Şimdi Ara

Çekme Belgeli Tüvtürk Muayene ve Trafiği Çıkma İşlemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
89
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni bir araç satın aldım. Aldığım aracın muayenesi geçtiği için ve böyle satılamayacağı için, satma işleminden önce araç sahibi çekme belgeli araç haline getirdi ve ben aracın satışını o şekilde aldım. Aracın ruhsatında Trafikten çekme diye bir bilgi mevcut ve trafikten çekildiği için aracın plakası yok. Ruhsatta bir plaka yazıyor ama aracın üzerinde takılı olan bir plaka mevcut değil. Şimdi ben yarın muayene'ye gideceğim fakat öncesinde almam gereken belge ya da benzeri bir şeyler var mı? Ben direkt plakasız bir şekilde muayene istasyonuna gidip, muayene ettirip sonra noterden işlemlerimi halledebilir miyim ?

Teşekkürler

• Selamlar,

Konuyla ilgili olarak öğrendiklerimi paylaşayım belki ihtiyacı olan birisi faydalanır.

Çeki belgeli aracınız ile ilk başta aracın trafik sigortasını yaptırmak zorundasınız. Trafik sigortası olmazsa aracı muayeneye sokamıyorsunuz. Muayene sırasında sizden ekstra belge talep edilmiyor. Normal bir araç gibi gidip muayene işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz. Sigorta ve muayene işleminden sonra, notere gidip aracınızı trafiğe çıkarmak istediğinizi bildiriyorsunuz. Bu işlemden sonra size verilen belge ile gidip plakalarınızı çıkartıyorsunuz. Tüm işlemler bu kadar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.