olarak okur ve çalarlar.bende daha önce boştaki bi cd room u waw cd lerini dinlemek için kullanıyodum.
  • Cd rom sadece normal müzik cdlerini okuyor
    Başka bir format okuyamıyor
    Yanlız yeni bir 5.25 lik box çıkmış.Ona bağlayınca vcd bile oynatıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: berkin88

Cd rom sadece normal müzik cdlerini okuyor
    Başka bir format okuyamıyor
    Yanlız yeni bir 5.25 lik box çıkmış.Ona bağlayınca vcd bile oynatıyor

Olur mu yaw Cd rom' gerekli devreler bağlanırsa bütün formatları okur bununla ilgili birsürü devre proje falan elektor dergisinde vardı.
  • bende sade waw cd leri dinlemek icin calistirmak istiyorum cdrom u dusuncem akim girisine basit bir adaktor baglamaktı ancak adaktorun 2 uc kablosu var bunun girisinde 4 ve elbombacinin verdigi bilgiye gore kırmızıya +5volt
    sarıya +12v
    siyahlar ise ortak şase. bunu nasil yapacagimi bilmiyorum ne almaliyim tek bildigim pc kasasinin icindeki guc dagitimdan cıkan kablolardaki 4lu sokete takinca calistigi o buyuk fanli kutunun basit sekli yokmudur ne almaliyim yardimcı olursaniz sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaliteli Boş Cd (Audio CD için)
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cdromlar audio cd leri otomatik olarak okur ama sadece ileri alabilirsiniz yani taktığınız cd de parça içinde başa alma bi önceki parçayı çalma gibi işlemler yapılmaz. eject tuşu cdromun kapağını çıkarmak için bi de çalmakta olan cdyi durdurmak için kullanılır. play tuşu ise kapağı kapattıktan sonra cd yi çalmak için ve ileri atlamak için kullanılır. cdrom lar ayrıca 12 volt ve 5 volt ile beslenir. 12 volt motorlar için 5 volt ise software içindir. eğer çalıştırmak istiyorsan cdroma ortak nötrlü bi 5- 12 volt beslem yapman lazım. beslemeyi de 7812 ve 7805 kullanarak yapabilirsin. sarı 12 volt kırmızı ise 5 volttur. sesi ise hem kulaklıktan hem de arkadaki ses bağlantısından stereo olarak alabilirsin. ama dediğim gibi tam teşekküllü yani normal bi müzik seti gibi bişey düşünüyosan bunu ancak picle yapabilirsin die düşünüyorum.

bu arada benim de projem cd romdan mp3 player yapmak bulduğun bilgileri paylaşırsan sevinirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Q_mes

...
    yazıılım mevcut mu..

verdiğiniz bilgiler için yeşekkür ediyorum...
    cd rom dan mp3 player yapmak isteyen arkadşlar pic le nasıl bi sistem kurmak istiyorsunuz..
    yani mp3 u tanıyacak yazılımı nasıl yukleyecek yada devrede nasıl calıstıracaksınız..yani en azından kafanızdaki nedir..
    bu olay ilgimi cekti..
  • quote:

Orjinalden alıntı: memin63

cdromlar audio cd leri otomatik olarak okur ama sadece ileri alabilirsiniz yani taktığınız cd de parça içinde başa alma bi önceki parçayı çalma gibi işlemler yapılmaz. eject tuşu cdromun kapağını çıkarmak için bi de çalmakta olan cdyi durdurmak için kullanılır. play tuşu ise kapağı kapattıktan sonra cd yi çalmak için ve ileri atlamak için kullanılır. cdrom lar ayrıca 12 volt ve 5 volt ile beslenir. 12 volt motorlar için 5 volt ise software içindir. eğer çalıştırmak istiyorsan cdroma ortak nötrlü bi 5- 12 volt beslem yapman lazım. beslemeyi de 7812 ve 7805 kullanarak yapabilirsin. sarı 12 volt kırmızı ise 5 volttur. sesi ise hem kulaklıktan hem de arkadaki ses bağlantısından stereo olarak alabilirsin. ama dediğim gibi tam teşekküllü yani normal bi müzik seti gibi bişey düşünüyosan bunu ancak picle yapabilirsin die düşünüyorum.

bu arada benim de projem cd romdan mp3 player yapmak bulduğun bilgileri paylaşırsan sevinirim.

Peki ya cd-rom'da play tuşu yoksa o zaman audio cd'leri nasıl çalacağız ?Play tuşu olmadan otomatik başlatır mı cd'leri ?

• quote:

Orjinalden alıntı: silicon

Peki ya cd-rom'da play tuşu yoksa o zaman audio cd'leri nasıl çalacağız ?Play tuşu olmadan otomatik başlatır mı cd'leri ?

cd romun ön kapağını açınca pcb de play tuşunun yeri var. oraya bir buton lehimleyin. butona seri bir direnç yada artıya veya eksiye karşı bir direnç var onları open tuşundan kopya çekerek halledin. bu şekilde play tuşunu yapmış olucaksınız. Bir de unutmadan ön kapağı delmeniz gerekiyor tabi. kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz. -- 14 Mart 2006; 20:27:35 >
  • şimdi cd rom öyle kolay çalışmıyo +5 volt için converter lazım bu converter 3 ayaklı bi voltaj düzenleyici ve bunu küçük bi soğutucuya bağlamak lazım çünkü sınıyo ben arabada kullanıyorum çalınma derdi yok ses kalitesi mükemmel . çalıştırabileceğiniz formatlar:wav-audıo cd(track) cdromlar mp3 çalmaz ama ben hard diski mp3 player yapmaya uğraşıyorum yapınca koycam buraya...
  • merhabalar ,

şimdi burada yazılanları okuyunca, bende kendi kendime 10 yıl önceki elektronik okudugum günleri düşünüyorumda , teknoloji işte nasıl gelişiyor iletişim olunca bir çok şey hemen yayılıyor , valla su arabaya mp3 player olayıda müthiş ne diyim allah kolaylık versin zihin açıklıgı versin.

saygılarımla.
  • arkadaslar bende cd-rom kullanarak bir mp3 calıcı ve film oynatıcı yapacam bende boyle bir proje yapıyorum bulduğunuz bilgileri banada yazarmısınız?
  • kardes bılgısayarcılara gıt ikinci el psu lar var arızalı olupta senın işini gorebılecekler olur ben unv dede iken aynı olayı yapmıştık arkadasla gittik bulduk bi arızalı psu tabı pc için bozuk ama çıkış veriyordu bagladık yalnızca track calıyor o zamanlar ne hava yapmıştık be
  • beım bı arkdaşım yapmıstı bundan mp3 falnda çalıodu sanırsam ama nasıl yaptını bılmıorum ama öğrenmek ısterım çünkı bende elktrık okuruom we bu işlere acayip merakım war :D:D:D.....
  • arkadaşlar
    1. CD-ROM dan sadece Track CD leri okur
    2. Beslemesi (+12) - (-12) - (-5) - (+5) Bunu yapacak bir Adaptör Power Supleyden daha büyük olur
    3. Ses olarak CD-Rom un arkadsındaki "Auido" yazan yerden alabilirsiniz.
    4. Power supleyin devresini çıkartın dışarıya fanını iptal edin işinize yaramayan diğer kabloları kesin besleme için eski Teyp kablosunu kullanın (topraklı olmasının anlamı yok çünkü)
    5. Ev için küçük bir kutu içine CD-ROM ve Power Supleyi koyun fişi takın
    6. Track cdlerinizi takın ve Müziğin keyfine bakın..
  • Eğer benim gibi Creative marka bi cd sürücü kullanırsan ö,çok daha iyi olur.Uzaktan kumandası da var zaten.İleri saması geri sarması atlaması sesi açma kısması mute modu play pause hepsi oluyor.
    CD-DA diskleri rahat çalarsınız.MP3 ve VCD işi ise sadece cd sürücü ile olmaz.
    Ben 450W ampliye bağladım evi yıkıyorum Creative ile.

ucuz bi 300W PSU alsanız adaptörden daha iyi olur.
  • STA013 entegresi mp3 decoder entegresidir ve DAC ye 4 bitlik çıkış verir.Bu entegreyti kullanarak çok kolay mp3 çaldırabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.