Şimdi Ara

celal şengör'ün boğaziçi hakkında mektubu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
2.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "Bir liste, Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasına Boğaziçi Üniversitesi’ni almışsa, o listenin hiç mi hiç ciddiye alınabilecek bir yönü yoktur.

Gerçi ne İTÜ, ne ODTÜ, ne de Bilkent, gerçek üniversitelerle yarışabilirler (bunun tek göstergesi insan bilgisine yaptıkları katkılardır), ama Boğaziçi o fakir ‘Türk üniversite ligi’nde bile birinci lige girebilecek bir kurum değildir.

İşin acısı, eski Robert Kolej’in mirasını entelektüel birikimi pek mütevazı olan ülkemizde yiyip yiyip bitiremeyen Boğaziçi, pek çok zeki, çalışkan ve bilgili çocuğumuzu ivy league mimarisi (tabii bu yeni binaları için geçersizdir) ve Boğaz manzarasının reklamıyla cezbederek heba etmektedir."

( Bir sahicilik abidesi Tayyip Erdoğan | Ahmet HAKAN | Köşe Yazıları (hurriyet.com.tr) )

ne düşünüyorsunuz arkadaşlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akademik gozyaslari -- 30 Temmuz 2022; 0:32:10 >

• Rasyonel olmayan İTÜ propagandasından sonra üniversiteler hakkında ciddiye almazsın yani

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • boğaz manzarası var

• celal şengör yine haklı.

boun gelse giderim ama

• Okulun birçok sorunu var ama celal şengörün itin g*tüne sokmasını gerektirecek kadar olmadığını düşünüyorum. Ayrıca bir okulu seçerken mimarisi ve kampüs konumunu dikkate almanın ucuz bir davranış olarak lanse edilmesini anlamadım. Bunun yanıltıcı bir unsur olduğunu da düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pinhani12 -- 30 Temmuz 2022; 0:39:35 >
  • celal hoca tıp yazılmasını tavsiye ediyor arkadaslar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Haber 2011'den kalma... Celal Bey'in standartları çok yüksek, Türkiye'deki okulları Sorbonne, Caltech, Harvard, Oxford, Cambridge ile kıyaslayıp bunlar gerçek üniversiteyse Türkiye'dekiler değildir demiş. Eğer iktidar Boun'un üzerine gitmeye devam ederse yakında dedikleri gerçek olacak.

• Rte kafasina dayamis silahi oyle yazmis mektubu yoksa diger türlüsü imkansiz gibi

• ikigai kullanıcısına yanıt

yok hocam celal hoca'nın boğaziçine özel bir nefreti var 2021'den de podcast atabilirim size

• tacizci celal yanmış herbokolog akedemiden de atıldı zaten şimdi yine konuşsun jeologcu olarak evrenin sırlarını metehanın annesinin adını fatihin dinini koyun bokunun tadını

• Hocayı severim ama boğaziçi nefretini pek anlamlandıramıyorum. Bakın size şöyle bir olay anlatayım yılını tam bilmiyorum hazırlık hocam anlattı. Hocamın arkadaşı almanyada inşaat mühendisi akademisyen, oradaki bazı hocaları istanbula getiriyor proje yapmak için İtü'den hocalarla anlaşıyorlar istanbula geldiklerinde kimse karşılamıyor bile okula falan gidiyorlar bakan yok akademisyenler gelmiyor çünkü ingilizceleri yeterli değil. Benim hocam arkadaşını arıyor boşverin boğaziçine gelin diyor adamlar geliyor bizde yüksek lisans doktora öğrencisi bile şakır şakır konuşuyor bırakın profu adamlar da projeyi bounla yapmaya karar veriyor okul da para kazanmış bu işten belli bir yıldır

• Üniversiteye gidecek gençlik akademi,seviye,bilim falan uğruna o okullara gitmiyorlar ki.İş bulup iyi maaş almak için gidiyorlar.Yoksa,Celal şengör gibi gerçekten üniversitenin ne olduğunu bilen kişiler,Türkiyede üniversite olmadığını biliyorlar zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rsel -- 30 Temmuz 2022; 22:41:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir itülü olarak vazifesini yerine getirmiştir. Hocamiz cok değerli bir bilim insanıdır. Keske herbokologluğa ara verip bilim insanı olarak kalmaya devam etse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • celal hoca ybs okuyun diyo

• Celal hocamı bu konuda ciddiye alamıyorum. Son olayları bir kenara koyarsak boğaziçi boğaziçidir. İtü( kendisi itü ye gelin dediği için örnek verdim) boğaziçinin getir götürünü yapar.

• adamın standartı çok yüksek

• mrvolcann kullanıcısına yanıt

atılmadı emekli oldu yaş haddinden.

• 2011'de boğaziçi 301-350 arasıydı dünya sıralamasında. Bugün 701-750'ye kadar gerilemiş. Bugün herhalde yüksek lise falan diyordur Boğaziçi'ne.

• Biz bunları durmadan haykırıyoruz, boLun sadece politize olduğu için popüler bir okul ve bommboş.

Yarın aşırı seküler bir iktidar olsa ülkemizde bunlar şeriatı savunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurlukheykeli -- 30 Temmuz 2022; 19:19:41 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.