alıntı : "cehennemde her halkı kendi kazanlarına tıkarlar. türkler bir kazanda, ingilizler bir kazanda, italyanlar başka bir kazanda falan haşlanmaktadır. gün gelir, ingilizler kazandan çıkmaya kalkarlar. bunu gören zebani hemen başzebani’ye koşup “efendim ingilizler kazandan çıkıyor!” der. başzebani hemen gerekli önlemleri alır, ingilizleri kazanın içine geri tıkar. bu sefer fransızlar isyana kalkışır, onlar da aynı şekilde kazana geri atılır. günün birinde (e biraz geç oluyor doğal olarak*) türklerin bir kısmı da kazandan çıkmaya çalışır. gözetçi zebani bunu bildirmek üzere başzebaniye gittiği zaman aldığı cevap ise zaten bizi asıl ilgilendiren bölüm. çünkü baş zebani der ki: “onları kendi hallerine bırak. zaten yükselmeye çalışanları kendileri aşağı çekerler.”
çok güzel bi paylaşım en sonu çok iyi :D
İyide başta İngiliz İtalyan ve Türkler var dedin, sonra İtalyanlar vatan haini oldu, Fransız vatandaşlığına geçtiler.
buna çok benzer bir fıkrada ben biliyodum
Yahudiler Ermeniler Türkler bir hapishanededirler koğuşlar ayrıdır. bu hapishaneden paso tutuklu kaçmaktadır 10larcakez yönetimi değişmiştir ama bir türlü başa çıkılamamıştır falan derken bi müdür atıyolar işte ogün bu gündür ordan kimse kaçamaz oluyo tabi müfettişler merak ediyo bu adam nasıl becerdi bunu diye müfettişler gelir ve sorarlar nasıl becerdin. Müdür anlatır Ermenilerden biri kaçarsa diğerine yardım etmek ister onlara 7 gardiyan yahudiler hep beraber kaçmak ister onlara 16 gardiyan Türkler ise zaten biri kaçarsa diğerleri şikayet eder o yüzden 1 gardiyan