Şimdi Ara

Çek Cumhuriyetindeyim sorularınız varsa buyrun (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
10
Favori
19.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Maalesef IT hakkında söyleyebileceğim pek bir şey yok , sadece ders olarak alıyorum tek gördüğüm hocaların genel olarak teori kısmını aşmış olması ve pratikte ( kullandığımız bazı programlar, IT ile ilgili olmasada ) çok iyi oldukları.
    Edit: bu konuyu araştıracağım arkadaşlardan hocam benimde ilgimi çekti bahsettiğiniz konu , sizinle paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtn2013 -- 29 Aralık 2016; 0:20:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kızlar teklif ediyormuş doğru mu ?
  • yere düşen çekleri ne yapıyorsunuz
  • Yere düşen insanları ne yapıyorlar?
  • Bence orada kalmayı düşün bir ara, iş olanaklarını araştır.

Bilmiyorum abartıyor muyum ama, ben orada kaldığım sürece Avrupa'da en sevdiğim şehir oldu, bence yaşanır. Özledim yahu, Centrum güzel, biraz dil problemi var ama insanlar daha sıcak kanlı ve güleryüzlü, işlerini de yavaş ama düzgün yapıyorlar.

Kendi kendilerine mutlu hayattan abartısı beklentisi olmayan düzgün bir ülke. Zaten kalkınma hızları da yüksek. Hayat ucuz ve güzel.

Sen ne düşünüyorsun ? Ne kadardır oradasın ?
  • Aylık hibe yetiyor mu? Erasmus için Polonya ile çek cumhuriyeti arasindayim seneye planım var bakalım.

Yeri gelmişken sorayım, 1 veya 2 dönem yapmayı biz mı seçiyoruz yoksa okullar arası anlaşmada belli mı bu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 aydır buradayım 7 ay daha kalacağım , iyi güzel diyorsun hocam kim istemez burada yaşamayı ama biliyorsun he deyince burada kalamıyoruz . Bir sürü koşullar var ve öğrencilik devam ediyor okul aracılığı kalınabilir parası ile okunur sonrasında yüksek burda yapılabilir ya da kaçak kalma durumu var

• Erasmusa başvuru yaparken siz seçiyorsunuz 1 veya 2 dönem olmasını sonuçlar ona göre açıklanıyor . Şuan kafamda tam hesap yok ama sanırım kafa kafaya geliyor aylık harcamalar ile hibe. ( yurt çok pahalı benim daha önceki mesajlarda belirttim yurt uygum bir fiyat olursa para rahat yeter )

• mtn2013 kullanıcısına yanıt
    Araştır dedim işte dostum, Beğendiğine sevindim

• Valla çek cumhuriyetinde yaşamak istiyorum ben de bu sene mezun olucam yazılımcı olarak iş bulsam keşke oralarda :(
  • Erasmustayken yari zamanli calisma izni veriyorlar mi sonucta uzun sureli oturum iznin var

• Magic mushroom yasal diyorlar doğru mudur? Denediniz mi?

• avast
  • barabarabarbara kullanıcısına yanıt
    Vermiyorlar diye biliyorum zaten dil bilmedikten sonra yapılacak pek bir iş yok.

• Isengardlı kullanıcısına yanıt
    Yasal değil Hollanda da yasal arkadaslar denedi ben daha denemedim. Ama o halüsinasyon noktasına çıkartmamış.

• quote:

Orijinalden alıntı: mtn2013

quote:

Orijinalden alıntı: Calimeastro

Biraz anlat ne amacla ordasin nası gittin masraf ne kadar tuttu nerde kaliyosun felan fistan

Erasmus için geldim 1 yıl burada kalacagım , ben gelmeden ucuz ülke diye burayı seçtim ama denilen gibi çıkmadı içki dışında bütün her şey Türkiye ile hemen hemen aynı ( et fiyatları hariç).
    Prag a yakın bir yerde kalıyorum. Okulun yurdu herhalde ülkedeki yurtların en pahalısı 4000Cek Kronu 500 tl civarina denk geliyor aylık en buyuk sıkıntısı o. Ornek icki fiyatlari : marketlerde biralar 6 CZK( cek kronu ) yani 75 kuruş civarı mekanlarda 20-25 CZK 2.5-3 TL biralar. 2 litrelik su mesela 6CZK yine 75 kuruş.

Avrupada fiyatları Turkiyeye yakın bir yer bulmuşsun tabi çok ucuz

• erasmus pişmanlıktır hayvan gibi para gidiyor hele ki TL bu haldeyden donu gömleği bırakır gelirsin .Almanyadan dönerken eve dönecek param kalmamıştı havalimanından almışlardı her şeyimiz rezillik.

Bikaç çek kızına vurabilirsen ne ala dünyanın en güzel kızlarıdır çek hatunlar
  • mtn2013 kullanıcısına yanıt
    Evet üniversitede çalışıyorum.

• çeklere ve macara gidemedim kaç yıl! hep içimde kaldı.

ama bir sırp bulgar geceleri gibidir oraları da kesin. kadınları zaten birbirinin kopyası ama pek ırkçılık yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtn2013

quote:

Orijinalden alıntı: J.Valjean

Taharet musluğu olmadan zor olmuyor mu?

Bir zamandan sonra öyle bir şey olduğunu unutuyorsun , neden hatırlattın ?

Donanım haberin yeni derdi bu, taharet musluğu ve buna bağlı olarak yabancıların kokup kokmaması. Hazır Çek Cumhuriyetindeyken bunu halka sor kardeşim de bu dertten kurtar bizleri.

Herhalde Avrupaya taharet musluklu klozetler ithal etmeyi kafasına koymuş birini dert almış olmalı, önden piyasa oluşturuyor, kamuoyu oluşturuyor. Avrupa'lılar Amerikalılar şimdi kendilerine de bu soruyu soruyordur neden benim taharet musluklu klozetim yok diye :)
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.