Şimdi Ara

Çeçenistan Hakkındaki Gerçekler... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
3.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çeçenlerin kendi devletleri içinde işgal altında olduğunu kabul etmeyen arkadaşlar.

siz büyük komutan Şeyh Şamili duymadınızmı.

çeçenlerin özgürlük savaşı yeni değilki rusların sıcak denizlere inmek için uğraştıkları tarihten itibaren bu savaş var.eğerki bizim doğu anadoluda halen rus işgali altında kalıyor olsaydı bu gün çeçistanda yaşanan olayların hepsi eminimki bizdede cereyan ederdi.

Allah bizlere esareti göstermesin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: coolx

Kozkule bir önceki sayfada sana teker teker cevap verdim. Her lafını çürüttüm. Neden onlara cevap vermiyor veremiyorsun? Önceki sayfada bütün yazdıkların kelime klime cevaplandı. Neden başka konulara sıçrıyorsun? Kaleleri teker teker kaybeden biri gibi davranıyorsun? İstersen seni cevapladığım ve senin cevaplayamadığın tüm kelimeleri teker tekrer bir daha buraya yazayımmı?
    PKK dahil her konunu cevapladım. Sadece kendini tekrar ediyorsun ve komik duruma düşüyorsun. Yazdığım tüm cevaplar için senin cevaplarını bekliyorum.....

Tamam sen yanlı bi görüşle düşüncelerini ve inandığın gerçekleri ortayakoyuyosun ama pkk yanlısı bi kürt te aynı mantıkla kürtlere yapılan baskılardan toprak reformundan kendilerine yapılan haksızlıklardan aynı senin yaptıgın gibi söz edebilir.Sen kendi konunu iyi çalışmışsın ama ben tarihe senin gibi yanlı bakmıyorum ve bakmak zorundada degilim ben t.c vatandaşıyım ve beni türkiye ilgilendiriyor.Dünya üzerinde devlet olarak tanınmayan bi azınlıgın şiddet eylemlerini kim olursa olsun onaylamıyorum.Sen benim yazdıklarımı kendi
    mantığın çerçevesinde cevaplıyorsun ama o cevaplar sen ve senin gibi düşünen fanatikleri bağlar.Türkiye yi başkalarının savaşı içine çekmeye sen ve senin gibilerin gücü yetmeyecektir

• Orjinalden alıntı: kozkule

Tamam sen yanlı bi görüşle düşüncelerini ve inandığın gerçekleri ortayakoyuyosun ama pkk yanlısı bi kürt te aynı mantıkla kürtlere yapılan baskılardan toprak reformundan kendilerine yapılan haksızlıklardan aynı senin yaptıgın gibi söz edebilir.
    Artık kopma noktasına gelmek üzereyim. Arkadaşım bir önceki sayfada yazdıklarımı okudunmu? Bu sorduğunu oradada sormuştun ve ben de herşeyi cevapladım. Eğer o cevabımda kafana takılan bir yer varsa buyur o yanlış bu doğru de...

Ayrıca ben yanlı görüşefalan sahip değilim. Asıl sen yanlıbir görüşesahipsin.

Eğer sokakta güçlü biri ,güçsüz birini dövüyorsa ve sende "ben tarafsızım, ben karışmam" dersen, sen aslında taraf tutuyorsun demektir. Sen hiç bir şey demeyerek , güçlünün yanındasın demektir. Bu tarafsızlık değildir..

Orjinalden alıntı: kozkule
    Sen kendi konunu iyi çalışmışsın ama ben tarihe senin gibi yanlı bakmıyorum ve bakmak zorundada degilim ben t.c vatandaşıyım ve beni türkiye ilgilendiriyor.
    Sana bunuda cevabını verdim ama görünen oki yine yazmam gerekecek..
    Ne yani Türkiye'ye zarar verecek diye (ki zarar vermeyle ilgisi yoktur) gözümüzün önündeki bir katliama ses çıkarmayalımmı? Karakterin bunu mu söylüyor sana? Yani eğer menfaatlerimize ters düşerse kardeş bir halkı bile satabiliriz öylemi?? Menfaatlermize ters düşerse eğer o kardeş halk soykırıma maruz bile kalsa ses çıkarmayacağız öylemi???

Dünya üzerinde devlet olarak tanınmayan bi azınlıgın şiddet eylemlerini kim olursa olsun onaylamıyorum.

Dünya üzerinde bir zamanlar Türkiye'de tanınmıyordu. Allah'tan senin gibiler Kurtuluş Savaşımızda yoktu. Yoksa senin "Dünya üzerinde tanınmayana bir ülke..." dediğin lafı o zamanda derdin ve asla Kurtuluş Savaşını kazanamazdık. Herkes zamanla tanınır...

Sen benim yazdıklarımı kendi
    mantığın çerçevesinde cevaplıyorsun ama o cevaplar sen ve senin gibi düşünen fanatikleri bağlar.

Ben sana mantık sınırları içinde cevap veriyorum ve tüm yazdıklarına da cevap verdim? Ne yani yalan yanlış şeylerede cevap vermeyelimmi? Yazdığım herşey doğrudur. Anlaşmalar ve olaylar... Bu fanatiklik değil, bu tartışmadır.

Türkiye yi başkalarının savaşı içine çekmeye sen ve senin gibilerin gücü yetmeyecektir

Yine farklı farklı konulara çakeiyorsun konuyu. Benim yazdıklarıma cevap veremiyorsuni, yeni yeni şeyler üreterek ve laf kalabalığı yaparak haklı çıkmaya çalışıyorsun.

Geçen sayfadak bütün yazıları oku. Türkiye'yi savaşa çekelim diye bir kelime söylemişmiyim? Hadi bekliyorum? Savaşa girelim gibi bir lafım olmuşmu? tabi ki yok.. O zaman neden farklı farklı konular açıyorsun?

Bak senin her yazdığına cevpa verdim ve senden hala cevapları alabilmiş değilim. Aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorsun ve farklı konuları araya sokuyorsun. Bir önceki sayfada sana sayfalarla cevap yazdım. Eğer tezlerine inanıyorsan bana cevap verirsin. Şimdi arka sayfada yazdığım tüm tezlerime karşılık senin savunduğun antitezleri bekliyorum....

• Bunların üzerine komünizmi hala savunuyorlarya...
    Dün gece televizyonda kanal turları atıyordum. ULUSAL TV'ye denk geldim. Haberler veriliyordu. Çeçenler Rusya'da bir yeri basmış. Anlatışı görecektiniz. Sanki Çeçenler değildi de PKK çakallarıydı. Çeçen Teröristler lafa bak.
    Lafım komünistlere ve Rus çizmecilerine ulan Irak'ta özgürlük diyorlar, neden Çeçenleri dile getirmiyorsunuz, ŞEREFSİZLER?
    ALLAH BELANIZI VERSİN!!!
  • Zaten vatanını savunanalara en kolay çamur atma yöntemi "terörist" demek. Filistindekiler terörist, Iraktakiler terörist, Çeçenistandakiler terörist... Medya sayesinde "ortalama insanların" beyinlerini yıkayarak işleride kolaylaşıyor.

Sen yüzbinlerce insan öldür "devlet" ol, karşındaki 1 tane öldürsün terörist olsun.. Ha haa...
  • coolx olaylara tek taraflı bakıyorsun. yazının başında ruslar çeçenleri sürmüş ve çoğu geri dönmemiş demişsin.bunların çeçenler tarafından uydurulmadığı ne belli?

eğer sen bunu tek taraflı düşünüp insanlara dikte ettirmeye çalışırsan benim görüşümce sen ERMENİ SOYKIRIMI nı da kabul ediyorsun demektir.

çünkü avrupalılar da senin gibi tek taraflı düşünüp ermenileirin lehinde düşünüyor ve bize bu saçma şeyi kabul ettirmeye çalışıyorlar.

bu tip durumlar devletleri zayıflatmak ve çökertmek için azınlıkları kullanmakla oluşturulur.birini zayıflatmak istiyorsan insanların duygularıyla oyna yeter.
  • kardes şimdi sen bu surgunun gercek olmadıgını ve uydurma oldugunumu dusunuyorsun.peki turkiyeye kafkasyadan goc eden binlerce insan gezme amaclımı geldi buraya
  • quote:

Orjinalden alıntı: ccaparli

coolx olaylara tek taraflı bakıyorsun. yazının başında ruslar çeçenleri sürmüş ve çoğu geri dönmemiş demişsin.bunların çeçenler tarafından uydurulmadığı ne belli?

Ya Allah aşkına tarihi bir araştırıpda yazı yazın. Çeçen sürgününü bütün dünya biliyor. 23 Şubat 1944’te, Stalin, kar kış demeden Çeçenler’in Kazakistan bozkırlarına sürülmesini emretti. Al sana linkler... Hiç olmazsa google'a bir sor...

http://www2.dw-world.de/turkish/panorama/1.61436.1.html
    http://www.kavkazcenter.com/tur/content/2005/04/20/1461.shtml
    http://www.globalsecurity.org/military/library/news/2000/04/white/part02.htm

Bunlar yetmezse sana başka linklerde gönderirim. Demekki neymiş sürgün varmış? Biraz araştırma lütfen...

quote:

eğer sen bunu tek taraflı düşünüp insanlara dikte ettirmeye çalışırsan benim görüşümce sen ERMENİ SOYKIRIMI nı da kabul ediyorsun demektir .

Mantığa bakın Allah aşkına. Senin bir arkadaşın birisini öldürdüğünde sende öldürmüşmü oluyorsun? Mesela Almanyadaki yahudi soykırımını kabul eden herkes , ermeni soykırımını da mı kabul ediyor? Varmı böyle birşey???

Sonra ben hiçbirşeyi dikte ettirmiyorum arkadaşım. Ben burada gerçekleri yazıyorum. Senin gibi daha sürgünden haberi olmayan kişilerle tartışıyorum burada. Gerçekleri anlatıyorum.

quote:

bu tip durumlar devletleri zayıflatmak ve çökertmek için azınlıkları kullanmakla oluşturulur.birini zayıflatmak istiyorsan insanların duygularıyla oyna yeter.

Yine başka bir bilgi eksikliği?

1. Çeçen'ler azınlık değildir.
    2. Çeçenler , Çeçenistan'da(yani kendi vatanlarında) yaşıyorlar. Nasıl azınlık oluyorlar?

Önce azınlık kelimesinin nerde, hangi şartlarda ve nasıl kullanıldığını öğrenmeni tavsiye ederim arkadaşım sana.

Son olarak aynı şeyleri yazacaksan, bir önceki sayfayı okuduktan sonra yazmanı salık veriririm. Cevabı verilmiş şeyler, tekraren önümüze sunma. ha yanlış diyorsan, bu cümle yanlış de tartışalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolx -- 14 Ekim 2005, 22:10:46 >

• (bu mesaj çeçen göçü için değil ermeni göçü içindir.)

sürgünün gerçek olmadığını demiyorum.SOYKIRIM ın gerçek olmadığını diyorum.

tamam 1915 de zorunlu göç yasası çıkmış ve birçok insan göçe zorlanmış.ancak o insanların arasında ölenler ermeni çeteciler tarafından ya da hastalıktan ölmüş.

ayrıca dğu anadoluda ermeni çetelerinin Türk köylerini basıp türkleri katlettikleri gerçek.

eğer soykırım gerçek olsaydı mertçe çıkıp kanıtlarını gösterirlerdi.adamların kanıtları hep sahte.toplantı oluyor; biz bütün kanıtlarımızı çıkartıyoruz onlar ya "biz çekartamayız" diyorlar ya da sahte kanıtlar ortaya sürüyorlar.

1-2 ay öncesini hatırlarsanız hürriyet gazetesinde çıkmıştı.Atatürk'ün köpek yavrularıyla çektirdiği fotoğrafı montajlayıp, köpeklerin yerine çocuk cesetlerini koyup çıkmışlardı.

böyle davrananların iddiaları ne kadar gerçek olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccaparli -- 14 Ekim 2005, 22:14:24 >

• quote:

sürgünün gerçek olmadığını demiyorum.SOYKIRIM ın gerçek olmadığını diyorum.

Yine bilgi eksikliği ile dolu birisi. ya cahilseniz hiç olmazsa ön sayfayı okuyun. Yok Çeçen sürgünü olmamışl, yok soykırım olmamış... Sen bana önce bir soykırım ne demek onu açıkla?

Ben sana açıklayayım...

1.1944 'de 400.000 Çeçen(O zamanki tüm nüfus) , Stalin tarafında Orta Asya ve Sibiryaya sürüldü ve nüfusun çok büyük bir kısmı geri dönemedi. Öldü...

2.Çeçenistan savaşında(son 10 yılda) şu ana kadar 42.000 ( Yazıyla kırkikibin) çocuk öldürülmüş ve 4000 çocukda mayınlar nedeniyle sakat kalmış. Ayrıca 1994-1996 arasın yapılan birinci savaşta Rusların 25 bin kişiyi esir tuttuğu ve bunlardan 15 bininin hiçbir yargılamaya tabi tutulmadan katledildiğini ve bu insanların cesetlerinin para karşılığı ailelerine satıldığı biliniyor ve AP raporlarına da girmiş durumda.

3.Bunlardan daha da önemlisi savaşın başında beri tam 300.000 Çeçenin öldürülmesi (ki bu halkın % 25'ine denk gelir) ortada açık bir soykırım olduğu gerçeğini ortaya koyuyor.

Şimdi bif nüfusun % 30 una yakının katledilmesi nedri sen bana bunun cevabını ver? 40.000 çocuk öldürülmesi nedir? Bununda cevabını ver.??

Son olarak burada sözde Ermeni soykırımında falan konuşmuyoruz. Konuları algılama sorunun mu var? Ermeni olaylarıyla, Çeçenistandaki olayların tarihsel süreç içerisindeki bağlantısı nedir? ne yani eğer Ermeni soykırımı olmamışsa, Çeçen soykırımıda mı olmamıştır? Eğer Ermeni soykırımı olmuşsa, Çeçen soykırımımı olmuştur?? mantığa bakın...

• Resmi ideoloji kendisine karşı olan her ideoloji ve mücadeleyi silahlı olsun ya da olmasın terörist olarak görür ve buna karşı mücadele eder. Çünkü bu tür ideoloji ve mücadeleler resmi ideolojiyi devirmek için çaba gösterir. Ha iyi midir kötü müdür sorusunun yanıtıysa bence yolundan gittiğiniz ideoloji ve mücadele ile o dönemki resmi ideoloji anlayaşına göre değişkendir.
  • şunu bir anlayabilseniz Çeçenistan'ın devlet olduğunu ve bunu Rusya nın da kabul ettiğini ama putin gelince bir bahaneyle işgal ettiğini bir anlayabilseniz sorun kalmayacak...o zaman ne pkk ne de kürtler ile karşılaştırmayacaksınız...
  • Öncelikle şunu bilmeniz gerekiyor: Burası Türkiye.
    Burada kendi davanızı haklı göstermek için Orta Asya Türkler'ine laf atamazsınız. Ki senin soydaşlarına laf attığın Türkiye sayesinde şimdiye kadar Çeçenler savaşlarını devam ettirdiler. Yeryüzünde Türkler'den başka Çeçenleri destekleyen bir tane millet gösteremezsiniz. Türkler'le birlikte yaşıyorsanız öğreneceğiniz ilk şey ahde vefa olsun.

Burada forumda Türkmüş gibi görünüp gizliden gizliye pkk propagandası yapanlar olduğu gibi yine Türk olmamasının etkisiyle Çeçenler terorist diyenler vardır(eski kızıl takımının çocukları). Türkler'in Çeçenler hakkında fikirlerini öğrenmek istiyorsan binlerce Türk köyü, kasabası, ilçesi var istediğini gez onlardan dinle. Ama internete bakarsan hayal kırıklığı yaşarsın. Adamlara Doğu Türkistan nerede diye sorsan hiçbiri cevaplayamaz. Ki Uygur Türkler'inin üzerinde bildiğimiz nükleer silahlar deneniyor. Japonya'daki gibi binlerce sakat nesil doğuyor.

Siz büyük acılar yaşadınız halen de yaşıyorsunuz. Türkiye'de size hep sahip çıkıldı. Kafkasya'dan gelen göç yüzünden Osmanlı ekonomisi batmıştır. Ama Türkiye sizi hiçbir zaman ayrı görmemiştir. Osmanlı Devleti son zamanda Avrupa'dan aldığı toplam borcun %90'ını kuzeyden göç eden Müslümanlar için kullanmıştır. Tabi Türkler de vardı bunun içinde ama her gelene eşit davranılmıştır.

Gayri-Türk Ecevit gidip Putin'le anlaşma imzaladıktan sonra Türkiye kadameli olarak desteğini çekmek zorunda kaldı. Çeçenler şimdiye kadar Ruslar'a ağır kayıp verdirmişlerdi (Rusya'nın kendi açıkladığı kaybettiği asker sayısı gerçekte 3,5 katıdır). Bunda da Türkiye'nin birinci dereceden desteği olmuştur. Nitekim Türkiye desteğini çektikten sonra yerel yönetimleriniz ve siyasiler Ruslarla şerefsizce anlaşma imzalayıp Basayev'e düşman olmuş, hakkında ölüm emri çıkartıp silah sıkmışlardır. Bir zamanlar toptan ruslara karşı savaşan Çeçenler artık birbiriyle savaşıyor. Ve Çeçen savaşçılar çok zayıfladılar, dağılmak üzereler. O kadar ki Ruslar tuzak kurup Mashadov'u öldürdüklerinde bile Çeçen direnişçiler intikamını alacağız bile diyememişlerdir. Şu anki sivil yönetimde bulunan Çeçen lider (rusların güdümünde) Basayev'i öldürmek için yemin etmiştir. Yani Türkiye oradan çekildikten sonra çeçenler birbirine düştü. Bu senin hoşuna gitmese de gerçektir. Şu anda Çeçen direnişçiler dağılma aşamasında. Cephesini kaybeden her birlik onu genişleterek sıyrılmaya çalışır. Son saldırı bu şekilde yorumlanmalıdır.

Az nüfusunuza rağmen halen savaşabilmeniz birlik olmanızdan kaynaklanıyordu. Çeçenler son birkaç yıla kadar Türkiye hariç hiçbir yerden yardım almadılar. Avrupa ve Abd'nin, arapların ve eski demir perdedeki Türk devletlerinin yardım tekliflerini reddettiler. Böylelikle ne Rusya, ne Avrupa, ne de Abd içinize girememişti. Ama artık içinizdeler.
    Türkiye'de yaşayan Kafkas göçmenleri (ki kalabalık bir çerkes/adige topluluğu vardır) oraya yardım etmek zorundasınız. Yoksa işiniz çok zor. Geçenlerde çatışma çıkan bölgeye Ruslar Aziz Nikola heykeli dikmişler. Yarın camilerinizi de kapatacaklardır.
    Yeryüzünde Ruslarla en uzun süre savaşanlar Türkler'dir. Huylarını en iyi biz biliriz. Kaybedince hemen yalakalanır barış anlaşması getirirler, kazanınca acımazlar.

Dediğim gibi orada savaşmanız lazım, bilgisayar başında ahkam kesmekle olmaz.
    Milletler, ölebildikleri kadar yaşama hakkına sahiptirler.

• coolx arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Yanılgılarla dolu bir konuyu güzelce açıklamış..Çeçenlerin, türkiyedeki pkk ile özdeş tutulması gerçekten üzüntü verici bir durum...Umarım bu açıklamalardan sonra bu yanlıştan dönülür. Rus ayıları vahşetin her türlüsünü o insanlar üstünde yaptı ve yapmayada devam ediyor...peki çeçenlerin hiçmi hatası olmadı, bence beslan da büyük bir hata işlediler,ordada rus ordusunun hayvanlığı katliamın en büyük nedenlerindendir,fakat yinede çeçenler hatalıydı..fakat bu olay hazin olay yüzünden bu davayı lekelemeye,çeçenleri terörist görmeye kimsenin hakkı yok... annesinin parçalarını bir küfe içersinde mezarlığa götüren çeçen evladının neler yaşadığını hangimiz anlayabilirki.?
  • quote:

Orjinalden alıntı: irvine

Öncelikle şunu bilmeniz gerekiyor: Burası Türkiye.
    Burada kendi davanızı haklı göstermek için Orta Asya Türkler'ine laf atamazsınız. Ki senin soydaşlarına laf attığın Türkiye sayesinde şimdiye kadar Çeçenler savaşlarını devam ettirdiler. Yeryüzünde Türkler'den başka Çeçenleri destekleyen bir tane millet gösteremezsiniz. Türkler'le birlikte yaşıyorsanız öğreneceğiniz ilk şey ahde vefa olsun.

Arkadaşım yazdıkların için teşekkürler. Konuya farklı bir bakış açısı getirdin.

Yazdıklarınla ilgili bir kaç noktaya değinmek istiyorum.

Öncelikle ilk cümle orta asya türklerine laf atamazsın demişsin. O konu benim tarafımdan açılmadı. Açılan konu üzerine ben tespit yaptım. Yazdıklarımda doğrudur. Kimseye çamur atma falan yoktur. ha ben şu anki durumu istiyormuyum yada memnumuyum? hayır. Dünyadaki tüm Türklerin ve müslümanların örf ve ananelerine bağlı olmasını istiyorum ve emin ol bunun için çabalıyorum.

quote:

Burada forumda Türkmüş gibi görünüp gizliden gizliye pkk propagandası yapanlar olduğu gibi yine Türk olmamasının etkisiyle Çeçenler terorist diyenler vardır(eski kızıl takımının çocukları). Türkler'in Çeçenler hakkında fikirlerini öğrenmek istiyorsan binlerce Türk köyü, kasabası, ilçesi var istediğini gez onlardan dinle. Ama internete bakarsan hayal kırıklığı yaşarsın. Adamlara Doğu Türkistan nerede diye sorsan hiçbiri cevaplayamaz. Ki Uygur Türkler'inin üzerinde bildiğimiz nükleer silahlar deneniyor. Japonya'daki gibi binlerce sakat nesil doğuyor.

Bu yazına tamamen katılıyorum. Son derece haklısın.

quote:

Siz büyük acılar yaşadınız halen de yaşıyorsunuz. Türkiye'de size hep sahip çıkıldı. Kafkasya'dan gelen göç yüzünden Osmanlı ekonomisi batmıştır. Ama Türkiye sizi hiçbir zaman ayrı görmemiştir. Osmanlı Devleti son zamanda Avrupa'dan aldığı toplam borcun %90'ını kuzeyden göç eden Müslümanlar için kullanmıştır. Tabi Türkler de vardı bunun içinde ama her gelene eşit davranılmıştır.

Osmanlı dönemimde (Kurtuluş Savaşı ve öncesi) Anadolu pek çok yerden göç almıştır. Göç aldığı yerlerde zaten Osmanlı topraklarıydı. Balkanlardan, Kafkaslardan ve bir miktar ortadoğudan. Osmanlı ekonomisinin sadece Kafkaslardan gelenler tarafından zor durumda kaldığı haksızlık olur. Çünkü zaten bitap durumundaki imparatorlukta hangi parayı, kimin için kullanacaksın? Yani Anadoluya gelenlerde zaten Osmanlı milletiydi.

quote:

Gayri-Türk Ecevit gidip Putin'le anlaşma imzaladıktan sonra Türkiye kadameli olarak desteğini çekmek zorunda kaldı. Çeçenler şimdiye kadar Ruslar'a ağır kayıp verdirmişlerdi (Rusya'nın kendi açıkladığı kaybettiği asker sayısı gerçekte 3,5 katıdır). Bunda da Türkiye'nin birinci dereceden desteği olmuştur. Nitekim Türkiye desteğini çektikten sonra yerel yönetimleriniz ve siyasiler Ruslarla şerefsizce anlaşma imzalayıp Basayev'e düşman olmuş, hakkında ölüm emri çıkartıp silah sıkmışlardır. Bir zamanlar toptan ruslara karşı savaşan Çeçenler artık birbiriyle savaşıyor. Ve Çeçen savaşçılar çok zayıfladılar, dağılmak üzereler. O kadar ki Ruslar tuzak kurup Mashadov'u öldürdüklerinde bile Çeçen direnişçiler intikamını alacağız bile diyememişlerdir. Şu anki sivil yönetimde bulunan Çeçen lider (rusların güdümünde) Basayev'i öldürmek için yemin etmiştir. Yani Türkiye oradan çekildikten sonra çeçenler birbirine düştü. Bu senin hoşuna gitmese de gerçektir. Şu anda Çeçen direnişçiler dağılma aşamasında. Cephesini kaybeden her birlik onu genişleterek sıyrılmaya çalışır. Son saldırı bu şekilde yorumlanmalıdır.

Dediğin gibi Ecevit hükümetinden sonra Türkiye'nin politikası değişti maalesef. Sadece Çeçenistan a karşı değil, baskı altındaki Doğu Türkistan davası resmen satıldı. Doğu Türkistanı kaç kişi biliyor bugün?

Çeçenlerin birbirleriyle savaştığı doğru değildir. Yanlız Çeçenlerin içindede her millette olduğu gibi hainler vardır ve emin bunlar teker teker bulunup, alınlarınada "münafık" yazılıp idam edilmektedir.

Mashadov'un intikamı olayına gelirsek, eğer dikkatinizi çekmişse, tvdeki görüntülerde oradaki tüm polislerin kafalarında "karlık" vardı. yani kapalıydı. Bunu bilerek yapıyor Ruslar. Çünkü Çeçenler orada biryüz gördükleri zaman onu mutlaka bulup öldürüyorlar. İntikam mutlaka alınıyor. Ama dediğim gibi herşey imkan meselesi. Şu anda Çeçenistanda 300.000 Rus akeri var ve savaşan Çeçenlerin sayısı 5000'i geçmiyor. Nüfus çok az.

Çeçenistanda buluna kukla yönetim mücahitler tarafından öldürülmüştür.(Kadirov yönetimi) Yeniside öldürülecektir inşallah.

Esas önemli olan elimizdeki kötü duruma bakmak değildir. Kurtuluş Savaşında da bu ülke Allah'ın yardımıyla bağımsızlığına kavuştu, o kadar ülkeyle savaşarak. Çeçenlerde bunu yapacaktır, her ne kadar durum kötü olsada. Çünkü elde bir tek inanç kalsada o yeterli..

quote:

Dediğim gibi orada savaşmanız lazım, bilgisayar başında ahkam kesmekle olmaz.
    Milletler, ölebildikleri kadar yaşama hakkına sahiptirler.

Bu cümlene kısmen katılıyorum. Burada bilgilendirmemi , bilgisayar başında ahkam kesmek şeklinde yoruman garibime gitti. Daha çeçen sürgününden yada oradaki durumdan haberleri olmayan o kadar kişi varki? Bir arkadaşım bana Çeçenistan neresi diye bile sormuştu....

İkinci olarak bunu sadece millet sorunu olarak yorumlayamazsın. Eğer Çeçenler yarın Ortodoksluğa geçerlerse, savaş dayarın biter. Çeçenler Çeçen olduğu için değil, müslüman oldukları için katliama maruz kalıyorlar.

Orada savaşmanız lazım demişsin? Bu sadece benim yada Çeçenlerin üzerine mi vazife? Şunu bilmiyormusunki dünyanın öbür ucunda bir müslüman acı çekiyorsa bundan bütün dünyadaki müslümanlar sorumludur? Hadisi şerifi billiyor olmalısın; "Müslümanlar bir vücudun azaları gibidir. Birindeki acı hepsi tarafında hissedilir" Tamam Çeçenlerin oraya gitmesi lazım tabiki ama dünyadaki tüm müslümanların her türlü yardımıda yapması gerekir. Çünkü orada bir millet savaşı değil,bir din savaşı var.

• Mulkiyeli arkadaşıma diğer arkadaşlarıma görüşleri için teşekkür ediyorum.

Birazdan dışarı çıkacağım. Sanırım sabaha doğru buraya gelebilirim. Konuya kaldığımız yerde devam ederiz. Herkese iyi akşamlar.
  • Bir başka konuda yine Çeçen'lere terörist diyen ve PKK'yla özdeşleştiren arkadaşlarımız çıkmıştır. Bu konuyu tekrar okumalarını tavsiye ediyorum. Yok hala aynı görüştelerse buyursunlar yazsınlar. Ama önce konuyu baştan okuyarak. Cevaplanmış şeyleri sormadan.
  • Senden alıntı yapıp yapıştırdım oraya...anlayan anlar zaten, diretende diretsin gerçek değişmezki.
  • Teşekkürler Mülkiyeli dostum. Yinede gerçekleri vermekte fayda var.
    Bilgi sahibi olmadan, yorum sahibi olan arkadaşlarımızda var malesef forumda.
  • coolx ve mülkiyeli arkadaşlara sonsuz saygılar..
    ben de kökenleri kafkasya'ya dayanan biri olarak yazdıklarınıza ve açığa çıkarttığınız belgelerle burdaki bazı arkadaşlara bilmedikleri veya kabul etmek istemedikleri gerçekleri gösterdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.