Şimdi Ara

Celestron PowerSeeker 80EQ 3XBarlow

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Büyük hevesler le Yaklaşık 2 yıl önce aldığım teleskobumu gerek okul gerek diğer hoblierim nedeniyle bayağı bir boşladım,artık yavaştan imkan buldukça zaman ayırmaya çalışmayı düşünüyorum.Öncelikle yanında gelen görüntü çevirici,4mm,20mm ve 3x barlow lensin yanına 2x barlow lens ve derin uzay için 40mm lik bir lens siparişi verdim.Bu gün kötü rasat imkanına rağmen biraz gözlem yapmak istedim fakat görüntü çevirici yani 90 derece döndüren ekipman ile 3x barrow lense 20mm lik lensi taktığımda görüntü netleşmiyor yani teleskobun odak mesafesinin sınırına kadar geliyor ama netleşemiyor,dönüştürücüyü çıkardığımda ise herhangi bir sorun gözükmeden net görüntü alabiliyorum,3x barlow lens takmadığımda dönüştürücüde herhangi bir sıkıntı olmadan gözlem yapabiliyorum.Sizce nedeni ne olabilir.

• Aynı teleskoptan bende de var. Dediğiniz gibi 3x barrow lens odak noktasının sonuna gelmeme rağmen bendede netleşmiyor. Sanki odak noktası biraz daha olsa netleşçek gibi. Bende 3x barrowun beyaz kısmını çevirerek söktükten sonra içindeki merceğin bulunduğu plastik aksamı biraz ileri alarak denedim o zaman netleşti görüntü. Ama o zamanda elinde tutman gerekiyor barrowu çünki o beyaz kısmı takarsam o içindeki plastik tekrar geriye gidiyor ve netleşmiyor. Yabancı forumlara baktım ışık kirliliğinin olduğu yerlerde 3x barrow ile görüntü netleşmez diyenler var. Sanki ilk kullandığımda böyle bir sorun yoktu sonradan oldu gibi geliyor bana ama bilemiyorum.

Hocam hangi 2x barlow ve lensi aldınız? Ve nereden aldınız? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
  • Çözümü sorundan bir kaç gün sonra bulmuştum 3x barlow lensi ana tüpe bağlayıp ardından dönüştürücüyü bağlarsanız sorun çözülüyor ;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.