Şimdi Ara

Kuranda iyi hristiyan ve yahudiler cennete girebilecek yazması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: freshwind Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ama farklı ayette giremeyebilir gibi anlamıda çıkıyo.

nasıl olacak bu iş.

• Hocam bir keresinde artık kötü insan olucam deyip çaresizlikten aksiyon olarak evdeki musluğu açık bırakmayı düşünmüştünüz. Uyguladınız mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Ferrum. -- 21 Aralık 2024; 23:12:44 >
  • Selamlar, henüz anlamadığım ayetleri ileride anlıyorum bazen bu ayet de öyle 🙃🙃🙃

Bence anladıkların ile ilerle ileride anlamaya başlıyorsun 🙃🙃🙃
  • Hangi ayet
  • Ehli kitaptan iyi insanlar girebilir hatta tum insanlar da girebilir belki iyi olanlar Allah'ın katında ne tam doğrudur bilmek cok zordur o bizim anlayamadigimiz bir seviyede

Hangi dinden olursa olsun insan iyi olsun aga
  • İslamiyet de müslüman hariç kimse giremiycek cennete.

Bildiğim bu.

İyi insan da olsa farketmiyo.

Sadece cömert filansa cehennem azabı hafifleyebiliyo.

Kim uyduruyosa artık bu yalanları bilmiyorum.

1.İyi insanlar cennete girebilcek.(müslüman olmayanlar)

2.İslam hoşgörü dini vs.

• Ortadoğu kanyaklı her inanç gurubu cennet diye uydurdukları yerin kendi tekellerinde olduğunu iddia eder.
    Garip olan bunun bir ispatı olmadığı halde milyarlarca insan aynı rüyayı görüyor…
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İyi insan olmak cennete girmek için yeterli diye bir şey yok. Hıristiyan vs de girecek diye bir şey yok.

Cennete girmek için önce müslüman olacaksın ve Allah'ın emrettiği gibi yaşayacaksın.

Başka dinden olup iyi insan olmak ve cennete girmek mümkün olsaydı o zaman müslüman olmak sanki salak olmak gibi bir şey yolur. Sen hayatın boyunca her gün 5 defa namaz kıl, diğer farzları yerine getir ama bir başka dindeki kişi ben iyi insanım deyip o da cennete girsin.

Böyle saçmalık olmaz. O zaman müslüman olmak cezalandırılmak gibi bir şey.

• kurana göre müslüman olmayan hiç kimse cennete giremez. senin dediğin yeni nesil müslümanlık. hatta hocanın biri "islamı şirin gösterme çabaları" diye nitelendiriyor bu tarz durumları.

• MotosikletPilotu kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum,
    Eğer bu tip konular insanlara yanlış geliyorsa inanmayı kessinler, ben öyle yaptım, bu yüzden İslamı bıraktım

Ama hem inanıp hem de dini kafasına göre çekiştiren insanları anlamıyorum, hem ayranım dökülmesin hem yoğurdum ekşimesin kafasındalar
  • 38 sene evvel mahallenin imamı cuma namazı öncesinde şu hikayeyi cemaate anlatmıştı:

Müslümanın biri namaz ve oruç gibi tüm ibadetlerini eksiksiz yapmış.
    Ancak ruhunu teslim edip öteki tarafta cehenneme düşünce Allah’ a sitem etmiş:

“Senin bildirdiğin kazaya bırakmadan namaz kıldım, orucu eksiksiz tuttum. Buna rağmen neden beni cehenneme gönderdin”

Allah cevap vermiş:
    “İbadetlerin seni cennete götürmez, o benim lutfumdur…”
  • por favor kullanıcısına yanıt

Bizşuna inanıyoruz, Allah herkese adil davranacak ancak iyi insan olmak yetmez birinci şart, şirk günahını işlrmemesi lazım. Hristiyanlar birkere Hz İsayı Allahın oğlu sayıyor ve üçleme diye insnçları var bu yüzden şirke giriyorlar bir kere ordan gittiler. Ama düzgün yaşayan, ibadet eden, imanına şirk bulaşmamış hristiyanlarda olabilir. Bizler içinde sadece iyi insan olup iman ettim demekle kurtulamayacağımız Kuran da yazıyor. Yani müslümanım demeklede iş bitmiyor, ibadet edip hayırlı işler de yapman gerekiyor.

• Hak din protestanlık olduğundan mesele olmayandır.

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Asıl garip olan ne biliyor musun?

Asıl garip olan;

Yarım asrı devirmiş senin gibi birinin Ehl-i Sünnet alimlerinin kitaplarına kolayca ulaşma imkanı olduğu halde, hala daha gayba imanın esas olduğunu bilmiyor olması. İmanda esas olan, gayba inanmaktır. Gayba iman, Resulullah’ın "Aleyhisselam", Peygamber olarak bildirdiği İslam dinini, akla, tecrübeye ve felsefeye uygun olup olmadığına bakmadan tasdik etmek yani kabul edip, beğenerek inanmaktır.  Cennetin varlığına bir ispat istiyorsun ve bu ispatı gördüğünde yeniden müslüman olacağın anlaşılıyor. O ispat görülseydi sadece sen değil, tüm kafirlerr anında müslüman olurlardı.

Görmeden inanmak emredildi. Görülseydi, herkes müslüman olur, yeryüzünde bir tek kafir kalmazdı. Cennet de, cehennemde şu anda vardır, bunu ispat edecek birşey olsaydı, dünyada bir tek kafir kalmaz, müslüman olur ve ayakları şişene kadar namaz kılarlar ve ibadet ederlerdi ve dünyadaki bu imtihan anlamsız olurdu.

Mesajındaki ispat olgusu, sınava girmeden önce soruların cevaplarını önceden görmek istemeye benzer ki, o sınavın sorularını önceden herkes görse, o zaman sınavdan hiç kalan olmazdı...

Cehennemden kurtulmak için Resulullah’ın bildirdiklerine can-ı gönülden inanıp, hiçbir delil beklemeden, akıl, mantık ve şüphe yürütmeden direkt inanmaktan başka çare yoktur. Yani kurtulmak için inanmaktan başka çare yoktur.

Atanamayan bir muallimsin, kolayca şunu hayal edebilirsin. Düşün ki öğrencilerini sınav yapacaksın. Sınavdan önce cevapların yazılı olduğu kağıdı da soru kağıtlarının yanına iliştirmişsin. İşte senin cennetin varlığına ispatın, tam olarak buna benziyor. Dünyada iken cenneti göreyim, sonra imtihana kaldığım yerden devam ederim. Sınavdayken cevap kağıdını göreyim, sonra sınava kaldığım yerden devam edeyim; hepsi aynı kapı...

• Öyle bir topluluk düşünün ki sırf müslüman coğrafyada doğup anası babası müslüman diye müslüman oluyor ve böylece cennete bilet kazanıyor. Mesela Japonya'da doğan bir çocuk yaşadığı toplum genel olarak inançsız olduğu için o da inançsız oluyor ve otomatikman bu cennet hakkını kaybetmiş oluyor. Öyle bir din düşünün ki dünyada yaşayan insanların yüzde yetmişini sırf farklı coğrafyalarda doğdukları için çöpe atmış. Ulan Japonya'da doğsaydın sen de dinsiz olacaktın ama bu şimdi der ki "okuyup araştırsın o zaman". Kendi çok zeki olduğu için Japonya'da doğsaydı kesin araştırıp Müslüman olurdu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SUBJECT 101 -- 22 Aralık 2024; 22:37:12 >
  • İyi yahudi hristiyan derken tahrif edilmemiş haline uyanları kast eder. Günümüzde 50 tane incil var. Yahudiler zaten sapıtmış durumda.

• karagece25 kullanıcısına yanıt

Kur'an'da iyi bir yaşam süren, Allah'a inanıp doğru işler yapan Yahudi ve Hristiyanlar için cennet vaat edilir. Ancak bu, İslam'a tam bir imanla ve İslam’ın öğretilerine göre bir hayat sürmekle de örtüşen bir konudur. Yani, cennet için temel şart, Allah’a inanmak ve doğru bir yaşam sürmektir, fakat İslam'a göre bu daha çok Müslüman olmayı gerektiren bir inanç ve yaşam tarzını içerir.

• Hristiyanlıkta güzel. Hem kolay din hem de serbestlik var.

• Açılın ben bu olayı biliyorum size anlatacağım.

Muhammed'in zamanı bir sahabe Mekke ve Medine'nin bayağı bir uzağında yaşamaktadır ama Peygamberi görmüştür ve müslümandır. Cok fazla Hristyan, Yahudi arkadaşı vardır. Bir gün peygamberin yanına gider ve müslüman olmayanların ahiretteki yerini sorar. Hz. Muhammed cehennem der. Sahabe üzülür çünkü çok iyi Hristyan, yahudi arkadaşları vardır. Uyku uyuyamaz içine kurt düşer. Tekrar Peygambere gidip sorar. Bu safer bu ayet iner

Şüphesiz inananlar ile Yahûdîler, Sâbiîler ve Hıristiyanlardan Allah'a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için hiçbir korku yoktur. Onlar mahzun da olmayacaklardır.” Bakara Sûresi 62. âyet

Eee hani ayetleri reddedenler cehenneme gideceklerdi.
    Bu ayet O dönem ki Hristyan, Yahudi, Sabiiler için inmiştir. 750 yılında İngiltere'deki Hristyan için inmiştir. 750 yılında yaşayan Hristyan bir İngiliz Kurana ulaşması imkansızdır. Ayetlere ulaşamaz. Ayetleri de reddedmez. Zaten Kuran da o zaman kitap haline bile getirilmemiştir. Müslüman olması da beklenemez. Ama günümüzde Kurana ulaşmak çok kolay. Günümüzdeki Hristyan, Yahudiler için geçerli değil. Hatta Filistini bombalayanlar için hiç değil.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.