< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGHER -- 17 Temmuz 2018; 19:59:36 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGHER -- 17 Temmuz 2018; 19:59:36 > |
Jeoloji zaten tarihle biyolojinin buluştuğu bir kavşak, ne demek bu konular hakkında konuşmasın. Ki adamın bu konulardaki bilgileri de ülkedeki pek çok alan profesörünün üzerinde bir seviyede. Adnan Oktar mı konuşacak, Caner Taslaman mı konuşacak? Tabii ki Celal Şengör konuşacak.
|
Cengiz Han Dünya'nın gelmiş geçmiş en büyük komutanıdır. Bunu tartışmak bile abesle iştigal iken, burada bunu eleştirmekle övünmeye eskiler herhangi bir şey söylemişler mi bilemiyorum.
Acıktığında insan eti yiyen, Doğu Avrupa'dan Ortadoğu'ya kadar insan katı akıtmaktan başka hiçbir şey yapmamış Haçlıların yaptığı şeye sefer; Türkistan'da binlerce genç kadını cariye, binlerce genç erkeği esir olarak alıp, Türk kanından değirmen döndüren Arapların yaptığı şeye fütuhat diyen Türk-İslamcıların (aslında %90 İslamcı, %10 biz de Türküz yavvvcı) Moğollara barbar demesi ironiktir. Bu barbar denilen Moğol ordularının askerleri Türk, komutanları Türk, maliyecileri Türk, aldıkları şehirlere atadıkları valileri Türk, akınları planlayan beyin takımı da yine Türktür. Oturdukları kültür zemini Göktürkler ve Hunlar'dır. Tahta çıktığı için hediye gönderen Göktürk kağanları için "Bu yıl da barbar Türkler vergi verdi çok şükür" diyen Çinlilere ve kendisi haricinde bütün toplumlar için "Bu barbarlar yemek yemeyi bile bilmezler" diyen Araplara bakıp, ortaçağ kaynak değerlendirmesinin nasıl yapılacağından bihaber tiplerin tutup da Cengiz Han gibi adamlar için barbar demesi komedinin birinci perdesidir. Bugün Dünya'nın her yerinde; Amerika'da, Türkiye'de, İran'da, Çin'de, Rusya'da, Fransa'da vd. bölgelerde harp okullarında Timur, Napolyon, Cengiz Han, Büyük İskender, Zhukov anlatılırken bizim izzetlileri anlatan bir tane harp okulu var mı? Cengiz'in coğrafyayı kullanmasını, biyolojik silahı kullanmasını, Timur'un istihbarata verdiği önemi, Napolyon'un asker psikolojini önemsemesini her komutan öğrenirken acaba Kanunî'nin hangi özelliğini anlatırlar? Napolyon'un "Askerlere nutuk çekmeyin. Tecrübeliler sizi dinlemez, acemiler ilk silah patladığında söylediğiniz her şeyi unutur" sözünü Dünya'nın her ülkesinde bilen yüz binlerce komutan bulabilecekken, bizim izzetlilerden Dünya askerî tarihine geçecek hangi kuşatma örneği, hangi istihbarat numarası, hangi gerilla savaşı, hangi geri çekilme taktiği bulabileceksiniz? 7 dipnotlu 10 sayfalık lisans ödevi hazırlayıp da "Bilim dünyasının altını üstüne getirdim, buranın ağası da benim, marabası da" tavırlarına girmeyin. Üzerler. Haa bir de Gizli Tarih, Meng Ta pei lu, Cihan güşa, Camiut Tevarih falan okuyun. Hehehe nasıl? |
Yahu bırak bu işleri bırak. Eğer akademik olarak bakacaksak Ç-Nazmi hepinizden haklı. Postmodern retorikleri yiyenler Osmanlı tarihçileri değil Hint tarihini ve Gey, Zenci tarihlerini yazanlar. Osmanlı Tarihini yeni bir paradigmada değerlendirenlerin içinde postkafadakiler çok az. İnamıyorsan hepsini oku.
Örneğin değişimi siyaset felsefesiyle analiz edenler arasında Rifaat Ebou El-Haj evet biraz farklı sayabilirz ama öğrencisi Baki Tezcan postlara sövüyor baya sağlı sollu ve Marksist tezlere daha yakın fikir olarak. Şimdi hemen atlama ben gerileme paradigmasına da, yeni hakim paradigmaya ve revizyonist çalısmalara da aynı açıdan bakıyorum. Ama akademik olarak alırsak yeni tezler daha geçerli. Esas senin yaptığın tamamen ideolojik ve pop tarih. Çinggiş en büyük kumandan olabilir, bak bu benim zerre umrumda değil mesela. Neden? Militarist bir kafada değilim, Türkçülükle falan zerre alakam olmaz. Bana istersen İslamcı de gocunmam ama İslamcılardan da nefret ederim. Ben Osmanlı'ya bakınca kendi hafızamı, geçmisimi, geleneğimi görüyorum. Ama Cengiz'e, Moğollara bakınca birçok açıdan kısa süreli başarılı olmuş, sonra İslam'ın karşısında yenilmiş ve İslam'ı kabul etmiş sıradan bir kavim görüyorum. Ayrıca Osmanlı'nın Nizam-ı Alem fikriyatı Moğollarınkini döver ve insanlığa daha faydalı olarak düsünüyorum. Doblocuda doyebilirsin bak bu da umrumda değil. Ayrıca askeri tarihte değişiyor diye biliyorum. Tam bilmiyorum gerçi ama öyle kumandan asmış, kesmişlerden sivil odaklı ve sosyolojik, kuramsal çalısmalar daha revaçta gibi. Gerçi tam bilmiyorum fazla konuşmayayım. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoNickMan -- 4 Temmuz 2018; 22:51:20 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E-Nazmi -- 5 Temmuz 2018; 22:7:31 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E-Nazmi -- 6 Temmuz 2018; 0:39:0 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E-Nazmi -- 6 Temmuz 2018; 2:50:43 > |
|
|
|
|